banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 15:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Ocijenite spot u bodovanju od 1 - 5
1 21%  21%  [ 6 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
3 18%  18%  [ 5 ]
4 18%  18%  [ 5 ]
5 43%  43%  [ 12 ]
Ukupno glasova : 28
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2008, 20:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Feb 2008, 22:44
po meni, mislim da su blize REGINI nego Amadeusu... veze...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 11:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Interesantna je ta priča kao odrasli su na rok zvuku, pobjedili na gitarijadi, bla, bla. Pa kako onda dođoše do ovog sranja? Što ne rade ono što bolje poznaju?

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Mora se od nečeg živjeti. Mada su meni uvijek bile u*rane te priče "ja sam roker u duši"...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 05:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Стварно сте најгори... :D :D :D

Да свирају панк, ви би рекли:
шта се ови нафуравају па то нико не слуша
Да свирају метал, коментар би био:
јој, само нам је фалио још један метал бенд
Да свирају џез, већина би помислила:
опет она досадна музика, који смор
Да свирају штатијазнамнекусулудукомбинацију, сви би рекли:
шта ови мисле да продају цд свирајући штатијазнамнекусулудукомбинацију,
ма само се нафуравају

Али да свирају народњаке, ви не би ништа рекли.
Зашто? - јер смо сви већ огуглали... :(

Јеботе...овде Peter Gabriel да је почео са радом данас нико не би знао за њега,
јер би га комшилук убио у појам "на вријеме" и објаснио му да је то залудно што ради,
да му је музика досадна, текстови прекомпликовани, шта он мисли, није он Џибони,
продукција му је безвезе, боље да је то снимао у Београду ил' Загребу, све су пјесме споре итд...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 15:18 
Veteran
Veteran

Broj vidovitih likova koji znaju sve unaprijed ovdje na forumu je stvarno impozantan. :lol: Da preimenujemo forum u Vidoviti Milojko i saradnici i uzimamo pare? :lol:
Tražili su mišljenje i dobili ga i šta sad? Nekome se ne dopada, ali mora biti spreman na to. Ako je iz Banjaluke moramo svi reći da je fantastično? :lol: :lol: Po tome se raspoznaje provincija. Ovakvih bendova i pjesama ima na milione, teško da će neko ovo zapaziti ili oduševiti se. Produkcijski je to dobro odrađeno ali ono nakaradno pjevanje i još nakaradniji tekst sve uništavaju.
A sa rok muzikom ima veze koliko i Goca Tržan.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
fantomacan je napisao:
Ako je iz Banjaluke moramo svi reći da je fantastično? :lol: :lol: Po tome se raspoznaje provincija.

Управо тако. По томе се распознаје провинција:
све што је са стране - добро је, све што је одавде - не може да ваља.

Citiraj:
Ovakvih bendova i pjesama ima na milione

Али у БЛ нема. Не постоји нити један поп-рок бенд,
а очигледно да га неће ускоро ни бити.

Citiraj:
Produkcijski je to dobro odrađeno

И није баш, ово је кућна радиност, што је још једна од позитивних ствари,
и чист доказ да не мораш да идеш у Зг или Бг да те неко ољушти за исти овакав снимак.

Citiraj:
ali ono nakaradno pjevanje i još nakaradniji tekst sve uništavaju.

пјевање и текст уништавају шта? :-?

Citiraj:
A sa rok muzikom ima veze koliko i Goca Tržan

:confused2:

Не вриједи...једноставно ће комплекси мале средине овдје увијек уништавати сваки покушај било кога да нешто уради...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Ajd' da se i ja malo ukljucim.
Ja sad dao ocjenu br. 3 na glasanji i sada cu da malo obrazlozim tu svoju odluku.

Ovaj bend sam slusao par puta u lokalnim kafanama i nemam neko posebno misljenje o tim svirkama. Nesto sto mi je zasmetalo to je neki polunarodnjacki nacin pjevanja. Kolega mi rece da je taj bend ili samo pjevac prije ovih svirki dugo tezgario u kaficu Renome sa narodnjackim repertoarom, ako grijesim neka me neko ispravi. Pa kontam da je taj nacin pjevanja zbog toga ali saznavsi da je vokal i muzicki (akademski) obrazovan to mi je veliki minus :cry:
Nekako je sve to bezlicno, skolski...

Imam osjecaj da je sve ovo neko kompromis i da ljudi iz benda ne uzivaju previse u ovome sto rade (to se vidi na spotu).
To se prodaje, nalazi se izmedju 2 vatre i od toga bi se moglo hljeba jesti.
To je ocigledno i to je ok.
Realno gledajuci sigurno ce pridobiti odredjenu publiku, iskljucivo zensku :D

Za pohvalu je da su ljudi nesto konkretno uradili, pa makar i lose :lol:
Salim se, dobro je da se nesto radi i sa tim izadje pred kritiku.
Vidi se da su se poprilicno potrudili da to sve bude dobro upakovan i taj rad ne treba omalovazavati.
U ovom gradu se mnogo prica a malo radi.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 16:29 
Veteran
Veteran

Damaskin je napisao:

Citiraj:
A sa rok muzikom ima veze koliko i Goca Tržan

:confused2:

Не вриједи...једноставно ће комплекси мале средине овдје увијек уништавати сваки покушај било кога да нешто уради...

Ako će ih uništiti par loših mišljenja sa nekog foruma neka momentalno prestanu da se bave tim što rade. A kompleksi male sredine su baš to što ti pričaš, da se hvali vlastito bez interesa za nešto van nje. Kad se sjetim samo tih bruka na onom jadnom festivalu kada se guraju domaći izvođači koji ne vrijede naspram kvalitetnijih izvođača i pjesama, ali ovo je moj grad.....

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 16:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2008, 16:10
ne vrijedi damaskine
to je osnovna kultura jer gledaju sve stvari sa predrasudama
meni ne lici na narodnjak jer ko iole zna svirati nek pokusa odsvirati pa ce vidjeti da s narodnjakom nema veze,pjevac ne zavija i za razliku od prosle godine bas je napredovao u tom bendu,ko je ikada bio u studiju zna sta znaci tacno odsvirati i otpjevati bilo sta pa nek onda kriticari izloze neki svoj rad za kritiku,naravno razumnu i kulturnu a ne tipa ovo je sranje,povracanje itd.ili kao lici na amadeus ili reginu sto je sa jedne strne odlicno jer znam da je pjesma radjena na karti od 200 maraka,a sa druge je znak da je nije ni poslusao ili je muzicki totalno glu(p)h jer je cijeli album amadeusa u rumbi ,pjevne i harmonijske linije vec vidjene al to nije za ovaj forum jer ovdje o narodnjacima niko i nema pojma(forumasi)uostalom,koliko sam primjetio preko 1000 ljudi je pogledalo spot a nas kriticara na ovoj temi desetak pa ti to dodje manje od 0,1 posto :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 16:28 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Feb 2008, 22:44
fantomacan je napisao:

Ako će ih uništiti par loših mišljenja sa nekog foruma neka momentalno prestanu da se bave tim što rade.

Fala bogu, zna se... NECE !

fantomacan je napisao:
A kompleksi male sredine su baš to što ti pričaš, da se hvali vlastito bez interesa za nešto van nje.

Pogresno tumacis komplekse lafe... Kompleks je da se pljuje nesto sto ti je pored tvog dvorista, komsija recimo, pjenis na njega zato sto mislis da si bolji od njega....

fantomacan je napisao:
Kad se sjetim samo tih bruka na onom jadnom festivalu kada se guraju domaći izvođači koji ne vrijede naspram kvalitetnijih izvođača i pjesama, ali ovo je moj grad.....

Prvo:
Kako to tumacis "KVALITETNO" ??? Da li to realno mozes opisati?

Drugo:
Svaki normalan i moderan grad, brani svoje favorite. Oni su prevazisli komplekse da "u njihovom gradu sve smrdi".
Dok ovaj forum pokusava da dokaze da sve sto je banjalucko "smrdi"!
Dajte ljudi, opasuljite se... izrodili smo hiljade poznatih umjetnika sirom balkana, a i svijeta. Otisli su samo zato jer ih ovdje nisu priznali... SHVATITE..
NASE JE BOGOVSKO !!!
TACKA.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 17:07 
Početnik
Početnik

pa znas kako kazu beogradjani za nas BANJALUKA ?MALO MJESTO BLIZU GRADA.
cak se i sarajlije drze zajedno tj.nepljuju se medjusobno :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
izrodili smo hiljade poznatih umjetnika sirom balkana, a i svijeta.

No comment... Kamo srece...

Citiraj:
pa znas kako kazu beogradjani za nas BANJALUKA ?MALO MJESTO BLIZU GRADA.

Gdje si to cuo?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 18:23 
Početnik
Početnik

od jednog poznanika,radi ko menager u bg sa vecim i manjim zvijezdama srpske scene
inace je banjalucanin i kaze da bi radije prao sudje u austriji nego se vratio ovamo,banalno je iz konteksta,ali znam na sta je mislio

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ebiga lik je menaGer u bg (EEBOTE) a radije bi prao sudje po bijelom svijetu...hmm onda je mozda ipak malo promasio zanimanje?? :roll:

mislim da izjave "klijenata" (malih i velikih zvjezda srpske scene :confused1: ) takvog covjeka trebaju da mi budu kamen temeljac u zivotu! i svima vama jeste culi!! :oops: :lol: da nije smijesno bilo bi jos zalosnije :-? :-? :-?

on topic - ovaj mjesec imam samo 1GB neta pa nisam pogledala spot :lol: ... jos... a bas me interesuje bice interesantan dozivljaj nakon svih ovih procitanih komentara..vjerujem

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 20:11 
Početnik
Početnik

procitaj sve postove jer prica o uzorima nema veze.inace vecini i ne trbaju uzori,mi smo najpametniji,najboljli najljepsi itd
u stvari su kompleksi siromasno djetinjstvo pa mrzim sto sam anoniman,tj.lijep sam i pametan al mi ne uspjeva,bogat i lijep al sam zato glup,pametan i bogat al sam ruzan i niko me ne jebe(RIJEDJE) itd.milion kombinacija i milion kompleksa
jedna moja drugarica je lijepo rekla da nisu izravnost i direktnost u neumjerenim izjavama odraz iskrenosti vec nekulture....mozemo jos koliko hoces
spot nemoj gledati,nista posebno :D

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 20:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Slozicu se ipak sa playerom.S koje god strane pogledas,sve receno(na obije strane u ovom threadu) je,uz nijanse,istina.

Ne znam,ovdje kao da je neko bacao psihogene tvari iz vazduha. Kompleksemozes i u vazduhu osjetiti...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 22:47 
Veteran
Veteran

Ne budite smiješni ljudi. Kome god se ne dopada spot i pjesma ima komplekse? :lol: Yeah right.
Ima dosta lijepih primjera kako kvalitet uvijek nađe put da ispliva i ljudi iz malih gradova koji su uradili velike stvari. Meni je sasvim svejedno da li je ovaj bend iz BL ili nije, ali sasvim sam siguran da sa ovakvom muzikom neće daleko stići. I uspjeh se različito tumači, nekome je to pojavljivanje na Pinku i ploča za City records, drugome je kvalitetna muzika i kultni status bez ikakvog izdanja.
Prema tome nije problem u nama kojima se to ne dopada, nego u onima koji to odmah tumače nekim kompleksima. Znam dosta ljudi koji baš tako vole da uveličavaju sve što dolazi iz njihovog grada (a neki i nisu uopšte iz njega ali to je druga stvar) i mogu reći da su to sve obični isprazni likovi i baš se vidi da robuju tom duhu provincije.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 23:19 
Početnik
Početnik

ma tomasd ,ti i ja se apsolutno razumijemo
ovdje se sve servira kroz neku salu ili to je moje misljenje a sve sa ,uglavnom ,zadnjim
namjerama i uvredljivo bez zelje da se uopsto nesto razumije ,sto povrsnije .
bilo koja tema ,nema veze,RAZUMIJES,NERAZUMIJES,BITNO JE DA KAZES SVOJE MISLJENJE,
ja sam medju prvima donijeo trash (METALLICA,TESTAMENT,MEGADEATH)u ovaj grad kad ih je 90 posto slusalo u2 i dire straits jos prije 20 godina(a ostatak metalaca bio uglavnom na maidenu i gunsima)pa i dan danas to volim ali sam otvoren prema svim muz.pravcima jer jednostavno volim muziku.i meni je tada bilo cudno kako cijeli svijet ne slusa metal jer to je jedina ,prava sviracka muzika al sa ove vremenske distance shvatam da sam potpuno bio u krivu.ali ni tada mi nije palo napamet da povrsno i bezveze kazem da je basdans ili radio smece ,ne zato sto su iz mog grada vec sto je realno u svojim muz.pravcima to bio kvalitet
ma mogu ti knjigu pisati al vjerovatno ,sto bi rekli forumasi,udavi :D
za fantomacana
nije bitan komentar vec nacin komrntara.tvoj iq je upitan procitaj sve svoje postove pa razmisli
prvo sranje,pa vidovitost a u stvari u prvom postu ti stavljas upitnik na kojoj su muzici oni odrasli,pa onda produkcijski je dobro al nakaradno pjevanje i text sve pokvare
makar ostani dosledan jer sranje je sranje.ocito je da si ti neki ozlojedjeni muzicar nesposoban da bilo sta uradi na sebi,mozda nemas sluha ,prsti su ti djecija paraliza,neslusa te grlo itd
opusti se,ko sto ovakvih pjesama ima na milione i go su qurac tako i tkvih inteligentnih ima na milione i go su q. 8) sorr to je samo moje misljenje i nije mjerodavno

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 23:42 
Veteran
Veteran

Nije tu ništa nedosljedno, samo tipovi kao ti ne mogu ili ne žele da shvate. Prosto je smiješna priča kako ti tipovi su kao slušali Pink Floyd pa naprave nešto tako. Baš su onda to kapirali i iskreno slušali ili voljeli.
Nisam nikakav ozlojeđeni muzičar (eto opet etiketiranje i vidovitost, što bi se reklo provincija), to je sad nekakav trend da se nešto kao promoviše domaće i kad je loše. Postavite te snimke na npr. Serbiancafe, tamo ima ljudi sa svih strana. Ako se nekome iz Toronta ili Sidneya, Melburna ne dopada ta splačina (što je vrlo moguće, čak izvjesno), očigledno ima kompleks male sredine? :lol: :lol: Eto koliko su ta mjerila dobra i tačna.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 00:04 
Početnik
Početnik

mili djecace ,ja na svadbama slusam i cecu a privatno se ubijam d theatrom,satrianiem,stiv vejom,odem na svirke ,dobri su mi i wd 40(dok je onaj basista svirao),chart blanche,i oni neki bluzeri (mladji ,ne tobacco)ubise,i soundbeat zato sto od jebe sviraju super sole,ma 90 posto nase scene je dobro
ljudi se zajebavaju sa instrumentima a to sto su izabrali taj pravac mozda se ne svidja ni meni al sta sam sve cuo u zadnje vrijeme na tv od tzv scene...pa nije ovo najgore da zasluzuje bas tvoje epitete a mozda neznas ni nos obrisati.budi kulturan i reci ne svidja mi se ,uopste neslusam taj pravac i ne interesuje me,ocekivao sam vise,lose je ,nemoze proci itd.sorry sto koristim tvoj rijecnik al ti izgleda samo taj poznajes

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]