Pazi, ne znam koliko pratiš ''računarske tekovine'' ali čim izađe nešto novo, ono staro je teško naći i ako nađeš obavezno košta skoro duplo više nego ono novije ( npr 1GB DDR-a košta koliko 2 GB DDR2)
Napajanje ti se vjerovatno zaprljalo pa je zbog toga bučno. Ako je OK i ako želiš da uštediš koju markicu, rastaviš napajanje, malo ga očetkaš i izduvaš, zatim skineš onu naljepnicu sa cooler-a i naspeš malo ulja (mašinskog, ne jestivog) na osovinu i vratiš naljepnicu (ako imaš više ventilatora, ponoviš postupak). Prestaće biti bučni i izgledaće kao da si ga juče kupio.
Što se tiče grafičke karte, možeš naći npr Atijevu X1050 sa 256MB AGP 8X, za nekih 100 tinjak maraka (kod mene 105

).
Što se tiče HDD-a prvo moraš vidjeti koliki HDD podržava ploča, i ako se upustiš u kupovinu nekog većeg (320GB) moraš vidjeti da li ima update BIOS-a (pretpostavljam da će ti trebati za ovaj HDD)
Što se tiče Windowsa, moja preporuka je da sačuvaš podatke i da formatiraš disk ( 100% uništiš viruse) i nanovo instaliraš sve.
Ako ne znaš sam ili nemaš potreban ''alat'' odneseš u neku rač. kuću (čitam u Vektoru Terzo Computres radi čuda

) i oni ti to odrade za nekih 20-50 KM zavisno od kuće do kuće.