banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Avg 2008, 07:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Sinoc otisao pogledat.... po meni najbolji film u zadnje cetiri godine.Ako cemo gledati filmove po stripoviva (koje bas i ne volim) ovaj se moze porediti samo sa sin city.Jedina mi je glupost kako je onaj okružni tužioc Harvi Dent prakticno u petnaestak sekundi postaje zlocest. Ko god ne pogleda kletva na njega!!!

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Сјајно, сјајно, сјајно!!!
Какав филм! Филмчина!
Не зна човјек лијепо одакле да почне - глуме, сценарија или режије...
Неке веће студије не вриједи писати. Нека свако гледа филм и доживљава га на свој начин, али ово је masterpice...
Двије ствари ми, само, никако нису "сјеле": превише стриповска појава Харвија Дента послије несреће. То његово појављивање са оном фацом и одијелом које прати његову природу је ван реализма филма. Као и крик дјечака на крају, када Бетмен бјежи од полиције - Не бјежи, Бетмене, ти си добар. Патетици (и то ниско стилизованој) није мјесто у овом филму.
Све остало је чиста десетка!
Намјеравам га погледати бар још два-три пута.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Možda samo onaj lik ubice da je dobro razrađen, al kad gledam cjelinu i kompoziciju, pravi mediokritet. :-?

Ааааа, скочи жено и убиј се...
И, како је филм компонован?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudna je napisao:
WANNA SEE A MAGIC TRICK? :wink:

Одличан фазон :D

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 09:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Drago mi je da vam se svidio. Ipak je Christopher Nolan radio scenario i režiju :)

Na sajtu bioskopa još uvijek ništa o termima :roll:, koji su termini?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam sigurno da ima u 21H, pošto sam ga tada gledao...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Daljac je napisao:
XIX century je napisao:
Možda samo onaj lik ubice da je dobro razrađen, al kad gledam cjelinu i kompoziciju, pravi mediokritet. :-?

Ааааа, скочи жено и убиј се...
И, како је филм компонован?

jesam li se ja tebi obratila? :scratch:

Obraćaj mi se samo kad ti se obratim. 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja bih samo dodao da film treba pogladati ako zbog niceg drugog onda zbog jokera. Kakav lik.Mislio sam da nece biti nesto, pogotovo zbog cinjenice da ga hvale zato sto je onaj ko ga glumi umro.Ali ... govor, drzanje, crni humor, glazgovski osmijeh... nevidjeno i neponovljivo.Odmah postaje moj drugi omiljeni negativac.Definitivno najbolja scena u bolnici,on u odjeci med. sestre i nako se cudi sto zgrada nece da odleti u vazduh. Malo mi je krivo sto ga nisu ubili, posto to znaci da ce ga vjerovatno biti u nekom nastavku, a mislim da ga niko vise nece moci ovako dobro odglumiti.
Malo mi je glupa scena kad Freeman brani americku privatnaost, scena samo od sebe govori "mi ameri najbolji mi postujemo privatnost"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
V@nja je napisao:
Kako moze da ti se ne svidja film koji nisi ni pogledao !? Sta lupas .. ?!

pogledao sam trailer i to je dosta, cak i previse

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 12:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Najbolje otvaranje, najbolji film godine, najbolja uloga, naj bolji 17-ti boxoffice cetvrtak u 17..naj, naj , naj...i onda odes sa mnogo, mnogo ocekivanja i najbolji strip film.

Strip film? Je li ko vidio Betmena? Meni je stripovski vise Bornov identitet. Ovakvu realnost malo ko je ocekivao.

Kristofer Nolan je jedan od onih talenata kojem Holivud je dao mogucnost da zavrsi film bz hepi enda i jos moze da rasiri krila svoje kreativnosti. Tako je i poceo novi Betmen, Betmen pocetak koji me odusevio sa prvih sat vremena, stripovski malo ali opet znas da je ovo sf avantura.

Mracni vitez to nije. Nismo dobili stripovski film. Kombinacija Cikaga, New Yorka je dala novi Gotam, bez crtanja nebodera. Imaju i gradonacelnika, mafiju, senatora, policajca, advokate, koji cine 70 % filma. Betmen se poikaze cisto da vas podsjeti da je i on tu kao neka uloga u borbi protiv mafije.

Dobili smo akcioni film, dramu, triler u najboljem obiku. Radnju koja nam ne podcjenjuje inteligenciju, glumce kojima ne treba paparaco fotka da bi ostali u filmskom poslu, reziser koji zasluzuje postovanje, kako zbog rezije tako i zbog dijaloga koji 152 minute cine zanimljivim.

Arom Ekart je odlican izbor. Po meni je on obiljezio film iako Hit Ledzer je taj o kome se prica. Ima veliku, mozda i najvecu ulogu u filmu. Radnja se vrti oko njegove karijere, njegovog privatnog zivota, njegovog preobrazaja.

Kristija Bejl je gotovo neprimjecen. Ne moze se nositi sa Ekartom ni glumacki ni harizmom iako ga okruzuju ljepotice, skupa kola, a i veci dio filma je po maskom. Kao sto sam napisao Betmen se malo kad pojavljivao ali i to malo je sjajno odradjeno. Scene u Hong Kongu su sjajne, kao i imitacija "dizanja u avion Cia iz 1961" je odlicna. Novi motor sjajan, auto bezze ( nekad sam jedva cekao da se pojavi), sve u svemu, od Betmena dosta.

E sad, Dzoker. Hit Ledzeru nije ovo jedina dobra uloga. Ovom je pokazao da moze odigrati ovakve uloge. Ipak, tesko je kad morate trpiti poredjenja sa jednim Niklsonom i jednim likom kao sto je bio taj Dzoker. Novi Dzoker i stari Dzoker imaju samo isto ime i i stog neprijatelja. Ni u cemu nisu slicni. O ovome ne znamo nista, porijeklo, a mozemo nadagjati odakle mu osmijeh ( iako su mi price jako zanimljive i bolesne :confused3:), ali znamo sve o tome sta zeli, sta ga cini zivim i to je vrijednost njegove uloge. Njegove recenice o ljudima, o zlu u dobrom covjeku, o toj klackalice koja prevagne i njegovom "eksperimentu" sui sjajne. Hit Ledzer je odlican izbor, i sjajno je odradio posao. Sa onim grcenjem, cvoktanjem, ismijavanjem, i ironijom ucini da jedva cekate da ga ponovo vidite. Nema rasprave ko je bolji Dzoker, to su 2 razlicita Dzokera. Ipak, kad mi neko kaze Dzoker, ja cu prvo pomisliti na Niklsona . Da li zbog toga sto mi je to omiljeni film iz djetinstva ili zbog toga sto sam ga gledao 342 puta , ne znam.

Film ima nekoliko sjajnih scena. Izdvojio bih pomenutu scenu u Hong Kongu, scenu Betmena i Dzokera u celiji kad, Betmen i Dzoker na cesti, helikopter u nekoj od avenija grada, prvo prikazivanje two face-a, zadnja scena, bez komentara klinca...ima ih.

Mane: "dobri ljudi na brodu", ruse svu pricu i podsjete vas da je film holivudski, scene u neboderu pred kraj filma gdje se ne zna " ko pije, ko placa", neiskoristenost Megi Dzilenhal, sjajne glumice.

Mozda neko i procita ovoliki post a ako nema strpljenja onda evo jedne recenice: otidjite pogledati jedan odlican akcioni film, koji zasluzuje sve ono naj sa pocetka posta.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:

Na osnovu trailera ocjenjujes kompletan film ? Bravo :roll: :lol:

Maggie Gyllenhaal mi nije sjela (Mada, realno, bilo koji izbor je bolji od Katie Holmes)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džoni Dep protiv Betmena?

Kako prenosi američka štampa, holivudski glumac Džoni Dep nalazi se u užem izboru za ulogu negativca u narednom nastavku sage o čoveku-šišmišu Betmenu.

Ukoliko, na veliko zadovoljstvo svih pripadnica lepšeg pola, "padne dogovor" između filmskog studija i "pirata sa Kariba", Dep će igrati ulogu starog Betmenovog suparnika Ridlera, kojeg je glumio Džim Keri u filmu "Betmen zauvek".

Sledećeg Betmena režiraće Kristofer Nolan, koji je zaslužan i za poslednju priču o nekadašnjem strip junaku, a koja je za kratko vreme uspela da "pobije" sve rekorde gledanosti.

Mondo

Eto ljepote...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Archangel je napisao:
V@nja je napisao:
Kako moze da ti se ne svidja film koji nisi ni pogledao !? Sta lupas .. ?!

:lol:

izjava godine

odoh veceras da pogledam...

Sto se tice Depa...bice opasno.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kad smo kod IMDB-a, iskupljenje u Shawku preslo kuma...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 15:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Jul 2008, 18:27
Film nisam mogla docekati pa sam ga prije par dana skinula ,evo torrent ako nekome uopste sad i treba!!

Prikačeni fajlovi:
The Dark Knight 2008 Batman Fullscreen English DVDRip.torrent [27.87 KiB]
90 puta
Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 16:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2008, 22:41
Film predobar , isao sam u kino , 150 ljudi u unutra , 149 djece i ja . Extra! Nema sta , Batman je Batman , ali Joker je ipak Chuck Norris!!! :lol: :lol:

---------------------------------

Dodjoh , Vidjeh , Padoh u kladionici!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 16:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Ови чланци с Б92 су учинили да се замислим, да не кажем уплашим. Сад морам да разбијам главу како, када, с ким, прије него што се упутим у биоскоп. Блажено незнање :D . А можда и док ја размишљам се смањи број тинејџера на пројекцијама, имам баш лоша искуства с њиховим гласним и страшним коментарима из своје посљедње посјете биоскопу.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
marijanaA je napisao:
evo torrent ako nekome uopste sad i treba!!

Da ali kakav je snimak? DVD Rip? Obično su na torentima snimci kamerom iz kina ovako brzo nakon izlaska filma, nešto kvalitetnije se pojavi tek kasnije.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nema jos uvek dvd ripa tako da je kino

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Pogledao film, klasicno Americko preseravanje...to sam i ocekivao, tako da me nije previse pogodilo.
Ono sto me je bas iznenadilo je uloga Dzokera...fascinantno.

Covjek je ocigledno iscupao film i sto je najvaznije sa sirovom glumom.
Sminka, kostim veoma dobri.
Nema previse efekata i tog preseravanja sto zna smarati.

Sve u globalu od mene... 7/10

I to je previse :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]