Citiraj:
Ma ja sam te odlično razumijela. Ti bi da švercaš radnu snagu? Pa nismo mi ovde ničija stoka, zaboravi to...

Ranije sam piso da postoji neka prilika za pokretanje nekog internetskog startup i da licno imam duboku zelju da se makar softverski R&D radi tamo, i ako u tom smislu ja licno nemam blage veze sta "tamo" znaci. Eto bas za to sam ovdje nedavno doso sa ovakvim pitanjima jer kad im ispricam bilo koju pricu, hocu da je osnovana na najboljoj informaciji i [ne]istini koja mi je bila dostupna.
Rjec je o stranim investitorima i njihovim parama. Moj prvenstveni cilj je da se programiranje tamo radi i da se radi sto sigurnije (da uspije) a ne da se sanse prokockaju kroz sto jeftinije programerske plate. Moj jedini nacin zarade je kroz vlasnistvo deonica koje bi bilo totalno bezvredne do samog uspjeha. Covjek me vec pito "Zasto ne u Indiju" a za tim je i prihvatio moj odgovor -Because it's not [back] home.
Na kraju svega, stvarno ne mogu da vjerujem neke stvari a cak ni da vam ih dobro objasnim.
Sirom svjeta imamo prepunu dijasporu izvanredno dobro skolovanih novo doslica. Ali sto se tice medjusobne saradnje, e tu stvarno nije samo da smo nikakvi vec i nemamo bas nekih nacina za dobro poslovno povezivanje. Kad je u pitanju zvanicna iformacija, bilo to o drzavnim propisima ili ovo o programerskom stanju i platama, do tih informacija je stvarno tesko doci. Ako probas da se sa nekim povezes preko PP na forumima, il ti ne odgovaraju il ti odgovore sa velikim nepovjerenjem.
Narode moj ! Zapad je prepun para i svi ovi amo VC investitori ne znaju sta ce sa njima da rade. Ali sav taj kapital je totalno nedostupan ljudima sa golim idejama jer oni pet para ne daju na gole ideje. Oni naj, naj vise cjene sposobne ekipe jer to vide kao jedini nacin izvodljivosti tih ideja i stvaranje neceg od nicega. Ali nasi poslovni ljudi to ne razumiju vec cekaju strane VC kapitaliste da im prvo plate pa da ih organizuju i u procesu da im sav kajmak odnesu.
Moj predlog vama svima (narocito mladima) je da se druzite i da probate da se povezete u ekipe i da zajedno kao ekipa, da pravite biznis planove i da ih saljete na sve strane - dok jedna od njih ne upali. Uzmimo kao primjer bas taj problem - bolje povezivanje nasih poslovnih ljudi sirom svjeta. Cak mi i to zvuci kao ideja koja bi svima bila POSLOVNO korisna i kroz koju bi se cak i kora hljeba mogla zaraditi. Neko ce i taj problem morati da rjesi - vi ili ja .... ili mozda mi zajedno.

P.S. Svaka ti cast sestro ! Stvarno si provalila te moje zlocinacke namjere.
Sreca moja pa nisam ni spomenuo da bi dio zarade bio isplacen u deonicama isto kao sto je i Google isplacivo.