Pozz svima,
"korisnik" je rekao da elta nije najjeftiniji ISP u Prijedoru. Mislim da tu griješi, jer ostali operateri samo jedan dio usluge koji nudi elta kao ISP i to ne po istoj cijeni. Istina, ostali provajderi ( odnosno samo jedan ako govorimo o kablovskom internetu ) jesu spustili cijene, ali samo cijene osnovnih home paketa ( 256 i 384 ). Velika je razlika u tome što kao eltin korisnik dobijate DINAMIČKE IP adrese i NE IZLAZE svi sa jednom ( ili par ) IP adresa na internet. Ovo sam morao da naglasim zbog pojedinaca koji tvrde suprotno. Javna IP adresa je zagarantovana i postoji samo neka simbolična naknada ako je nekome potrebna fiksna IP adresa. Konekcija je jako dobra kao i sam protok. Znači nema "potkradanja" zbog broja korisnika i nema šanse da dođe do preopterećenja linka. Kod konkurentskog providera protok je zagarntovan samo na business paketima gdje recimo 384/128 plaćate 55 KM. Doplata za fiksnu javnu IP adresu koja je moguća samo na business i pro paketima košta 20 KM mjesečno. Cijene su iste i za wireless pakete. Stabilnost konekcije između wireless i kablvske konekcije nije potrebno, po meni, ni komentarisati. Ostali operateri pružaju usluge isključivo wireless pristupa i cijene su daleko skuplje neko kod elte. Dakle kada sumiramo mislim da je jefitinije platiti 35 KM za paket 384/128, imati zagarantovan protok i dinamičke IP adrese nego platiti 55 KM za istu konekciju (ako želite taj protok naravno), dijeljenu IP adresu ili doplatiti dodatnih 20 KM za fiksnu javnu IP adresu.
Neko je spomenuo da želi da vidi rezultate speedtest-a ( zaboravio sam nick

izvinjavam se). Nije problem. Probaću da postujem linkove poslije mjerenja svakog paketa posebno čim uhvatim vremena.
PS. Ako je ovakav kvalitet usluge u Prijedoru, mislim da bi u BL usluga trebala da bude na barem istom nivou.
Još jednom veliki pozdrav svima.