banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2008, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Boja očiju nije sposobnost ... već fizička karakteristika pojedinca koja zavisi od miješanja gena.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
manitu uci da svira je napisao:
mnogi kazu da je vrlina a ima i onih koji je preziru i tvrde da je to neambicioznost
po meni,jedan od najvecih sukoba karaktera je izmedju ambicioznih i skromnih

molim vase misljenje :D

Mrzim svoju skromnost. Uvijek se sebe sjetim kad sve oko sebe ucinim zadovoljnim.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
j.rose
Ako sam jako dobro raspolozena, a nalazim se na nekom sigurnom mjestu, 2-3 puta pogledam nekog malenog misa...cisto da dobije inspiraciju za zivot ( grozno... :lol: )
j.rose
Mrzim svoju skromnost. Uvijek se sebe sjetim kad sve oko sebe ucinim zadovoljnim.

rose volim analitiku :D
i misevi imaju srce

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ta dva posta se medjusobno ne iskljucuju. :laughing5: :laughing5: :laughing5:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:D ako mis ima srece..... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 01:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
skromna sam.
mada uvijek zelim dobiti ono sto sam zasluzila tj sto mi pripada. ali takva teznja naravno nije suprotnost skromnosti :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prava skromnost je kad si sretan zbog nekog ambicioznog ko je uspjeo,a ne raspravljas da li je na ovaj ili onaj nacin(sem kriminala ,naravno)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
XIX century je napisao:
to nije teško, to je nemoguće. Jedno isključuje drugo, kao u nekoj matematičkoj jednačini, po default-u. Ambicioznost nosi u sebi pohlepu i grabljenje ( makar to bio i visok prosjek na fakultetu ili vrhunski sportski rezultati koje obično bojimo pozitivno. To je ipak samo ljudska pohlepa, kad se sve svede i zbroji. )

To je sasvim moguce. Postoje primjeri hiljada ambicioznih skromnih ljudi. Pomenimo Mahatmu Gandija, Majku Terezu, Nikolu Teslu, Njutna, Ajnstajna...
Medjutim, zivimo u drustvu poremecenih vrijednosti gdje se misli da ako zelis da uspijes da trebas pregaziti nekoga. Drugim rijecima vlada misljenje da dok jednom ne smrkne drugom ne svane.
Uglavnom koji uspiju na ovaj nacin ne uzivaju u svom uspjehu a cesto ostanu posljedice. Pomenimo neke od takvih:Arkan, Sadam husein, Hitler, Milosevic, Krajisnik, itd.
Znaci moja filozofija je da svako moze uspjeti sa metodama postovanja bozjih zakona ali uspjeh je kao sve relativna stvar. Na zalost, vecina ima pogresnu sliku da je potrebno biti zao da bi uspio. Podsjeticu vas na to da lijepa rijec gvozdena vrata otvara bez ostecanja vrata, dok sila moze otvoriti ista ta vrata, ali znatno teze i to sa velikom vjerovatnocom da osteti vrata. Znaci, razmislite jos malo o poniznosti i ambicioznosti dublje pa cete shvatiti mozda.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 14:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Zasto se na svaku prokletu temu javi neki pacenik koji ne moze da se suzdrzi od politikantskih upadica?! Ako se pod ovim itd. misli na Aliju, Franju i ostalu "visu" i "nizu" bagru, spreman sam da to prihvatim kao omasku. 8)

Inace, skromnost je vrlina. Nazalost, vrijeme u kojem prezivljavamo u prvi plan istice neke druge "vrijednosti".

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
vim je napisao:
XIX century je napisao:
to nije teško, to je nemoguće. Jedno isključuje drugo, kao u nekoj matematičkoj jednačini, po default-u. Ambicioznost nosi u sebi pohlepu i grabljenje ( makar to bio i visok prosjek na fakultetu ili vrhunski sportski rezultati koje obično bojimo pozitivno. To je ipak samo ljudska pohlepa, kad se sve svede i zbroji. )

To je sasvim moguce. Postoje primjeri hiljada ambicioznih skromnih ljudi. Pomenimo Mahatmu Gandija, Majku Terezu, Nikolu Teslu, Njutna, Ajnstajna...
Medjutim, zivimo u drustvu poremecenih vrijednosti gdje se misli da ako zelis da uspijes da trebas pregaziti nekoga. Drugim rijecima vlada misljenje da dok jednom ne smrkne drugom ne svane.
Uglavnom koji uspiju na ovaj nacin ne uzivaju u svom uspjehu a cesto ostanu posljedice. Pomenimo neke od takvih:Arkan, Sadam husein, Hitler, Milosevic, Krajisnik, itd.
Znaci moja filozofija je da svako moze uspjeti sa metodama postovanja bozjih zakona ali uspjeh je kao sve relativna stvar. Na zalost, vecina ima pogresnu sliku da je potrebno biti zao da bi uspio. Podsjeticu vas na to da lijepa rijec gvozdena vrata otvara bez ostecanja vrata, dok sila moze otvoriti ista ta vrata, ali znatno teze i to sa velikom vjerovatnocom da osteti vrata. Znaci, razmislite jos malo o poniznosti i ambicioznosti dublje pa cete shvatiti mozda.

Čuj, Ajnštaj je zlostavljo svoju porodicu i nije priznao radove svoje supruge, koja je bila vrstan matematičar i pomagala mu. Tesla je bio asocijalan i kapriciozan, šuto radnice iz svog laboratorija, jer bi obukle pogrešnu bluzu ili pogrešno zavezale pertle. Tako, da, svaki novčić ima dvije strane i sve ima svoju cijenu. Naravno. Hm.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

xix posto je manitu mnogobozac ,bices moj idol i totem :D
manitu je rekao.haug

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Primjer skromnosti je...pa Manitu naravno :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 20:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Postoje razne ambicije. Pored toga, odsustvo ambicije ne mora značiti da se radi o skromnoj osobi.

Jedini lijek protiv pretjerane ambicioznosti je praktikovanje držanja svoje riječi. Ako misliš da si bogom dan da budeš ne znam šta - onda probaj, budi to, ili se poklopi. To je zapravo pitanje kvaliteta karaktera, i mentalnog zdravlja.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...naucio sam da imati i nije nesto...imati veliko drustvo je zbilja nesto...uciniti nekog srecnim i biti zbog toga srecan je lepo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]