banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 22:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Avg 2008, 21:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
Veliki sam obozavalac zivotinja, ali...
Danas gledam djecu kako prave prve korake po travnatim povrsinama parka i pse koji trckaraju okolo i zapisavaju te iste povrsine. Nesto se pitam ko je lud i sta je vaznije? Da li je vaznije zdravlje djece ili da je pas prosetan (da se posrao i ispisao)?
Zar je problem odabrati neku drugu lokaciju za zivotinje, a djeci koja su prinudjena da prave korake prave po banjaluckom asfaltu, ostaviti barem taj park?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
mala.garava je napisao:
Danas gledam djecu kako prave prve korake po travnatim povrsinama parka i pse koji trckaraju okolo i zapisavaju te iste povrsine. Nesto se pitam ko je lud i sta je vaznije? Da li je vaznije zdravlje djece ili da je pas prosetan (da se posrao i ispisao)?
Zar je problem odabrati neku drugu lokaciju za zivotinje, a djeci koja su prinudjena da prave korake prave po banjaluckom asfaltu, ostaviti barem taj park?

Koliko je meni poznato, zabranjeno je dovoditi pse u MS baš iz navedenih razloga. Ja u skorije vrijeme tamo nisam vidjela nijednog psa.. :-?

Nego, šta je sa ispišanim i isranim ulazima u zgrade, tj. haustorima, to su djela ljudi i njihove djece? kako ćemo to rješavati? Mislim, ja hvala Bogu ne živim u zgradi, ali kad uđem tako u neku zgradu i zapljesne me miomiris starog urina. Šta sa tim? :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 22:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
mala.garava je napisao:

Koliko je meni poznato, zabranjeno je dovoditi pse u MS baš iz navedenih razloga. Ja u skorije vrijeme tamo nisam vidjela nijednog psa.. :-?

Nego, šta je sa ispišanim i isranim ulazima u zgrade, tj. haustorima, to su djela ljudi i njihove djece? kako ćemo to rješavati? Mislim, ja hvala Bogu ne živim u zgradi, ali kad uđem tako u neku zgradu i zapljesne me miomiris starog urina. Šta sa tim? :-?

Ja danas vidjela dva psa...???!!

I to stoji za ispisavanje oko zgrade (ili jos gore u zgradi). U ovoj u kojoj ja stanujem nemamo taj problem i stanari su dobro organizovani. Na stranu niska svijest ljudi, bezobrazluk i krkanluk, ali zar to ne bi trebao biti slucaj za prijavu komunalnoj policiji (ili kome vec...)

Imamo i forumase u dijaspori, pa ce valjda neko od njih da napise, kako bi prosao da urinira u zgradi.
Koji to mehanizam treba da navede prosjecnog ''gradjanina'' da postuje pravila i da ga oblikuje u savjesnog i odgovornog covjeka?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa jbga, ja sam isto vidjela da toga nema u nekim zgradama, obično onim sa manjim brojem stanova, i gdje stalno zaključavaju ulaz........... ali u nekim, bože sačuvaj !!

ne kažem da nema pasa, nego ja ih baš nešto nisam primjetila, i ne izvodim psa odkako su stavili zakonsku zabranu, koja glasi ovako :

ne smije se pas vodati po zelenim površinama u gradu, ne smije po ulici gdje ima ljudi.......... tako ja bih ga odvela u šumu, ali nema šanse da ga odvedem do šume, a da ga ne provedem kroz gradske ulice usput, jedino da imam heliodrom u dvorištu da nas diže helikopter i da odletimo do neke šume oko grada. 8)

što se tiče kake, to bi vlasnici trebali počistiti za psom. jbg, ja svog pustim da to obavi u mom dvorištu,počistim, pa ako ga izvedem onda neće na javnoj površini, jer je već obavio. 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Pun je park pasa, ... cak nekad vidim i one opasne zvijeri koje jurcaju okolo bez brnjica, ... :-?
Na zalost, u gradu ne postoji neko posebno odredjeno i uredjeno mjesto koje bi bilo namijenjeno samo za setnju zivotinja, ...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 07:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
mala.garava je napisao:

Nemam psa i ne setam ga, ali predlozi koju lokaciju a da nije 10 km od grada.
Ja mislim da je taj park dovoljno veliki za sve.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 09:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
bude u picinom parku dosta pasa predveche, a ne vidjam bas tu djecu da se igraju..

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
U picinom bude najviše džukela...

A, treba, šta, mene su držali pod staklenim zvonom, i evo kakav sam ispao, treba da se čeliče deca, da razvijaju imunitet...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
marqueemoon je napisao:
bude u picinom parku dosta pasa predveche, a ne vidjam bas tu djecu da se igraju..

igraju se djeca u picinom parku :D
...
nazalost dosta pasa je i dalje u pMS-u, i niko nista ne cini da se oni "odstrane". Takodje je veoma zanimljivo kada trcis kroz park i neki opasni pas bez brnjice te skenira, jedino ti preostane da trcis brze od njega... (sry na lose sklopljenim recenicama, tek sam ustao :D)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 23:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
mala.garava je napisao:

:evil:
Vaznije je prosetan pas ako ga je covjek vec uzeo za "ljubimca". Neka covjek ne piski i ne seta zbog neke x-osobe, pa ce vidjeti da li je zivot lijep. Sto se mene tice mogu slobodno (ako im smeta) naci drugu lokaciju za djecu ako ce se ono zaraziti hodajuci travom gdje je piskio pas.... a kao sto neko rece: park je dovoljno velik da primi sva ziva bica koja moraju da setaju, prave prve korake, piske itd.
I djeca isto zapisavaju po i pored drveca, jer je roditeljima tesko otici do obliznjeg WC-a!!!!!!!!!!!!!! Presvlace ih gdje god stignu, pentraju se po klupama gdje na kraju ne mozes sjesti normalno, kao "covjek"!!!! :angry3: :angry1: :angry4:

POZ

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja shvatam da roditelji imaju strah od nekih pasa, i tačno je da nisu svi psi mirni, zdravi i čisti. Ali sad recimo vlasnici koji imaju zdrave i mirne pse, ne mogu ih uopšte izvesti jer je zabrana stavljenam svima? :-?

i kako reče neko, nisam još vidjela psa da rastura klupe po parku, ostavlja čikove od cigara svuda ili igle narkomanske, pune kondome ( jel bi kondomi i cigare bilo zdravije da djetence pokupi iz trave i stavi u usta, od recimo kake vakcinisanog i čistog psa?). izvinjavam se na ovom extremnom primjeru i poređenju, ali morala sam :D

istina je da ima onoliko " opasnih" pasa koliko ima retardiranih vlasnika. I njima treba zabraniti da drže pse. :angry4:

meni su recimo čikovi u travi gori od bilo kakvih govana, a niko nije stavio zabranu pušačima da ulaze u park?

i da, ako je pas zdrav, njegova kaka i piša ne mogu nikog otrovati. mislim, ako ljudi obavljaju nuždu i ostavljaju spermu u kondomima po parku, zašto se onda čude psima???

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008, 08:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Psi u vodstvu :D

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008, 12:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
и ја контам да су пси најмањи фактор загађивања у парку МС........ а уосталом гдје да шетам пса друго?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
XIX century je napisao:
meni su recimo čikovi u travi gori od bilo kakvih govana, a niko nije stavio zabranu pušačima da ulaze u park?

I meni! Sjednem na klupu a ispod mojih nogu citava hrpica cikova- smrad je nepodnosljiv. U kaficima svi puse, a tamo negdje iz tog dima izbija mama sa malom bebom! A, to ne smeta? To je zdravo? Jao, jao.... :angry3:

poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ja sve vise vidim kako roditelji izvode decu a ne vlasnici pasa da zapisavaju park. Jel' do novih zabrana ili ??

Ako je dete malo pored njega je roditelj da ga preusmeri. Ako je dete vece pa ide bez pratnje roditelja, onda je valjda bila duznost roditelja da ga na vreme nauce sta se se trpa u usta.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
Ja sve vise vidim kako roditelji izvode decu a ne vlasnici pasa da zapisavaju park. Jel' do novih zabrana ili ??

Ako je dete malo pored njega je roditelj da ga preusmeri. Ako je dete vece pa ide bez pratnje roditelja, onda je valjda bila duznost roditelja da ga na vreme nauce sta se se trpa u usta.

Utopijo, utopija je nauciti malo dijete (kojem rastu prvi zubi) da ne gura kojesta u usta.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

garava, ja nisam cuo da deca kojima tek rastu zubi idu napolje bez roditelja. :D mislio sam na kloince od 7-8 godina (ili kad se deca pustaju sama u komsiluk) :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2008, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ja volim pse....imam tri psa...drzim ih na vikendici, a ja zivim u stanu,nevjerujem da bi u stanu ikada držao psa, to mi je nekako prljavo bezobira na sve.

Kod mene u zgradi bas dosta komsija ima psa (voda i struja se ne placaju, ali vazno da je pas tu)....sve fini psici, ugavnom rasni, iscesljani, cisti....
Svi ih izvode na dve livade koje okruziju zgradu, da napomenem izvode ih svaki dan po dva puta....
Svaki od tih pasa zapiša klupu (banderu,žbun...) i posere se na livadu, vlasnici da to kupe ni ne pomisljaju....
Sad sracunajte koliko se toga nakupi iz dana u dan i kroz koliko govana, pisalina, bakterija ja treba da prodjem prelazeci livadu na svom putu do automobila???

Inace, volim životinje ali ipak trebalo bi to malo regulisati, gdje se psi izvode, gdje se pustaju sa lanca, gdje se vode sa brnjicom, a gdje bez i sl....

Glupo je da se u parku pustaju psi....pa ajde kad nema djece i nekako, ali psa pustiti medju djecu-prvo je opasno, a onda sve ostalo...
Do sada sam imao nekoliko pasa, različitih rasa, sve umiljate životinje, ali da razsjasnimo nesto: životinja je životinja!!!

A ljudi koji pisaju po haustorima, drveću, parkovima zaslužuju posebnu temu.

Citiraj:
I meni! Sjednem na klupu a ispod mojih nogu citava hrpica cikova- smrad je nepodnosljiv. U kaficima svi puse, a tamo negdje iz tog dima izbija mama sa malom bebom! A, to ne smeta? To je zdravo? Jao, jao....

Slažem se!

Citiraj:

Pa ne mora djete staviti pseće govno u usta da bi dobilo neku bakteriju ili zarazu....Dlake, pišalina, pljuvacka, razne bubetine koje se ljepe po psima....a o tome da pas prilikom trcanja pokupi djete ili ga ne daj bože ugrize ne treba ni govoriti....

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

anakin,

ako cemo tako onda decu nigde ne smes izvoditi. Mislim da je to malo prezastitnicki odnos. Dete treba da istrazuje pa makar i psece izlucevine. Bar ja to tako nekako vidim. zop :)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Utopija je napisao:
anakin,

ako cemo tako onda decu nigde ne smes izvoditi. Mislim da je to malo prezastitnicki odnos. Dete treba da istrazuje pa makar i psece izlucevine. Bar ja to tako nekako vidim. zop :)

Pa dobro, ljudi kod nas nemaju mnogo izbora sto se tice izvodjenja pasa...ja to razumijem
Ali pustanje psa medju djecu, bez brnjice ipak nije rjesenje, trebam malo pripaziti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]