banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 22:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 16:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2007, 13:53
Gizzzmo je napisao:
@ Garfield>

Dalje, odavno nema kazni kei koku i shido, vec samo shido 1, shido 2 i shido 3. Ili to ne znas, ili nisi procitao sta si prekopirao, ili nisi upucen u izmjene.
Nekad ne mogu da se nacudim primitivizmu i zaostaloscu- ne mislim konkretno na tebe, nego na sudjenje uopste...
Tako da Brada, nisi nisat propustio. Nije kao nekada. 4-5 muskih i 3 zenske ekipe. katastrofa.
Sve lazni dzudisti.

Znam za kaznene bodove,ali ocigledno da nisam obratio paznju u kopiranju...hvala ti,priznajem gresku,ali evo ni sad mi nije jasno kako sam to mogao propustiti...
Takmicenja u BiH su smijesna,blago receno...necu spominjati imena,ali se unaprijed zna trenerov sin,cerka i dovoljno je da ga ostali takmicari vide da se pojavio na takmicenju,pa da kazu e on/ona ce uzeti zlato!!!A sudjenje kao i sve u ovoj drzavi-TRULO...dalje,doping???Sta mislite o tome???Nedavno sam pricao sa kolegom koji uzima takva sredstva...i on kaze:zasto da ne uzimam,pa svi koji zele rezultat koriste ''nesto''...i sad se ja pitam:koliko je sport zdrav?Kad svi trce za uspjesima i rezultatima, a ponajmanje brinu o svom zdravlju???!!!Ovo je moja sramota,pa ja imam iza sebe 15-ak takmicenja(oko 30-ak borbi),a uspjesi:2 pobjede, 4-5 dobro odradjenih borbi(izgubio na bodove) i preko 20 izgubljenih(iponom),bez medalja...a ipak uspio sam popraviti svoje drzanje tijela,svoj hod,skinuo nesto masnih a dobio misicnih ''naslaga''(istina i nisam mogao puno izgubiti 66kg,a 175cm..ali na pocetku sam imao oko 73kg),upoznao svoju sadasnju djevojku,stekao nove prijatelje...sve zahvaljujuci dzudou...!!!
I na kraju,moram se pomiriti sa tvojom recenicom:sve lazni dzudisti...tu spadam i ja...treniram nesto malo vise od godinu,i aktivno se takmicim...e,to nije samo moja bruka,vec bruka i BiH dzudoa...!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 18:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Sep 2007, 18:02
evo da tracamo malo
neznam o kom je treneru rijec i njegovom sinu ili kcerci ali to je moguce.
mada znam par trenera ciji su sinovi izvaredni
npr-mrdicev-mitar
kukuruzovicev-amar
od zadra sin i tako dalje
sto se tice dopinga ja licno mislim da je to zalosno
kreatin se uzima na kilograme,nisam strucnjak u tom ali koliko je meni poznato da je stetan po zdravlje-neka me isprave ako neko poznaje tu materiju bolje.
imao sam priliku da radim sa momcima koji su se pripremali za balkansko prvenstvo
njihova tezina je 73 i stari su 16 godina i uzimajuci da sam dobro pripremjlen i da sam 20-tak kilograma tezi osjetio sam njihovu snagu i bilo mi je malo cudno.
ta djeca su uzimala creatin bez znanja trenera ,doktora a i cak su neki roditelji im kupovali.
zato ne treba treneri da snose krivicu jer djeca uzimaju sto stignu i dobro je da je jos samo creatin da nije nesto teze i zesce.
zato apelujem da ne uzimate to jer je to lazna snaga i snaga za samo jedan trening.creatin povecava tjelasnu masu jer se direktno veze sa vodom tako da ta djecica piju puno tecnosti dobijaju naglo misicnu masu i snagu ali sa prekidom uzimanja creatina brzo to gube i padaju ispod nule.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 12:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

U pravu si brada creatin i srodna stimulativna sredstva djeluju i stetno,narocito na kardiovaskularni sistem i srce,ali nisu postedjeni ni jetra,ni ostali organi...opet, u pravu si i za samovoljno uzimanje ovakvih sredstava...vraticu se na svog prijatelja iz kluba,njemu je otac kupio creatin,da bi mu sin mogao ''postici nesto''...e to je ZALOSNO...a da pri tom trener nista ne zna...imajuci u vidu karakter naseg trenera mislim da bi ga,ako sazna,odmah izbacio iz kluba...zalosno je i to sto vecina trenira zbog uspjeha...a malo je onih koji to rade iz ljubavi, i sveukupno svog zdravlja...tracati necu,ali bez obzira svaki trener forsira svog sina da bude najbolji...pa s obzirom kakve price kruze bude mi ih zao s obzirom koliko njihvi ocevi ''pate'' i tjeraju svoje sinove/kceri da rade do iznemoglosti...njima svaka cast,ali mislim da u svemu treba granica...danas je profesionalni sport stetan...kao sto rekoh sport je koristan,ali sve ima svoju granicu...tebi brada veliko hvala,ali volio bih da se ova stranica odrzi sto duze,pa da se javi jos onih koji treniraju dzudo,ako nista bar onih koji su za to zainteresovani...!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 00:59 
Pripravnik
Pripravnik

hvala garfield
nastojacemo da se odrzimo i nadam se da ce se javiti jos sportista ovog sporta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

UTSURI GOSHI
-----------------------------

jedna kontra tehnika
kad uke pocne da izvodi neku tehniku i okretati desni kuk prema toriju,tori se spusti u jigo tai,lijevom rukom obuhvati ukea oko pojasa i pritegne ga cvrsto uz svoj lijevi kuk pri cemu mu desna ruka ostane na lijevom ukeovom reveru.
podigne ukea snazno prema gore,izbacujuci kukove prema naprijed.
kada maksimalno iskoristi taj zamah izmakne kukove u desno,a rukama cvrsto drzi ukea i nabaci ga na svoj lijevi kuk,pri cemu ukeove noge predju iza torija.
rotiranjem oko kuka tori baca ukea ispred sebe,kao da zavrsava lijevi o-goshi.
tehnika ne moze biti efikasna ako uke pri napadu suvise duboko udje kukovima ,maksimalno toliko,da prema toriju bude okrenut za 90%.

nastavlja se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 13:11 
Pripravnik
Pripravnik

SOTO MAKI KOMI
------------------------------

kada uke zakoraci desnom nogom,tori malo povuce lijevu nogu prema nazad i na njoj se okrene u lijevo sve dok desnu ne stavi ispred ukeove desne duboko prosavsi kukom ispred ukea,tako da uspostavi kontakt izmedju svog lijevog i ukeovog desnog kuka.
lijeva ruka vuce snazno oko sebe,a denom odozgo obuhvata ukeovu desnu nadlakticu,da mu ova dodje ispod pazuha,isto kao kod hani maki komia.
snazno nastavlja rotaciju u lijevo i pada na desne podlakticu,a zatim lijeze na desni bok,pri cemu uke u sirokom luku pada na ledja.
vazno je sve izvesti kontinuirano i u jednom zamahu.

nastavlja se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2007, 12:59 
Pripravnik
Pripravnik

UKI OTOSHI
-----------------------

momenat je kad uke svom tezinom stoji na desnoj nozi i ima izrazitu neravnotezu prema naprijed.
izvodi se obicno kad uke promasi tehniku kao sto je npr. uchi mata pa ima jak zamah prema naprijed.
tori siroko zakoraci lijevom nogom prema nazad kleknuvsi na nju, tako da potkoljenicom bude u u odnosu na pravac kretanja pod 45%.
rukama snazno vuce i izvodi pokret slican kao da sa obadvije ruke stavlja mac u korice na lijevom kuku.
uke leti u sirokom luku i pada sa lijeve strane torija.

nastavlja se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2007, 19:09 
Pripravnik
Pripravnik

SVIM SPORTASIMA SVIJETA A POSEBNO BiH
SRETNA NOVA 2008GODINA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik

SUKUI NAGE
-------------------------

i ova tehnika se izvodi kao kontra
kad uke pocne da okrece ledja pri pokusaju da izvede neku tehniku na primjer koshi gurumu,tori spusti kukove ,stane lijevom nogom duboko iza ukea,tako da mu lijeva noga bude iza ukeove lijeve,a desna pored ukeove desne noge.
lijevom rukom obuhvati ukea oko trbuha i za lijevo bedro,a desnu stavi ispd desne ukeove butine.
podigne ukea snazno vukuci rukama prema gore,izbacujuci kukove prema naprijed i baci ga na ledja.
da bi tehnika bila efikasna treba objema rukama vuci snazno i istovremeno

nastavlja se....[/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik

YOKO GURUMA
----------------------------

izvodi se kao kontra bacanje protiv tehnika kao-hane goshi,uchi mata,koshi guruma i sl.
kada uke okrene ledja tori lijevom nogom stane uz njegovu lijevu ,a desnu povuce malo unazad obuhvati ga rukama i podigne kao da ce izvesti ura nage ,na sto se uke sagne naprijed.
tada tori stavi lijevu nogu do torijeve desne,sklizne oko nje i desnu nogu zavuce sprijeda izmedju ukeovih nogu.
lijevom rukom snazno vuce,a desnom snazno gura padajuci na svoj lijevi bok i baca ukea preko svog lijevog ramena.
treba paziti da se prvo desna noga stavi sto dublje medju ukeove noge, a tek onda rotira oko njegove desne noge i da ni jednog momenta ne prestaje vuci lijevom rukom.

nastavlja se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 13:09 
Pripravnik
Pripravnik

SUMI OTOSHI
-----------------------------

ovo bacanje se izvodi uglavnom kretanjem tijela i nije
potrebno uspostavljati kontakt.
tori hvata ukea lijevom rukom za unutrasnji gornji dio desnog rukava,a
desnom rukom za unutrasnji lijevi rukav kod lakta.
povuce ga desnom rukom sebi, da bi uke zakoracio lijevom nogom,
a zatim mu digne lijevu stranu tako da mu lijeva noga bude u vazduhu.
tada svoju desnu nogu dovede do ukeove lijeve,savija lijevo koljeno i
lijevu nogu stavi iza ukeove lijeve pete.
rukama snazno vuce ukea desno i nazad,ispravi gornji dio tijela,digne ukea od tla i baci ga na njegovu desnu straznju stranu.

nastavlja se...

Vrh

Tema posta: Re: JUDO
PostPoslato: 29 Jan 2008, 15:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ma brada,izgleda da malo koga interesuje tehnike...mozda ce biti bolje kad pocne nova sezona,pa kad ubacis i koji rezultat

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 15:39 
Pripravnik
Pripravnik

EJU «A» TURNIR «ALPE ADRIA»

EVROPSKA BRONZA ZA DENISA DELIĆA
Linjano (IT), 27.01.2008.- Denis Delić je na evropskom kupu za kadete u talijanskom Linjanu osvojio bronzanu medalju sa četiri pobjede i jednim porazom u kategoriji do 81 kilograma.

U prvoj borbi pobijedio je talijanskog predstavnika Businello Gianluca, potom je izgubio od predstavnika Slovenije Davida Kukavice, da bi u popravnim borbama pobijedio Talijane De Vincenzo Ciro i Giuffrida Salvatore, a u borbi za treće mjesto pobijedio je predstavnika Hrvatske Juricu Katića.
Na ovom turniru je nastupilo 448 takmičara iz 128 klubova.

evo polako pocinje sezona

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 16:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

evo polako pocinje sezona[/quote]

Pa nadam se da ce biti i vise ucesnika ovog foruma...mozda ti i ja pokusam pomoci,sa turnira na kojima budemo nastupali u RS...!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Nije me bilo odavno, ali tu sam.
Sto se tice kreatina monhidrata, naravno da je stetan ako se uzima neograniceno i nekontrolisano- pogotovo za jetru i bubrege. Kreatin nije bio na pozitivnoj doping listi prosle godine, ne znam za najnovije informacije, moram provjeriti, ali mislim da i dalje nije. I takodje, treba da se zna da je kreatin supstanca koju covjek normalno ima u svom organizmu i koji mu omogucava anaerobni rad.
Tako da ne bi trebalo biti problema ako kupite cist kreatin monohidrat od provjerenog proizvodjaca, i koristite ga u 2 faze>
1. faza punjenja koja traje 3 sedmice, uzima se od 10-30 grama dnevno sto zavisi od tjelesne tezine sportiste, - 2 puta dnevno> ujutro prije napora i na vece prije napora sa dosta dosta vode ili soka. Ne smije se piti mlijeko ili kafa u periodu uzimanja kreatina.
2. faza- odrzavanja- traje 7 dana i uzima se polovina od onog sto se koristili u fazi punjenja. Nakon toga, kreatin se ne bi trebao koristiti 4 mjeseca.
Ovo je jedan od nacina tempiranja forme. Ako imate bitno takmicenje, trebate poceti sa kreatinom mjesec dana prije.
Naravno, ovo preporucijem SAMO ozbiljnim sportistima. Koji su punoljetni i vec su prosli sve starosne kategorije.
Ovo su i informacije od ljakara sportske medicine.

Sto se tice ostalih sredstava za doping... pa pogledajte malo bolje u dzudiste sa Pala i Istocnog Sarajeva. Vidjecete im u ocima anabolicke steroide, a u najmanju ruku efedrin.
Vjerovatno ste culi za aferu dzudista iz istih gradova koji su zaglavili u bolnicu zbog dopinga, a neki od njih napustili maticni klub i presli u drugi.

U BiH dzudo je amaterski sport. Ovdje nema para, to se zna. Samo njih par ima sansu da uradi nesto vise na medjunarodnoj sceni-ovdje mislim na Mekica. Samo na njega, u stvari. Ni Mitar nije vise dijete, a sa ovoliko godina koliko ima i koliko je para ulozeno u njega, nista nije napravio u Evropi. Moje je misljenje da nece dalje od BiH...
Tako da su svi ovi teski dopinzi itekako na stetu svih njih...

A to, ko je ciji sin ili kcerka. Pa presmijesno mi je kad vidim onu Jevicku.

Toliko o tome.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 11:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sto se tice ostalih sredstava za doping... pa pogledajte malo bolje u dzudiste sa Pala i Istocnog Sarajeva. Vidjecete im u ocima anabolicke steroide, a u najmanju ruku efedrin.
Vjerovatno ste culi za aferu dzudista iz istih gradova koji su zaglavili u bolnicu zbog dopinga, a neki od njih napustili maticni klub i presli u drugi.

U BiH dzudo je amaterski sport. Ovdje nema para, to se zna. Samo njih par ima sansu da uradi nesto vise na medjunarodnoj sceni-ovdje mislim na Mekica. Samo na njega, u stvari. Ni Mitar nije vise dijete, a sa ovoliko godina koliko ima i koliko je para ulozeno u njega, nista nije napravio u Evropi. Moje je misljenje da nece dalje od BiH...
Tako da su svi ovi teski dopinzi itekako na stetu svih njih...

A to, ko je ciji sin ili kcerka. Pa presmijesno mi je kad vidim onu Jevicku.

Toliko o tome.[/quote]

Gizzzmo,brate s ovim se u potpunosti slazem...jer to vise nije ni tabu tema, vec svi pricaju...ako i sta uzimaju,to je stvarno zalosno...i kao stosi rekao...TOLIKO O TOME!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 11:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

[quote="Gizzzmo"]Nije me bilo odavno, ali tu sam.
Sto se tice kreatina monhidrata, naravno da je stetan ako se uzima neograniceno i nekontrolisano- pogotovo za jetru i bubrege. Kreatin nije bio na pozitivnoj doping listi prosle godine, ne znam za najnovije informacije, moram provjeriti, ali mislim da i dalje nije. I takodje, treba da se zna da je kreatin supstanca koju covjek normalno ima u svom organizmu i koji mu omogucava anaerobni rad.
Tako da ne bi trebalo biti problema ako kupite cist kreatin monohidrat od provjerenog proizvodjaca, i koristite ga u 2 faze>
1. faza punjenja koja traje 3 sedmice, uzima se od 10-30 grama dnevno sto zavisi od tjelesne tezine sportiste, - 2 puta dnevno> ujutro prije napora i na vece prije napora sa dosta dosta vode ili soka. Ne smije se piti mlijeko ili kafa u periodu uzimanja kreatina.
2. faza- odrzavanja- traje 7 dana i uzima se polovina od onog sto se koristili u fazi punjenja. Nakon toga, kreatin se ne bi trebao koristiti 4 mjeseca.
Ovo je jedan od nacina tempiranja forme. Ako imate bitno takmicenje, trebate poceti sa kreatinom mjesec dana prije.
Naravno, ovo preporucijem SAMO ozbiljnim sportistima. Koji su punoljetni i vec su prosli sve starosne kategorije.
Ovo su i informacije od ljakara sportske medicine.

U pravu si gizzzmo...kreatin jeste normalan sastojak covjecijeg organizma...a znam i za ove faze,jer kao sto rekoh jedan moj kolega uzima cisti kreatin...a ne znam da li ti je doktor sportske medicine rekao,da ne samo sto lose utice na jetru,i bubrege,nego i citav kardiovaskularni sistem,narocito na srce,jer srce je pod daleko vecim opterecenjem...ko god bude uzimao kreatin,odmah poslije prvih par dana ce shvatiti da kreatin djeluje...ne mislim samo na snagu,i obim misica,nego i na ucestalo mokrenje i potrebom za tecnoscu...TAKODJE, DOK SE KORISTI KREATIN, POTPUNO JE KONTRAINDIKOVANO (zabranjeno) UZIMATI KOFEIN U ISHRANI, tj. ako zelite da kreatin djeluje ZABORAVITE NA KAFU, GAZIRANE SOKOVA isl... na kraju sami prosudite koliko je ''pametno'' da li da koristite kreatin...jer ima jos jedna sitnica koju gizzzmo nisi spomenuo...kreatin jeste normalna supstanca u nasem organizmu, ali nas organizam dnevno ''proizvede'' 1 gram kreatina, uzimajuci u obzir da se u fazi punjenja uzima dnevno 30 grama, a u fazi odrzavanja 15 grama, mozete misliti koliko to ''koristi'' organizmu...i razmislite o tome zasto se se kreatin (poslije toga) ne smije koristiti naredna 4 mjeseca...hocu reci da se i neki lijekovi uzimaju na slican nacin(pravi se pauza da se organizam ''ocisti'')...ali zapamtite svaki lijek moze biti za nesto koristan,ali isto tako na druge organe djeluje stetno!!!
Na kraju ako ste dzudista, i zelite uzimati kreatin, razmislite da cete gotovo sigurni ici kategoriju vise (dobija se na kilazi)...mada ima slucajeva,ali veoma malo da je neko rezistentan (otporan),na kreatin, pa da ne dobije na masi...!
TOLIKO I O TOME!!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Поента је да нема озбиљног спорта без супламената, а креатин и јесте несто попут тога...
Наравно да оштећује и КВС ако се користи неконтролисано.
Поздрав!

п.с. ја сам женско :lol: 8) :D :evil3:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 11:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

п.с. ја сам женско :lol: 8) :D :evil3:[/quote]

Pa ne izgledas na ovoj slicici :lol: :lol: :lol: SALIM SE... a da nema vrhunskog sporta bez suplemenata si nazalost u pravu...zato sam i veliki protivnik profesionalnog sporta...jer sve sto je pretjerano nije dobro...pozZzZzZ i izvini,za gresku...zapamticu gizzzmo-zensko :lol: :o :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

garfield je napisao:
п.с. ја сам женско :lol: 8) :D :evil3:

Pa ne izgledas na ovoj slicici :lol: :lol: :lol: SALIM SE... a da nema vrhunskog sporta bez suplemenata si nazalost u pravu...zato sam i veliki protivnik profesionalnog sporta...jer sve sto je pretjerano nije dobro...pozZzZzZ i izvini,za gresku...zapamticu gizzzmo-zensko :lol: :o :D :lol:[/quote]

Neka ti se vise ne ponovi hahahaha :
Pozdrav!
:naka: :naka: :naka:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]