banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Kako se kreće cijena tih 22" kod nas?
Mene čak interesuje i 24" (mislim da Samsung ima nešto takvo)...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ima al moj ti je savjet ne ic vise od ovih 22".....velika je razlika u cijeni....npr 22" modeli koje sam tamo naveo su oko 770-850KM dok 24" modeli su 2300 i vise KM......pa sad kome se isplati.....

SAMSUNG SM244T je oko 2350KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Evo nađoh na drugom forumu temu wide vs obični, i par zanimljivih komentara

Citiraj:
ako je 22" onda wide, ako je ispod 22" onda obican

Citiraj:
manji wide-ovi od 22" imaju isuvise malu visinu. meni bi to recimo stravicno smetalo...

Citiraj:
20" wide ima visinu kao 17", a to je meni malo. recino da je 22" wide ok jer ima za nijansu manju visinu od 19"

Citiraj:
po meni, sirina je puno bitnija od visine... npr. kada gledas film na 19" ws monitoru, slika je onolika kolika bi bila na obicnom 4:3 monitoru dijagonale 22"

Citiraj:
ostali plusevi su sto je widescreen prirodniji za ljudske oci, te u ws je buducnost
licno sam probao dosta ws monitora, najvise sam se igrao sa nekim acer-om 19". kada se nakon toga vratis na obicni 4:3 (ili 5:4) monitor, on djeluje bezvezno uzak.
19" ws monitor i 19" obicni monitor su dobre zrtve za poredjenje, jer im je velicina piksela slicna, kao i ukupan broj piksela na ekranu. obicni monitor je visi a uzi. ws je, kao sto mu ime kaze, siri, a nizi. medjutim kada stavite ta dva monitora jedan do drugog, ws ce vam se ciniti vecim, prosto zato sto ljudske oci vide puno vise u sirinu nego u visinu!
moj ti je prijedlog da kupis ws, ma kakav god da mognes priustiti...

Citiraj:
mnogo mi je vishi normal nego sto je wide shiri

Citiraj:
kada sedis ispred normalne 19-ice osecas se bas komotno, a kada vidis 19" wide prcvoljak na kome jedva stanu dva osrednja posta na forumu bez skrolovanja - hmm...
lepo ja rekoh 22+ wide, do 22 obican...
mozes razmisliti i o 20" wide ako ti je dovoljna visina 17". meni nije...

Citiraj:
radio sam na 19" Wide-u i delovao mi je ok, ne svidja mi se sto je "nizi" od 17" obichnog. Inache mi se mnogo svideo Samsung 940BW

mada ima i pozitivnih komentara prema 19" wide

Evo odnosa veličina, 19" wide je nešto niži od 17" običnog

http://www.sk.co.yu/forum/attachment.ph ... 1172263318

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
E ljudi gdje ima u bl LCD monitora ono na kredit, mislim da provuces karticu pa na godinu dana vidio sam u BIS...-U za 700 km http://www.samsung.com/uk/products/moni ... sfvedc.asp
pa kontam uzeti ovaj ako neko zna nesto nek javlja hitno mi je moj stari je vec na izmaku molim ako moze neki komentar na ovaj lcd monitor .
u obzir dolaze samo 19" do 22".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=137321

Eto pa se nacitaj do mile volje. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 00:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
prednosti - fkin ogroman je!!! presao sam sa 17" crta na ovu zvijer. trebalo mi je vremena da se naviknem, i jos se navikavam :)
boje su ok s obzirom da je tn panel, pozadinsko osvjetljenje je primjetno po ivicama na crnoj podlozi, ali ne smeta (osim ako nisi kompulsivno opsesivna picajzla :P) dinamicni kontrast je marketinsko sranje, horizontalni uglovi gledanja su veoma dobri, dok vertikalni slabije (al kome jos to treba).
glavna mana, kao i kod skoro sve i jednog samsunga (osim skupih pva) je prejako osvjetljenje monitora, ali i to se moze rijesiti. po danu je super, medjutim po noci u sobi bez dodatne svjetlosti definitvno moras koristiti ili text ili internet mod ili custom sa smanjenim brightnesom (sad kucam na brightness 5, contrast 45).
filmovi fenomenalno izgledaju. pardon, HD filmovi fenomenalno izgledaju ;) kada sam vidio kvalitet nekih 720p i 1080i filmova i trailera ostao sam bez rijeci daha itd...kada poslije stavis neki obicni dvd ili divx u 4:3 formatu...blago receno razocaras se :)
medjutim sve dobro izgleda kada recimo gledas sa dva+ metra razdaljine (tipa gledanje filmova iz kreveta ;)
jos jedna stavka...su igrice....ako si gejmer, a nemas neku opaku grafiku, tipa barem 7900gs, x1950gt min, recomended 8800gts, mogao bi da imas problema jer iole novije igrice u 1680x1050 rezoluciji su VEOMA zahtjevne (jos ako popalis AA i AF..kukuuu ;)), a igranje u nekim klasicnijim rezolucijama 1280x1024 il tako nesto dovodi do zamucenja slike (opet zavisi i do igrice)....
valjda sam ti pomogao :D i da svoj sam uzeo u hgspotu za 670KM, samsung daje 3 godine garancije, i isto toliko dozvoljenih mrtvih pixela, na 4. mijenjaju. obavezno pregledati prije kupovine :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2007, 17:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
kupih i ja 223bw aj perverzije :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tema je prerasla priču o samo 19" što je i očekivano, možda ne bi bilo loše promjeniti naslov teme u skladu sa tim.

I ja razmišljam o 22", sad mi je drago što nisam kupio neki 19" koje sam ganjao, neke nisam ni mogao naći u BL a pošto sam gledao nešto bolje modele vidim da oni nisu puno jeftiniji od 22" koji je dosta komotniji i bolji na duže staze. Ostaje taj problem sa prevelikom rezolucijom za igre (1680x1050) ali sam na forumima pročitao da se može podesiti da se igra u 1024x768 dijelu ekrana a ne da se ta rezolucija razvuče na cijeli ekran, znači ostane 1680x1050 i iz toga se "izdvoji" dio od 1024x768 na sredini a sa strana ostanu crni dijelovi, kao kod gledanja wide filmova na običnim monitorima. Time se ništa ne gubi u odnosu na standardne 17" monitore i to je odlično, kvalitet slike se ne degradira zbog skaliranja na manje rezolucije i igra se na rezoluciji koju korisnik želi (koju njegov hardver može podržati zavisno od igre), uslov za to je valjda da monitor bude spojen preko DVI ali većina grafičkih kartica i monitora ima DVI. Mene su veći monitori najviše plašili zbog nemogućnosti igranja, ali sa ovim se sve rješava, ako to radi kako treba.

E sad, zna li neko može li u BL da se kupi ili naruči Samsung 226CW? I koje su cijene? Ili će dolaziti za koji mjesec?
Evo test na Benchu. Čak su mu cijenu stavili među prednosti.
Koliko sam o njemu čitao na forumima, a nema baš puno komentara, to je noviji model (izašao u avgustu) koji je osjetno bolji od 226BW, 223BW, 225BW. 226CW dolazi isključivo sa Samsungovim panelom što je bolje nego 226BW koji dolazi sa jednim od tri panela (A, C, S) i od toga zavisi kvalitet slike, niko ne zna šta će ga zapasti, o tome se dosta pisalo na forumima kao i metodama otkrivanja koji panel je u monitoru što su u Samsungu otežali kad su vidjeli da kupci to zagledaju. Kažu da 226CW ima dosta prirodnije boje, 97% color gamut naspram 74% kod 226BW, takve monitore Samsung obilježava sa oznakon C, izgleda da to na 226CW bolje radi nego na 931C sa kojim na testovima nisu bili oduševljeni a o 226CW čitam da su boje odlične a i da su druge stvari poboljšane. Jedini što ga je teško naći, na nekom forumu sam pročitao da će Samsung prvo gledati da proda 226BW pa će onda više distribuirati 226CW, tako da će valjda trebati još čekati. U jednoj firmi u Beogradu cijena mu je sada 390 eura.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 09:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Može li neko da kaže na šta liči gledanje TV-a preko TV karte na 22" monitoru? Ili na 19" i 20" wide varijanti pošto aspekt nije isti za wide i TV.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja se sada premisljam o kupovini 22"....medjutim nemam bas para da ljuljnem na 226BW ili 226CW.....pa se sad dvoumim izmedju samsunga 223BW (21.6", a ostale karakteristike potpuno iste kao 226BW) i ASUSa MW221U....kad se ukljuce na DVI nema mi neke razlike u slici, al jos nisam siguran.....

A taj CW ima u ponudi al je skuplji od BW-a cca 150km....e sad da li se to isplati....ne znam....

Moje misljenje je da su to sve marketinski trikovi.....jedini pravi sistem za kupovinun lcd-a je tvoje i samo tvoje oko.....ako ti vidis da tu ima/nema razlike onda je to-to....a te price objesi macku o rep o panelima....panel je najmanje bitna stavka u proizvodnji lcd-a.....

Da ti kazem da se philips/lg paneli ugradjuju u milione razlicitih lcd-ova.....naravno taj panel u nekom "mitsumi" lcd-u daje sliku u koju se ne moze gledat dok npr u philipsu daje sliku koja je medju boljima (ako ne i najbolja) u svijetu......

Postoje ti tri jake proizvodnje lcd panela (philips/lg, samsung i sony) i iz te tri dolazi 99% panela koje koriste svi proizvodjaci lcd-a u svijetu i u te tri se vidi razlika (i pri tome jedino philips/lg moze izvuc prirodnu crvenu boju....samsungova crvena vuce na narandzasto a sony-eva vuce na neku bordo) a ovi ostali svi koriste te panele.....

Opet napominjem....upalis jedan lcd - upalis drugi lcd.....vidis ili nevidis razliku....odlucis se za jedan ili drugi.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Gledam nesto cjenovnike po Beogradu, samsung 223bw dodje nekih 288 evra sve sa porezom, znaci maloprodajna cijena sa 3 god. garancije. Taman ce za novu godinu pasti do 250 i eto mi novog monitora :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mislim da je sada svakako bolje razmišljati o 22" jer polako postaju standard a i cijene su im dosta pale, ovo što the_grunf navodi je cijena koliko u Banjaluci košta solidan ali ne nešto ekstra 19".

Ti imaš u ponudi 226CW? Koliko tačno košta? Imaš li ga u radnji da se može pogledati? A koliko je tačno 226BW?

CW svakako ne bi smio biti 150 KM skuplji od BW i po toj cijeni se ne isplati. U Beogradu je oko 400 eura. Vjerovatno je skup jer ga još uvijek malo ima. Očekujem pad cijene narednih mjeseci, a dobro je što mi se ne žuri, manji monitor i još CRT ima svojih prednosti :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 22:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Evo, da napisem po koju rijec kao vlasnik samsunga 226bw. Istina je da je meni licno, velicina ekrana velika slabost... al eto, pokusat cu biti objektivan.
Dok sam kupovao monitor, nekoliko dana prije toga bio sam u zg-u, u ve-mil-u, i tamo sam imao priliku da vidim 2 modela ovog monitora sa razlicitim panelima. Momak koji radi, usao je u servesni meni ( ne znam vise napamet proceduru, treba se potamniti ekran, itd itd), i ja definitivno nisam vidio nikakvu razliku. A sad, kako je on rekao, prva tura monitora koja je dosla imala je panele od samsunga, ova druga od nekog priozvodjaca pocinje na "A..", ne sjecam se imena... i kako je on rekao, kod ovih drugih, vise modela je imalo mrtvih pixela.
Dakle kad se kupuje obavezno ponijeti programcic tft-test, nekoliko KB je, samo se pokrene i pregledati ekran.

E sad, sto se tice konkretno monitora i njegove velicine... prije ovoga imao sam samsung 913v... i razlika u funkcionalnosti je ogromna. Dosta vremena provodim u lightroom-u, nesto manje u photoshopu, i vec je tu mnogo ugodniji osjecaj. Prilikom surfanja internetom otvoren browser da stranice prikazuje u punoj sirini, i jos pored ima mjesta za mp3 player, messanger i jos neke sitnice.

Kvalitet prikaza slike, u odnosu na stari monitor je veoma primjetan (ipak ovdje postoji i dvi)... za multimediju koristim uglavnom "dynamic contrast", gdje su boje vise izrazene i malo vise neprirodne, al meni se takav prikaz svidja. Par metara od monitora mi stoji tv vece dijagonale od monitora, al od kako sam ga uzeo, ni jedan film, ni seriju s compa, nisam pogledao na tv-u.
Sto se tice negativnih stvari, kad se zagleda dobro, probijanje svjetla na gornjoj i donjoj ivici je stvarno izrazeno kad je ekran potpuno crn. Ali u realnom radu, to se stvarno ne primjeti. I za igre da, kao sto neko rece, da bi se igralo u nativnoj rezoluciji treba stvarno zvjer od racunara.

Ukratko, jeste to skupo zadovoljstvo... al definitivno vrijedi svake ulozene marke. Uvijek sam nekako od kompletnog racunara najvise para davao na monitor i mish, to je moja filozofija ugodnog rada za compom... al opet ljudi se razliku. Probati, pa ocjeniti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 23:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

dejan je napisao:
A sad, kako je on rekao, prva tura monitora koja je dosla imala je panele od samsunga, ova druga od nekog priozvodjaca pocinje na "A..", ne sjecam se imena...

AU Optronics

Ovde ima detaljnije o tome, testovi tri panela koji dolaze u 226BW
http://www.behardware.com/art/imprimer/667/

Negdje sam pročitao da je Samsung imao veću potražnju za 226BW nego što su očekivali pa su da bi zadovoljili povećane zahtjeve za prodajom počeli su ugrađivati i tuđe panele.

Da nisi možda probao gledatu TV na tom monitoru?
Da li si probao smanjivati rezoluciju zbog igara ali tako da zadržiš native rezoluciju a da sa strana imaš crne dijelove? Znači da na sredini imaš dio od 800x600 ili 1024x768 ili 1024x1280 ili šta god samo da je manje od 1680x1050.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 07:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo ti okvirne cijene....:

226BW - 790-800km
226CW - 910-920km

Znaci CW 100+km skuplji od BW.....

Imas i treci model u ponudi koji ovde nije niko spominjao a mislim da je isto dobar....

2232BW - 730-750km

Mada sam ja i dalje misljenja da za manje para (630km) mozes dobit ASUS MW221U koji kad se ukljuci na DVI otprilike daje istu sliku.....

dejan je napisao:
Dok sam kupovao monitor, nekoliko dana prije toga bio sam u zg-u, u ve-mil-u, i tamo sam imao priliku da vidim 2 modela ovog monitora sa razlicitim panelima. Momak koji radi, usao je u servesni meni ( ne znam vise napamet proceduru, treba se potamniti ekran, itd itd), i ja definitivno nisam vidio nikakvu razliku.

O tome ti ja pricam....panel=nula bambija....puno monitora ima jako slabu mogucnost podesavanja pa je zato slika jednostavno losa....ili ima lose napravljena predpodesavanja (standard, dynamic, movie....itd) al ti jednostavno uzmes i sam podesis sliku i gotova stvar.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Povelike su to cijene, pogotovo za 226CW. To se sada definitivno ne isplati.

Ovde je 226BW 758 KM
http://www.abacus.ba/list1_kategorija.a ... 6b01c03d05

Ne znam da li neko ima nekog iskustva sa ovom firmom, nemaju prodajno mjesto ni skladište, samo se naručuje pa direktno dostavljaju, zato su im cijene manje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Abacus je stvarno najjeftiniji u BiH i puno ljudi mi je to preporucilo al nisam nikad od njih uzimao jer sam uspjevao nac stvari po nekim nabavnim cijenama ili uzimao na kredit......tako da.....

Al da s najjeftiniji - jesu....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tako i kažu na sajtu, ali ne znam koliko su pouzdani za recimo ostvarivanje garancije s obzirom da nemaju prodajno mjesto gdje im možeš otići već ih trebaš ganjati preko maila i telefona. A malo je nezgodno tako na neviđeno kupovati upravo monitore jer može se desiti da u startu nešto nije u redu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

evo malo komentara na Dizajn Zoni o 226CW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
TV nisam gledao. Mogu reci sto se tice dvd/div-x filmova, slika je sasvim gledljiva. Kad se priblizis monitoru vidi se da je niza rezolucija, kod div-x se lakse primjete i uticaji kompresije... al ipak 22 incha, sto ces se tome priblizavati? :)
A igre, do sad sam samo koristio wide rezolucije... smanjivao sam na 1400x900 (tako nesto) i skaliranje... pa imao sam i prije lcd, meni je to sasvim normalno. Nesto se gubi na ostrini prikaza, al dok se naviknes, ne primjeti se.
Zadrazavanje rezolucije nisam probao. Mada na ovolikom ekranu 800x600 bi izgledalo iritirajuce sitno. Nisam ni igrao nesto mnogo uglavnom pes, titan quest, football manager... i mislim da je to sve.

Sto se tice kupovine, istina je da mozes ustediti od mjesta do mjesta... ali ja kad vec uzimam stvar koja toliko kosta, svejedno mi je hocu li platiti 750 ili 800km. Ono sto ti predlazem je, da pokusas da se dogovoris, ako se pojave mrtvi pixeli u roku npr 7-10 dana da ce ti zamjeniti monitor. Na proslom monitoru sam imao samo 1 mrtvi pixel na sredini ekrana, koji je bio svjetlo plav kad je pozadina crna... i to me toliko iritiralo, neopisivo. Mogu zamisliti kako bi tek bilo da sam dobio s ovim monitorom, koji je kostao duplo vise :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]