banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1536 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 77  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: demofest
PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2007, 18:54
Slika

Kad nece niko ja cu da nas pomenem :)
Mislim da smo i mi (Aurora) odradili odlcnu svirku i da smo prezadovoljni demofestom (sem onim smrzavanjem sinoc) i nashim nastupom. Odluku zirija necu da komentarisem jer nema nekog smisla velikog, jedino mogu iskreno da vam kazem da smo mi ocekivali prolaz u polufinale (mozda zato sto zvucimo malo komercijalnije i gotivno 8) ). Ali zato nas je odusevila publika. Mislim da smo imali najjacu podrsku (ili pak post scriptum). Hvala svima koji su sinoc bili i podrzali. Btw... cestitke kolegama iz post scriptuma.. pozz

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2007, 20:41
potpisujem vecinu komentara

nslusam metalurgiju al stvarno su momci jaki.. ne nesto na vrhu al zasigurno zasluzuju prolaz...
staje tuje
Za Mostarke sam znao odmah da ce proci... Kako im samo nedostaju bubnjevi i bass pa da rasturaju
Slovenija je bila neprikosnovena i nebi me iznenadilo da osnesu konacnu pobjedu...
paparapa nidje veze
O ukusima je tesko raspravljat.... ja naprimjer vise volim gore pomenuta tri akorda al na adekvatan nacin

Pitam se ko ce doci na polufinale i finale pored EX YU ROCKA u Krupi?

Jedino ako kisa ne omete ljude i primora da dodju na demofest..

U svakom slucaju festival je dobar, i treba istrajati na njemu a ovi propusti da se isprave....

I da se konacno malo ovi termini usklade pa da nam se ne desava da u Julu imamo 100 svirki a ostatkom godine nista........ Narocito ovakavo podudaranje dva jaka dogadjaja

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2008, 08:12
bolexo je napisao:
Jedno je sigurno! Zvuk koji je bio na Kastelu nece biti ni blizu dobar onom u dvorani B. niti na bini niti prema publici. Samim tim ce biti teze bendovima a i ziriju da izabere kvalitetniji bend .

razocaran sam odlukom organizatora da se sve premjesti u dvoranu . tamo ni colic ni joksimovic ne zvuce kako treba a kamoli bendovi sa distorziranim gitarama!!!

A trebalo je da se smrzvamo na Kastelu?

Antic

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2008, 08:12
Tiki the Boyler je napisao:
Da... previše je dobro počelo da bi bilo stvarno! :angry4:
Jako mi je žao što ovo moram reći, ali večeras su usrali sve što su do sada uradili.
Cijelo se vrijeme priča o muzici, o muzičarima, o muzici... i na kraju se sve svede na jebenu politiku, nacionalni ključ i ostala sranja! Ko krava koja da deset litara mlijeka i onda se posere u kofu!!

Nisam metal fan, pogotovo ne vrištećih i distorziranih vokala, ali ako je i jedan bend od ovih dvadesetak koji su nastupili pokazao kako se svira - bio je to Beware! Sasvim slučajno provedoh cijeli dan na bini i sve vidjeh i čuh iz prvih redova. Ljudi su definitivno održali lekciju svima. Ponašanje na sceni, komunikacija sa tehnikom, ton, tehnika, svirka... čista desetka! Ako je cilj DemoFest-a bilo postavljanje novih (viših) standarda na muzičkoj sceni regiona, bojim se da već večeras možemo reći da cilj nisu ispunili! Zar stvarno neko misli da smo mi svi debili pa da ne vidimo da se bend iz Sombora nije mogao sastaviti sa mozgom! Pa ne znam koga oni ovde prave ludim!

Stvarno mi je bilo totalno sranje gledati gomilu ljudi koji su potpuno popizdjeli! Koliko su svi bili oduševljeni u prethodna tri dana, toliko je večeras bilo negativne energije i razočaranja!

Ne znam... odo' spavati!

Ponekad je tesko udovoljiti ljudima. Zaista. Jednostavno je nemoguce da svi budu zadovoljni! Bilo bi lijepo da obratite paznju na trud koji je ulozen u projekat. I na energiju festivala. Ako zelite. Mislim da u svakom slucaju ima puno vise pozitivne energije. Iskreno se nadam da 'e i ostali, do kraja festivala, biti zadovoljni ucinjenim!

Antic

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
To za dvoranu borik je ok....mislim....drugo se nije moglo....ili borik ili kisa....

Ovo za trud, paznju, volju i ostale fazone stoji...svi su to podrzali, energija kod publike je bila sasvim ok, problem se stvorio kad ziriju niko nije objasnio sta je u stvari njihov posao....
Fino je to tiki objasnio
Citiraj:
Ko krava koja da deset litara mlijeka i onda se posere u kofu!!

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 18:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jun 2008, 16:26
a što se neko namjerio pa mi stalno briše komentare...nećeš narodu ugoditi i tačka

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
sufle je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:
Da... previše je dobro počelo da bi bilo stvarno! :angry4:
Jako mi je žao što ovo moram reći, ali večeras su usrali sve što su do sada uradili.
Cijelo se vrijeme priča o muzici, o muzičarima, o muzici... i na kraju se sve svede na jebenu politiku, nacionalni ključ i ostala sranja! Ko krava koja da deset litara mlijeka i onda se posere u kofu!!

Nisam metal fan, pogotovo ne vrištećih i distorziranih vokala, ali ako je i jedan bend od ovih dvadesetak koji su nastupili pokazao kako se svira - bio je to Beware! Sasvim slučajno provedoh cijeli dan na bini i sve vidjeh i čuh iz prvih redova. Ljudi su definitivno održali lekciju svima. Ponašanje na sceni, komunikacija sa tehnikom, ton, tehnika, svirka... čista desetka! Ako je cilj DemoFest-a bilo postavljanje novih (viših) standarda na muzičkoj sceni regiona, bojim se da već večeras možemo reći da cilj nisu ispunili! Zar stvarno neko misli da smo mi svi debili pa da ne vidimo da se bend iz Sombora nije mogao sastaviti sa mozgom! Pa ne znam koga oni ovde prave ludim!

Stvarno mi je bilo totalno sranje gledati gomilu ljudi koji su potpuno popizdjeli! Koliko su svi bili oduševljeni u prethodna tri dana, toliko je večeras bilo negativne energije i razočaranja!

Ne znam... odo' spavati!

Ponekad je tesko udovoljiti ljudima. Zaista. Jednostavno je nemoguce da svi budu zadovoljni! Bilo bi lijepo da obratite paznju na trud koji je ulozen u projekat. I na energiju festivala. Ako zelite. Mislim da u svakom slucaju ima puno vise pozitivne energije. Iskreno se nadam da 'e i ostali, do kraja festivala, biti zadovoljni ucinjenim!

Nije teško ljudima udovoljiti ponekad! Ljudima je uvijek teško udovoljiti! I mislim da to nije ništa novo. Kada ulaziš u taj posao ulaziš sa tim na umu! Ali to si već znala, zar ne?

Drugo, kako god lijepo prihvatate pozitivne kritike, tako prihvatite i negativne! Štaviše, ja na negativne obično obraćam puno više pažnje, jer uglavnom reakcija na njih nosi napredak. S druge strane, spavanje na lovorikama obično vodi u propast.
Na kraju krajeva, niko nije rekao da je kraj svijeta... Ovde ljudi samo iznose svoje mišljenje. A vi ga uvažite. Ili nemojte.

I da... potpuno je suvišno da meni objašnjavaš koliko energije je uloženo u projekat... već sam pohvalio sve učinjeno od strane organizatora. A sasvim slučajno od početka DemoFesta spavam dva do tri sata dnevno - zbog DemoFesta.
I ne zaboravi da bi vaših nekoliko mjeseci priprema palo u vodu da nema ljudi koji su danas bili do mokri do gole kože radeći na Kastelu da bi sutra sve bilo spremno za nastavak priče. I ne sikiraj se... biće sve spremno! :wink:

A ja odo' da sušim gaće!

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 21:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Bend iz Sombora je bio odličan, a što su ovdje u većini ljubitelji težeg zvuka je druga stvar. Ok je što je taj hevi bend odsvirao precizno, čisto, bla, bla, ali njihova stvar je "Selfdestruct modification" pa vi vidite. :lol: :lol: I ljudi iz Sombora su ukapirali gdje se nalaze, gitarista je prokomentarisao nešto kao "Imamo mi i tih pjesama sa džndžanjem". :lol: :lol: Sva sreća da žiri nije lokalni, prva bi bila Marija Šestić a drugi Aurora.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 01:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Мени се досад највише свидјела Магма иако то апослутно не слушам. Још увијек сам под утиском њихове свирке.
Такође, Анђела, чини ми се, из East Time-a из Фоче ме је одушевила својим умилним гласом. То је она са плетеницама. Гледам данас 92. годиште је. Јесте то 16 година већ, али је пред њом лијепа будућност, надам се.
А Аурора... ЈБГ. Жао ми је, искрено.

Жири нећу да коментаришем до краја фестивала. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 07:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Gledao sam sinoc snimak druge takmicarske veceri i iskreno da vam kazem nije me "Beware" nesto posebno odusevio. Cak su mi bolji bili oni thrasheri iz Kiceva. Mozda je i do snimka sa tv-a ali to je moj utisak.

Po mom misljenju najvise su pokazali Hush i Post Scriptum i oni su zasluzeno prosli dalje. U njihovom nastupu je bilo najvise elemenata na osnovu kojih ziri i odlucuje o plasmanu a to je uvjezbanost, melodija, tehnika sviranja, sigurnost u live nastupu.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 07:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
E da...momci iz Foce super sviraju i imaju odlican fazon samo su se pjevacice toliko isfulale na prvoj pjesmi da je to uzas. Dole to vjerovatno nije toliko zvucalo ali tv snimak uvijek pokaze pravo stanje.

Ta djevojka Andjela je malo popravila utisak na drugoj pjesmi koju su izveli.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 10:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
al' ste zakukali na pop ups, meni ej bash super pjesmica paparapapa :D jest' malo pjevacica ispadala, al' boze moj.. ja sam samo SIROKA NARODNA MASA :lol: i vise volim kad je malo rastimano

btw moj glas je otisao za catrin noise... samo naprijed, super muzika!

papaparapapa papaparapapa :P

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
TSM je napisao:
E da...momci iz Foce super sviraju i imaju odlican fazon samo su se pjevacice toliko isfulale na prvoj pjesmi da je to uzas. Dole to vjerovatno nije toliko zvucalo ali tv snimak uvijek pokaze pravo stanje.

Ta djevojka Andjela je malo popravila utisak na drugoj pjesmi koju su izveli.
Pojasni, please.
Meni je na tv-u zvucalo kao da niko ne moze ubosti tonalitet... (posebno kad neko pocne pjevati pratece i/ili ganjati terce/kvinte... poput East Time-a ...) Sumnjam da je uistinu tako...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 11:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Tako je bilo i na svirci... strasno su falsirali... na svirci te obicno ponese atmosfera.. i izvodjace i one koji su u publici...
Da li ti se desilo da snimas probu, svirku ili sta vec, bude ti super mislis sve je bilo perfektno, a onda poslusas taj snimak i shvatis da se ustvari nikad ne trebas oslanjati na osjecaj, jer te cesto prevari...
a snimak nikad ne vara...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Hahaha .... povede se prava rasprava.
Bez obzira sto sam ljubitelj tezeg zvuka zaista se trudim da ovdje diskutujem realno ... objektivno.

Npr. Revan je bio old school thrash metal na kojem sam ja odrastao, ali meni su bili gori od pamparampampam.... jer ga nisu dobro svirali.

Ali Beware je bio najbolji, jednostavno najbolji i trebao je ici dalje, tu nema nikakve dileme....

A DemoFest ko da je neka sekta .. ili neka politicka sranka jebo te kru, nemos nista reci, sve oni znaju najbolje, mi ne znamo sta pricamo .. ne znamo gdje smo suplji dok nak ziri ne kaze.

Dajte malo Demofeste, opustite se malo, rece Tiki, nije propast Svijeta .... bar ne jos. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 09:44
ne razumijem zbog cega svi dizu Beware u visine, mene uopste nisu ocarali, a gotivim taj teski zvuk. i prije nastupa je bila prica kako su puno dobri, 100% prolaze, a kad su nastupili - nista posebno. vokal je bezze, pola pjesme je ruzno dranje, a drugu polovinu se uopste i ne cuje. ali bili su bolji od Pop ups, to stoji.

u sustini P.S. i Hush zasluzeno, cure iz Mostara takodje nisu lose, sinoc kad sam jos jednom cuo, e sad Pop ups nikako - po meni umjesto njih Aurora.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 13:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2008, 10:13
narcisa_zumbulic je napisao:
i ja sam razocarana sto su prosli paraparapa, umjesto njih je trebala proci jedna od one dvije metalurgije ... ai inece P.S. su bili super apsolutno zasluzen prolaz, isto vazi i sa kvazi najtvis iz slovenije, a one tri zenske iz mostara su vise nego zasluzeno prosle , ruku na srce izgledaju kriticno ali imaju najbolje glasove muziku i tekstove..... sve u svemu pogodjena 3 od cetiri na preslusavanje ......

slažem se. to je bio i moj izbor.
generalno - bolje pjesme, ali lošija svirka nego prvo veče!

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
F.I. je napisao:
Tako je bilo i na svirci... strasno su falsirali... na svirci te obicno ponese atmosfera.. i izvodjace i one koji su u publici...
Da li ti se desilo da snimas probu, svirku ili sta vec, bude ti super mislis sve je bilo perfektno, a onda poslusas taj snimak i shvatis da se ustvari nikad ne trebas oslanjati na osjecaj, jer te cesto prevari...
a snimak nikad ne vara...

???
Znaci, niko na drugoj takmicarskoj veceri nije znao pjevati, i svi su znali svirati? (osim lika sto tvrdi da "devojke vole lose momke..." koji je imao rastimanu gitaru :D ) Sumnjam...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ajmo dalje ...
sta mislite da li ce Grof Djuraz veceras da pokupi simpatije Ramba amadeusa zbog slicnog nacina komuniciranja sa publikom?
Siguran sam da Rambo, ako mu se svidi, moze da utice na ostale u ziriju ... skonto sam da stalno prica za Englezom i komentarise sa Nevernom Bebom.

Mislim da bi Grof Dj. mogao dobro proci generalno .... samo ako ga bend isprati kako valja.... :) ici ce im na ruku sto sviraju u dvorani gdje ce svakako biti buka, pa ce uglavnom scenski nastup biti u prvom planu. Ne misil da oni lose sviraju, naprotiv, svi su iskusni ... ali samo sagledavam stvari iz svih uglova.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Molotov,

Rambo je bio u ziriju samo na drugoj takmicarskoj. Danas ce biti Koja. Bar bi bilo logicno jer je najavljen. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1536 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 77  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]