banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 13:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2007, 19:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
The_new_Statesman je napisao:
Evo nekoliko mojih razmisljanja:

1. Ako je ubijen zbog toga sto je znao previse i nije cutao to znaci da se narucilac ubistva boji. Sto opet valjda znaci da nema neku podrsku u sistemu vlasti? Jer da ima, sto bi krvavio ruke bezveze? Pazi, imas vlast a tamo neko nesto prica, jaka stvar... Dosadice i sebi i ljudima, i nikom nista.

2. Zamislimo situaciju da moramo da nekog ucutkamo, a zivimo u omanjem gradu gdje se manje-vise sve zna. Da li to radimo spektakularnim bombaskim napadom?!? Mislim, halo ljudi, ima xxx tisih nacina. Na kraju ucutkivanje spektaklom je besmisleno samo po sebi.

3. Ovim potezom je bacena ljaga na sav taj svijet iz gradjevine. Definitivno ce vecina ljudi ispod oka gledati sve one koji nesto rade u ovom poslu, pogotovo preduzimace.

4. Sta ako je cilj nesto sasvim deseto, a nastradali samo sredstvo ostvarenja istog?

Analize su ti po običaju :lol: :lol: :lol: :lol: .

1.Čovjek nije pričao samo nego je podnijeo krivične prijave, znači morali bi odgovarati na sudu. Već su mu palili auto i kuću njegove majke, znači nekome je baš bilo svejedno ko će stradati. Imaš podršku u vlasti znači ne moraš strahovati da ćeš odgovarati, nego naprotiv da ćeš se izvući bez ikakve kazne.

2. Jednako spektakularno bi bilo da ga je ubio u haustoru ubica iz pištolja.

3. Da to ovdje nešto znači mnogim poslovima se niko ne bi bavio.

4.To nećemo nikada saznati, objašnjeno je mnogo puta zašto. Nijedno od tih "poznatijih" ubistava nije razriješeno, pa tako neće ni ovo biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
1. Kad imas zaledjinu u vlastima Sud i Tuzilastvo ne znace nista. Ili ti tvrdis da su Sud i Tuzilastvo kod nas imuni na razne uticaje :D Ma bas... Dakle, i dalje ne vidim razlog za pretjeranu brigu. Naravno, ako su u dosluhu sa vlastima.

2. Ajde neka bude i u haustoru (iako podjednako debilno) mnogo je tise nego kad te cuje citav grad. Neuporedivo...

3. Govorim za gradjevinare, a pazi zasto: Da li bi ti kupio novi stan u zgradi zbog koje je neko ubijen?

4. Niko se i ne nada da ce se razrjesiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
zašto bi prošetao parkom - trgom, zbog kog je neko ubijen...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 11:48 
Veteran
Veteran

Tačno je da su sudije podložne i korumpirane, ali možda je čovjek imao takve dokaze pred kojima bi bilo jednostavno nemoguće zažmiriti. Mogli bi mu propisno umanjiti kaznu, ali eto nekome od guzonja se nije provodilo vrijeme u zatvoru.
Za opadanje ugleda građevinara se ne slažem. Neće se tu ništa promijeniti i dalje će se kupovati stanovi kao i ranije.
Sigurno je jedan od motiva za nekoga ko se odlučio na ovako nešto bio da nijedno od tih ubistava, ranjavanja, podmetanja bombi nije riješeno. Logika je prosta, zašto se ne bi odlučio kada su velike šanse da neće odgovarati jer do sada nije niko? Interesantan je primjer akcije "Sablja" u Srbiji nakon koje se saznalo za mnoge stvari koje su godinama tapkale u mjestu. Ipak tu volja da se nešto uradi na raznim nivoima igra bitnu ulogu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko traje sve to? Preko pola godine sigurno... Znaci da se htijelo, mogla se optuznica dici ali nije se htijelo i situacija je bila cista za one koje je optuzivao.

Samo jos jedan koji prica i kome ce prije ili kasnije dosaditi kad vidi da nema efekta.

Prema tome apsolutno nepotreban i stetan (glup, imbecilan) bombaski napad, pogotovo sa pozicija onih koje je optuzivao.

A moze biti da su se ti koje je on optuzivao nekom trecem zamjerili?

-----------

Stanovi ce prodavati ali nece to biti vise to. Bar za neke. A Sablja je pukla. Ne znam puno o tome, ali sve su prilike da sav taj cirkus nije imao nikakavog stvarnog efekta. I dalje se ubija, dize u vazduh, sverca sa svim i svacim, plus muljanje sa milionskim tenderima, koncesijama itd.

Vrh

Tema posta: uu vezii
PostPoslato: 10 Nov 2007, 14:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
svi mi vrlo dobro ynamo ko je gradjevinska mafija u banja luci...pa ljudi dva covjeka prave zgrade po gradu....a sto se ti ce policije normalno da je treba reintegrisati kao i pravosudje pa da nije suda BiH svi bi krimosi hodali slobodno...da je ostalo to na nivou RS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A u tom slucaju bi u Sarajevu stolovale postenjacine sa Marsa :D
Ma kako da ne :D

A i taj Sud BiH je jedinu ,,efikasnost,, pokazao radeci samo protiv onih koji u sebi nemaju trunku ,,bosanskog patriotizma,,. Sasvim slucajno nije poznat nijedan predmet vodjen protiv bilo kojeg ,,bosanskog patriote,,. Bilo u vezi rata ili privrednog kriminala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 16:40 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
Koliko traje sve to? Preko pola godine sigurno... Znaci da se htijelo, mogla se optuznica dici ali nije se htijelo i situacija je bila cista za one koje je optuzivao.

Samo jos jedan koji prica i kome ce prije ili kasnije dosaditi kad vidi da nema efekta.

Prema tome apsolutno nepotreban i stetan (glup, imbecilan) bombaski napad, pogotovo sa pozicija onih koje je optuzivao.

A moze biti da su se ti koje je on optuzivao nekom trecem zamjerili?

-----------

Stanovi ce prodavati ali nece to biti vise to. Bar za neke. A Sablja je pukla. Ne znam puno o tome, ali sve su prilike da sav taj cirkus nije imao nikakavog stvarnog efekta. I dalje se ubija, dize u vazduh, sverca sa svim i svacim, plus muljanje sa milionskim tenderima, koncesijama itd.

Kako su brzi naši sudovi nije iznenađujuće da bi se sve to vuklo godinama prije podizanja optužnice. Slabo si ti pratio događaje vezane za Sablju, mnoge stvari su se saznale. Nisu baš istrijebili mafiju, ali da nije bilo te akcije za mnoga ubistva krivci se ne bi saznali nikada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Priznajem da sam slabo pratio ali mislim da je samo uradjena jedna smjena generacija. Nista vise. Mozda je cak promet danas veci.

Kad smo kod Srbije, ona ima centralizovanu Policiju, jel' da? Rezultati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Prestanite da prezvakavate ovu temu. Sta se desilo - desilo se. Niti ce cika Milan ustati iz groba niti ce moj otac stati na svoje noge.

Sto se tice krvi - sramota me priznati ali nisam se ni sjetila pitati Bojica da li treba.. Mada, toga nikad dosta.. Ko zeli, neka ode i neka da.

I ako moze da se zakljuca i ova tome.
Hvala.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A sto na ne kazes kako ti je otac i ona zena sto je sa njim nastradala?
Mene , a vjerujem i ostale zanima zdravstveno stanje tvog oca i njegove saputnice! Zao mi je sto su nastradali i zao mi je sto zivim u gradu mafije i sto danas sutra svako sa ovog foruma moze nastradati zbog kriminalaca koji su zaposjeli ovaj grad!! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A sta da ti kazem? Zena ima povredu ( krater) natkoljenice a moj cale ostade kraci za dvije potkoljenice :-? Sad sam se cula sa njim i kaze mi da nema infekcije ( danas su ga ponovo previjali). Bojic se bojao gangrene jer mu je ostavio vise nego je smio.. Jos je rano za bilo kakve procjene ali se molimo Bogu da sve bude u redu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hoće li ti tata dobiti neko obeštećenje od države?
Mislim ono što sam pročitao u novinama da ga je pokojni Milan zaposlio iako mu nije trebalo radnika baš je humano, a još ako vam je tata bio jedini izvor prihoda ne može država samo da sjedi i da gleda kako ekonomski propadate! Ja vjerujem ako niste u ekonomskoj situaciji da bi mi mogli sa foruma pomoći što bude trebalo, jer ste upravo postali žrtve nesposobnosti države da održi pravo i pravdu na ovim prostorima! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Postujte zelju djevojke i zakljucajte i ovu temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko hoce i ko moze da da krv ( nebitna krvna grupa) neka ode ovih dana i neka samo kaze da je za njega. Potrebna im je krv.

Hvala unaprijed.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
rjeseno jos u petak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
rjeseno jos u petak

Svaka čast

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 23:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ova tema ide pod kljuc.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]