banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2008, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ja sam se zaokruglila sa svih strana. Al će to sve spasti kad smršam, a stomak će ostati, takva mi je konstitucija.

Sad ja vas pitam, kako ga skinuti (ne stomak bukvalno, nego salo :D )?

Da li je zdravo i kakav, uopšte, efekat ima zamotavanje stomaka najlonom dok se trči? I šta mislite da li je dovoljno samo da se trči da bi se smršalo ili moram da radim neke vježbe. Ja sam kontala da trčim i da odradim čisto one osnovne vježbe, one koje se rade na fizičkom.

Pa, izvol`te :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Pa drugarice prasice :D ja ti ne bih preporučila da skidaš stomak sem ako nije jaaaaaaaako debeo, i ne vidim uopšte zašto sve devojke pate za "pločicama" na stomaku kad to nije ni malo ženstveno!!! I da sad kontaš evo je ova ima 90 kg... Nemam i nemam debeli stomak ali nemam ni extra zategnut nego onako potaman... Zato draga moja, uživaj u svom stomačiću, i vežbaj onoliko koliko ti se hoće, i nemoj se zamotavati kojekakvim folijama, nije zdravo, otpadne materije moraju napolje... Eto toliko... :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala :D

Ja zaboravih napisati da ne ludujem za pločicam (a i ne mogu ih ni imati :D ), nego ne treba mi pojas za spasavanje :D

I da, šta mislite, da li je bolje trčati ujutru ili predveče?
:fadein: puno pitanja :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Prvo moras reci "NE" pivu :P

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kažu da je najbolje trčati prije doručka.

Inače za skidanje masnih naslaga treba fizička aktivnost + dosta paziti na ishranu, kažu da bez obraćanja pažnje na ishranu ti ne mogu pomoći ni sve silne vježbe. Znači potraži na internetu o tome, ili neka ti ovde neko kaže ko zaista zna oko toga, kad, šta, kako, koliko jesti, kad, šta, kako i koliko vježbati.

Za skidanje masnih naslaga (ono što se inače naziva "skidanje kila") je najbolji kardio trening, znači aktivnost koja drži ritam srca na nivou za koji je utvrđeno da najbolje topi masti, mislim da je to na 65% ili tu negdje, kako gdje nađeš, a to ide preko trčanja, bicikla, plivanja, preskakanje konopca, pentranje uz stepenice, mada kažu da i duge i brže šetnje mogu solidno zamjeniti trčanje. Ali trebaš znati kako i kad ovo raditi, koji dio dana, kad u odnosu na obroke, u kojem vremenskom iznosu itd. Inače kardio treninzi su dobri za svašta, ne samo za skidanje masnih naslaga već su preporučeni svima. Pogledaj ovo

http://www.atpsport.co.yu/home/php/kardio-trening.htm

Ovde proračun potrebnog broja otkucaja srca u aerobnim treninzima

http://www.diabetes.org.yu/fizaktivnost01.htm

Evo i ovde uz detaljniji prikaz koristi za zdravlje od ovih kardio odnosno aerobnih treninga

http://www.beogradac.com/index.php?opti ... &Itemid=35

Pronašao sam sad i ovo:

Potrošnja kod kardio treninga niskog intenziteta (hodanje, lagana vožnja bicikla) ide generalno po ovom principu:
- u prvih 12 minuta potrošite zalihe šećera koje su vam trenutno raspolaganju
- od 12-30 minuta prošite zalihe do kojih organizam lako dođe
- od 30 do 60 minuta trošite one nezgodne nataložene zalihe kojih zapravo želite da se otarasite
- posle 60 minuta dolazi do zamora, organizam pokušava da čuva zalihe i povećava se mogućnost povrede (takoreći, ne isplati se preterivati u trajanju)

Inače trbušnjacima se ne skida stomak kao što bi neko možda pomislio :), masne naslage se ne skidaju lokalno već na cijelom tijelu, pa se najkasnije vidi dobitak tamo gdje osoba najviše želi da ga vidi - tamo gdje masnih naslaga ima najviše :), a trbušnjacima se samo razvija mišićna masa koja će ostati sakrivena ispod "stomaka" ukoliko ga ima :)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Nicole je napisao:
i ne vidim uopšte zašto sve devojke pate za "pločicama" na stomaku kad to nije ni malo ženstveno!!!

Eto uvijek želimo nešto što nemamo, a ne znamo zašto :) Oblik stomaka nema veze sa debljinom, više sa građom. Ja imam 48kg i nemam stomak, ali opet nije ravan, nije nikad ni bio. Pločice su mi uvijek bile odbojne, a odrekla sam se i želje za potpuno ravnim stomakom :)

guess who je napisao:
Prvo moras reci "NE" pivu :P

A to nikako :P

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Prvo i osnovno je da korigujes ishranu (zbogom hrana 'nakoso' :D ) . Nakon toga, bilo kakva fizicka aktivnost ce imati rezultate .. naravno, vise ulozenog truda = bolji rezultati. Kreni sa trcanjem (eno na gimnaziji svako vece vise djevojaka nego muskaraca .. a malo koja od njih ima problema sa kilogramima) , vjezbaj kod kuce (ono sto se moze raditi kod kuce) .. Zaboravni na te 'cudotvorne' kombinacije tipa motanje najlona oko trbuha, napravices glupost, a nista se posebno nece desiti.

Najbitnije, ali najbitnije (ako si vec odliclila da se uhvatis u kostac sa kilogramima) je da ne odustajes .. Znam tonu ljudi koji su rekli .. 'evo sad cu' .. i 7 dana jede samo jogurt (?!!) i proulpa, i vrati se kranluku gore nego sto je ranije bilo .. Promjeniti navike, pogotovo one vezane za ishranu, je izuzetno tesko .. kreni postepeno, malo po malo .. Nisu se ti kilogrami natalozili preko noci, pa tako nece ni otici .. Price onih koji se 'zatezati pred ljeto' pocnu 2 dana pred odlazak na bazen/ljetovanje okaci macku o rep .. Znaci .. polako, pa koliko traje da traje .. na kraju ces, ako istrajes zasigurno biti zadovoljna rezultatima.

Znam da nisam dao neki 'bas' konkretan predlog sto se konkretnih vjezbi tice .. ali i ja sam po tom pitanju poprilican laik .. mozda bi, recimo, bilo pametno da odes do neke teretane (ili jos bolje, da se uclanis u jednu?) i pitas nekog od trenera da ti da par preporuka ..

Sretno :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Vader je napisao:
trbušnjacima se samo razvija mišićna masa koja će ostati sakrivena ispod "stomaka" ukoliko ga ima :)

Znao sam da su oduvijek bili tu negdje :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
"Ja imam 48kg i nemam stomak, ali opet nije ravan, nije nikad ni bio."

ajme pa imas li ti i gram mesa na sebi,ja 48kg nisam imala od 3.osnovne :lol:
skidanje stomaka=trbusnjaci,plivanje, izbaciti pivo,secer,tijesto i eto rezultata

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala vam ljudi.

Danas sam čvrsto odlučila da izbacim slatkiše. Ostalo može da ostane, eventualno da smanjim tjestenine.
A teretana je smor, neviđeni. Išla sam u fitnes fektori prošle godine, grozna je atmosfera. Radije ću ustati ujutru i trčati sama uz muziku, iako mi je problem gdje trčati, u Zalužanima sam. Imam i steper kod kuće.

Hvala još jednom :D

P.S: @ guess who, odrekni se ti pive, AKO možeš :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Још један савјет - за доручак једеш колико хоћеш, за ручак до ситости, вечеру прескачеш (не једеш ништа након шест поподне).
На тај начин нећеш морати да гладујеш, а метаболизам ће ти квалитетније функционисати...

ПС Као што неко помену, избјегавај пиво - моја драга је почела да моју тибу зове "гробље Баварија" :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
azdajica-ny je napisao:
"

ajme pa imas li ti i gram mesa na sebi,ja 48kg nisam imala od 3.osnovne :lol:

ni ja... :lol: :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Trčanje je zakon!
Ja kad trčim, trčim naveče, malo prije spavanja. Tad je manje prometno i vazduh se malo pročisti. Poslije se osjećam preporođeno.
Vrati ti se kondicija i odmah poslije nekoliko puta osjećaš se bolje. I imaš želju da nastaviš. Bar je kod mene tako.
Prije trčanja uradim neke vježbe, malo se istegnem. Istežem se i u pauzi, malo trčim, malo hodam i tako.
Samo naprijed! :)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Idi na liposukciju. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Hoću reći, da je bez obzira na kilažu moguće da stomak nema onaj ravni 'look' već okruglasti... takav je prirodno, bar kod nas što nismo sportski tipovi :)

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni je taj okruglasti jedno milion puta više seksi, nego onaj ravni ko daska..

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tješite se :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Ma malo smanji slatkise (nemoj skroz izbaciti, nije zdravo :lol: ), trci i radi trbusnjake..Nema tu prevelike logike :D
A sto se plocica tice...Pa...Plocice na zenama su totalno out :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Tješite se :D

ne mislim na meni, već na drugima.. ne znam zašto se tješim ako vidim nekog sa stomačićem koji ga čini da bude neodoljivo seksi ? kako se ja tu tješim, aj objasni?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2008, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Damaskin je napisao:
Још један савјет - за доручак једеш колико хоћеш, за ручак до ситости, вечеру прескачеш (не једеш ништа након шест поподне).
На тај начин нећеш морати да гладујеш, а метаболизам ће ти квалитетније функционисати...

Ovo je dosta upitno. Složio bih se sa onima koji ne zagovaraju bilo kakvo gladovanje, već veću disciplinu u ishranu, veće znanje o tome koje namirnice spadaju u koje kategorije (ugljeni hidrati, bjelančevine, masti itd.) i onda koje treba jesti kad i u kojim količinama. Npr. mislim da sam pročitao da je ugljene hidrate OK jesti za doručak ali ne i za večeru, itd. Kad se malo uđe u to vidi se da je to oko ishrane cijela nauka, ima dosta toga za naučiti da bi se pravilno primjenjivalo.

A ovo oko izgladnjivanja, čuo sam da je u najbolje slušati svoje tijelo, jesti kad si gladan, piti kad si žedan i ostalo. To se kako sam vidio sasvim lijepo uklapa sa teorijom oko ishrane koja kaže da je mnogo bolje jesti 5-6 manjih obroka dnevno nego ova tri tradicionalna, iz više razloga. Prvi je bolji rad metabolizma koji će biti "zauzet" cijeli dan a time će i bolje razgrađivati masti, a kad mu se ostavi suviše vremena između obroka onda uspori ili stane. Drugi je što se neće gladovati između obroka, svi mi znamo da kod 3 obroka počesto budemo gladni pred neki od njih, ali eto trpimo i čekamo ručak, večeru, šta god, zivkamo mamu "kad će ručak već jednom" i slično, a to nije u skaldu sa onim da osluškujemo svoje tijelo i jedemo onda kad smo gladni. Treće, manje ćemo jesti na "glavnim" obrocima ako smo ih "pokvarili" međuobrokom, što se inače smatra lošim, to "kvarenje" obroka, "nemoj jesto jer ćeš pokvariti ručak",a zapravo je dobro pokvariti obroke jer će se manje jesti.

Sad da objasnim zašto je to dobro, mislim da je vrlo važno i da se tome ne pridaje potrebna pažnja, tj. nisam primjetio da se o tome priča na ovakvim temama već se uglavnom priča o gladovanju, dijetama, vježbama i sličnom, a zanemaruje se nešto što je dosta bitno. Radi se o jednoj vrlo zanimljivoj ali i dosta nezgodnoj osobini ljudskog tijela, posebno ako se ona ne poznaje, tu osobinu sam primjetio na sebi a pročitao sam o tome i na nekim sajtovima o ovim stvarima. Tijelo kasni u registrovanju kad je sito, pročitao sam da kasni 15 minuta, ja bih rekao da je to kod mene nešto manje. Evo primjer, nisam posebno gladan pa ću napraviti samo jedno jaje, ali dok ga jedem otvori mi se apetit i jedno mi nije dovoljno, bude mi žao što nisam napravio dva, i onda kad pojedem to jedno krenem praviti drugo jedva čekajući da se isprži, ali dok se isprži ja više uopšte nisam gladan! Vjerujem da ste svi tako nešto primjetili kod sebe, to je to kašnjenje je u registrovanju sitosti, i mislim da je to primarni razlog ili jedan od primarnih razloga gojaznosti (viška masnih naslaga) što u današnje vrijeme postaje epidemija. Znači vi ako jedete sve dotle dok ne osjetite sitost to znači da ste mogli prestati jesti dobrih 5-10-15 minuta prije toga i opet biste bili siti, znači jeli ste priličnu količinu nepotrebno, a to sve ode na bokove, stomak (primarno kod muškaraca), dupe (primarno kod žena) ako već to ne potrošite solidnom fizičkom aktivnošću, a malo je onih koji svoje obilne obroke adekvatno energetski potroše. A najgora varijanta je da jedete dok ne dođe da kažete ono "e sad stvarno ne mogu ni jedan zalogaj", to prevazilazi i onaj zakašnjeli osjećaj sitosti već se sad radi o tome da je želudac pun i da on sam više neće da primi nimalo, to je katastrofa, najgora varijanta. Ovde bi se moglo reći i ovo: ako vam baš baš treba da dobro odmorite nakon obroka, da se "slegne", tad znate da ste se prejeli, nije dobro.

Zato se odavno govorilo da treba jeste 2/3 ili 3/4 količine hrane od one količine koja bi vas zasitila dok traje obrok, jer će vam tih 2/3 ili 3/4 biti dovoljno što ćete i vidjeti nakon 5-10-15 minuta kad stigne zakašnjeli osjećaj sitosti.

Dakle kad osjetite u toku obroka da ste siti tad je već kasno, prejeli ste se. A ako idete još nešto dalje preko toga pa dođete do toga da ne možete više ni jedan zalogaj staviti u usta tad ste se baš prejeli i to je najgora varijanta za organizam, često upražnjavana na slavama i sličnim manifestacijama jer ljude povuče dobar ukus i raznovrsna hrana pa žele tu situaciju što bolje da iskoriste, do zadnjeg zalogaja kojeg usta primaju, uz ljutnju što neće da prime više.

Kad se sve ovo pogleda nije ni čudno što velika većina ljudi "ima stomak", veći ili manji, jer je disciplina ishrane na dosta niskom nivou, vrlo je malo znanja o zdravoj i pravilnoj ishrani. I zato nema "skidanja kila" bez pravilne ishrane, mala je korist i od vježbanja ako će navike u ishrani ostati iste, iako ljudi vjerovatno ovo ne vole da čuju :)

Taj "stomak" su masne naslage a one su energetska skladišta, tijelo ih drži za energetsku rezervu, ali tijelo neće ni stvarati (prevelika) ta skladišta ako se ne unosi previše "energije" kroz preobilne obroke (znači ovo gore što sam opisao) a ni ako tijelo redovno troši energiju kroz redovnu fizičku aktivnost. Stvar je znači potpuno logična. Zato kada se stvore "skladišta" treba ih isprazniti (pod uslovom da to osoba želi, mnogima ni ne smeta) a to je ono što sam rekao u prvom postu i što svi savjetuju: dosta paziti na ishranu, naučiti bar malo o ishrani, vrsti namirnica, o tome koliko puta jesti i koliko, u koje dijelove dana šta jesti, šta izbjegavati ili bar redukovati (to su određena odricanja u odnosu na stečene navike ali šta se može), i uz to redovna fizička aktivnost, a i to je (postala) nauka za sebe, posebno za one koji baš idu da skidaju masne naslage, znači informisati se oko kardio (aerobnih) treninga, i istrajati, ali imati na umu da su oni zdravi i nevezano za skidanje masnih naslaga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]