banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2008, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
kupih i ja karte \o/

weeee

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Zasto nigdje na njihovoj stranici nema satnica filmova, a bogme nema je ni na flajerima i reklamama u gradu. Kakav amaterizam, je li trebam doci u sest pa nagadjati kada ce poceti projekcija ili vuci za rukav majstora sto nosa rolne sa filmom :-?
Ako je budzet za ovaj fest stvarno milionche (nije cudno, fina prilika za pranje ili hapanje), onda je bas neumjesno naplacivati ulaz, i zaraditi max dodatnih 20-30 000, koje ne cine ni 3% od ukupnog budzeta, a ako je grad/vlada omogucila, valjda su to omogucili svojim gradjanima/svom narodu, moze obican gradjajin svaki dan otici "kod privatnika" za 3 KM u kino i bez donacija od milion... Ne napadajte me odmah, razumijem da su to ekskluzivni filmovi, razumijem njihovu kulturalnu tezinu, ali ako se uzme milion od naroda (porez puni vladu), hajmo im jos ponaosob iscackati po 2-3 KM za svaku projekciju, nisko...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nasao sam na stranici Glas Srpske, znaci nije patka...
http://www.glassrpske.com/vijest/11/nov ... BLIFF.html

P.S. Ala je fino citati na latinici ovu stranicu :D

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako nema satnica filmova...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Na internet prezentaciji NEMA satnica, samo datum kada koji film igra. Bilbordi u parkicu i ostatku grada takodje nude samo raspored kojeg dana je koji film, sto je jako nezgodno, jer ne mozes organizovati svoje vrijeme, neki film traje sat i po, neki 3 sata, i hajde znaj kuda ces i kako ces :-?
Bilborde sam gledao prije 2-3 dana, jedino ako su ih mijenjali, u sta sumnjam.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

12
Rusija 2007

Režija: Nikita Mikhalkov

5. maj, ponedjeljak, 20:30 – Dječije pozorište
6. maj, utorak, 12:30 – Dječije pozorište

A sta je ovo?

U gradu za svaki film pise kad je, gdje, u koliko sati i koliko traje. Sta je jos trebalo? Da ti daju asistenta koji ce ti isplanirati vrijeme? Ili sta?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 17:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2007, 01:15
Pa dovoljno je prosetati se do BLIFF pultova i uzeti propagandni materijal. Ali u sustini, tu je Rakun Slavko u pravu, jer su isti mogli objaviti i na netu. Ipak, evo linkova sa "od kad-do kad" programom, s tim sto znamo, jel'te da nece biti Zaveta.

http://gradbanjaluka.blogspot.com/2008/ ... tival.html

http://www.edisonkino.com/

Na drugom linku se nalazi malo "prosireniji" i "tacniji" program studentskog filma, posto su organizatori u zelji da im festival bude aktuelan "varali' u godinama proizvodnje.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 18:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Sa lijeve strane bilborda, flajera pise satnica svih filmova i mjesto odrzavanja. Citko i jasno.
A izvini na koji festival mozes uci besplatno na projekcije? Sff, Fest, Kan, Motovun??? Ulaznice za Sff su 6-10km, koliko i na Festu i to za samo neke projekcije jer ostale podijele sponzorima i glavesinama. Neka hvala, radije cu platit svoju kartu i da gledam film koji zelim. Ono sto su mogli je dati popuste za pakete ulaznice . ovaj put na kupljene 4 daju petu bespaltno. Ipak im je prvi festival, neke greske su opravdane i treba uputiti konstruktivnu kritiku ali pisati da nema satnica a ima ...?!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

velcro je napisao:
Ali u sustini, tu je Rakun Slavko u pravu, jer su isti mogli objaviti i na netu.

Pa bilo bi dobro da su stavili, recimo, u pdf formatu program, ali vrijeme i mjesto svake projekcije se moze vidjeti i na netu, tako da se Rakun Slavko zali bez razloga.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 19:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Kod mene ce ici ovi, ako stignem sve (ili bolje da sam stavio ista :D ):
Posao snova
Dva dana u Parizu
4 mjeseca, 3 nedjelje i 2 dana
California dreamin'
Povratne boce
Nema zemlje za starce

Vidimo se sutra. :toothy8:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, tu jesam pogrijesio, ali je opet bezveze da nema neki sveobuhvatan pregled, nego moras kliktati na 60+ filmova svaki zasebno da vidis koji dan i u koliko sati igra :/
A na bilbordim sigurno nije bila satnica i ja i jedan prijatelj smo stajali i cudili se blesavosti toga, prije nekih pet do sedam dana. Mozda jos nisu sve odredili termine pa su naknadno...

A pazi, milion je vise nego dovoljan za napraviti mnogo sta, a kamoli festival umjetnickog filma, uzimaju to iz naseg dzepa (vlada, a ne privatni sektor), i jos bonus hoce da nam naplate... Divno je to... Da samo sponzori placaju, ok, ali to je porez za koji sam i ja radio...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 21:30 
Veteran
Veteran

Evo da ih i ja iskritikujem....
Gledam sada otvaranje kad...nema "Zavet"-a...Neki drugi film i to film koji bih volio pogledati. "Ljubav i drugi zlocini"...mladi reziser, sjajna tema, odlicni glumci. Stvarno ce mi biti zao ako to bude jedina projekcija. Zasto nisu obavjestili?
Ok, istina, mogli su po danima staviti program na net, tek sam sada vidio, iako tvrdim da na bilbordima ima.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Upravo sam pogledala Posao snova. Film je dobar i prikazan je sa autorskom distancom, što je pohvalno.
Preporučujem da odete sutra i pogledate ga ako niste stigli danas.
Tu je bila i Danijela, autor filma, i odgovarala je na pitanja publike.. bilo je zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Sutra obavezno pogledajte manastir. Svaka cast autorki. odlican film (a ja to tesko kazem) :D

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 21:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
'de, 'de, navlaci ljude jos... :D

Posao snova - superiska! Pridruzujem se Fridinoj preporuci.
Film je vezan za nase prostore, konkretno, prica o trazenju posla.
Ja cu pokusati nabaviti kopiju filma, pa ako nekom kasnije zatreba...

Manastir - 24 ljudi u sali.
1 izasao nakon 15 minuta.
1 slusao muziku posljednjih pola sata (hvala Ipanema :] ).
1 dao ocjenu 5/5 (pogodite ko? :P ).
Preporuka... ne bas.

(...sad ce Utopija da me gadja necim. :toothy2: )

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Ја сам вечерас била сат и по у Порторику :D, захваљујући БЛИФФ-у :). Пројекција је каснила више од 20 минута, што им не бих замјерила да нисам трчала како бих стигла на вријеме :D. Дјечије позориште полупразно (надам се да нико неће бројати гледаоце, па на основу тога одлучивати о будућности једне овако свијетле тачке у културној понуди града). Свиђа ми се промо спот фестивала, који дође као право освјежење послије смора од реклама :). Филм, Болесни од љубави, сам оцијенила четворком :) (петица је највиша оцјена), мада сам се двоумила између четворке и тројке. Чини ми се да има недоречености, и иако је добар, није ме успио пребацити у другу димензију и/или дубље замислити.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 06:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Rakun_Slavko je napisao:
Ako je budzet za ovaj fest stvarno milionche (nije cudno, fina prilika za pranje ili hapanje), onda je bas neumjesno naplacivati ulaz, i zaraditi max dodatnih 20-30 000, koje ne cine ni 3% od ukupnog budzeta, a ako je grad/vlada omogucila, valjda su to omogucili svojim gradjanima/svom narodu, moze obican gradjajin svaki dan otici "kod privatnika" za 3 KM u kino i bez donacija od milion... Ne napadajte me odmah, razumijem da su to ekskluzivni filmovi, razumijem njihovu kulturalnu tezinu, ali ako se uzme milion od naroda (porez puni vladu), hajmo im jos ponaosob iscackati po 2-3 KM za svaku projekciju, nisko...

Dobro, kako bi se onda po tebi znalo ko može gledati filmove? Pod pretpostavkom da smo kulturan narod i da nas zanima filmska umjetnost, treba li da se pred bioskopskim salama pred svaku projekciju stvara gužva kao pred Krunom, pa po receptu "Ko prije, njemu dvije" ? Sve i jedan filmski festival ima debelu podršku Vlade, takođe sve i jedan naplaćuje ulaznice, te u regionu ni jedan festival ne nudi jeftinije karte za projekcije.

Rakun_Slavko je napisao:
A pazi, milion je vise nego dovoljan za napraviti mnogo sta, a kamoli festival umjetnickog filma, uzimaju to iz naseg dzepa (vlada, a ne privatni sektor), i jos bonus hoce da nam naplate... Divno je to... Da samo sponzori placaju, ok, ali to je porez za koji sam i ja radio...

Milion je oko 1/7 ukupnog novca neophodnog za organizaciju festivala. Prvo, jesi ti svjestan činjenice da se apsolutno sve što ima veze sa festivalom plaća? Od onih crvenih tepiha, festivalske arene, hrane za zaposlene, te do transporta i smještaja svih gostiju, novinara, prevodioca i ostalih (kojih ima oko 300) ? Vlada ulupava pare na mnogo veće gluposti, a ti si se tu raskukao zbog milion maraka koje idu za jednu mnogo bolju svrhu. Sponzore neću ni komentarisati, svaka čast ovima koji su se odazvali, ali govori li tebi odsustvo telefonskih operatera, banaka i sl. većih firmi u zemlji tebi išta o finansijskoj stabilnosti festivala? Malo koji sponzor daje novac, gotovo svi rade kompenzaciju.

taksi je napisao:
Evo da ih i ja iskritikujem....
Gledam sada otvaranje kad...nema "Zavet"-a...Neki drugi film i to film koji bih volio pogledati. "Ljubav i drugi zlocini"...mladi reziser, sjajna tema, odlicni glumci. Stvarno ce mi biti zao ako to bude jedina projekcija. Zasto nisu obavjestili?

To je promjena do koje je došlo iz objektivnih razloga, tehničke prirode o kojima sada ne bih govorio, ali ću naglasiti da su se prethodna 3 dana na infopultovima dijelili posebni flajeri za "Ljubav i drugi zločin", kojih je podijeljeno oko 8.000.

Ipanema_ je napisao:
Pa bilo bi dobro da su stavili, recimo, u pdf formatu program

Biće. Propust, jebi ga..

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
FLASH je napisao:
1 slusao muziku posljednjih pola sata (hvala Ipanema :] ).

Da, i stalno mahao doticnim plejerom. Bila sam iza tebe. "I saw eeeveeeryyything" :D
Meni se Manastir bas dopao. Onaj chichica mi je bio bas interesantan. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mogu li izaci sa troskovima organizatori, jer zvuci prilicno basnoslovno cifra od 7 miliona? Da su napravili objekat ekskluzivno za festival, dovukli holivudske njuske i djelili Kristal sampanjac, shvatio bih, ali ovako, sve je fino ali ipak nije neki raskos, i sedam miliona (naravno, osim ako to nije po naski sedam miliona budzeta, i milion realno ulozenih KM, a ostalo je skrenulo tamo i ovamo...). Shvatas li da je exit 2002 kostao 3 miliona maraka? Znas li koliki su troskovi samog unajmljivanja onolike tvrdjave, ONAKAV MARKETING, nekoliko stotina zastitara i radnika x9 dana, 10 stejdzeva sa kilovatima ozvucenje i osvijetljenja, stotine izvodjaca kojima treba platiti put, smjestaj i honorar... Uporedi to sa ovim desavanjem koje je 2x skuplje, odrzava se krace, sa daleko jeftinijim troskovima iznajmljivanja prostora(uz koji dobijaju i opremu) i vidjeces da negdje nesto ne stima...

Evo odmah strashan amaterizam, djevojka koja je sinoc prevodila razgovor publike sa glumcem iz filma Posjeta orkestra zaista lose zna engleski jezik. Prevod je vrsen na relaciji sprski-engleski, engleski-srpski, i ja sam se naprosto zgrazao nad onim sto je ona njemu prevodila od publike, i publici od glumca. Mozda nije bilo budzeta da se uzme neki prevodilac, ili je po principu rod/jaran, hajde je ubaci?

Inace, filmu sam dao ocjenu 5, jer ima mnogo nedorecenosti, prilicno originalno su pravljene interakcije likova, na oko sasvim obicno i svakodnevno, a opet tako drugacije.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 11:12 
Veteran
Veteran

Evo da se i ja oglasim poslije 2 pogledana filma.
U "Glasu srpske" procitao da ima jos jedna projekcija u 15:30 za film

LJUBAVI DRUGI ZLOCINI.

Organizatorima necu zamjeriti : sto je projekcija kasnila 45 minuta. Niko Djecije pozoriste nije obavijestio da se film prikazuje ???? "Zavet" je pokvario cijelu koncepciju tako da cu progledati krzo prste. Inace film je poceo kao svaki film snimljen na Novom Beogradu ( ok, kontamo da one sive zgrade predstavljaju sivilo i depresiju i da je sve lose, to vec znamo iz Klopke, Apsolutnih sto....svh novih filmova), ali odnos dvoje glavnih glumaca je sjajan. Ta druga trecina filma, sa simpaticnom muzikom, u sivom Beogradu je tako lijepo snimljena i napisana. Kraj , otovreni kraj je mogao i bolje ali hajde. Lik glavnog reketasa mi se svidio zbog one scene sa ruzama, a Zoran Cvijanovic je u najboljoj komicnoj sceni. Sve u svemu, dobar film za pocetnika kao sto je Stefan A., koji je bio na projekciji, iskren, smijsan na pozitivan nacin, pun entuzijazma ...nadam se da ce snimiti jos mnogo dobrih filmova.

POSJETA ORKESTRA

Petica. Cista.
Odlican film, o razlikama izmedju ljudi koje su vece, ukoliko su granice jace ali sve te razlike su male jer smo slicni u otudjenosti, samoci, ljubavi, nesreci, sreci, muzici i svemu onome sto nas povezuje kao ljude. Gluma, muzika, scene...mene je film odusevio, i ovo je film koji ne mozete vidjeti na repertoaru i zbog cega treba da podrzimo festival jer nam prikaze ovakav film.

Na projekciji je bio i glumac. Ali djevojka koja prevodi je posebna prica. Ok curo nije kraj tebe Dzoni Dep ( pa i da jeste saberi se malo ) da kazes da od uzbudjenja ne znas sta da kazes. Ipak ti vodis taj program. Prestani se cesati dok prevodis, ne prevrci ocima, ispostuj i gosta i publiku. Znam da ti je privi festival ali nemas 13 godina i nije kraj tebe Vlado Georgiev.

Lijepo je vidjeti film i nekog glumca ili rezisera koji je ucestvovao u stvaranju filma.

Pohvala za reklamni spot za BLIFF koji ide prije pocetka filma, sa onim maslackom koji putuje u BL. Sjajno.
Takodje mi se svidja sto je cijelo pozoriste i sve oko pozorista u znaku festivala. Za drugi, preko onog nakaradnog Palasa veliki bilbord :)

Poslednji put menjao taksi dana 04 Maj 2008, 11:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]