banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 07:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Avg 2008, 15:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Avg 2008, 14:04
IZUZETNO VAŽNO!!!
OVO JE PITANJE ŽIVOTA I SMRTI ZA SVE NAS!!!
VEOMA JE HITNO!!! MINUT DO DVANAEST!!!
ODNOSI SE NA DOGAĐAJE KOJI POČINJU MOŽDA ČAK I SUTRA 7. AVGUSTA 2008 (www.lhcountdown.com) !!!

Mnogi od Vas su čuli da ovog ljeta treba da počne najveći eksperiment u fizici do sada – potraga za čuvenim Higsovim bozonom u Velikom hadronskom sudaraču (Large Hadron Collider – LHC) (vidi na vikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/Large_Hadron_Collider ) pored Ženeve. Sigurno je još mnogo veći broj onih koji za to još nisu ni čuli, jer je u medijima nedovoljna pažnja posvećena eksperimentu. Prvi testovi počinju 9. avgusta 2008. godine i čak i oni mogu biti opasni. U LHC-u mogu da se dogode slijedeći katastrofalni događaji koji mogu da unište i Zemlju, a možda čak i čitav svemir:
- stvaranje mikro crnih rupa koje bi eventualno mogle da narastu i usisaju čitavu planetu, a kasnije i Sunčev sistem
- stvaranje stabilne „čudne materije“ koja bi u lančanoj reakciji pretvorila čitavu Zemlju u gasoviti vreli oblak čudne materije
- stvaranje magnetskih monopola koji mogu da dovedu do sveopšteg raspada protona i dezintegracije materije u svemiru

Iako su fizičari CERN-a (evropske organizacije za nuklearna istraživanja koja sprovodi eksperiment) zaključili da je šansa za sve ove scenarije jako mala i da se prirodno dešavaju sudari čestica sa mnogo većim energijama od onih koji će biti u LHC-u, postoje i fizičari koji ne dijele njihovo mišljenje. Niko ne može sa 100 postotnom sigurnošću tvrditi da je LHC bezbedan. Čak i oni koji podržavaju CERN kažu da je šansa za kataklizmu 1:50.000.000 – dakle ipak postoji! Sve to treba uzeti sa ogromnim oprezom jer se radi o granama fizike u kojima se mnogo toga ne zna i sve sadašnje teorije su na staklenim nogama. Iako ovo što ću sada reći zvuči krajnje nenaučno, vrijedi spomenuti da i Nostradamus ima jedan katren u kome se govori nešto što bi se moglo povezati sa kataklizmom zbog LHC-a (evo linka: http://bigsciencenews.blogspot.com/2008 ... d-lhc.html , a ima i iz drugih izvora, samo proguglajte). Tu se kaže da će pre toga nebo pokazati znak, što se već desilo, naime u Hrvatskoj su primjećeni NLO-i koji se sudaraju a zatim iščezavaju, što može biti asocijacija na sudare čestica u LHC-u (link: http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/15920/ ), a takođe je upravo bilo potpuno pomračenje Sunca, a i zvona crkve na Pašancu su se na Ognjenu Mariju sama oglasila (link: http://www.blic.co.yu/repsrpska.php?id=52016).

Da ne dužim više priču, ostale detalje o LHC-u lako možete pronaći na internetu. Već se vode razne aktivnosti kako bi se odložilo pokretanje ove mašine, dok god nezavisni stručnjaci koji nemaju nikakve veze sa LHC-om ne urade analizu koja bi potvrdila da je LHC bezbedan. Međutim, te su aktivnosti vezane isključivo za internet, ili za sudske postupke protiv LHC (poput postupka Waltera Wagnera koji je tužio LHC i o tome se može dosta čitati - www.lhcdefense.org ). Ja predlažem slijedeće (pošto niko dosad nije bio dovoljno lud i smio da to predloži, a i ja sam jedva smogao hrabrosti):
MOŽEMO IH ZAUSTAVITI SAMO AKO NAS VIDE – AKO NAS NE VIDE ONI, VIDEĆE NAS POLITIČARI KOJI IH MOGU NATJERATI DA OBUSTAVE EKSPERIMENT – NAJJAČA SILA JE SILA MASE KOJA IZIĐE NA ULICU!!! OD SAMOG PISANJA PO INTERNETU I TUŽBI SUDOVIMA NEMA VAJDE – OD MASOVNOG SVJETSKOG PROTESTA DOSAD NEVIĐENIH RAZMJERA IMA VAJDE I MORA BITI VAJDE! Zato predlažem slijedeće:
1. da preko svih mogućih nama poznatih foruma na internetu i domaćih i stranih i ostalih kanala (myspace, facebook, blogovi itd.) organizujemo svejetski protest protiv LHC-a.
2. mjesto održavanja protesta = centralni gradski trg svakog grada na svijetu.
3. vrijeme održavanja protesta = 19 časova po lokalnom vremenu u trajanju od najmanje sat vremena (sedam uveče, kad se svi već vrate s posla i imaju vremena da dođu na protest) prvi protest danas 6. avgusta 2008, a zatim protesti svaki dan u 19h, dok u CERN-u ne odustanu od eksperimenta, tj. dok ga ne odlože do trenutka kad nezavisni stručnjaci ne utvrde da je eksperiment 100% siguran.
4. VAŽNA NAPOMENA: Ovo mora da uspije! Tačno je da internet forumi nemaju jakog odjeka i da nisu masovni, ali prevodite ovo na engleski (ne mora doslovno, važno je da se glavna ideja što prije proširi i da ljudi u 19h po svom lokalnom vremenu dođu na protest, prevodite i na druge jezike koje znate i stavljajte na forume - Zapadno od nas ionako je manje sati jer je druga vremenska zona, pa će ljudi bar u Americi stići da se organizuju do večeras) i rasturajte po svim forumima za koje znate i kažite svima ostalima da nastave rasturanje po svim forumima i medijima i da usmeno šire ovo svim svojim prijateljima i porodici i komšijama da baš SVE KOJE ZNAJU UBEDE DA MORAJU DOĆI NA PROTEST, pa će se u krajnje malom vremenu, stvoriti kritična masa, koja bi sve ljude frapirala i CERN bi bio suočen s tolikim pritiskom da bi morao zasad odustati od pokretanja eksperimenta. Ali SVI MORAMO NA ULICE!!! Jedino je to izvodljivo, jedino takav način borbe ima efekta. Mi u Banja Luci idemo večeras u 19h na trg Krajine, Beograđani nek idu na trg Republike, Zagrepčani na Trg Bana Jelačića itd. Svi nek dođu na centralni trg svoga grada u 19h večeras 6.8.2008! SVI MORAMO protestvovati i uspećemo!!!
5. Transparenti će nam biti sledeći : DON’T START LHC (Ne pokrećite LHC), WAIT FOR THE INDEPENDENT SAFETY ANALYSIS (Sačekajte na nezavisnu bezbednosnu analizu), DEAD PEOPLE DON’T NEED THE KNOWLEDGE (Mrtvima ne treba znanje), kao i ostale parole - kreativni doprinos svakog od vas.

P.S. Ko god ovo pročita ima moralnu obavezu da ovo maksimalno brzo širi, na sve moguće načine, tako da svi do 19 sati večeras (imamo manje od 3 sata) i prvog protesta saznaju za ovo – Ljudi moji, shvatite već jednom od ovoga vam zavisi život!!!

P.P.S Ja sam po prirodi strašljiv i neodlučan stvor. Dao sam vam ideju, sad svi oni koji su prodorniji i odlučniji, neustrašiviji od mene imaju obavezu da ovo šire na sve moguće i njima poznate načine, a ne da se oslanjaju na mene. Ja nisam organizator, ja sam dao ideju, a svi smo organizatori i svi moramo ubijediti ljude da dođu večeras na protest i svako veče, dok god u CERN-u ne donesu odluku da se eksperiment ne započinje pre nezavisne analize. Čak i ako se ogluše, mi ćemo bar znati da smo učinili što je do nas, a takav potez CERN-a bio bi najnedemokratskiji i najtiranskiji potez u istoriji.

P.P.P.S. Ako nezavisna analiza ne pokaže da je LHC 100% siguran, onda on NIKADA NE TREBA NI DA SE AKTIVIRA. Ne pristajemo na 99,9999999% bezbednost – samo 100% radi se o životu 6.700.000.000 ljudi! Koliko samo beba, divne dece, slatkih dečaka i devojčica može da nastrada u jednom trenu zarad boljeg poznavanja kvantne fizike! Setite se drugih ako sami sebi niste dovoljno dragi – zašto bi fizičari (koji uzgred budi rečeno obično imaju malo emocija i skloni su autizmu, pa ni ne osećaju pravu opasnost svega ovoga) ubili prelijepu Anu Ivanović, poželjnu Anđelinu Džoli, veliku legendu Johny-ja Štulića, pesnika Boru Čorbu, megacara Ramba Amadeusa, najboljeg tenisera Rodžera Federera i našeg Noleta, Džordža Klunija na kog se sve cure lože, Breda Pita, suludu Britni Spirs, još luđu Ejmi Vajnhaus, Cecu nacionale, Čolu, vašeg prekrasnog papagaja, hiljade predivnih rotvajlera, zlatnih retrivera, pudlica, malih maca, zečića. Zašto bi uništili prekrasne parkove, sve ugrožene vrste, delfine, plave kitove, divna jezera, gorske oči Durmitora, predivnu Taru koju možeš piti, sve divne spomenike u Firenci, Veneciji, Veroni, Parizu, Madam Tiso, Luvr, Ermitaž, Milansku skalu, Ajfelov toranj, Keopsovu piramidu, Njujorške nebodere, Hram Svetog Save, Aju Sofiju, crkvu Sv Vasilija u Moskvi, i šta još sve ne????
Da saznaju kako higsov bozon daje česticama masu!
To je apsolutno, krajnje nedovoljan, bezvezan i sulud razlog!!!
Vidimo se večeras na protestu!
SVI MORATE DOĆI – OVO NIJE NIKAKVA ŠALA; TOLIKO JE OZBILJNO DA OD STRAHA I NAPETOSTI JEDVA SAM USPIO OVO DA NAPIŠEM I DANIMA SAM OKLIJEVAO!

Moderatori neka se ne ljute što sam ovaj thread postavio u sve podforume, morao sam jer je toliko bitno da svi ovo moraju saznati! Moderatori i vi dođite na protest!!!
Vidimo se večeras na trgu u 19h! - ja dolazim!

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pisalo se malo o tome

viewtopic.php?f=28&t=38288

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Džoni, sinko dragi, ne uzbuđuj se - svi ćemo prije ili kasnije Bogu na istinu, deveti avgust dvije hiljade osme je jednako dobar datum kao i bilo koji drugi :wink:

Citiraj:
OVO NIJE NIKAKVA ŠALA; TOLIKO JE OZBILJNO DA OD STRAHA I NAPETOSTI JEDVA SAM USPIO OVO DA NAPIŠEM I DANIMA SAM OKLIJEVAO!

Ne ljuti se, ali ovo mi je genijalno! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 08:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Ne mogu da vjeruem kakve budalastine ljudi pisu (i sto je najgore vjeruju u njih).

Al' ovo je najjace: :)
Citiraj:
Nostradamus ima jedan katren u kome se govori nešto što bi se moglo povezati sa kataklizmom zbog LHC-a (evo linka: http://bigsciencenews.blogspot.com/2008 ... d-lhc.html , a ima i iz drugih izvora, samo proguglajte). Tu se kaže da će pre toga nebo pokazati znak, što se već desilo, naime u Hrvatskoj su primjećeni NLO-i koji se sudaraju a zatim iščezavaju, što može biti asocijacija na sudare čestica u LHC-u (link: http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/15920/ ), a takođe je upravo bilo potpuno pomračenje Sunca, a i zvona crkve na Pašancu su se na Ognjenu Mariju sama oglasila (link: http://www.blic.co.yu/repsrpska.php?id=52016).

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nisam siguran koliko je ozbiljan neko ko OVO napiše:

Citiraj:
Setite se drugih ako sami sebi niste dovoljno dragi – zašto bi fizičari (koji uzgred budi rečeno obično imaju malo emocija i skloni su autizmu, pa ni ne osećaju pravu opasnost svega ovoga) ubili prelijepu Anu Ivanović, poželjnu Anđelinu Džoli, veliku legendu Johny-ja Štulića, pesnika Boru Čorbu, megacara Ramba Amadeusa, najboljeg tenisera Rodžera Federera i našeg Noleta, Džordža Klunija na kog se sve cure lože, Breda Pita, suludu Britni Spirs, još luđu Ejmi Vajnhaus, Cecu nacionale, Čolu, vašeg prekrasnog papagaja, hiljade predivnih rotvajlera, zlatnih retrivera, pudlica, malih maca, zečića.

:D

Vjerovatno će biti da je ovo neka zakašnjela prvoaprilska šala, u kom slučaju bi džoniju trebalo čestitati za maštovitost.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Doduše, mala greška je u tome što ja nemam papagaja.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 16:19 
Idoli...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 04:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Avg 2008, 00:43
ja sam bio na protestu ali nije bilo nikoga.. :fist: naslov mi je najjaci 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 07:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
ljudi aj necemo sad ismijavat dečka!

istina da je dosta nebuloza i gluposti napisano u njegovom tekstu, al ima tu i neke istine....

kao prvo svijet nije u našim rukama, nego u božijim, a mi smo samo dobili šansu da mu se pridružimo u njegovoj slavi svojim življenjem.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Djelovalo je koliko-toliko ozbiljno do pominjanja Nostradamusa i ostalih astoloskih znakova na nebu i NLO-ova. A ni onaj ruzni opis karaktera fizicara kao bezosjecajnih ljudi nije nimalo pomogao kredibilitetu autora. Postoji jos stvari koje se desavaju na planeti a koje bi mogle da dovedu do sveopste kataklizme. Gomila nekih nedemokratskih drzava pravi atomske bombe, nekoliko cudnih i opakih vulkana uvijek moze da proradi, a sunce przi sve jace i jace. Jos je crna rupa jedan od "ljepsih" scenarija koji nam se moze desiti :D

I, svijet je definitivno u nasim rukama, dovoljno je vidjeti sta smo od njega napravili, nista bogovi, bakraci i ostalo...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 11:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
I, svijet je definitivno u nasim rukama, dovoljno je vidjeti sta smo od njega napravili, nista bogovi, bakraci i ostalo...

nisam mislio na bogove, bakarače i ostalo, nego na jednoga Boga....

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Heh, ovaj Džoni je genije. Ja sam zapravo tek sad pažljivije pročitao njegovo upozorenje (prvi put sam samo letimično pregledao i valjao se od smijeha onoj konstrukciji sa Anđelinom Džoli i Anom Ivanović) i ostale postove i više nema ni grama sumnje - ovo je nešto najbolje što se pojavilo otkad forum postoji. Džoni, bez ikakve ironije ili nečeg sličnog - svaka čast! :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ulet je bio svjecki....jedan od boljih koje ikad viđoh.... :D

al ipak bilo bi dobro da malo procitate o LHC projektu...nije baš tema za ismijavanje....

džoni brate samo naprijed.....pozdrav....

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 03:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika

Ja se ne bojim ničega , jer je istina tamo negdje. Želim da vjerujem,

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 12:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Avg 2008, 14:04
Ej ljudi, prošlo je mjesec dana od mog posta, od protesta ništa, al to ne znači da je to pogrešna ideja. Ovdje ljudi boluju od onoga što se zove "naučena bespomoćnost", tj. misle da ljudi sami ništa ne mogu da urade po pitanju krupnih stvari u svijetu. Takođe misle, ako je to zaista problem, neko će se o tome već postarati. Ako svako misli da će se neko drugi o tome već postarati, onda se na kraju niko neći ni postarati. Zato je ovo što ja pišem vrlo važno. I nisam ja jedini zabrinut u vezi sa LHC-om. Grupa austrijskih i njemačkih fizičara i studenata je podnijela tužbu protiv LHC-a Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. To je već druga tužba, prva je bila tužba Waltera Wagnera sudu u Havajima. Ti ljudi su s razlogom zabrinuti. Tačno je da u CERN-u smatraju da je LHC bezopasan, al je tačno i da neki drugi smatraju da nije. Ono što je sigurno je da se radi o EKSPERIMENTU, a svaki eksperiment sadrži element nepoznatog. Tako da niko ustvari ne zna šta će se desiti kada se pokrene LHC. Oni što je još bitnije je da se radi o eksperimentu u jednoj od "graničnih" oblasti nauke, gdje su sadašnje teorije (na osnovu kojih LHC procijenjuje rizik) na prilično klimavim nogama. Ja ne bi imao ništa protiv ovog eksperimenta kada bi postojao naučni KONSENZUS da je on bezbedan, al taj konsenzus ne postoji. Ljudi koji su tužili CERN nisu šarlatani i budale, već univerzitetski profesori sa titulama, iskustvom itd. A sud ih ne zarezuje ni za suvu šljivu, jer ih je većina naučnika koji rade za CERN ubijedila, da je sve to bezveze. Zato se procesi na sudovuima odgađaju, a LHC se sprema za rad. 10. septembra bi trebali pustiti protone da prvi put prostruje cijelim akceleratorom, al valjda bez sudaranja. Onda bi se energija postupno povećavala i počeli bi i sudari, najkasnije 17. oktobra, kada se i zvanično pušta u rad LHC.
Ja lično nisam siguran u sigurnost ni ovih početnih faza eksperimenta prije 17. oktobra.
Zato ona moja ideja o protestu, možda i nije tako blentava, kao što vi mislite, i još imamo vremena da je sprovedemo u djelo, samo ako se nađe iko ko još dijeli moje mišljenje. Kad nas je više, lakše možemo vršiti uticaj na ostale. Eto to je to, ako je iko za ja bi da počnemo onu moju strategiju širenja poziva na protest svim sredstvima i da pokušamo tako narazne svjetske forume te stvari napisati i da vidimo šta će biti. Barem ćemo znati da smno pokušali.
Strategija se ne bi mijenjala, počeli bismo recimo 6. septembra (prijedlog), tj. 4 dana prije eksperimenta u 19h sa protestima u svim gradovima. Al to nije moguće ako ne obavijestimo ljude širom svijeta o namjeri da se protest organizuje.
Bio bih jako sretan kada bi mi se neko pridružio, i to bi me i osokolilo da zaista dalje širim ovaj predlog.
Prošlog mjeseca sam bio pomalo demoralisan reakcijom na ovom forumu, pa nisam dalje to ni širio. A samo zamislite šta bi se desilo kada bi recimo ovakva stvar bila postavljena na 100 najjačih svejetskih foruma - i to sve lijepo napisano, sa jakim argumentima i tonom ozbiljnosti? Ne mora da znači da bi u nekoj drugoj sredini prijedlog bio jednako ismijan. Sam internet je nov medij i mi ni ne znamo kolika je njegova moć.
Razmislite o svemu, pa da vidimo šta ćemo. Valjda nisam jedini koji bi ovo pokušavao.

P.S. Što se tiče Nostradamusa i ostalih "znakova" o kojima sam pisao mislim da je to samo umanjilo moj kredibilitet. To je zato što ljudi čim pročitaju riječ "Nostradamus" pomisle "Imam posla sa nekom budalom koja fantazira o glupostima". Ispravan stav je ZDRAV SKEPTICIZAM kombinovan sa OTVORENOŠĆU UMA i za ne baš konvencionalne načine razmišljanja. A to znači da se neki argument treba ODBACITI KAO TRIČARIJA tek kada se o njemu malo razmisli, a ne u startu čim se vidi riječ Nostradamus. A o dotičnom mogu reći samo to da su mu proročanstva dosta nejasna i dvosmislena, ali da se ipak čini da su se mnoga od njih eto obistinila. Mogla su se i na drugi način obistiniti što je kontraargument njegovim pristalicama, ali mogla su i da se ne obistine.
A u vezi sa LHC-om Nostradamus tvrdi da postoji neki "opposite raypos" - šta li je to - ray = zrak, snop
pos - pozitivan, dakle zrak protona; opposite - suprotan. Znači jasna je asocijacija na zrake protona koji se sudaraju iz suprotnih smerova. Na početku katrena stoji Leave Geneva, leave - every last one of you. Dakle poziv na evakuaciju iz Ženeve. Čak je pogodio i mjesto u kom je LHC - to je za mene teško obična koincidencija. Zaključak je da će "opposite raypoz" "exterminate all" = istrijebiti sve. Znači neka katastrofa. Ali pošto poziva na evakuaciju iz Ženeve, biće da se radi o lokalnoj katastrofi, tj. ko god ne pobjegne iz Ženeve, biće istrijebljen. Po njemu dakle može se desiti da dođe do recimo termonuklearne eksplozije, ako nešto sa onim silnim helijumom krene naopako, i ona bi sravnila Ženevu. I to je užasno, a zamislite da se desi tek nešto gore. Još piše da će prethodno "nebo pokazati znak". Sjetite se malo lajt- šoua u Petrićevcu, a nije samo tamo, zadnjih nekoliko mjeseci iz dosta mjesta se čuje o nekakvim NLO-ima.

Upamtite da priča o Nostradamusu, NIJE MOJ GLAVNI ARGUMENT, ONA JE TU SAMO USPUT, DA VIDITE DA, ETO, I NOSTRADAMUS NAGOVIJEŠTAVA DA BI NEŠTO MOGLO KRENUTI PO ZLU - I TO PRILIČNO PRECIZNO I UVJERLJIVO. Glavni argument je realna rupa u teoriji koja na sadašnjem nivou onemogućava adekvatnu procjenu rizika i mogućnost, da ukoliko ta teorija kojom se CERN služi ima nekoh manjkavost, to sve može da se završi u katastrofi i za Ženevu, a možda i za čitav svijet.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Oduvijek sam se nadao da će čitav svijet progutati crna rupa, ali da ćemo mi biti ti koji će prozizvesti crnu rupu to je već nešto novo.

Moje ime je Erl i ja sam već sastavio listu.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2006, 15:38
džoni je napisao:
Ej ljudi, prošlo je mjesec dana od mog posta, od protesta ništa, al to ne znači da je to pogrešna ideja. Ovdje ljudi boluju od onoga što se zove "naučena bespomoćnost", tj. misle da ljudi sami ništa ne mogu da urade po pitanju krupnih stvari u svijetu. Takođe misle, ako je to zaista problem, neko će se o tome već postarati. Ako svako misli da će se neko drugi o tome već postarati, onda se na kraju niko neći ni postarati. Zato je ovo što ja pišem vrlo važno. I nisam ja jedini zabrinut u vezi sa LHC-om. Grupa austrijskih i njemačkih fizičara i studenata je podnijela tužbu protiv LHC-a Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. To je već druga tužba, prva je bila tužba Waltera Wagnera sudu u Havajima. Ti ljudi su s razlogom zabrinuti. Tačno je da u CERN-u smatraju da je LHC bezopasan, al je tačno i da neki drugi smatraju da nije. Ono što je sigurno je da se radi o EKSPERIMENTU, a svaki eksperiment sadrži element nepoznatog. Tako da niko ustvari ne zna šta će se desiti kada se pokrene LHC. Oni što je još bitnije je da se radi o eksperimentu u jednoj od "graničnih" oblasti nauke, gdje su sadašnje teorije (na osnovu kojih LHC procijenjuje rizik) na prilično klimavim nogama. Ja ne bi imao ništa protiv ovog eksperimenta kada bi postojao naučni KONSENZUS da je on bezbedan, al taj konsenzus ne postoji. Ljudi koji su tužili CERN nisu šarlatani i budale, već univerzitetski profesori sa titulama, iskustvom itd. A sud ih ne zarezuje ni za suvu šljivu, jer ih je većina naučnika koji rade za CERN ubijedila, da je sve to bezveze. Zato se procesi na sudovuima odgađaju, a LHC se sprema za rad. 10. septembra bi trebali pustiti protone da prvi put prostruje cijelim akceleratorom, al valjda bez sudaranja. Onda bi se energija postupno povećavala i počeli bi i sudari, najkasnije 17. oktobra, kada se i zvanično pušta u rad LHC.
Ja lično nisam siguran u sigurnost ni ovih početnih faza eksperimenta prije 17. oktobra.
Zato ona moja ideja o protestu, možda i nije tako blentava, kao što vi mislite, i još imamo vremena da je sprovedemo u djelo, samo ako se nađe iko ko još dijeli moje mišljenje. Kad nas je više, lakše možemo vršiti uticaj na ostale. Eto to je to, ako je iko za ja bi da počnemo onu moju strategiju širenja poziva na protest svim sredstvima i da pokušamo tako narazne svjetske forume te stvari napisati i da vidimo šta će biti. Barem ćemo znati da smno pokušali.
Strategija se ne bi mijenjala, počeli bismo recimo 6. septembra (prijedlog), tj. 4 dana prije eksperimenta u 19h sa protestima u svim gradovima. Al to nije moguće ako ne obavijestimo ljude širom svijeta o namjeri da se protest organizuje.
Bio bih jako sretan kada bi mi se neko pridružio, i to bi me i osokolilo da zaista dalje širim ovaj predlog.
Prošlog mjeseca sam bio pomalo demoralisan reakcijom na ovom forumu, pa nisam dalje to ni širio. A samo zamislite šta bi se desilo kada bi recimo ovakva stvar bila postavljena na 100 najjačih svejetskih foruma - i to sve lijepo napisano, sa jakim argumentima i tonom ozbiljnosti? Ne mora da znači da bi u nekoj drugoj sredini prijedlog bio jednako ismijan. Sam internet je nov medij i mi ni ne znamo kolika je njegova moć.
Razmislite o svemu, pa da vidimo šta ćemo. Valjda nisam jedini koji bi ovo pokušavao.

P.S. Što se tiče Nostradamusa i ostalih "znakova" o kojima sam pisao mislim da je to samo umanjilo moj kredibilitet. To je zato što ljudi čim pročitaju riječ "Nostradamus" pomisle "Imam posla sa nekom budalom koja fantazira o glupostima". Ispravan stav je ZDRAV SKEPTICIZAM kombinovan sa OTVORENOŠĆU UMA i za ne baš konvencionalne načine razmišljanja. A to znači da se neki argument treba ODBACITI KAO TRIČARIJA tek kada se o njemu malo razmisli, a ne u startu čim se vidi riječ Nostradamus. A o dotičnom mogu reći samo to da su mu proročanstva dosta nejasna i dvosmislena, ali da se ipak čini da su se mnoga od njih eto obistinila. Mogla su se i na drugi način obistiniti što je kontraargument njegovim pristalicama, ali mogla su i da se ne obistine.
A u vezi sa LHC-om Nostradamus tvrdi da postoji neki "opposite raypos" - šta li je to - ray = zrak, snop
pos - pozitivan, dakle zrak protona; opposite - suprotan. Znači jasna je asocijacija na zrake protona koji se sudaraju iz suprotnih smerova. Na početku katrena stoji Leave Geneva, leave - every last one of you. Dakle poziv na evakuaciju iz Ženeve. Čak je pogodio i mjesto u kom je LHC - to je za mene teško obična koincidencija. Zaključak je da će "opposite raypoz" "exterminate all" = istrijebiti sve. Znači neka katastrofa. Ali pošto poziva na evakuaciju iz Ženeve, biće da se radi o lokalnoj katastrofi, tj. ko god ne pobjegne iz Ženeve, biće istrijebljen. Po njemu dakle može se desiti da dođe do recimo termonuklearne eksplozije, ako nešto sa onim silnim helijumom krene naopako, i ona bi sravnila Ženevu. I to je užasno, a zamislite da se desi tek nešto gore. Još piše da će prethodno "nebo pokazati znak". Sjetite se malo lajt- šoua u Petrićevcu, a nije samo tamo, zadnjih nekoliko mjeseci iz dosta mjesta se čuje o nekakvim NLO-ima.

Upamtite da priča o Nostradamusu, NIJE MOJ GLAVNI ARGUMENT, ONA JE TU SAMO USPUT, DA VIDITE DA, ETO, I NOSTRADAMUS NAGOVIJEŠTAVA DA BI NEŠTO MOGLO KRENUTI PO ZLU - I TO PRILIČNO PRECIZNO I UVJERLJIVO. Glavni argument je realna rupa u teoriji koja na sadašnjem nivou onemogućava adekvatnu procjenu rizika i mogućnost, da ukoliko ta teorija kojom se CERN služi ima nekoh manjkavost, to sve može da se završi u katastrofi i za Ženevu, a možda i za čitav svijet.

pušiš ti šta? :roll:

sa više dece igrao,kada bih život ponovo pred sobom imao.
Ali vidite,imam 85 godina i znam da umirem.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 09:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Apr 2005, 20:52
Evo juce udarna vijest na svim svjetskim i domacim tv je pocetak eksperimenta

Internet kladionice
Online kladjenje
Poker,Casino i Kladionice online
Ekstrazona

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 10:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

eo malo o pokusu ovdje....

http://www.net.hr/znanost/page/2008/09/10/0260006.html

sve mi se više čini da je to uzaludan projekat...bacanje novaca u prazno, kao što već i ranije spomenih, ali vidit ćemo...

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2008, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
E, momak, ako se toliko bojiš da će te "bezosećajni fizičari" ubiti, radije se odmah upuca, skoči pod voz, sa zgrade...
A ja ću ostati do kraja.
Preživio sam desetine zakazanih smakova sveta... (setimo se samo "famozne" 2000., sve jednog pomračenja sunca, meseca, prozotra...)
Tako da nešto kontam da ču i ovaj.
Ako me ne pregazi autobus pre...
Ali... Ostao bih do kraja, ako je moguće, čisto iz radoznalosti, da vidim kud ćemo se razletiti...
Nažalost, nismo mi te sreće... Preživećemo...
A ti, džoni, uživaj u smaku sveta... Ljep pozdrav...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]