banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 16:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jun 2008, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Sta sad znamo? Ajde nam malo objasni...

I mene živo interesuje? Bilo bi dobro da neki poznavalac konačno to razjasni.

btw.

Citiraj:
Zamjenik šefa poslaničke grupe Evropske socijalističke partije u Evropskom parlamentu, Hanes Svoboda, izjavio je da bi Prelazni sporazum EU sa Srbijom, trebalo da stupi na snagu 1. jula. "Zbog procesa formiranja vlade, taj datum mogao bi biti pomjeren za neku nedjelju ili mjesec dana, ali poslije tog roka, moramo da imamo neke rezultate. Srbija mora da ostvari potpunu saradnju sa Tribunalom", rekao je Svoboda, dodajući da pitanje statusa Kosova ne stoji na putu evropskih integracija Srbije. "Vlada koja kaže da neće priznati Kosovo može da dobije status kandidata, jer punog priznanja nezavisnosti Kosova neće biti u narednim godinama. Sve dok priznanja ne bude u potpunosti unutar same EU, to ne može biti uslov ni za Srbiju", naglasio je Svoboda.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2008, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Zamjenik šefa poslaničke grupe Evropske socijalističke partije u Evropskom parlamentu, Hanes Svoboda

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Jelko Kacin

Predsedavajuća, šefica delegacije Doris Pak je rekla da Evropski parlament ima puno pravo da ističe zastavu „nezavisnog Kosova“

Јел увиђате ви овде неке разлике?
Ви или не схватате или нећете да схватите да се не ради о томе да ЕУ ставља услов Србији да призна незванисност ради уласка,већ се ради о томе да ЕУ јасно ставља до знања Србији да је Косово независно.
То је увреда за сваки озбиљну државу,мада ми смо све само не озбиљна држава,што се најбоље види сада после избора,када ови што су изборни победници постану математички губитници али неће да изађу из фотеље.Брука и срамота,о КиМ више неки не прича,прича се само о подели ресурса и навлачењу гласова на потребних 126.
Искрено се надам неком новом 5. октобру али овај пут са ломачом на Теразијма.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2008, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Ви или не схватате или нећете да схватите да се не ради о томе да ЕУ ставља услов Србији да призна незванисност ради уласка,већ се ради о томе да ЕУ јасно ставља до знања Србији да је Косово независно.

Ja koliko se sjećam, iz EU je, upravo po proglašenju kosovske nezavisnosti, stigla jasna poruka, da ne postoji jedinstven stav Unije po pitanju te nezavisnosti, već da će svaka članica donositi odluku o tome, na državnom nivou, po sopstvenim stavovima.

Uostalom Svobodu sam citirao, ne zato što je relevantan faktor u evropskoj politici, već zato što je dao prilično dobar opis situacije. Proces eventualne integracije Kosova, svakako će potrajati još par godina, a EU ne može izaći sa zvaničnim globalnim stavom o priznanju Kosova, kad ni same njene članice, nisu priznale tu nezavisnost.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2008, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kako ocekujete da jednog dana nemacka glasa za prijem srbije u eu( a i o tome se pojedinacno izjasnjavaju zemlje clanice) u granicama sa kosovom kad su vec priznale kosovo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2008, 23:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Da odredjen broj drzava smatra, da je Kosovo savrseno ravnopravan dio Srbije kao i svaki drugi, rezolucije 1244 ne bi ni bilo. Srbija moze da prihvati realnost, i kaze sta je tu je, boricemo se u okvirima koje odredjuju jachi, pa shta bude bude, ili da flertuje sa zeljama.

Iskreno, bas bih volio vidjeti kako ce to Grobar i Mutavi ubjediti tu istu Njemacku da se Kosovo moze tretirati iskljucivo kao 100% integralni dio Srbije. Mozda oni znaju nesto sto mi ostali ne znamo.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
A kako će Tadić objasniti Njemačkoj da je Kosovo integralni dio Srbije, kad je već potpisao SSP sa onim istim koji su priznali Kosovo. :D :lol: :lol: :lol: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 09:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tadic to nije nikad ni rekao da moze. Ako ja mislim da je 2+2=5, to je za mene 5. Tako je i sa Njemackom. Ostala je shansa da se bori da Kosovo ne dobije nikad clanstvo u UN-u, da ne dobije clanstvo u EU, i ostalim institucijama.

A Grobar i Mutavi nek idu po selima i pricaju kako sirotinja koja nema posla, treba da jede Kosovo kad je gladno. Kad se razbolis, a lijeka nema, ima Kosovo.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 12:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=99007

Obzirom da ne postoji institucija u okviru EU koja se bavi priznavanjem drzava, to je ostavljeno svakoj drzavi clanici ponaosob.
Drzave koje su priznale Kosovo, uradile su to prije SSP-a, i taj sporazum nema nikakve veze sa tim priznanjima.
Da je Srbija odbila da potpise, te drzave bi povukle svoje priznanje? Aha...

Dakle, postoje 2 kategorije, one koje prakticno ne mozes da mjenjas, i one druge. Ne postoji mehanizam koji ce natjerati jednu Njemacku da ne priznaje Kosovo kao drzavu, ali postoje shanse da ljudi dobiju posao i buducnost. To sto Grobar i Mutavi pricaju narodu, za mene je ravno dezerterstvu. Lazes svoj narod, i tacka.

Neka kazu njih dvojica ako imaju nacin da poniste sva dosadasnja priznanja, i ja cu prvi glasati za njih.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не видим у чему се то Тадић разликује од Коштунице и Николића?
Само друга реторика али уствари иста прича.
Тадић може да води једну општину али не и државу,за то није способан.
Мада кад боље размислим требало би Илића за председника а Палму за премијера.Два сељака али два сељака који раде у својим крајевима одличан посао(поготово Палма).

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 12:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Razlikuje se u tome sto Tadic kaze :"Ljudi, Njemacka, Austrija, Amerika su priznale Kosovo, i mu tu ama bas nista ne mozemo. Ono sto mozemo je da probamo da popravimo ekonomiju, da Kosovo ne bude clan UN-a, da ga ne prizna sve i jedna clanica EU,itd.."

Grobar i Mutavi to nazivaju Judinim ponasanjem.

Ako on imaju nacina da poniste gorepomenuta priznanja, neka kazu narodu kako? Neka kazu narodu kako ce oni da promjene trenutne stavove drzava u odnosu na Kosovo. A ne da lelemudaju, i da im se retorika svodi na komentare Tadicevih poteza, i nekog teoretisanja.

Ako ce ponistenje SSP-a u Skupstini dovesti do ponistenja priznanja Kosova, ja sam prvi za. Ali zasto imam osjecaj da od tog filma nema nista?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Razlikuje se u tome sto Tadic kaze :"Ljudi, Njemacka, Austrija, Amerika su priznale Kosovo, i mu tu ama bas nista ne mozemo. Ono sto mozemo je da probamo da popravimo ekonomiju, da Kosovo ne bude clan UN-a, da ga ne prizna sve i jedna clanica EU,itd.."

Grobar i Mutavi to nazivaju Judinim ponasanjem.

Ako on imaju nacina da poniste gorepomenuta priznanja, neka kazu narodu kako? Neka kazu narodu kako ce oni da promjene trenutne stavove drzava u odnosu na Kosovo. A ne da lelemudaju, i da im se retorika svodi na komentare Tadicevih poteza, i nekog teoretisanja.

Ako ce ponistenje SSP-a u Skupstini dovesti do ponistenja priznanja Kosova, ja sam prvi za. Ali zasto imam osjecaj da od tog
filma nema nista?

Па проблем је и што Тадић не раид ништа осим коментарисања туђих потеза.
Он је председник Србије и свих њених грађана,што значи да мора да заступа све грађане а не да се ставља на страну своје странке.То није ни морално ни етички.Иако сам био на његовој страни када је бирано између њега и Николића,својим понашањем у последња три месеца је изгубио свој легитимитет.
У Америци су тренутно избори,тј изборна кампања али ја ни у једном тренутку нисам чуо Буша да је подржао кандидата републиканаца.Такође та пракса је обичај и у осталим западним земљама.Председник се не меша у изборну кампању и не даје оцене и изјаве јер је логично да као предњедник не дели грађане на опције и струје.
Тадић својим понашањем управо то ради и тиме је показао колико је уствари незрео као политичар и као председник.
Жалосна је Србија са таквим човеком на челу.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 17:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tadic ne radi nista osim komentarisanja tudjih poteza?

Moras biti spreman da prihvatis, da je EU ponudila Srbiji SSP, prvenstveno zahvaljuljuci bloku okupljenom oko Tadica. Takodje ne bi se trebalo zaboraviti, da je za isti taj sporazum bilo cca. 67% gradjana Srbije. Ne vidim kako on u tom slucaju nije radio za dobrobit tih gradjana.

Demokratskoj buducnosti Srbije je ostavljeno sasvim dovoljno prostora za ekonomski napredak, i tu nema govora ni o kakvoj supljoj prici, i komentarisanju tudjih poteza. Isto tako, Mutavi je non stop pricao kako ce on ponistiti taj SSP u Skupstini. Sad
kad im postizborna racunica nije onakva kakvu su ocekivali, sad je malo omekshao...

Njihova nastojanja se svode na ponistavanje tog Sporazuma, i ocuvanju Kosova. Bas bih volio da vidim kako ce oni to ocuvati Kosovo, a Tadic nece. Bas bih volio da vidim kako ce to ponistavanje, ojacati poziciju Kosova u okviru Srbije, i kako ce ponistiti dosadasnja priznanja.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
„Raspisivanje predsedničkih izbora je dokaz da je DS podlegao pritisku EU i SAD da se održe izbori, da bi onda saopštili odluku o konačnom statusu Kosova računajući da će im to biti izvesnije ako Boris Tadić pobedi. S druge strane, i EU i SAD dobro znaju šta bi značilo ukoliko bi Tomislav Nikolić eventualno pobedio i postao vrhovni komandant vojske Srbije. To bi im zakomplikovalo situaciju, ali oni prosto i ne predviđaju da se to može dogoditi, a ukoliko bi se i dogodilo, oni bi uradili ono što su namerili“, kaže Đurić, dodajući da je zapravo odluka o Kosovu doneta i da na njegovu “odbranu” ne može da utiče ni Boris Tadić ni Toma Nikolić, niti ga ijedan može spasti na bilo koji način

http://patriotmagazin.com/media/007.htm

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2008, 23:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tadic nema kud, pa sad hoce da predlozi Dacica za premijera. Jos da instalira Miru Markovic za ministra vanjskih poslova..

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Tadic nema kud, pa sad hoce da predlozi Dacica za premijera. Jos da instalira Miru Markovic za ministra vanjskih poslova..

Не верујем да ће баш Дачић бити премијер(мада би то по мени било екстра,јер би тада коначно видели да наши политичари не заслужују гласове већ вешала).
Колика љига мораш да будеш да због власти уђеш у коалицију са СПС,кога је цео тај "проевропски блок" пљувао најцрње(али најцрње!) а сада су им добри и реформисали су се и добар је и покојни Слоба.
Мислим да су овде опет паметинији испали радикали и ДСС.
Хтели су са СПС-ом(а при томе нису их пљували у кампањи,поготово не радикали) али нису хтели по сваку цену и највероватније да СПС и екипи нису дали оно што су им ови тражили.Мислим да ће сада да падне и споразум у БГ-у,али мислим и да ће СПС изгубити добар део бирача на следећим изборима који ће да пређи на страну СРС-а,такође мислим да ће Палма да се пребаци код Тадића,такође би и ДС могао да изгуби један део бирача због љубави са СПС-ом с том разликом што мислим да ће већина тих бирача одзстати од избора а један мањи део пребациће се код ЛДП-а.
Све у свему политичари су нам гмазови неопевани.

Љајића за мандатара,већи Србин од 90% Срба у политици (уопште се не шалим).

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ni ja ne vjerujem da ce Dacic biti premijer. Ali da je ocajni Tadic i o njemu razmisljao, jeste.

Radikali, Mutavi i Velja bi bili pobjednici na duge staze, ali..Mutavi nema shanse da mu ego podnese da 2-4 godine provede u opoziciji..Devedesete su bile nesto drugo, sad je osjetio vlast, mislim da on to ne moze izdrzati.

Grobar je vise umoran od izgubljenih koalicija i izbora, sumnjam da ce i on izdrzati.

I ako Vladu formiraju "Evropljani" bojim se da bi Srbija bila lishena kvalitetne opozicije, sto nikako nije dobro.
Sad ce vjerovatno da pukne i koalicija u Beogradu..Sta znam, Vucic ima nesto u sebi sto ga razlikuje od svih ostalih. Ali cini mi se da je previse indiktroniran Vojvodom, + mi se cini da ima neki blagi kompleks da je stalno u sjeni. Steta, rijetko inteligentan politicar.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ljajic je po meni najbolji politicar na ex-YU sceni. Najblizi relanosti, bar po onome sto prica. Istina ni Vucic nije daleko, ali se uvalio u jako usku politicku opciju u kojoj nema puno mogucnosti. Osim biti treci, uvijek treci...

Bas perspektivno.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
The_new_Statesman je napisao:
Ljajic je po meni najbolji politicar na ex-YU sceni. Najblizi relanosti, bar po onome sto prica. Istina ni Vucic nije daleko, ali se uvalio u jako usku politicku opciju u kojoj nema puno mogucnosti. Osim biti treci, uvijek treci...

Bas perspektivno.

Pa ne znam na osnovu cega mozes tako nesto da zakljucis za Ljajica. Mislim, covjek jeste pristojan ali nije se nijednom dosad nasao u nekoj prilici da bude covjek odluke, da bude neki bitan faktor, pa da se moze reci - "e dobro(ili lose) je to odradio".

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bas po tome...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=99869

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]