banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 09 Mar 2008, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
info_elta je napisao:
Neće biti da je tako. Hajde zajedno da razmišljamo. Blic net je zakupnik prostora u kablovskoj mreži Elta Kabel, tamo je dobio svoje korisnike kablovskog interneta zato plaća zakupninu. Nedavno je blicNet izgradio svoju bežičnu Wadsl mrežu. Sada mu najviše odgovara da korsnike prebaci na svoju mrežu jer u svojoj mreži ne treba plaćati zakupnine. To je jasno i vama kao korisnicima i ELti Kabel i Blicu. Problem nastane u načinu kako korisnika "prisiliti" da pređe na mrežu Blic-a a da ne bude više korisnik kablovskog interneta. I vidite gore napisano kojom metodom se služe. Mislim da ta metoda nije časti vredna a i nije dostojna ugleda koju ta firma ima. Ali mi nećemo čak tome ni prigovoriti. Take metode ćemo demontovati tako što ćemo korisnicima pokazati sa svojom ponudom da kablovski internet radi pouzdano. Lično imam 6 godina iskustva na kablovskom internetu što je najviše u BIH i ne razumijem da takvi problemi mogu uopšte postojati u kablovski mreži.
No neki podržavaju tezu da cilj opravdava sredstva, moj odgovor je "živi bili pa videli" a videćete već narednih dana i mjeseci.

Vjerovatno ste u pravu. Citirani tekst je preuzet sa njihovog sajta. Međutim, činjenica je da je između Elte i Blica, otkad ste počeli tu "internet-kablovsku" saradnju, svako malo dolazilo do manjih ili većih trzavica i prebacivanja odgovornosti...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Korisnici eltinog kablovskog interneta iz Prijedora, dokažite vaše tvrdnje: http://www.speedtest.net i objavite rezultate ovdje.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 19:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Sep 2007, 10:51
srbija je dosla do uslova od 2 miliona korisnika svog kablovskog sistema i eurosport im daje svoj signal i pravo na svoje komentatore i oslobodjeni su placana po korisniku 2eura koje vi necete da platite i to nema veze sa nikakvim izdajstvom

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 21:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
info_elta je napisao:
Grof Ratkaj je napisao:
mr.no je napisao:
iako se ja lično još dvoumim između kablovskog i WADSL-a.

Možda ti ovo pomogne pri odabiru:

Citiraj:
[04.03.08.] Saopštenje za korisnike BLIC.CABLE servisa

Poštovani korisnici,

na ovaj način želimo da Vas informišemo o odgovornostima vezanim za nizak nivo kvaliteta kablovske internet usluge. Za realizaciju ove usluge Blic.Net mrežne resurse iznajmljuje od preduzeća Elta Kabel, pri čemu je za kvalitet istih isključivo odgovorna Elta Kabel. Na žalost, nakon naših brojnih intervencija kod firme Elta Kabel nismo uspjeli da izdejstvujemo potrebno poboljsanje mreže.

Neće biti da je tako. Hajde zajedno da razmišljamo. Blic net je zakupnik prostora u kablovskoj mreži Elta Kabel, tamo je dobio svoje korisnike kablovskog interneta zato plaća zakupninu. Nedavno je blicNet izgradio svoju bežičnu Wadsl mrežu. Sada mu najviše odgovara da korsnike prebaci na svoju mrežu jer u svojoj mreži ne treba plaćati zakupnine. To je jasno i vama kao korisnicima i ELti Kabel i Blicu. Problem nastane u načinu kako korisnika "prisiliti" da pređe na mrežu Blic-a a da ne bude više korisnik kablovskog interneta. I vidite gore napisano kojom metodom se služe. Mislim da ta metoda nije časti vredna a i nije dostojna ugleda koju ta firma ima. Ali mi nećemo čak tome ni prigovoriti. Take metode ćemo demontovati tako što ćemo korisnicima pokazati sa svojom ponudom da kablovski internet radi pouzdano. Lično imam 6 godina iskustva na kablovskom internetu što je najviše u BIH i ne razumijem da takvi problemi mogu uopšte postojati u kablovski mreži.
No neki podržavaju tezu da cilj opravdava sredstva, moj odgovor je "živi bili pa videli" a videćete već narednih dana i mjeseci.

Navedeno saopštenje Blic šalje korisnicima na mejl adrese, ja sam ga dobio. Šta reći nego da je stvarno ispod svakog nivoa i da samo srozavaju vlastiti ugled ovakvim pamfletima. Saznali su da Elta samo što nije počela sa radom kao ISP, sada je već i počela, i na taj način su željeli da dio korisnika koji će preći na Eltu navedu da pređu na njihov ucjenjivački Canopy sistem. Neka snize cijene ili ponude kvalitetniju uslugu, ti pamfleti mogu imati uticaj samo na neobavještene ili one koji ne znaju mnogo o broadband internetu, a takvih je kod nas mnogo. Prvo što je lažan sam taj naziv WADSL jer tako nešto ne postoji pa tek onda ostalo. Stvarno agresivno rade taj marketing, zovu telefonom, šalju pamflete, to nije način da se bori u tržišnoj utakmici. Stavi najniže cijene i kvalitetniju uslugu, svi će dotrčati bez ikakvih pamfleta. Elta ISP je prva konkurencija na istom kablu u BL. Uskoro neće ni biti konkurencija jer što bi neko plaćao Blicu skoro duplo više za istu brzinu i protok?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 22:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Mar 2008, 21:17
Pozz svima,
"korisnik" je rekao da elta nije najjeftiniji ISP u Prijedoru. Mislim da tu griješi, jer ostali operateri samo jedan dio usluge koji nudi elta kao ISP i to ne po istoj cijeni. Istina, ostali provajderi ( odnosno samo jedan ako govorimo o kablovskom internetu ) jesu spustili cijene, ali samo cijene osnovnih home paketa ( 256 i 384 ). Velika je razlika u tome što kao eltin korisnik dobijate DINAMIČKE IP adrese i NE IZLAZE svi sa jednom ( ili par ) IP adresa na internet. Ovo sam morao da naglasim zbog pojedinaca koji tvrde suprotno. Javna IP adresa je zagarantovana i postoji samo neka simbolična naknada ako je nekome potrebna fiksna IP adresa. Konekcija je jako dobra kao i sam protok. Znači nema "potkradanja" zbog broja korisnika i nema šanse da dođe do preopterećenja linka. Kod konkurentskog providera protok je zagarntovan samo na business paketima gdje recimo 384/128 plaćate 55 KM. Doplata za fiksnu javnu IP adresu koja je moguća samo na business i pro paketima košta 20 KM mjesečno. Cijene su iste i za wireless pakete. Stabilnost konekcije između wireless i kablvske konekcije nije potrebno, po meni, ni komentarisati. Ostali operateri pružaju usluge isključivo wireless pristupa i cijene su daleko skuplje neko kod elte. Dakle kada sumiramo mislim da je jefitinije platiti 35 KM za paket 384/128, imati zagarantovan protok i dinamičke IP adrese nego platiti 55 KM za istu konekciju (ako želite taj protok naravno), dijeljenu IP adresu ili doplatiti dodatnih 20 KM za fiksnu javnu IP adresu.

Neko je spomenuo da želi da vidi rezultate speedtest-a ( zaboravio sam nick :) izvinjavam se). Nije problem. Probaću da postujem linkove poslije mjerenja svakog paketa posebno čim uhvatim vremena.

PS. Ako je ovakav kvalitet usluge u Prijedoru, mislim da bi u BL usluga trebala da bude na barem istom nivou.

Još jednom veliki pozdrav svima. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 08:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Citiraj:
B92 je izrazito antisrpski i ne treba ga Elta uvrstavati u ponudu.

Navedi neki primjer zašto je antisrpski, a ne da k'o ovca upijaš svaku koju izgovori grobar Toma Nikolić....

Na CNN-u nema teleteksta čini mi se iz razloga što je CNN prestao emitovati teletext

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 08:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2008, 13:00
Morali biste već imati ako nemate imaćete sutra u ponedeljak, najkasnije u utorak.[/quote]

AKO BUDE ISTINA JEDNO VEEELIKO HVALA!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 09:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne znam stvarno cemu uvodjenje b92, kad sam u Srbiji nista toliko spektakularno nema na tom kanalu
ali s druge strane dobili smo rts1,rts2 i Avalu koji isto tako nisu nesto pa hajd` stavite i taj b92
ima li sanse da se Elta prosiri jos nekim muzickim kanalom tipa Viva, MCM, VH-1,... ?
usput sta je sa vasim Info kanalom ? nakon nekih 7 dana prikazivanja system errora koji niko nije ocigledno primjetio sad kanala vise i nema :)
i kad cemo biti u mogucnosti da bacimo oko na cjenovnik net usluga? ako 256/64 bude 20 km ja sam vec uveliko zainteresovan :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 09:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
BSE je napisao:
ima li sanse da se Elta prosiri jos nekim muzickim kanalom tipa Viva, MCM, VH-1,... ?

I ja bi isto pitao. MTV je prilicno dosadan. Mada sam cuo da bi za neke emisije trebao imati i titl, sto kod nas nije slucaj.
Sto se tice muzickih kanala, predlog je njemacka VIVA i italijanski DeeJay kanal. Pretpostavljam da to ne trazi neke posebne investicije. A moze i MTV2 :)

Jedna digresija na odgovor na neujednacenost tonova na kanalima, u jednom momentu smo imali rts1 na dvije frekvencije sa razlicitim nivoom glasnoce, sto implicira da nije do tv kuce.

I hvala ovom liku sto odgovara na pitanja za customer care :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MTV Adria nije dosadan, već bolji muzički kanal od većine njih. Ja imam titlove na njemu, ali tek odnedavno. Slažem se da bi se zbog različitosti mogla ubaciti i njemačka VIVA.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2008, 13:50
Pretpostavljam da bi zahtjev za ubacivanjem CMC-ja (Country Music Channel) bio neostvariv, ali vrijedi pokusati... :oops:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jedini CMC za koji ja znam je Croatian Music Channel, i krajnje je smećast :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kad smo kod titlova sta je sa titlovima na Travelu i National Geographicu ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
MTV Adria ima titl na većini emisija, ali u Elti tehnički nisu u mogućnosti da nam ga puste.

U principu, po meni trebaju prije svega omogućiti segmentaciju tržišta, odnosno uvesti različite programske pakete. Na ovaj način u istu ravan su stavljeni i oni koji bi mjesečno izdvajali i više od 10 KM, ali za kvalitet, i oni kojima je 10 KM i previše. DVB-C bi bilo rješenje, ali je to skupa investicija, a ne vjerujem da Elta može da je u ovom trenutku izvesti.

Onda, lista stranih lokalizovanih kanala u čitavoj RS treba da bude jednaka. Nedopustivo je da u jednom gradu ima Zone Reality, a u drugom nema.

I na kraju, još uvijek nemaju impozantnu korisničku bazu pa da lokalne tv kanale, poput, Simić, Bel itd. izbace, odnosno da te stanice plaćaju Elti da se nađu u ponudi kablovske tv. Npr. osim ako NTV 101 iz Sanskog Mosta ne plaća Elti da se nađe u njenoj ponudi, ja ne vidim apsolutno svrhu takvog kanala.

Ako ćemo gledati nacionalno, Hayat bi mi odmah letio iz ponude, ali o tom' po tom'... postoji daljinski, pa ko voli nek' izvoli.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 13:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Potpisujem prethodni post :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:00 
Početnik
Početnik

Kao što sam juče i obećao evo rezultati speedtesta nekih paketa:

http://www.speedtest.net/result/244584183.png 256/64
http://www.speedtest.net/result/244579921.png 512/192
http://www.speedtest.net/result/244582364.png 1024/384

Cijene paketa u Banja Luci su iste kao i u PD, odnosno onsovni paket od 256 košta 20 KM; 384 košta 35 KM, itd... ( Mislim da su ovo najzanimljiviji paketi :) )

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 22:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Prilično dobri rezultati 8)
Pitanja za elta-info:
1. Može li se koristiti postojeći modem (Motorola SB5101E) koji sam kupio od Blica?
2. Ima li neka pristupna taksa za priključivanje interneta ?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 23:22 
Početnik
Početnik

U PD priključenje na mrežu se plaća 30 KM, što uključuje sav potrebni materijal i instalacija modema. Modem ostaje u vlasnišvu firme i ako dođe do raskida ugovora modem se vraća. Nisam siguran, ali mislim da su u BL isti uslovi. Za postojeći modem nađi mjesta ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 11:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2008, 13:00
Da li će i kada svi korisnici Elte,u svim gradovima imati iste kanale u ponudi.za jednu ozbiljnu firmu to treba da bude prioritet,ovako zapostavljate pretplatnike u ovom dijelu RS.Još uvijek nema RTS1,RTS2,Avale....

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 16:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kolika ce biti agregacija na kablovskim net prikljuccima ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]