banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
hehehe filosof, ocito nisi nista trpao sa strane :lol: :lol: :lol: :lol: p.s. sala

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zabranjeno voće je zabranjeno voće!

Ovde ne važi ona teza: Bolje se kajti za nešto što si uradio nego za nešto što nisi uradio!

:lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Po mom misljenju ta ljubomora je "izmišljena" (od strane advokata) kako bi djelovala na smanjenje kazne. I djelovalo je.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E sad to je druga stvar! Da li je tužioc bio preslab ili je branioc bio previše dobar? Ili je naš sudski apart nesazreo za ovakve slučajeve, pošto se ne dešavaju često na ovim prostorima!

ipak svi su oni samo ljudi i ništa više

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
filozof sa vrbasa je napisao:
Pa znaš li da je kazna u Saudijskoj Arabiji za preljubu kamenovanje ili u blagom slučaju odsjecanje ruke!

A sto ljudi sto ćudi govori sve za sebe, ne može svako stoički da podnese to što ga žena vara! Neko će i ubiti ljubavnika i ženu ili samo ljubavnika, pa to se dešava!
Bože, kao da ste sa Marsa stigli? :lol: :lol: :lol: :lol:

Šta, ti si pobornik zakona u Saudijskoj Arabiji?
Ubije ženu i ljubavnika i ti to objašnjavaš sa "to se dešava"? Dešava se i kažnjava se...
Anakin je napisao:
Po mom misljenju ta ljubomora je "izmišljena" (od strane advokata) kako bi djelovala na smanjenje kazne. I djelovalo je.

Naravno.... Očigledno je.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 00:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa zar nije kažnjen?

Mi ovde možemo sad samo da rapredamo da li je kazna adekvatna ili ne!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 10:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Sta ce mala vidila da ovaj ima para karala se s njim ko stuka ovom prodavala neke nebuloze ovaj se isfurao i roknuo Spanca...kratko i jasno!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 15:17 
ronny_legenda je napisao:
Sta ce mala vidila da ovaj ima para karala se s njim ko stuka ovom prodavala neke nebuloze ovaj se isfurao i roknuo Spanca...kratko i jasno!!!

kratko i jednostavno...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 10:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
kratko i jednostavno...

Pa da bez pametovanja...!!!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 00:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kad musko kitom razmislja :roll:

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 677&meni=2

najjace lik koje se spominje u clanku, Cosic, kad je ubijen Spanac nam je pricao da mu je ta mala slala isto vece poruke samo malo kasnije ( po ubistvu ) da dodje na Paprikovac do nje ali da je on tada bio sa djevojkom pa nije otisao i da su mogli i njega roknuti i naravno niko mu nije vjerovao a sad se o njemu pise u novinama :)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Mr.Dreamy je napisao:
kad musko kitom razmislja

Mlad je jos.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 01:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - Aleksandar Miljatović (19), osuđen za ubistvo Saše Ilića Španca (31), preuzeo je juče svu krivicu za ovaj monstruozni zločin u pokušaju da izvuče od odgovornosti svoju djevojku Jelenu Tegel (19), optuženu za saučesništvo.

Miljatović, koji je zbog ubistva Ilića već osuđen na 16 i po godina zatvora, svjedočio je juče u banjalučkom Okružnom sudu na poziv Tegelove odbrane.

Iako su nakon hapšenja oboje tvrdili da su ubili Ilića kako bi oteli njegov luksuzni BMW 750 kako bi od toga kupili sebi stan, Miljatović je juče potpuno izokrenuo priču.

Pred Sudskim vijećem Miljatović je rekao da je prava istina da je ubistvo rezultat isključivo njegove ljubomore.

U zastrašujućoj ispovijesti, koja je potresla sve prisutne, Miljatović je do najsitnijih detalja ispričao kako je saznao za "vezu" svoje djevojke Jelene sa Špancem, kako ga je ubio i riješio se tijela.

Kako je ispričao, nekoliko dana prije zločina otkrio je da se njegova djevojka dopisuje sa Ilićem, što ga je "činilo i više nego ljubomornom osobom".

"Jelena mi je ispričala da je Ilića upoznala na auto-trkama u Zalužanima. Kasnije dok smo šetali, primijetio sam da je poziva broj koji je memorisala kao Španac, ali se ona nije htjela javljati na te pozive", ispričao je Miljatović.

Na dan ubistva našao se s Jelenom oko 19.30 i rekao joj da želi da upozna tog Španca.

"Otišli smo do zgrade na Paprikovcu u kojoj sam imao drugi stan. Jelena je ostala ispred zgrade, a ja sam ušao u stan i uzeo automatsku pušku, stavio sam je u torbu i prekrio majicom da je Jelena ne vidi", kazao je Miljatović.

Nekoliko časova kasnije, ispričao je Miljatović, Ilić se dovezao svojim autom na parking iza Kliničkog centra.

"Jelena ga je mobilnim pozvala da izađe napolje. Ilić je upitao zašto se krijemo u mraku, a Jelena mu je odgovorila da ga samo u mraku i može uhvatiti. Tada sam uzeo pušku i ispalio jedan hitac prema Iliću. Pao je. Prišao sam mu i iz neposredne blizine ispalio još dva metka u njega. Kada sam ga htio odnijeti u gepek vidio sam da je živ pa sam ispalio još jedan metak u potiljak", ispričao je Miljatović dodajući kako je Jelena "samo stajala i blijedo gledala šta on radi".

Kasnije je, kako kaže, "naredio" djevojci da mu pomogne da ubace leš u gepek i bace ga u kanjon Vrbasa.

"Sutradan smo se sastali i predložio sam Jeleni da, ako nas uhvati policija, ispričamo da smo to uradili kako bi se dokopali njegovog BMW", ispričao je sudu Miljatović.

Slušajući svog sina kako svu krivicu za zločin preuzima na sebe, majka Miljatovića je jecala i govorila "pa zašto lažeš, pa svi vide da lažeš"!

Miljatović je tužiocima potvrdio da mu je Tegelova prije ubistva, u nekoliko navrata pokazivala i poruke koje je razmjenjivala i sa drugim momcima, ne samo sa Špancem, sa izvjesnim Mladenom - koji je u njenom mobilnom imao dodatak "alfa romeo", zatim Ćosićem i Zrilićem.

Napetu tišinu u sudnici, tokom svjedočenja Miljatovića, prekidali su jecaji Ilićeve porodice, a zatim je uslijedilo svjedočenje Jelene Tegel, koja je ponovila Miljatovićevu priču, istakavši da ona nema veze sa ubistvom, te da je njena jedina greška što je povjerovala svom momku kada je izrazio želju da upozna Sašu Ilića.

Poslije njene izjave, tužilac Siniša Vranješ je Sudskom vijeću predao poruke koje je Tegelova tokom boravka u KPZ Banjaluka na Tunjicama poslala Miljatoviću i u kojima mu "naređuje" kako treba da se ponaša tokom suđenja.

Zatvorska pisma Jelene Aleksandru

"Vjerujem u tebe, u nas, i nema šanse da te Coki i ja ostavimo... Ubija me samoća... Izvuci me, da mogu ja tebe, pa palimo što dalje.

Mi smo jedno za drugo, vjerujem u tebe, ako i ti to misliš OSLOBODI ME, pa ćeš vidjeti! Meni Smiljana kaže da će ona i Dab (Dabić, advokat Miljatovića) uporediti naše priče prije nego promijenimo iskaz, ali da ti nećeš to da uradiš, pa sve stoji zbog toga...

Ne vjeruješ mi, zar ne? Kad, to jest AKO izađem, prvo ću morati doći do nekih para, a onda ću uz pomoć Cokija - znaš da će sve uraditi za tebe kao i ja, već nešto smisliti, znam da je to teško, nemoguće, ali mene vodi želja za tobom, a to je nešto najjače... Volim te!

Već su bježali iz kruga, pravac Hrvatska, prelaz vjerovatno u Kladušu. Mi se vjerovatno nećemo vidjeti neko vrijeme, jer će me pratiti. Ja ću ti naći mjesto gdje ćeš biti".

Ovo su samo dijelovi pisma koje je Jelena slala Aleksandru u zatvoru, ubjeđujući ga da ga voli i da joj pomogne da izađe iz zatvora.

Da stvar bude gora, svjedočenje aleksandra je bilo poput učenje pjesmice na pamet i recitovanja uz znatno zamuckivanje! Ne znam što mu to treba i što je toliko naivan!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I treba mu tako kad je konj...ufatio se sponzoruse koja ga je i odvela tu gdje je sad....ko ga jebe..nek robija 210 godina!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
ronny_legenda je napisao:
I treba mu tako kad je konj...ufatio se sponzoruse koja ga je i odvela tu gdje je sad....ko ga jebe..nek robija 210 godina!!!

Upravo tako, ona ga je odvela tu gdje je sad. Njegov jedini problem je sto je preglup, ljubomoran i ocigledno...hm...zaljubljen...Cura ga je vrtila oko malog prsta a i sada to radi! A sigurno je ona bila mozak svega...A izvuce se...Jebes to...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Gledao sam davno jedan Americki film snimljen po istinitoj prici. Zena od 30-ak godina nagovori mladica ljubavnika od 20-ak da ubije njenog muza, da budu zajedno(a u stvari je htjela muzevo osiguranje). Kad ga je ubio, znate kakvi su u Americi zakoni, odma dozivotna. I ona mu dodje u zatvor i nagovori ga i on "prizna" iz ljubavi prema njoj. Ali njegova majka skonta da je ona kriva videci je kako se smuca sa drugim tipovima dok je on u zatvoru i nagovori ga da kaze istinu. Kao dokaz snimili su konverzaciju izmedju ljubavnika i na kraju je strpali u zatvor. Istinita prica.
Neka ko kaze sta hoce, ali ljudi su pokvareni i bezosjecajni. Ne znam ko je vise, istrazivanja pokazuju da su zene bezosjecajnije od muskaraca, a da su muskarci osjecajniji ali manje pokazuju. Uglavnom ja sam relativno imao puno iskustava sa zenama i savjetovao bih da im nikada ne vjerujete. Jednog trenutka ce vam govoriti kako ste im sve, a drugog ce vas sutirati kao loptu ako se samo pojavi neko ko im pobudi hormone ili cak i ako ne. Zahvaljujuci svojim teskim iskustvima proucavao sam zensku psihologiju i iz stotina procitanih stranica sam saznao da to nije njihova krivica tako da njih ne treba kriviti, samo se treba paziti i biti oprezan. I nikada, ama bas nikada im se ne moze vjerovati sto posto ma sta da kazu. "Dopustite da vam to kaze covek koji se u to razume". :evil3:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nekoliko minuta prije smrti, Saša Ilić Španac sa svog mobilnog telefona pozvao je Jelenu Tegel (19), koja je optužena za njegovo ubistvo.

Ovo je kazao Željko Trninić, vještak iz KTC MUP-a RS, u petak, na početku suđenja Jeleni Tegel, Banjolučanki koja, i nakon što je Aleksandar Miljatović (19), njen tadašnji momak, priznao zločin, nije prihvatila krivicu za teško ubistvo.

Prilikom davanja svog iskaza, Trninić je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci kazao da je vještačenjem mobilnih telefona i kartica Tegelove i ubijenog Ilića pronađen određen broj poruka koje su jedno drugom poslali 30. avgusta, kada je kod Kliničkog centra na Paprikovcu ubijen Ilić.

Vještačenjem smo utvrdili da je SMS dopisivanje počelo u 10.58 časova. Prvu poruku poslala je Tegelova i glasila je: "Ej, mače, večeras ću do drugarice na Paprikovac. Nadam se da neće biti problem da dođeš. Biće i moja prijateljica, svidjeće ti se", kazao je u petak vještak Željko Trninić.

On je dodao da joj je Ilić, koji je u telefonu optužene bio memorisan kao Španac, odgovorio sa: "Doći ću, nije problem, a da li će mi se svidjeti, vidjećemo. Sviđa li se tebi?" Na to je Tegelova odgovorila: "Meni je super, izgledom, ako ti se svidi, vidjećemo šta možemo srediti. Hoćeš li doći sa džipom?" Na to joj je Ilić poslao poruku: "Sada imam nešto bolje od džipa, kupio sam BMW 7 - ogromno auto".

Trninić je kazao da je novo SMS dopisivanje nastavljeno u 21 čas, te da se tada optuženoj javio Španac.

"Šta radiš ljepotice? Ja idem van, dosadno mi u kući, ti javi gdje i kad", napisao je Ilić, a Tegelova mu je odgovorila: "Evo mene na Paprikovcu, čekaću te u deset kod onih velikih guma kod bolnice". Nakon ovoga, Ilić je uputio posljednju SMS poruku: "Doći ću iza bolnice, valjda ću naći, zvaću te", ispričao je Trninić, citirajući SMS poruke.

On je dodao da je posljednji poziv s Ilićevog telefona, gdje je Tegelova bila memorisana kao Jelenko, upućen prema broju optužene u 21.58 časova, te da je taj razgovor trajao tridesetak sekundi, nakon čega je Španac ubijen.

U petak je iskaze u svojstvu svjedoka optužbe dalo više vještaka, uglavnom radnika MUP-a RS. Iskaz o obdukcionom nalazu, koji je dao patolog Željko Karan, članovi Ilićeve porodice propratili su jecajima i suzama.

Jelena Tegel optužena je da je, 30. avgusta prošle godine, sa svojim tadašnjim momkom, Aleksandrom Miljatovićem, na platou ispred Zavoda za nuklearnu medicinu u Banjoj Luci, ubila Sašu Ilića, te za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija.

Miljatović je, prije desetak dana, u potpunosti priznao zločin, zbog čega je osuđen na šesnaest i po godina zatvora, dok se Tegelova izjasnila da nije kriva, pa je krivični postupak protiv njih razdvojen.

Banjolučki Boni i Klajd, kako su mediji nazvali ovaj par, optuženi su da su Ilićevo tijelo, nakon ubistva, stavili u gepek njegovog BMW-a i odvezli do kanjona Vrbasa, u mjestu Dabrac, nedaleko od Mrkonjić Grada, gdje su ga bacili u rijeku.

preuzeto sa http://www.fokus.ba

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Jeleni Tegel 15 godina zatvora
Nikola Morača

14.02.2008 18:46

BANJALUKA - Jelena Tegel (19) iz Banjaluke osuđena je juče u banjalučkom Okružnom sudu na 15 godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića (31), zvanog Španac.

Tegelova je proglašena krivom da je ovaj zločin, koji je bio isplaniran do najsitnijih detalja, izvršila sa svojim momkom Aleksandrom Miljatovićem (19) iz Banjaluke. Miljatović je još ranije osuđen na 16 i po godina zatvora.

Mučko ubistvo Španca dogodilo se 30. avgusta prošle godine na parkingu banjalučkog Kliničkog centra oko 22 časa.

Želimir Lepir, predsjednik Sudskog vijeća, naveo je u obrazloženju presude da je motiv za ubistvo bilo koristoljublje.

"Jelena Tegel i Aleksandar Miljatović ubili su Ilića u namjeri da se dokopaju njegovog luksuznog BMW 750, čijom prodajom bi sebi kupili stan", kazao je Lepir.

Dodao je da sud nije prihvatio stav odbrane optužene, koja je tvrdila da je ubistvo bilo "plod bolesne ljubomore Miljatovića".

"Ako nekoga ubijete iz ljubomore, onda ne skidate tablice s njegovog auta. Tokom suđenja je banjalučko tužilaštvo dokazalo da su se Tegelova i Miljatović raspitivali o cijeni auta koje je vozio Ilić", naveo je Lepir.

Sudsko vijeće je kao dokaz prihvatilo i pisma koja je Tegelova za vrijeme boravka u pritvorskoj ćeliji slala Miljatoviću, u kojima mu "naređuje kako da svjedoči da bi nju izvukao".

Kao olakšavajuća okolnost Tegelovoj je uzeta u obzir činjenica da je izrazito mlada osoba koja ranije nije bila osuđivana.

"Otežavajuća okolnost jeste da je ubijen mlad čovjek, otac dvoje maloljetne djece", istakao je Lepir i dodao da je Tegelovoj, zbog mogućeg uznemiravanja javnosti, produžen pritvor dok ne bude poslata na izdržavanje kazne.

Siniša Vranješ, banjalučki tužilac, istakao je nakon izricanja presude da je zadovoljan visinom izrečene kazne.

Nataša Ilić, supruga ubijenog Saše Ilića, kazala je za "Nezavisne" da porodica nije zadovoljna kaznom od 15 godina zatvora.

"Ona je glavni krivac za ubistvo mog supruga. Činjenica da su nakon ubistva njih dvoje sjeli u auto i komentarisali kako je dobra muzika u autu dovoljno govori o kakvim monstrumima se ovdje radilo", kazala je Ilićeva.

Đorđe Stojaković, advokat Tegelove, kazao je da je izrečena presuda "prejaka", s obzirom na to da je njegova branjenica bila "samo saučesnik".

"Žalićemo se Vrhovnom sudu RS. Miljatović, kao direktni izvršilac ubistva, dobio je 16 godina zatvora, a Jelena je trebalo da dobije barem pet godina nižu kaznu od njega", kazao je Stojaković.

Tokom izricanja presude Jelena Tegel je gorko plakala, a u svojoj završnoj riječi je navela da je namjeravala da sebi oduzme život "jer ne može živjeti pod pritiskom".

"Ne mogu da živim s tim, jer znam da sam ja razlog zbog čega se sve ovo desilo", kazala je Tegelova.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 21:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

placi droljo placi, dao bog da dobijes jos kakvu raziju mujanovic lezbejku za cimericu u zatvoru :evil3:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako je krenulo, iskreno sam mislila da ce dobiti manje...A ovo je...hm..koliko-toliko zasluzena kazna...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Pa dobro.. neki si organizuje nekako život u zatvoru - ima domine i OZ seriju za inspiraciju :D.. do 19 je bila drolja i kurva najgore vrste, a sad ima šansu da postane slikar ili pisac, ipak treba popuniti toliko slobodnog vremena u zatvoru.

jel se ta kazna služi na Tunjicama?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]