Citiraj:
a i Djokovic je imao ogroman napredak od tadasnjeg Wibledona, najuspjesniji je teniser u ovoj godini, osvojio je jedan masters na sljaci, i bolji je u svim segmentima od Nadala,
Osim u međusobnim duelima, mjestu na ATP listi, osvojenim turnirima i grend slem uspjesima.
Mislim da ljudi već pomalo pretjeruju sa tim veličanjem Đokovića, koji je već proglašen za jednog od najboljih svih vremena, a iza sebe ima tek jednu grend slem titulu. Ne kažem da Đoković neće to i postati (naš je pobogu), ali pomalo je već postalo neukusno to stalno osporavanje Nadala. Te čisti je šljakaš, te nikad ništa nije osvojio na brzim podlogama, te ovo te ono. Nije ni Sampras nikad bilježio uspjehe na šljaci, pa niko ne osporava da je najveći svih vremena (još uvijek). Stvar je ukusa, ko više preferira koju podlogu. Moj bivši šef je recimo ima običaj reći da se baš na sporim podlogama pokazuje, koliki je ko teniski majstor, jer na brzim podlogama, svaki retard koji zna da ispali topovski servis, može da da bilježi uspjehe. Lično, ne smatram sebe nekim poznavaocem tenisa, ali nek' mi neko objasni, kako neko može da osporava čovjeka koji jedan grend slem turnir (koji se igra na tri dobijena seta, da ne zaboravimo), osvoji bez izgubljenog seta, a pritom u finalu ponizi, po mnogima "najboljeg igrača svih vremena"?
Povrh svega, uveseljavaju me komentari tipa "sad će on doći na brzu podlogu pa će vidjeti svog Boga". Svi teniski velemajstori brzih podloga, dali bi 70 odsto svojih titula, na tim brzim podlogama, za jedan trijumf na Rolan Garosu, a Nadal ih ima četiri za redom. U svakom slučaju čovjek zaslužuje makar malo poštovanja, pogotovo što po meni spada u red i najkorektnijih igrača, bar što se odnosa prema protivniku tiče.