24SI - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da nije dobio zvaničnu potvrdu o uskraćivanju dalje podrške ovoj stranci kroz programe Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), ali da mu je rečeno da će određene američke organizacije koje su pomagale u koncipiranju kampanje ili nekim istraživanjima obustaviti svoju saradnju sa ovom strankom.
"Ukoliko ova odluka znači pritisak ili traženje poslušnosti, to ovdje neće naći", poručio je Dodik.
"Sjećam se da su tako nešto radili Mladenu Ivaniću, pa je nakon šest mjeseci bio kod Condolize Rice. Članovima Srpske demokratske stranke (SDS) zabranili su ulazak u SAD, pa je Dragan Čavić bio tamo itd. Zato mislim da odluka ima dnevno-politički karakter", rekao je Dodik.
On je istakao da je postojala uspješna saradnja sa ljudima iz određenih američkih organizacija od kojih su mnogo naučili i da mu je žao zbog ovakve odluke State Departmenta.
"Mi smo trebali da ispitamo kako se neko pitanje odražava u javnosti, a onda su oni nama poslali ekipu ljudi koju su nam pomogli. Koliko su bili plaćeni ti ljudi, ne znam. Meni niko nije davao novac, niti SNSD-u", rekao je Dodik.
State Department obavijestilo je prošle sedmice potpredsjednika SNSD-a Igora Radojičića o uskraćivanju dalje podrške ovoj stranci kroz programe USAID-a, Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) i drugih američkih organizacija.
(rtvmo.ba)
http://www.24sata.info/1051504. 03. 2008. • 15:43
Gle čuda baš oni najveći zlikovci i neprijatelji Srba su doveli aktuelnog premijera na vlast a sada se ograđuju od njega. Da li to znači da će ga ti isti i maketi sa vlasti? Zna se ko je glavna politička figura u Bih i ko vuče glavne poteze.
Kako uopšte objasniti da ti najveći neprijatelji Srba koji otimaju teritorije Srbije su stajali iza apsolutno vladajuće partije u RS? Kako se u to uklapa priča o "frustriranim pojedincima" koji se tamo negdje iza leđa sastaju sa Gregorijanom i rade protiv RS? Od SNSDa lansirana priča i medijski linč o državnim neprijateljima i stranim špijunima? Gdje su tu najveći srpski neprijatelji kao Soroš koji finansira sve što radi protiv? Kako onda i navjveće patriote finansiraju neki slični?