banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: porsche
PostPoslato: 06 Nov 2007, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
imam jedno pitanje ( prije nego me krenete napadati da kazem da NE MISLIM ga kupovati, nemam love:) ) ali me zanima koliko kosta odrzavanje jednog porshea. Znaci rezevni dijelovi ( da li ih ima ) registracija, osiguranje...

da li se kvari, potrosnja, gume koliko cesto se mijenjaju :)

znaci kakav je kao polovni:)

stvarno nemam predstave a velika mi je zelja imati jedan 911 turbo ( igram loto btw. :lol: :lol: :lol: )

znaci opet ne kupujem ga, cisto me zanima :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 18:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Porsche 911 je poznat kao veoma pouzdan auto koji se, u principu, ne kvari. Sa odrzavanjem moze da bude malo gore...
Potrosnja je povelika (doduse, niko ko kupuje 911 turbo o tome ne razmislja...), gume su veooma skupe (18 ili 19"), kocnice su uzasno skupe (pogotovo grafitne - sa zutim kljestima) a o elementima karoserije i enterijera da ni ne pricam. Zamisli scenu na nekom auto odpadu - "Izvinjavam se, imate li mozda blatobran za Porsche 911 turbo? ... Da, onaj sa skrgama..." :lol: Znaci, samo original ;)
I jos nesto - stariji modeli stvarno zahtijevaju vozacke sposobnosti. Ne mozes da sjednes tek tako i "stisnes". U stvari mozes ali brzo ga "parkiras" na drvetu / stubu / bankini / ... :(

Sto se tice osiguranja - sa max popustom u BL bi izaslo oko 1000KM godisnje , a koliko je Auto Casco to vec nemam pojma (racuna se od vrijednosti - predpostavljam da je reda 10-ak hiljada KM godisnje za nov 911) :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Negdje sam pročitao da je 2/3 svih proizvedenih Porschea još uvijek u voznom stanju. Obično su to auta koja su druga ili treća u porodici, tako da se ne voze previše, a dobro se održavaju.
996 turbo u njemačkoj se može naći za 50 milja eura... jeste puno, ali u BL ima puno skupljih, a glupljih auta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 20:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Nov 2007, 19:15
u banja luci su manje više sva auta skupa a glupa: audi a6, a8, vw passat, golf 5, bmw 7...precijenjeno previše.
porše je tipičan njemački predstavnik - pouzdan, jak, siguran, kvalitetan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
u banja luci su manje više sva auta skupa a glupa: audi a6, a8, vw passat, golf 5, bmw 7...precijenjeno previše.

Kako mežete nazvati auto glupim....??? Pa gdje ti je tu logika...kako može biti glupo,kakvo je to obrazloženje...i još navede auta koja kod nas spadaju pod "visoku" klasu...po čemu je jedan audi a8 "glup"....a jedan porše za kojeg dio ne možeš naći (kod nas) pa da ti život o tome zavisi,a i ako nađeš plaćaš ga "suvim zlatom"....aj malo realno gledajte...jer nećete ga voziti i popravljati u Njemačkoj već u Banja Luci (BiH)....nije voziti samo sjesti mjenjati brzine i pritiskati papučice....nije to Need for Speed.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 21:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ma pusti ga to je nas stari Splendid on vozi samo "Ford"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
to je nas stari Splendid

:lol: nisam skontao da je promjenio nick....
izvinjavam se moja greška.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 11:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2007, 11:43
Vuk_samotnjak je napisao:
Ma pusti ga to je nas stari Splendid on vozi samo "Ford"

hoćeš da kažeš da je audi bolji od poršea? blago tebi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 11:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2007, 11:43
Anakin je napisao:
Citiraj:

Kako mežete nazvati auto glupim....??? Pa gdje ti je tu logika...kako može biti glupo,kakvo je to obrazloženje...i još navede auta koja kod nas spadaju pod "visoku" klasu...po čemu je jedan audi a8 "glup"....a jedan porše za kojeg dio ne možeš naći (kod nas) pa da ti život o tome zavisi,a i ako nađeš plaćaš ga "suvim zlatom"....aj malo realno gledajte...jer nećete ga voziti i popravljati u Njemačkoj već u Banja Luci (BiH)....nije voziti samo sjesti mjenjati brzine i pritiskati papučice....nije to Need for Speed.

zašto sam rekao da je glupo: zato što svi pokušavaju da budu mercedes, ali im ne ide nešto naročito. još su gori vlasnici istih kad počnu da se busaju u prsa kako je A8 bolji od S klase, da ti se život smuči...ostale modele neću ni pominjati, 15 godina prave isti A4. jebote, razlike vizuelne nema ni 5% između prvog i poslednjeg A4.

a što se tiče mondea: bio je 2 puta auto godine, i sada će 3. put navjerovatnije...toliko o njemu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 12:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ovaj čovjek je neuništiv!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sondri je napisao:
Ovaj čovjek je neuništiv!!!

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
zašto sam rekao da je glupo: zato što svi pokušavaju da budu mercedes, ali im ne ide nešto naročito. još su gori vlasnici istih kad počnu da se busaju u prsa kako je A8 bolji od S klase, da ti se život smuči...ostale modele neću ni pominjati, 15 godina prave isti A4. jebote, razlike vizuelne nema ni 5% između prvog i poslednjeg A4.

a što se tiče mondea: bio je 2 puta auto godine, i sada će 3. put navjerovatnije...toliko o njemu

hahahaha grohotom se smijem ahhaahahah

Izvinjavam se gos. splendid....znalac kao ti je nepogrešiv što se tiče automobila.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
glupost je neunistiva ;)

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
panasonic je napisao:
Anakin je napisao:
Citiraj:

ahaha vidite ,ljudi se razumiju, merc je merc :wink:

Kada je neki lik od prijatelja rekao da je A8 najelegantniji/najudobniji auto na svetu, valjda A8 od regode, nekog malog burzuja, ja se opalio smijati. Kaze on meni, pa hajde reci koji je bolji.....reko najveca glupost bi bilo porediti A8 sa S klasom, da ne pricamo o R klasi ili slr etc..A jos veca govoriti da je neki auto najudobniji pa govorio to i o volvu kad postoji preko 8000 fabrika automobila, da ne pricamo o linkolnu,RR,maybahu,aston martinu etc...

A sto se tice ovih sto te zajebavaju o fordu, reci im da pogledaju donji link :)

http://www.automotoportal.com/article/T ... _Cars_Ever

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ahaha vidite ,ljudi se razumiju, merc je merc

Možda za taxiste....

Citiraj:
A sto se tice ovih sto te zajebavaju o fordu, reci im da pogledaju donji link

Pa ti sebi kupi forda onda....

A8 za pojam naših prostora je odličan auto....i kod nas spada u "visoku klasu".....neko ko nije vozio Audia quattro, ne može (da ne kažem nema pravo) o njemu suditi....
Ne kažem da je vrh vrhova jer nije....ali upoređivati ga sa linkolnom i poršeom može samo neko ko auta ocjenjuje prema Need for Speed-u....
No offence...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]