Rakun_Slavko je napisao:
Ako je budzet za ovaj fest stvarno milionche (nije cudno, fina prilika za pranje ili hapanje), onda je bas neumjesno naplacivati ulaz, i zaraditi max dodatnih 20-30 000, koje ne cine ni 3% od ukupnog budzeta, a ako je grad/vlada omogucila, valjda su to omogucili svojim gradjanima/svom narodu, moze obican gradjajin svaki dan otici "kod privatnika" za 3 KM u kino i bez donacija od milion... Ne napadajte me odmah, razumijem da su to ekskluzivni filmovi, razumijem njihovu kulturalnu tezinu, ali ako se uzme milion od naroda (porez puni vladu), hajmo im jos ponaosob iscackati po 2-3 KM za svaku projekciju, nisko...
Dobro, kako bi se onda po tebi znalo ko može gledati filmove? Pod pretpostavkom da smo kulturan narod i da nas zanima filmska umjetnost, treba li da se pred bioskopskim salama pred svaku projekciju stvara gužva kao pred Krunom, pa po receptu "Ko prije, njemu dvije" ? Sve i jedan filmski festival ima debelu podršku Vlade, takođe sve i jedan naplaćuje ulaznice, te u regionu ni jedan festival ne nudi jeftinije karte za projekcije.
Rakun_Slavko je napisao:
A pazi, milion je vise nego dovoljan za napraviti mnogo sta, a kamoli festival umjetnickog filma, uzimaju to iz naseg dzepa (vlada, a ne privatni sektor), i jos bonus hoce da nam naplate... Divno je to... Da samo sponzori placaju, ok, ali to je porez za koji sam i ja radio...
Milion je oko 1/7 ukupnog novca neophodnog za organizaciju festivala. Prvo, jesi ti svjestan činjenice da se apsolutno sve što ima veze sa festivalom plaća? Od onih crvenih tepiha, festivalske arene, hrane za zaposlene, te do transporta i smještaja svih gostiju, novinara, prevodioca i ostalih (kojih ima oko 300) ? Vlada ulupava pare na mnogo veće gluposti, a ti si se tu raskukao zbog milion maraka koje idu za jednu mnogo bolju svrhu. Sponzore neću ni komentarisati, svaka čast ovima koji su se odazvali, ali govori li tebi odsustvo telefonskih operatera, banaka i sl. većih firmi u zemlji tebi išta o finansijskoj stabilnosti festivala? Malo koji sponzor daje novac, gotovo svi rade kompenzaciju.
taksi je napisao:
Evo da ih i ja iskritikujem....
Gledam sada otvaranje kad...nema "Zavet"-a...Neki drugi film i to film koji bih volio pogledati. "Ljubav i drugi zlocini"...mladi reziser, sjajna tema, odlicni glumci. Stvarno ce mi biti zao ako to bude jedina projekcija. Zasto nisu obavjestili?
To je promjena do koje je došlo iz objektivnih razloga, tehničke prirode o kojima sada ne bih govorio, ali ću naglasiti da su se prethodna 3 dana na infopultovima dijelili posebni flajeri za "Ljubav i drugi zločin", kojih je podijeljeno oko 8.000.
Ipanema_ je napisao:
Pa bilo bi dobro da su stavili, recimo, u pdf formatu program
Biće. Propust, jebi ga..