prednosti - fkin ogroman je!!! presao sam sa 17" crta na ovu zvijer. trebalo mi je vremena da se naviknem, i jos se navikavam
boje su ok s obzirom da je tn panel, pozadinsko osvjetljenje je primjetno po ivicama na crnoj podlozi, ali ne smeta (osim ako nisi kompulsivno opsesivna picajzla

) dinamicni kontrast je marketinsko sranje, horizontalni uglovi gledanja su veoma dobri, dok vertikalni slabije (al kome jos to treba).
glavna mana, kao i kod skoro sve i jednog samsunga (osim skupih pva) je prejako osvjetljenje monitora, ali i to se moze rijesiti. po danu je super, medjutim po noci u sobi bez dodatne svjetlosti definitvno moras koristiti ili text ili internet mod ili custom sa smanjenim brightnesom (sad kucam na brightness 5, contrast 45).
filmovi fenomenalno izgledaju. pardon, HD filmovi fenomenalno izgledaju

kada sam vidio kvalitet nekih 720p i 1080i filmova i trailera ostao sam bez rijeci daha itd...kada poslije stavis neki obicni dvd ili divx u 4:3 formatu...blago receno razocaras se
medjutim sve dobro izgleda kada recimo gledas sa dva+ metra razdaljine (tipa gledanje filmova iz kreveta
jos jedna stavka...su igrice....ako si gejmer, a nemas neku opaku grafiku, tipa barem 7900gs, x1950gt min, recomended 8800gts, mogao bi da imas problema jer iole novije igrice u 1680x1050 rezoluciji su VEOMA zahtjevne (jos ako popalis AA i AF..kukuuu

), a igranje u nekim klasicnijim rezolucijama 1280x1024 il tako nesto dovodi do zamucenja slike (opet zavisi i do igrice)....
valjda sam ti pomogao

i da svoj sam uzeo u hgspotu za 670KM, samsung daje 3 godine garancije, i isto toliko dozvoljenih mrtvih pixela, na 4. mijenjaju. obavezno pregledati prije kupovine