The_Godfather je napisao:
Gizzzmo je napisao:
The_Godfather je napisao:
Gizzzmo je napisao:
@The_Godfather:
Znam da The_Godfather ima licne razloge da forsira malu Deu na ovoj temi, ali ona ne moze napraviti dobar rezultat bilo gdje sa 63 kg i onom visinom... To je cinjenica, ma koliko ti bio pristrasan.
Tedencija svejtskih dzudista je sve vise obrnuto proporcionalna nekadasnjim, znaci, sto visi, sa duzim ekstremitetima, a u to ces se uvjeriti ukoliko upoznas malo bolje dzudo ili odgledas bilo koji dvd sa bilo kojeg Evropskog prvenstva.
A to u Sarajevu za neznalice mozda bi i znacio neki rezultat, ali svi znamo kakvog je kvaliteta....
@ Brada:
I takodje,... koga ovdje zanima Hrvatska dzudo liga????????????????
ne ja je ne forsiram i nisam rekao nista sem rezultata na zadnijem turniru...a da nemoze nista uradit u -63 i sa svojim visinom pokazala je na zadnijem turniru da joj u BIH nema ravne....jos radi seniore od svoje 9 godine kako ja znam....na balkanskom prvenstvu ukoliko si pratio da uzme medalju povreda ramena ju je sprijecila....na evropskom sad je na kaznu izgubila....sad cemo vidjet sta ce biti evroskom ukoliko je trener bude vodio...ali bilo kako bilo u ovom trenutku je najbolja judiskinja u bih...i to je cinjeci ma koliko ja bio pristrasan...
To sto je ona sada bila prva, ne znaci da je ona odlicna, nego da je dzudo u BiH los... Pogotovo zenski. Nikada nije bio losiji...
Zar je normalno da neko radi za seniore od svoje 9 godine? Osim u gimnastici? U dzudou je to prakticno nemoguce... Ili je lud trener...
A koliko se sjecam, Dea je prosle godine za seniore bila 3. mjesto... A sad znaci 1. ... Znam kakve je konkurencija trenutno u svim kategorijama...Losija nego proslogodisnja. Ako pratis, znas ko trenutno nedostaje u kojoj kategoriji i zasto...
Ok, moze ona biti 1. na lokalnom nivou... ali to je sve....
Lose se sjecas je je i prosle godine je bila prva za seniore...a to sto si ti LJUBOMORNA to je tvoj problem.....hmm a kako znam prolse godine je bila i balkanski prvak ako se ne varam...ove godine je sa povredom se borila i povreda ju je sprijecila da ostvari sta vise....a da vidim tvoje rezultate ili nesh slicno...STVARNO LJUBOMORA JE CUDO..
hahahahahahahahah
HAHAHAHHAHAHA
HAHAHAHAHA
HAHAHAHA
Prosle godine za seniore U Lukavcu,april, 2006 godine...
KATEGORIJA -63 KG
1. Gorica Bilak, Laktasi
2. Nermina Cosickic, Lukavac
3. Dea Miletic, Bosna
3. Nevena Tatomirovic, Panter
toliko o tome...
Ako ti Dea kaze da je bila prosle godine za seniore prva onda stvarno nemam rijeci...
Arijana Jaha je bila 1. do 57 kg, i 1. u apsolutnoj, najbolja takmicarka
-48 1. Suzana Tripkovic, Zvornik
-52- Asima Tahirovic
-70- Selma Smajlovic, Lukavac
-78 - Zorana Dragojevic, Kozara Zeljeznicar
Toliko o tome.
A pozdravi Deu.
Protiv djevojcice nemam njista, ama bas nista. Na sporim da je dobra.
Ali mislim da za evropski dzudo nema sanse sa tom visinom, samo toliko....
Cisto strucno misljenje.
Ali bas si me fino nasmijao.
Onako, od srca.
Dokaz>
http://www.sport.co.ba/?showCat=7&showText=5378
CITAJ>
SARAJEVO, 24. aprila 2006. (FENA) - Članovi Judo kluba Bosna iz Sarajeva 11. put su potvrdili apsolutnu dominaciju na državnim prvenstvima.
Na takmičenju u Lukavcu, seniori i seniorke ovog kluba su osvojili sva četiri pehara namijenjena najuspješnijim učesnicima. S po dvoje pojedinačne titule u svojim težinskim i apsolutnim kategorijama najuspješniji su bili Ibro Miladin i Arijana Jaha, kojoj je to 18. zlatno odličje na državnim prvenstvima. Preostala dva pehara članovi JK Bosna dobili su za ukupni uspjeh u obje konkurencije (seniori pet, seniorke dvije titule).
Najbolji bh. takmičar Amel Mekić osvojio je novu titulu državnog prvaka i pored teže povrede `ahilove` tetive, zbog koje je dovedeno u pitanje njegovo učešće na evropskom prvenstu od 25. do 30. maja u finskom Tampereu.
Prema riječima selektora reprezentacije BiH Branislava Crnogorca, za sada jedini sigurni učesnik EP-a je Ibro Miladin, a među putnicima za Finsku će se naći još jedan senior i dvije seniorke.
Prvaci BiH, pojedinačno po kategorijama:
seniori:
do 60 kg: Zoran Petrović (Leotar, Trebinje)
do 66 kg: Mitar Mrdić (Leotar, Trebinje)
do 73 kg: Eldin Lukač (Bosna, Sarajevo)
do 81 kg: Aldin Lukač (Bosna, Sarajevo)
do 90 kg: Luka Čilić (Soko, Zvornik)
do 100 kg: Amel Mekić (Bosna, Sarajevo)
preko 100 kg: Ibro Miladin (Bosna, Sarajevo)
apsolutna: Ibro Miladin (Bosna, Sarajevo)
seniorke:
do 48 kg: Suzana Tripković (Soko, Zvornik)
do 52 kg: Asima Tahirović (Travnik)
do 57 kg: Arijana Jaha (Bosna, Sarajevo)
do 63 kg: Gorica Bilak (San , Laktaši)
do 70 kg: Selma Smajlović (Lukavac)
do 78 kg: Zorana Dragojlović (Krajina, Banja Luka)
preko 78 kg: Verica Vrlješ (Soko, Zvornik)
apsolutna: Arijana Jaha (Bosna, Sarajevo).
(Fena) fk