banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Čekanje u redu
PostPoslato: 29 Okt 2007, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Da li se vama ikad desilo da poludite čekajući u redu za nešto, i kad ljudi ulaze preko reda?

Danas sam otišla na Paprikovac u 7:00h da uradim neke nalaze i čekala sam puna četiri sata. Imala sam broj 6, znači trebalo je da budem šeeestaaa po redu.

Ali ja sam kreten pa uvijek puštam ljude da uđu preko reda.
Dođe žena i kaže: Ja samo moram po nalaze, ja je pustim i ona ostane jeb**ih pola sata unutra.
Poslije nje dođe žena koja ima prednost jer je porodica poginulog borca,
poslije nje upadne žena kojoj je ona sa recepcije rekla da uđe odmah čim sljedeći pacijent izađe, ta je bila unutra isto oko pola sata.
Onda je doktorica izašla i nije je bilo više od pola sata, onda je došla i primila preko reda opet nekog lijevog lika.
Onda je došlo još dvoje ljudi s tom prednošću (jedan je invalid, a ova druga ne znam šta je) i onda sam napokon ušla i ja i zadržala sam se unutra proklete 3 minute.
Onda sam išla da platim pretrage u nekoj totallno drugoj zgradi, pa se vratila i čekala još jedno sat vremena da mi urade te pretrage...

Pa jebem ti, nikad više neću biti dobra i puštati preko reda, i mene je čitavo jutro bolio stomak, pa nisam nikome rekla: Izvinite mene boli stomak i nisam doručkovala, mogu li ja preko reda...

I što se tiče tih prednosti za trudnice, porodice poginulih boraca i invalide, to je sve na svom mjestu. Ali šta kad se desi da dođe petoro ljudi koji spadaju u tu skupinu?? Što lijepo ne naručuju, pa da se zna kad ko može, kad ne može...

Ludim zbog takvih stvari, ponašaju se kao da smo stoka.

Poslednji put menjao Frieda dana 29 Okt 2007, 13:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Desilo mi se zilion puta da čekam u redu ali nikad nisam puštala preko reda...šta znam. Nikad nisam tražila on nekoga da me pusti preko reda tako da i ja ne puštam, takva sam i ne žalim. Samo trudnice imaju prednost, to stoji. Obožavam trudne žene, prelepe su mi :oops:

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Evo, konkretno sam danas odlepila dok sam čekala da neka dva idijota odstupe od bankomata..pa to je bilo strašno, meni stvarno nije bilo jasno šta su silovali taj bankomat...na kraju sam popizdela i pitala da li im treba pomoć. Ubrzo su posle toga otišli.

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Za redove moras nauciti da grizes :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Najbolji su redovi ispred ambasade. Dođeš u 5 ujutro i nisi prvi. A otvara se u 9... U 7 je već toliko ljudi koji te gaze po glavi.. Jer sjediš na betonu i jedeš lišće od živice... Na kraju u 8 dođe policajka koja reda ljude kao u zatvoru. Dvoje po dvoje... I onda na kraju ispadneš 15. jer se u međuvremenu uguralo ljudi ispred... A onda još u 9 dođu babe koje traže tranzitnu i trudnice koje imaju imaginarni stomak... Ou dir gad.... I na kraju uđeš u 11 kad zatvaraju - samo 6 sati nakon što si stao u red. Promijene se 4 godišnja doba dok uđeš. Prvo se smrzavaš k'o pi*ka, a onda se pečeš... Baš me zanima kako je zimi čekati... Sigurno je još zabavnije....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Najbolji su redovi ispred ambasade.
Promijene se 4 godišnja doba dok uđeš. Prvo se smrzavaš k'o pi*ka, a onda se pečeš... Baš me zanima kako je zimi čekati... Sigurno je još zabavnije....

:lol: Joj legendo... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
EiLeen je napisao:
Najbolji su redovi ispred ambasade. Dođeš u 5 ujutro i nisi prvi. A otvara se u 9... U 7 je već toliko ljudi koji te gaze po glavi.. Jer sjediš na betonu i jedeš lišće od živice... Na kraju u 8 dođe policajka koja reda ljude kao u zatvoru. Dvoje po dvoje... I onda na kraju ispadneš 15. jer se u međuvremenu uguralo ljudi ispred... A onda još u 9 dođu babe koje traže tranzitnu i trudnice koje imaju imaginarni stomak... Ou dir gad.... I na kraju uđeš u 11 kad zatvaraju - samo 6 sati nakon što si stao u red. Promijene se 4 godišnja doba dok uđeš. Prvo se smrzavaš k'o pi*ka, a onda se pečeš... Baš me zanima kako je zimi čekati... Sigurno je još zabavnije....

hah tako je nekad bilo i za americku,sad su se malo civilizovali ali odrase,moras platiti i poziv da pitas radno vrijeme...
meni nije problem cekati ako je guzva,ni u saobracaju ni u redu da platim racun,kod doktora... ako postoje opravdani razlozi za to,a ne kad 150 "faca" udje preko reda,bez obzira sto si bolestan,trudna,s djetetom itd...e tad znam biti zaista grozna,jednostavno ne dam,u stanju sam k'o neka nadzak baba na pijaci galamiti :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kad su vec u pitanju redovi ispred ambasada, ja sam letos cekao ko budala ispred italijanske i kad su nas poredali ja sam bio 43, a primaju 45 dnevno. Odvalio sam se od cekanja po suncu, ali sam dosao na red. Najjace je sto je cura iz Prijedora bila 46. i nisu joj dali da udje, nego da dodje sutra, jer oni imaju tacno 45 formulara pa ko upadne imao je srece... I onda kaze ne ubij :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
EiLeen je napisao:

:lol: I onda dođeš na red ( nakon 5 sati truckanja busom iz BL i još pet sati čekanja u redu) , a ljubazna službenica te pogleda ko da je ugledala govno i pruži ti onaj pasoš i kaže "nije ovo pekara, ovo je ambasada" ( desilo mi se). :oops:

AT Frida: Što se tiče te kulture ponašanja u redovima.. To kod naših ljudi ne postoji.. eeeee ... znam samo kad stojim u redu na nekom šalteru, kakve sve paklene muke trpim.. prvo 90 % ih smrdi ko da se nikad ne kupa, pa držim dah koliko mogu da ne povratim, drugo ne znaju držati minimalnu pristojnu distancu od barem pola metra već ti onako dahću za vratom i tako :roll:

Vani su ljudi skroz drugačiji... niko ne radi te takve stvari koje si nabrojala.. svi se drže na pristojnom odstojanju kad su u redu, ne smrde, al to ti je kad se svi pridržavaju pravila ( usput, mislim da i tamo ima trudnica i invalida? al nisam nikad primjetila takvo ponašanje ili da neko ulazi preko reda).. dobro si rekla: treba za njih organizovati posebne termine, tako da mi njima ne smetamo ni oni nama
a najslađe mi je kad žena povede dijete u naručje u banku i slično, kako bi je svi pustili preko reda :wink: :roll: ja ne puštam nikog, osim invalida

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
EiLeen je napisao:

A koja je to ambasada?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Koja god u SA...fuj mucno sjecanje..:evil: .Boze spasi me...a opet me ceka isto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije ni meni nikad teško da stojim u redu, osim kad te podjebavaju.
Kažem ja jutros onako malo zajedljivo onoj teti na recepciji: "Izvinite, dokad rade doktori", a ona se čudi zašto je ja to pitam.
Kažem ja: "Pa da znam hoću li doći danas na red, imam broj šest, a čekam već tri sata".
Gleda ona na sat i kaže meni: "Pa niste mogli čekati tri sata, radimo od sedam a sad je pola 10, znači čekate dva i po sata".
Ja slušam i ne vjerujem i samo joj kažem: "Ma čekaću ja i tih pola sata, ne bojte se".
Ono u fazonu, čekaš SAMO dva i po sata... :mad:

Sve to treba dobro namlatiti.

A šalteri u banci... uf, češu ti se o leđa... :oops:

:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Info je napisao:
Kad su vec u pitanju redovi ispred ambasada, ja sam letos cekao ko budala ispred italijanske i kad su nas poredali ja sam bio 43, a primaju 45 dnevno. Odvalio sam se od cekanja po suncu, ali sam dosao na red. Najjace je sto je cura iz Prijedora bila 46. i nisu joj dali da udje, nego da dodje sutra, jer oni imaju tacno 45 formulara pa ko upadne imao je srece... I onda kaze ne ubij :D

Moj post govori upravo o ovoj ambasadi... Grozna je, grozna!
A kad je to tamo sunce? Ah, da, u 11, kad završavaju... Tamo ni sunca ni mjeseca nema, i na onoj uzbrdici stojiš, pa to je pregrozno....
A prošle god sam došla prva! I ušla deveta...
A zadnji put me vratilo zbog pasoša koji ističe u maju, pa sam pravila novi i onda dođem i u međuvremenu promijenili zakon. Nisu više vize od godinu dana već od 10 dana... I onda ispadne da je jedino meni prijemni bio 17. septembra, a svima drugim 3. I ja se nisam mogla vratit kući dok su drugi 'ladili jaja... Ja poslije X odlazaka još uvijek nemam vizu i mogu kući samo avionom. Ah ta divna organizacija.
Citiraj:
I onda dođeš na red ( nakon 5 sati truckanja busom iz BL i još pet sati čekanja u redu) , a ljubazna službenica te pogleda ko da je ugledala govno i pruži ti onaj pasoš i kaže "nije ovo pekara, ovo je ambasada" ( desilo mi se). :oops:

Divni su... :evil:
Citiraj:
ako postoje opravdani razlozi za to,a ne kad 150 "faca" udje preko reda,bez obzira sto si bolestan,trudna,s djetetom itd

Ako je žena stvarno trudna, pustiću je odmah preko reda... Al iskreno mislim da ih pola laže da su trudne - čast izuzecima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Ja upravo danas čekah u jednom redu. Naravno, u redu za strane državljane u Sloveniji. Ovdje su malo modernizovali redove tj. uveli su elektronski sistem dobijanja brojeva i prikladne stolice, kao u sobi 16 kod nas. Prednost tog sistema je da vidiš koliko ljudi čeka ispred tebe. Elem, kad me kap ne udari kad vidjeh da sam 76. na redu. Toliko o modernizaciji kad tete rade brzinom puževa sa motoričkim smetnjama.

Inače najviše mi izbije kad mi se neka 'simpatična' bakica uvali preko reda. Ako joj kažem da mora stati na kraj reda ja ispadoh bezdušnica koja starijim građanima zagorčava život. A obično bakute imaju neke koplikovane administrativne probleme za čije rješavanje zna potrajati nevjerovatno dugo.
Porede toga mislim da bi trebali organizovati kraće kurseve o značenju i upotrebi žute linije, jer ljudi izgleda ne kuže taj koplikovani sistem.

Napomena: ovim postom nisam imala namjeru uvrijediti starosonu grupu 65+. Namjera mi je edukacija i sveopšte poboljšanje kvalitete vremena provedenog u beskonačnim redovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
josephine je napisao:
Namjera mi je edukacija i sveopšte poboljšanje kvalitete vremena provedenog u beskonačnim redovima.[/i][/size]

Ja nigdje nisam vidjela smirenije i kulturnije ljude u redovima kao što je to u Engleskoj. Ma za ne povjerovati. Nevezano za to koji si uzrast, da li imaš invaliditet ili ne, da li se žuriš ili ne, boli li te stomak, glava imaš li menzes, trudnoću - svi mirno i na pristojnom odstojanju čekaju svoj red.

mislim da je tu i uloga temperamenta i mentaliteta isto značajna.

možda posmatranjem ponašanja u redovima možemo otkriti nešto o mentalitetu te zemlje?

Englezi znaju reći " I am English, I know how to queue"

e pa vala, baš je tako.

:-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
zavisi od situacije
da li neko ima frku ili ne

vec dugo nisam bio u nekom redu duzem od 5 minuta
nadam se da ni necu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
ajsmen je napisao:
vec dugo nisam bio u nekom redu duzem od 5 minuta
nadam se da ni necu

idi da predajes za vizu pa ces videti koliko se ceka :D :-? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 01:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ja ne patim od toga da trebam ispasti fina pred onima koji nisu nimalo fini.
Kad cekam u redu i neko hoce da se ubaci - reagujem.
Obavezno cujem ono - ja samo treba nesto da pitam...
E pa i ja samo treba da pecat dobijem pa stojim u redu, izvolite stati na kraj, svi smo mi ovdje dosli samo da nesto pitamo i samo da nam nesto sarnu... :D

Najbolji su mi oni sto dodju pa vide red ogroman i onda stanu nekih 20 cm sa strane, ali na samom pocetku reda...pa cekaju nekih 15-ak minuta i pocnu se praviti kao da su oni tu u redu, na samom pocetku, samo su se malo izmakeli sa strane da se ne guzvaju...
I najbolje mi je kad im se skrene paznja na to, oni se prave ludi i kao ti si bezobrazan koji si im skrenuo paznju, ti si nekulturan, a ne oni koji se besramno uvaljuju...

Takodje sam primjetila da bake povedu unucice...
Zena od 50 godina sa malim djetetom dodje i odmah za kvaku. I tu se pravim luda i kad mi spomene sitnu djecu fino kazem kako sam ja svoje djete ostavila kod kuce da bih tu dosla, pa sutim i cekam i niko me ne pita ko ce mi i do kad cuvati djete i da li ja zurim, pa je i ona mogla unuce ostaviti, a ne povesti ga da se ugura preko reda...
Djece nemam, ali kao da to bezobraznici koji zele preko reda uci negdje znaju...

Kad vidim stariju osobu koja jedva stoji, a cuti - pustim je.
U principu ko ima snage da palaca jezikom kao cegrtusa, pa makar imao i 150 godina, znaci da ima snage i da stoji. Kad se mozes svadjati, onda mozes i stajati...
Trudnice takodje pustim, jer sa ogromnim stomakom niti mozes stajati u redu gdje se svi guraju, pa te stisnu u sendvic, niti jadne mogu da stoje duge...
Invalide, bez noge, sa stakom, uvijek pustim...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 01:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Mene to cekanje vise ne zivcira, ja se u zadnjih godina opustim.
Izvadim nesto iz tasne i citam. Ujedno, tako se i izolujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 01:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
U principu ko ima snage da palaca jezikom kao cegrtusa, pa makar imao i 150 godina, znaci da ima snage i da stoji. Kad se mozes svadjati, onda mozes i stajati...

Jao sad me podsjeti. Obavaljala sam neku transakciju u banci i trajalo je poduže jer mi je trebala i neka potvrda. To je oduzelo otprilike 15 min i mislim da bih i ja ispi*dila da čekala da neko ispred mene toliko obavlja jednu stvar, al što kažeš, stojim i šutim. Uglavnom, ja sam to jedva završila (kao da je meni to bilo zanimljivo) i pošto se desilo da znam curu koja radi na šalteru, prije nego što sam je pozdravila, pitala sam je kako su joj djeca. To mi je bivša komšinica. Znači, pitanje čisto reda radi. Tek neki starac iz mene me gurnu i reče: "Šta ćeš sad tu razglabati!" Al gurnu me laktom. Bila sam s tatom. Kad je tata to vidio htio ga je smrvit. Al iskulirali smo taj seljakluk. Gospode bože, kakvih samo seljačina ima....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]