banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 19:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: paypal problem
PostPoslato: 29 Apr 2008, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Naime visa electron kreditne kartice raiffeisen banke se mogu koristiti preko neta jer
pored standardnog koda imaju i one 3 cifre. Medjutim kada odem na paypal da unesem karticu izbaci nesto tipa:
"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or you may want to try adding a different credt card.”
Posto paypal pri provjeravanju kartice povlaci 2$ sa racuna(kasnije vraca) mozda je zbog toga problem jer na kartici nije bilo nista novca. Sad sam stavio 50km i moram sacekati ~2h da legnu pare. Mozda zbog toga, a mozda paypal ne prihvata raiffeisen debitne kartice.

Vrh

Tema posta: Re: paypal problem
PostPoslato: 29 Apr 2008, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, ipak je bilo do para. Pare su legle, paypal prihvatio karticu. Nadalje trazi sledece:

Your card ending in xxxx has been charged $1.95 USD on Apr. 29, 2008.
Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.

Enter the 4-digit PayPal code from your card statement to get Verified and lift your limits.

Statement je racun ? Gde da proverim racun za 2-3 dana, kako ce pisati kod na racunu ?

edit: Da li mogu od banke zatraziti da mi izdaju racun ? odnosno da ne moram cekati onih mjesec dana pa na mail/kucnu adresu. Pretpostavljam da je paypal pored 1.95$ napisao kod u racunu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Старац ја ти се са тим зајебавам већ пола мјесеца. Отишао сам након 3-4 дана да видим да ли могу да ми очитају трансакцију и код. За разлику од свих претходних случајева услужила ме цура која познаје ствар, одмах је сконтала о чему се ради, рекла да трансакција није обрађена, да навратим опет за који дан, и да ће ми без проблема очитати код. Послије неколико дана оде пријатељ који је у исто вријеме кад и ја извршио регистрацију на paypal. Није имао среће са службеницом, стандардно, услужила га нека која нема појма о послу којим се бави, рекла му да оде до обезбјеђења по акредитацију како би могао да оде на 4. спрат (?!) да му се очита трансакција. Као по Марфијевом закону, обезбјеђења нигдје кад треба, он се исфура и оде. Дођем ја, тражим ону исту цуру, међутим нема је нигдје више, ни рачунара ни столице за њеним столом, да би ми нека друга рекла да морам да чекам извод ... Тако да сам се исфурао и чекам *ебени извод половином маја. Напомена да сам само због куповине на нету извадио картицу, предао сам захтјев за картицу половином фебруара и ето колико се зајебавам због непрофесионалности банке, још нисам у ситуацији да купујем.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ti verifikacioni kodovi obicno ne pisu na izvodu. Ja sam morao traziti kompletnu dokumentaciju koja je dosla uz transakciju... Ta dokumentacija prikazuje kompletan put koji predje novac dok je dolazio na vas racun. Pred kraj lista imacete verifikacioni kod...

Tako je bilo kada sam ja verifikovao MoneyBookers nalog. I naravno naisao sam na salterske radnike koji pojma nisu imali o cemu pricam... Kada sam povisio ton i trazio da vidim bilo koga pismenog iz deviznog odjeljenja, doveli su zenu koja je u 3 sekunde skontala o cemu pricam...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
medi je napisao:
Старац ја ти се са тим зајебавам већ пола мјесеца. Отишао сам након 3-4 дана да видим да ли могу да ми очитају трансакцију и код. За разлику од свих претходних случајева услужила ме цура која познаје ствар, одмах је сконтала о чему се ради, рекла да трансакција није обрађена, да навратим опет за који дан, и да ће ми без проблема очитати код. Послије неколико дана оде пријатељ који је у исто вријеме кад и ја извршио регистрацију на paypal. Није имао среће са службеницом, стандардно, услужила га нека која нема појма о послу којим се бави, рекла му да оде до обезбјеђења по акредитацију како би могао да оде на 4. спрат (?!) да му се очита трансакција. Као по Марфијевом закону, обезбјеђења нигдје кад треба, он се исфура и оде. Дођем ја, тражим ону исту цуру, међутим нема је нигдје више, ни рачунара ни столице за њеним столом, да би ми нека друга рекла да морам да чекам извод ... Тако да сам се исфурао и чекам *ебени извод половином маја. Напомена да сам само због куповине на нету извадио картицу, предао сам захтјев за картицу половином фебруара и ето колико се зајебавам због непрофесионалности банке, још нисам у ситуацији да купујем.

Aleksandra,jedina iole normalna cura koja nesto zna gore vezano za kartice,ali ne znam gdje sad radi i ja sam vidjela da je prazan njen sto a sad neka barbika koja naravno nema pojma :roll:
elem,jako su nesposobni za rad,prilicno drski ,usporeni...ja sam skoro 2mj!!!cekala njihovu visa karticu a preko njih primam platu...Zato treba biti agresivan i insistirati na svemu da vam odrade odmah!!!
kad ste vec spomenuli paypal i kupovinu preko neta,funkcionise li to kod nas,tj stize li i za koji period roba koju ste narucili npr iz amerike?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

medi je napisao:

Aleksandra,jedina iole normalna cura koja nesto zna gore vezano za kartice,ali ne znam gdje sad radi i ja sam vidjela da je prazan njen sto a sad neka barbika koja naravno nema pojma :roll:
elem,jako su nesposobni za rad,prilicno drski ,usporeni...ja sam skoro 2mj!!!cekala njihovu visa karticu a preko njih primam platu...Zato treba biti agresivan i insistirati na svemu da vam odrade odmah!!!
kad ste vec spomenuli paypal i kupovinu preko neta,funkcionise li to kod nas,tj stize li i za koji period roba koju ste narucili npr iz amerike?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja danas otisao do banke, uopste nije bilo nikakvih problema sto vi spominjete. U pitaju je raiffeisen banka, popeo se gore, neka cura rekla otidji na sprat, karticno odjeljenje trazi Milorada. Onaj security te propusti, uzmes lift, 2. sprat, levo kancelarija, udjes i samo kazes da si integrisao karticu sa paypalom i da ti treba kod koji su poslali u izvodu. Sacekas 2 min, on ti da i to je to. Inace je Milorad tamo glavni, sto se tice karticnog, a mene pita sta je to paypal...

Uglavnom kod pise u fazonu 5769PAYPAL--*EXPOSE4029357732, 5769 je taj kod, ukucas i sve radi. Sad sam pokusao platiti rapidshare, ali fazon je sto imam 2km na racunu, prvi maj zezno.... pa odoh staviti nesto kesha da isprobam.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma oni su svi prilicno pogubljeni u banci,nego je li iko od vas ista narucivao preko neta i placao tom raiffeisen karticom i je li stizalo sve u bl i je li bilo sve ok s karticom,nisam jos iz bl kupovala nista preko neta pa sam malo skepticna dok mi je to u usa bilo gotovo svakodnevno,hvala na svim informacijama unaprijed :)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

samo da se pohvalim da sam danas uspjesno uplatio rapidshare preko kartice i sve funkcionise, cim stavim nesto para narucujem preko ebaya jednu stvarcicu, pa javim kako je stiglo.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 12:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
I stize li ta tvoja stvarcica Frenki?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ja сам у пар наврата куповао на Ebay-у, преко paypal-a. Нема никаквих заврзлама, плаћаш само цијену која ти се на крају апликације прикаже. Нисам наручивао нешто скупо и гломазно тако да са царином није било проблема, радило се углавном о књигама. Рок испоруке зависи од локације продавца и начина на који се пошиљка шаље, али углавном је у оквиру предвиђених рокова који су наведени уз опис артикла ...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 12:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
Zna li neko do kog iznosa se ne placa carina?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Jel taj kod nesto novo ili je samo za electron kartice? Jer ja imam paypal account vec duze vrijeme i nikad nisam trebao nikakav kod ganjati?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2008, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
tomorad je napisao:
Zna li neko do kog iznosa se ne placa carina?

Mislim do 200 maraka...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 20:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2006, 03:57
ja cekam da mi se izradi Visa Classic za placenje preko interneta koju vadim u BIB-u (famozni Balkan Investment Bank)

Nisam probao tu varijantu paypal-raiffeizenVisaElectron

Jel neko ima tu BIBovu karticu i kakva su iskustva sa doticnom bankom?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nisi se morao muciti sa papirologijom za vadjenje te kartice, sasvim je dovoljna raiffeisenova visa electron i povezes je sa moneybookers i paypal-om i jedno od toga uglavnom primaju.
Ovaj kod od paypala sto ljudi idu u Raiffeisen traziti ja dobio telefonom. Nasao na web stranici Raiffeisen banke neki broj u Sarajevu, linija za korisnike. Ispitali su me sve moguce, cak i majcino djevojacko prezime, ali sam dobio sto sam trazio a da nisam ustao sa stolice.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 22:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

BIB mi nudi i mogucnost besplatnog e-bankinga s obzirom da sam otvorio jos jedan racun.... tako da ne moram ici u banku uplacivati na visu electron novac kojim placam preko interneta negebacim sa jednog racuna nego jednostavno prebacim sa jednog racuna na drugi

za 7 dana dobijam karticu
juhu :)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 02:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Meni u Hypo banci rekli da je usluga E-bankinga 40 KM, samo aktivacija. Isfuram se, odem u NLB Razvojnu i ljudi sve srede za nekoliko minuta i dva ispunjena obrasca (jest da cekam vec sedam dana na sifru ali ...)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

hypo je izgleda kupila neka "skakavac" kompanija, tako da mozemo ocekivati no more hypo

tako sam cuo

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
NiZ je napisao:
Meni u Hypo banci rekli da je usluga E-bankinga 40 KM, samo aktivacija. ....

Hypo je uvijek bila najskuplja...

Što se tiče BIB banke prije par dana sam bio svjedok da je čovjek prebacio pare sa računa svoje firme na tuđi račun a da nije ni potpisao virman niti ga ovjerio pečatom... E sad sreća je što je taj čovjek ujedno i ovlašten za transakcije (karton dep. potpisa) ali da nema nikakve provjere...
Toliko o ozbiljnosti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]