Na ovim prvim slikama, valjda zbog ovih feluga mi djeluje malo preagresivno za ovaj segment .. inace mi se izuzetno dopada. Enterijer takodje (pogotovo zbog ove bijele boje) .. mada, kao sto ste rekli to velikim dijelom treba pripisati najvisem paketu opreme.
Sto se tice Laguna vs C5 .. stari C5 mi se svidjao .. Laguna 2 ne, dok je sa Lagunom 3 sasvim druga prica .. super mi je .. barem po onome sto sam gledao na sajmu .. ali mi je ovaj C5 opet lijepsi.
Jos jedna pozitivna stvar .. kod oba automobila .. svidjaju mi se i karavanske verzije .. sto je, barem kod mene, vrlo rijedak slucaj, mada mi je i ovdje C5 favorit.
Citiraj:
samo mi nekako zadnji kraj nije originalan
Rijetko koji automobil se danas u potpunosti moze nazvati originalnim. Mislim da je auto industrija dosla do tog stadija kod finalnih, proizvodnih verzija automobila mora barem nesto da 'mazne' protivnika/prethodnika.
Citiraj:
centralni dio volana pretrpan je prekidacima
Ovo se i meni na prvu ucinilo ..
Citiraj:
takodje i na centralnoj konzoli ima previse prekidaca radio i klima)
Ovo i ne bas ..
Citiraj:
Sa volanom imam i ja neke nerascicene racune jer volim vidjeti kako se okrece.
Naviknes se .. nakon nekog vremena (barem ja jesam :)
Citiraj:
ali džaba, kad će kod nas narod radije da plati 5.000 maraka više za golfa 5 ili 6 nego za ovo
Ovo me sada malo zbunilo .. al' vjerujem da mislis na Passata posto mi je on i po cijeni i po klasi do sada vise bio konkurent C5/Laguni.
Kad smo vec spomenuli cijenu .. ima li nekih naznaka koliko ce C5 da kosta? Ako se ne varam, Laguna 3 .. onaj model koji je bio izlozen na sajmu (2.2 dCi / najbogatiji paket opreme) je bio oko 75 000 KM do registracije.
Citiraj:
Ne znam nista vise, gledam na TV BN seriju sinhronizovanu na srpski
Dodjavola, zasto!? :)