Mamma:) je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
..i da, totalno nezapazeno proshao je demant vjesti koja je prije dva dana bila na dnevniku i na naslovnim stranama"tiska": nije srbin " divljacki" oskrnavio spomenik na ovcari ( tzv.domovinske zahvalnosti) ispisavshi "cirilicna" cetri es i "ovo je srbija", nego "razvojaceni branitelj hrvatske nacionalnosti",katolik i vjernik (kakav? triput zdravo marijo pa kolji srbe,eto kakav..) koji je zelio da skrene paznju na svoju "toboze" tesku situaciju.
..da ovo vec nisam vidjeo i da nece biti i iducih godina, rekao bih da za hrvatsku ima shansi..ovako, jao onome ko ih ne zna...
Manitu, bila sam tih dana na moru u Hrvatskoj i vjeruj mi da su gotovo sve dnevne novine pisale o tom dogadjaju. Cakstavise su prikazali sliku doticnog bolesnika.
Mislim da je u BiH najveci problem globalizacija. Svi se zgrazavaju na torove, a sami druge tjeraju u iste.
U Istri mi covjek prica (rodjeni Puljanin) kako je u Dalmaciji na*ebao samo zato sto je imao registraciju Pule na autu. Frajer mu prisao i otkinuo retrovizor deruci se na njega da je stara komunjara. U centru Pule na zidu grafitima napisao neko "Ubij Purgera".. Da bolesnika ima, ima i to svugdje.
Ne mozes pricati da su svi Hrvati isti, kao ni Srbi ili Bosnjaci, jer to jednostavno nije tako.
Srela sam i mladi bracni par iz Beograda koji su mi pricali kako ne podnose da im se bosanski Srbi mijesaju u zivote sa svojom bolesnom radikalnoscu. Citiram: "ljudi su siti ratnih heroja koji to nisu, treba nam zivot u zdravoj atmosferi i bez razmisljanja smijem li preci granicu da me neko ne ostampa cetnikom, jer to nikad nisam bio, a Bog zna da to nikad necu ni biti - sve sto me interesuje je moja porodica." Ispljuvao se po radikalima, nema dalje i sam kaze da kroz Beograd puse skroz drugi vjetar kako su izbjeglice (pretpostavljam da misli na bosance) dosle.
Summar summarum - normalnom covjeku ne treba nista do normalnog/lagodnog zivota.. je*o puske, ordene, heroje koji to nisu.. daj da zivim i da to isto osjetim.
pricha ti pije vode ukoliko pacifizam ima ekvivalent na svim stranama, a da li je tako? i ja se srecem sa raznim mladim i ne-mladim parovima i nije problem u pojednostavljivanju i globalizaciji. mozemo na ovu temu do sutra, ja nisam shovinista i lako se nosim sa "umjetnim" tretmanima, vidim, nisi ni ti. nemoj me pogresno shvatiti, pishi na ovj nacin na sa-x ili nekom cro forumu pa ce ti se javiti 300 gori' manitua.igrom slucaja srecem se sa mnogo,mnogo svijeta i ako hoces ocjenu na skali od 1 do 10 najpozitivnije o suzivotu razmisljaju srbi-8,muslimani 6-7,hrvati 4-5. to je tako i vec dugo se odnos ne mijenja.sad bi srpski nacionalisti rekli da to nije dobro a i ja bi ih podrzao u tom smislu jer zasto da ruku pruzaju osmorica sestorici ili manje? samo ekvivalent pa makar sve otishlo u 3 pm...
i ja mogu biti ovakav, a onaj koji je po tebi "gori" od mene ,neka ostane takav-ja ga poshtujem jer razlog postoji.definitivno.
da se vratim na razlog tvog javljanja: tacno je da je to objavljeno ali evo kako: vjest o skrnavljenju u dnevniku i na naslovnim stranama, a vjest da je to uradio hrvat na 4-vrtoj strani Jutarnjeg lista u pasosu 5cmx3cm sa slikom velicine onoj na l.k.kada je vec propagandni efekat uradio svoje i kad su se komsije koje pokusavaju naci suzivot ponovo zamislile...
jel' ti mene shvatash?
ja tu propagandnu mashinu veoma dobro poznajem i zato nisam nishta slucajno ili bez osnova napisao.jebesh takvu pravdu..