Nekoliko minuta prije smrti, Saša Ilić Španac sa svog mobilnog telefona pozvao je Jelenu Tegel (19), koja je optužena za njegovo ubistvo.
Ovo je kazao Željko Trninić, vještak iz KTC MUP-a RS, u petak, na početku suđenja Jeleni Tegel, Banjolučanki koja, i nakon što je Aleksandar Miljatović (19), njen tadašnji momak, priznao zločin, nije prihvatila krivicu za teško ubistvo.
Prilikom davanja svog iskaza, Trninić je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci kazao da je vještačenjem mobilnih telefona i kartica Tegelove i ubijenog Ilića pronađen određen broj poruka koje su jedno drugom poslali 30. avgusta, kada je kod Kliničkog centra na Paprikovcu ubijen Ilić.
Vještačenjem smo utvrdili da je SMS dopisivanje počelo u 10.58 časova. Prvu poruku poslala je Tegelova i glasila je: "Ej, mače, večeras ću do drugarice na Paprikovac. Nadam se da neće biti problem da dođeš. Biće i moja prijateljica, svidjeće ti se", kazao je u petak vještak Željko Trninić.
On je dodao da joj je Ilić, koji je u telefonu optužene bio memorisan kao Španac, odgovorio sa: "Doći ću, nije problem, a da li će mi se svidjeti, vidjećemo. Sviđa li se tebi?" Na to je Tegelova odgovorila: "Meni je super, izgledom, ako ti se svidi, vidjećemo šta možemo srediti. Hoćeš li doći sa džipom?" Na to joj je Ilić poslao poruku: "Sada imam nešto bolje od džipa, kupio sam BMW 7 - ogromno auto".
Trninić je kazao da je novo SMS dopisivanje nastavljeno u 21 čas, te da se tada optuženoj javio Španac.
"Šta radiš ljepotice? Ja idem van, dosadno mi u kući, ti javi gdje i kad", napisao je Ilić, a Tegelova mu je odgovorila: "Evo mene na Paprikovcu, čekaću te u deset kod onih velikih guma kod bolnice". Nakon ovoga, Ilić je uputio posljednju SMS poruku: "Doći ću iza bolnice, valjda ću naći, zvaću te", ispričao je Trninić, citirajući SMS poruke.
On je dodao da je posljednji poziv s Ilićevog telefona, gdje je Tegelova bila memorisana kao Jelenko, upućen prema broju optužene u 21.58 časova, te da je taj razgovor trajao tridesetak sekundi, nakon čega je Španac ubijen.
U petak je iskaze u svojstvu svjedoka optužbe dalo više vještaka, uglavnom radnika MUP-a RS. Iskaz o obdukcionom nalazu, koji je dao patolog Željko Karan, članovi Ilićeve porodice propratili su jecajima i suzama.
Jelena Tegel optužena je da je, 30. avgusta prošle godine, sa svojim tadašnjim momkom, Aleksandrom Miljatovićem, na platou ispred Zavoda za nuklearnu medicinu u Banjoj Luci, ubila Sašu Ilića, te za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija.
Miljatović je, prije desetak dana, u potpunosti priznao zločin, zbog čega je osuđen na šesnaest i po godina zatvora, dok se Tegelova izjasnila da nije kriva, pa je krivični postupak protiv njih razdvojen.
Banjolučki Boni i Klajd, kako su mediji nazvali ovaj par, optuženi su da su Ilićevo tijelo, nakon ubistva, stavili u gepek njegovog BMW-a i odvezli do kanjona Vrbasa, u mjestu Dabrac, nedaleko od Mrkonjić Grada, gdje su ga bacili u rijeku.
preuzeto sa http://www.fokus.ba