banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 06:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Apr 2008, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I meni je prvo zapalo za oko da je puuuno 066 brojeva :angry3: :angry3: :angry3:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
link koji sam postavio i sada radi. koristim opetu i radi.
naravnmo http://www.mtel.ba ima stari "mobisovski" problem sa prikazom u operi.

sto se tice 066 brojeva ja sam poslao sa njega, posto imam broj koji se dopunjava svakog mjeseca a i masa je tako uradila (da ne spominjemo akcije kad se na 066 brojevima dobijalo 10 za 5 KM i za dan zaljubljenih 20 za 10 KM).

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 22:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ali opet ih je mnogo :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
ma puno ih je opet pogotovo je indikativno kako se gledaju osvajanje glavnih nagrada gdje puno vise u procentima ima 066 nego kod onih losijih nagrada gdje 066 i nema toliko i tu je malo previse slucajnosti.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
I sta sad? Hocete lakse zaspati ako mislite da niste dobili zato sto je namjesteno, a ne zato sto niste imali srece?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Naravno da ću lakše zaspati ako mislim da je namješteno! :lol: Čuj, ja da nemam sreće...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja nisam ni ucestvovao tako da nemam
ja sta da zalim.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 15:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Nastimano izvlacenje! Pod potpunom odgovornoscu napravicu isti program kao i ona softver kompanija sto je bila zaduzena za softver za izvlacenje nagrada,ubacim 10-20 brojeva i to je to. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sto se tice glavnih nagrada trebali su da rade izvlacenje kuglica sa ciframa, tad bi se znalo da nije namjesteno a ovako je ostavljeno prostora za spekulisanje.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma i kuglice se daju nastimati stave neke lakse i neke teze i normalno da ce da isplivaju lakse,ali tad se bar ne bi moglo sto posto nastimati odredjena nagrada,vec vidjeno u loto-u.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma bl boy ti si odavno poznati kao veliki anti mobis/mtel forumas i sad kazes kako je sve nastimano. ajde ako se kuglice mogu nastimati tako lako, kako bi ti onda organizovao izvlacenje nagrada??

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
nisam poslao ni jednu madrfaking poruku...yeeeeeeee

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemam ja nista protiv mtel, cak sam jedno vrijeme radeci za jednu firmu bio poslovno cest gost u mtelu,da ne govorim dalja iskustva :D
Nemam nista protiv ljudi, rade svoj posao, sad nisu oni krivi sto su u takvoj poziciji,tj.u poziciji svojevrsnog monopoliste (vise naginju monopolu nego oligopolu)sto bi po definiciji trebalo da jeste, ali eto nije a zna se i zasto sad da ne idem off topic.Sad ce neko reci kako monopol kada imaju druga 2 :D koja nisu u istoj poziciji,ali po okoncanoj privatizaciji tj. kada ovdje ulete jos 2 velika globalna igraca bice slika drugacija sto ce doprinjeti jacoj konkurenciji, jer nac.prefixi bht i ht svakako da odbijaju ovdasnje korisnike.
Kako bih ja organizovao nagradnu igru,pa ja bih to po sistemu koverata (nekako ta klasika je uvijek najsigurnija) i unajmio jednog nindzu s crnim povezom preko ociju pa neka nastima ako ima toliko dobar vid :D ili ako je takmicenje neko javno glasanje moze i na netu.Ma bitne su postene namjere onog ko organizuje i ako ljudi imaju povjerenja u kompaniju koje se temelji na iskustvu iz proslih nag.igara onda je i manje spekulacija o tome da li ili nije namjesteno.(ja cijenim one nagr.igre koje npr.kad te ljudi izvuku ako nisi bio u toku da si uopste dobio i nakon isteka onog roka za preuzmanje ljudi te pozovu da dodjes po nagradu iako su istu mogli medju sobom podjeliti,desavalo mi se to doduse sitnije nagrade su bile)
Svuda u svijetu ugled se vremenom stice i strpljivo gradi, a namjestanje igara je podvala kupcima i ako se tim neko preduzece koristi onda se kocka sa ugledom,ako je neko monopolist onda on sebi taj luksuz moze prisutiti.Opet ponavljam ne tvrdim da je mtel sreca je sve blize namjestena samo sumnjam i koliko vidim nisam jedini.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 23:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Ako je tačno da je bilo preko 400.000 poruka, a cijena jedne poruke je bila 0.9KM (+porez), onda je to nešto preko 360.000KM direktnog prihoda za M:tel.
6 auta * npr. 35.000KM = 210.000, plus skuteri, laptopovi, telefoni, sveukupno možda 230.000KM trošak za nabavku nagrada.
Trošak medijske kampanje recimo 150.000KM (nisu previše išli u medije Federacije).
Znači da su po gruboj računici otplatili nagradnu igru. Zašto da se dodatno zezaju sa štimanjem dobitnika?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja imam kontra pitanje Zasto da ne stimaju,jer kako kazes otplatili su je tj.na pozitivnoj su 0 ili su zaradili znaci njih to nije nista kostalo,pa zasto onda ne bi i nastimali,bas zato sto ih to nije nista kostalo.Puno je razloga za stimanje neke nagrade,sad pitanje je da li su to odradili.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 16:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Prvo, jako daleko su oni prošišali pozitivnu nulu ako se uzme u obzir i količina korporativne promocije koju su usput odradili (mjesec dana žestoke medijske kampanje koja se nije odnosila samo na nagradnu igru - i sve to su im platile njihove "ovce", odnosno korisnici njihovih usluga :D )
Drugo, mogao si u pravilima nagradne igre pronaći pojam "sertifikovani softver" za izvlačenje nagrada. Ako si ikad prošao neku sertifikaciju, onda možeš pretpostaviti koliko rizična stvar za reputaciju proizvođača tog softvera može biti poigravanje sa nekim skrivenim opcijama (odnosno, štimanjem rezultata).
Da ne govorim tek o M:Tel-u - firma sa profitom od stotinjak miliona KM da rizikuje ugled zbog nekoliko auta vrijednih 200.000KM?! Uostalom, objaviće valjda imena nagrađenih, pa onda možeš pretraživati porodična stabla i komšiluke i tražiti odakle im veza sa zaposlenima u M:Telu. Sretno! :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ponavljam ja nisam ucestvovao tako da me nisu ni sisali. Cisto sumnjam da ce imena dobitnika biti objavljena, ali dobro. Nemam namjeru da se bavim istrazivackim radom tog tipa :lol: a i kad se stima ne stima se bas dalekom rodjaku. Isti taj ugled nebrojeno puta dosad su isprljali pa im profit nije opao naprotiv porastao je jer su u monopolskom polozaju i stice se utisak sta god da urade da ne mogu znacajno ni popraviti ni pogorsati ga.
Ako su onda mogli varati zasto sad ne mogu,da li ti smatras da je firma mtel nesto postenija od nekadasnjeg mobi's-a i zasto ili se situacija na trzistu dramaticno izmjenila sto ne bih rekao.opet kazem ne optuzujem nikog niti tvrdim a priori ni da jeste ni da nije stimano

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 08:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

u svakom slucaju u komisiji za izbor je bio neki lik iz pokreta potrosaca, mislim da je to krovna organizacija koju cak vlada (su)finansira. slazem se da je bila sitna lova da se sad kao nesto namjesta. a ima broj telefona tako da mozemo nazvati dobitnikada cestitamo :) pravo da pitamo hoce li ispod cijene prodati nagradu :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
:D :D znao sam nisam nista dobio a zasto zato sto nisam ni igro haha ma ljudi to je jedna velika stimaljka sve to sve vezano za kompove i ove nove tehnologije je jedna velika stimaljka,cak imam neki osjecaj da su oni sami sebi nastimali nagrade zato ima i puno 066 brojeva ljudi kupili da se ne prepozna njihov pravi broj haha

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
svako ko je aktivirao broj za vrijeme trajanja nag. igre postao je automatski i ucesnik, mozda otud toliko 066 brojeva
ps. da neko ne okaci dobitnike ne bih ni znao kakvo je stanje, jer na rpezentaciji mtela je kao pukla baza

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]