Gizzzmo je napisao:
@ Garfield>
Dalje, odavno nema kazni kei koku i shido, vec samo shido 1, shido 2 i shido 3. Ili to ne znas, ili nisi procitao sta si prekopirao, ili nisi upucen u izmjene.
Nekad ne mogu da se nacudim primitivizmu i zaostaloscu- ne mislim konkretno na tebe, nego na sudjenje uopste...
Tako da Brada, nisi nisat propustio. Nije kao nekada. 4-5 muskih i 3 zenske ekipe. katastrofa.
Sve lazni dzudisti.
Znam za kaznene bodove,ali ocigledno da nisam obratio paznju u kopiranju...hvala ti,priznajem gresku,ali evo ni sad mi nije jasno kako sam to mogao propustiti...
Takmicenja u BiH su smijesna,blago receno...necu spominjati imena,ali se unaprijed zna trenerov sin,cerka i dovoljno je da ga ostali takmicari vide da se pojavio na takmicenju,pa da kazu e on/ona ce uzeti zlato!!!A sudjenje kao i sve u ovoj drzavi-TRULO...dalje,doping???Sta mislite o tome???Nedavno sam pricao sa kolegom koji uzima takva sredstva...i on kaze:zasto da ne uzimam,pa svi koji zele rezultat koriste ''nesto''...i sad se ja pitam:koliko je sport zdrav?Kad svi trce za uspjesima i rezultatima, a ponajmanje brinu o svom zdravlju???!!!Ovo je moja sramota,pa ja imam iza sebe 15-ak takmicenja(oko 30-ak borbi),a uspjesi:2 pobjede, 4-5 dobro odradjenih borbi(izgubio na bodove) i preko 20 izgubljenih(iponom),bez medalja...a ipak uspio sam popraviti svoje drzanje tijela,svoj hod,skinuo nesto masnih a dobio misicnih ''naslaga''(istina i nisam mogao puno izgubiti 66kg,a 175cm..ali na pocetku sam imao oko 73kg),upoznao svoju sadasnju djevojku,stekao nove prijatelje...sve zahvaljujuci dzudou...!!!
I na kraju,moram se pomiriti sa tvojom recenicom:sve lazni dzudisti...tu spadam i ja...treniram nesto malo vise od godinu,i aktivno se takmicim...e,to nije samo moja bruka,vec bruka i BiH dzudoa...!!!