DELLBOY je napisao:
Goci sigurno si porkao pojmove.
RTRS je entitetska televizija. Televizija entiteta koji se zove Republika Srpska.
FTV je takođe entitetska televizija. Federacije BiH.
Znači imaju svoje teritorije za izvještavanje.
Hm, elaboriras ocigledne stvari. Ne znam sta sam pobrkao posto sam upravo to i rekao. A sto se tice ovog boldiranog, sta si tacno mislio? Mislim da vijest ipak ne prestaje sa entitetskom linijom.
dellboy je napisao:
Smješno je reći kako je stradanje muslimaskog naroda na području Srebrenice velika šteta, dok stradanje srpskog naroda gledati kao ''sramota je izvještavati o tom''.
Boze sacuvaj. Ne znam da li si komentarisao moj prethodni post ili rad BHT-a, (mislim ipak ovo drugo) svako politikanstvo oko zrtava smatram cistim bezobrazlukom i krajnjim izrazom nepostovanja prema mrtvima i svaku upitnu reportazu pa tako i ovu, ko smatra da nije u redu treba podnijeti prijavu Upravnom odboru ili odgovarajucoj instituciji da ispita da li je odradjeno u skladu sa strukom. Znaci institucionalno, a ne kako je to ovdje uobicajeno vaninstitucionalno gdje se svi prvo optuzuju od strane izvrsne vlasti i medija, a tek na kraju od strane tuzioca.
Gledao sam izvjestaj iz Bratunca, gdje je receno izmedju ostalog da je ove godine bilo puno manje cetnicke ikonografije nego prethodnih godina. Ako je bilo tako, meni je puno drago jer ce napokon i ovo obiljezavanje postati ono sto stvarno treba da bude, obiljezavanje stradanja Srba a ne da uvijek bude zasjenjeno potezima marginalnih drustvenih grupa koje su tamo iz nekih svojih interesa i daju materijala drugima za napade.