IZUZETNO VAŽNO!!!
OVO JE PITANJE ŽIVOTA I SMRTI ZA SVE NAS!!!
VEOMA JE HITNO!!! MINUT DO DVANAEST!!!
ODNOSI SE NA DOGAĐAJE KOJI POČINJU MOŽDA ČAK I SUTRA 7. AVGUSTA 2008 (
www.lhcountdown.com) !!!
Mnogi od Vas su čuli da ovog ljeta treba da počne najveći eksperiment u fizici do sada – potraga za čuvenim Higsovim bozonom u Velikom hadronskom sudaraču (Large Hadron Collider – LHC) (vidi na vikipediji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Large_Hadron_Collider ) pored Ženeve. Sigurno je još mnogo veći broj onih koji za to još nisu ni čuli, jer je u medijima nedovoljna pažnja posvećena eksperimentu. Prvi testovi počinju 9. avgusta 2008. godine i čak i oni mogu biti opasni. U LHC-u mogu da se dogode slijedeći katastrofalni događaji koji mogu da unište i Zemlju, a možda čak i čitav svemir:
- stvaranje mikro crnih rupa koje bi eventualno mogle da narastu i usisaju čitavu planetu, a kasnije i Sunčev sistem
- stvaranje stabilne „čudne materije“ koja bi u lančanoj reakciji pretvorila čitavu Zemlju u gasoviti vreli oblak čudne materije
- stvaranje magnetskih monopola koji mogu da dovedu do sveopšteg raspada protona i dezintegracije materije u svemiru
Iako su fizičari CERN-a (evropske organizacije za nuklearna istraživanja koja sprovodi eksperiment) zaključili da je šansa za sve ove scenarije jako mala i da se prirodno dešavaju sudari čestica sa mnogo većim energijama od onih koji će biti u LHC-u, postoje i fizičari koji ne dijele njihovo mišljenje. Niko ne može sa 100 postotnom sigurnošću tvrditi da je LHC bezbedan. Čak i oni koji podržavaju CERN kažu da je šansa za kataklizmu 1:50.000.000 – dakle ipak postoji! Sve to treba uzeti sa ogromnim oprezom jer se radi o granama fizike u kojima se mnogo toga ne zna i sve sadašnje teorije su na staklenim nogama. Iako ovo što ću sada reći zvuči krajnje nenaučno, vrijedi spomenuti da i Nostradamus ima jedan katren u kome se govori nešto što bi se moglo povezati sa kataklizmom zbog LHC-a (evo linka:
http://bigsciencenews.blogspot.com/2008 ... d-lhc.html , a ima i iz drugih izvora, samo proguglajte). Tu se kaže da će pre toga nebo pokazati znak, što se već desilo, naime u Hrvatskoj su primjećeni NLO-i koji se sudaraju a zatim iščezavaju, što može biti asocijacija na sudare čestica u LHC-u (link:
http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/15920/ ), a takođe je upravo bilo potpuno pomračenje Sunca, a i zvona crkve na Pašancu su se na Ognjenu Mariju sama oglasila (link:
http://www.blic.co.yu/repsrpska.php?id=52016).
Da ne dužim više priču, ostale detalje o LHC-u lako možete pronaći na internetu. Već se vode razne aktivnosti kako bi se odložilo pokretanje ove mašine, dok god nezavisni stručnjaci koji nemaju nikakve veze sa LHC-om ne urade analizu koja bi potvrdila da je LHC bezbedan. Međutim, te su aktivnosti vezane isključivo za internet, ili za sudske postupke protiv LHC (poput postupka Waltera Wagnera koji je tužio LHC i o tome se može dosta čitati -
www.lhcdefense.org ). Ja predlažem slijedeće (pošto niko dosad nije bio dovoljno lud i smio da to predloži, a i ja sam jedva smogao hrabrosti):
MOŽEMO IH ZAUSTAVITI SAMO AKO NAS VIDE – AKO NAS NE VIDE ONI, VIDEĆE NAS POLITIČARI KOJI IH MOGU NATJERATI DA OBUSTAVE EKSPERIMENT – NAJJAČA SILA JE SILA MASE KOJA IZIĐE NA ULICU!!! OD SAMOG PISANJA PO INTERNETU I TUŽBI SUDOVIMA NEMA VAJDE – OD MASOVNOG SVJETSKOG PROTESTA DOSAD NEVIĐENIH RAZMJERA IMA VAJDE I MORA BITI VAJDE! Zato predlažem slijedeće:
1. da preko svih mogućih nama poznatih foruma na internetu i domaćih i stranih i ostalih kanala (myspace, facebook, blogovi itd.) organizujemo svejetski protest protiv LHC-a.
2. mjesto održavanja protesta = centralni gradski trg svakog grada na svijetu.
3. vrijeme održavanja protesta = 19 časova po lokalnom vremenu u trajanju od najmanje sat vremena (sedam uveče, kad se svi već vrate s posla i imaju vremena da dođu na protest) prvi protest danas 6. avgusta 2008, a zatim protesti svaki dan u 19h, dok u CERN-u ne odustanu od eksperimenta, tj. dok ga ne odlože do trenutka kad nezavisni stručnjaci ne utvrde da je eksperiment 100% siguran.
4. VAŽNA NAPOMENA: Ovo mora da uspije! Tačno je da internet forumi nemaju jakog odjeka i da nisu masovni, ali prevodite ovo na engleski (ne mora doslovno, važno je da se glavna ideja što prije proširi i da ljudi u 19h po svom lokalnom vremenu dođu na protest, prevodite i na druge jezike koje znate i stavljajte na forume - Zapadno od nas ionako je manje sati jer je druga vremenska zona, pa će ljudi bar u Americi stići da se organizuju do večeras) i rasturajte po svim forumima za koje znate i kažite svima ostalima da nastave rasturanje po svim forumima i medijima i da usmeno šire ovo svim svojim prijateljima i porodici i komšijama da baš SVE KOJE ZNAJU UBEDE DA MORAJU DOĆI NA PROTEST, pa će se u krajnje malom vremenu, stvoriti kritična masa, koja bi sve ljude frapirala i CERN bi bio suočen s tolikim pritiskom da bi morao zasad odustati od pokretanja eksperimenta. Ali SVI MORAMO NA ULICE!!! Jedino je to izvodljivo, jedino takav način borbe ima efekta. Mi u Banja Luci idemo večeras u 19h na trg Krajine, Beograđani nek idu na trg Republike, Zagrepčani na Trg Bana Jelačića itd. Svi nek dođu na centralni trg svoga grada u 19h večeras 6.8.2008! SVI MORAMO protestvovati i uspećemo!!!
5. Transparenti će nam biti sledeći : DON’T START LHC (Ne pokrećite LHC), WAIT FOR THE INDEPENDENT SAFETY ANALYSIS (Sačekajte na nezavisnu bezbednosnu analizu), DEAD PEOPLE DON’T NEED THE KNOWLEDGE (Mrtvima ne treba znanje), kao i ostale parole - kreativni doprinos svakog od vas.
P.S. Ko god ovo pročita ima moralnu obavezu da ovo maksimalno brzo širi, na sve moguće načine, tako da svi do 19 sati večeras (imamo manje od 3 sata) i prvog protesta saznaju za ovo – Ljudi moji, shvatite već jednom od ovoga vam zavisi život!!!
P.P.S Ja sam po prirodi strašljiv i neodlučan stvor. Dao sam vam ideju, sad svi oni koji su prodorniji i odlučniji, neustrašiviji od mene imaju obavezu da ovo šire na sve moguće i njima poznate načine, a ne da se oslanjaju na mene. Ja nisam organizator, ja sam dao ideju, a svi smo organizatori i svi moramo ubijediti ljude da dođu večeras na protest i svako veče, dok god u CERN-u ne donesu odluku da se eksperiment ne započinje pre nezavisne analize. Čak i ako se ogluše, mi ćemo bar znati da smo učinili što je do nas, a takav potez CERN-a bio bi najnedemokratskiji i najtiranskiji potez u istoriji.
P.P.P.S. Ako nezavisna analiza ne pokaže da je LHC 100% siguran, onda on NIKADA NE TREBA NI DA SE AKTIVIRA. Ne pristajemo na 99,9999999% bezbednost – samo 100% radi se o životu 6.700.000.000 ljudi! Koliko samo beba, divne dece, slatkih dečaka i devojčica može da nastrada u jednom trenu zarad boljeg poznavanja kvantne fizike! Setite se drugih ako sami sebi niste dovoljno dragi – zašto bi fizičari (koji uzgred budi rečeno obično imaju malo emocija i skloni su autizmu, pa ni ne osećaju pravu opasnost svega ovoga) ubili prelijepu Anu Ivanović, poželjnu Anđelinu Džoli, veliku legendu Johny-ja Štulića, pesnika Boru Čorbu, megacara Ramba Amadeusa, najboljeg tenisera Rodžera Federera i našeg Noleta, Džordža Klunija na kog se sve cure lože, Breda Pita, suludu Britni Spirs, još luđu Ejmi Vajnhaus, Cecu nacionale, Čolu, vašeg prekrasnog papagaja, hiljade predivnih rotvajlera, zlatnih retrivera, pudlica, malih maca, zečića. Zašto bi uništili prekrasne parkove, sve ugrožene vrste, delfine, plave kitove, divna jezera, gorske oči Durmitora, predivnu Taru koju možeš piti, sve divne spomenike u Firenci, Veneciji, Veroni, Parizu, Madam Tiso, Luvr, Ermitaž, Milansku skalu, Ajfelov toranj, Keopsovu piramidu, Njujorške nebodere, Hram Svetog Save, Aju Sofiju, crkvu Sv Vasilija u Moskvi, i šta još sve ne????
Da saznaju kako higsov bozon daje česticama masu!
To je apsolutno, krajnje nedovoljan, bezvezan i sulud razlog!!!
Vidimo se večeras na protestu!
SVI MORATE DOĆI – OVO NIJE NIKAKVA ŠALA; TOLIKO JE OZBILJNO DA OD STRAHA I NAPETOSTI JEDVA SAM USPIO OVO DA NAPIŠEM I DANIMA SAM OKLIJEVAO!
Moderatori neka se ne ljute što sam ovaj thread postavio u sve podforume, morao sam jer je toliko bitno da svi ovo moraju saznati! Moderatori i vi dođite na protest!!!
Vidimo se večeras na trgu u 19h! - ja dolazim!