banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2007, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
BANJALUKA - Protiv profesorke Tehnološkog fakulteta u Banjaluci Dušanke Stojanović pokrenut je disciplinski postupak jer je osumnjičena da je studentima naplaćivala konsultacije. Za deset časova konsultacija, ova profesorka je, navodno, naplaćivala po 120 KM. Slučaj su prijavili njeni studenti.

Grupa studenata snimila je kako profesorka napada jednu studentkinju koja se pobunila što ona „naplaćujee“ konsultacije.
„Izađite napolje, niste platili. Nemojte da pričate po fakultetu da uzimam novacc“, rekla je ova profesorka studentkinji. Posle nekoliko minuta, profesorka se obratila grupi studenata i rekla da će protiv njihove koleginice „igrati... jer je jačaa“.
Profesorka Dušanka Stojanović tvrdi da je u pitanju nameštaljka. Kaže da bi za deset dana ovaj postupak trebalo da bude okončan i da će dokazati da je reč o manipulaciji.
„Studenti su mene isprovocirali i svašta sam im rekla. Na spisku koji su sastavili studenti koji su me prijavili nalazi se i student koji je u to vreme bio u Austriji, tako da nije ni bio tu kada se to desilo. To jasno pokazuje da je reč o manipulaciji. Sve je netačno i to ću dokazatii“, rekla nam je Stojanovićeva.
Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić potvrdio nam je da je na zahtev studenata Tehnološkog fakulteta u Banjaluci protiv profesorke Stojanović pokrenut disciplinski postupak. On tvrdi da nijedna ovakva informacija neće biti zataškana.
„Sve informacije ove vrste koju dobijemo isteraćemo na čistac. Studenti moraju otvoreno da pričaju o korupciji i imenom i prezimenom da prozovu profesora, a zaštita će im biti zagrantovana. Nema te sile koja može da razotkrije zlo zvano korupcija bez podrške studenataa“, rekao je Stanić.
I on priznaje da korupcije na banjalučkom univerziteta ima, ali ne u tolikoj meri.
„Pozivam studente da javno progovore o ovoj pojavi i da budu direktni učesnici borbe protiv kriminala uz obećanje da neće ispaštati zbog spremnosti da govore o korupciji. Šta da radim ako čujem da neki profesor na nekom fakultetu uzima novac, a ne znam njegovo ime ili studenti ćute i ne žele da javno pričaju o tome??“, pita se Stanić.
Pre dva meseca, Ministarstvo prosvete i kulture RS otvorilo je besplatnu info liniju na broj 080-050-504 za prijavu korupcije, kao i raznih drugih malverzacija na fakultetima, ali na ovaj broj do sada nije bilo prijavljenih slučajeva.
Resorni ministar Anton Kasipović smatra da se o korupciji u obrazovanju priča uglavnom „paušalnoo“ ili prepričava po principu „čuo sam da je taj i taj kupio ispit..“ On kaže da u borbu protiv korupcije treba da se uključe svi od Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova, pravosudnih organa, prosvetne inspekcije, predstavnika Univerziteta do studenata.
„Ne može se sve svaliti na leđa studenata jer nije jednostavno prijaviti korupciju, ali moramo ih ohrabriti i zaštititi ukoliko sa nama budu učestvovali u ovoj borbii“, rekao nam je Kasipović.
Kako kaže, presecanjem jednog ili dva slučajeva korupcije, bila bi jasna poruka onima koji kroz novac vide obrazovanje, da tako neće moći dugo izdržati.
„Korupcija može da bude novac, poklon... Ona je zastupljena u svakom segmentu društva, ali u obrazovanju ona predstavlja ogroman problem. Mladi ljudi u ovoj zemlji ne treba da uče lekcije da se novcem može kupiti znanje ili diploma. Zato je neophodna borba svih kako bi sprečili svaki oblik korupcije na fakultetima u RSS“, istakao je Kasipović.
blic.co.yu

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2007, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
filozof sa vrbasa je napisao:
Pre dva meseca, Ministarstvo prosvete i kulture RS otvorilo je besplatnu info liniju na broj 080-050-504 za prijavu korupcije, kao i raznih drugih malverzacija na fakultetima, ali na ovaj broj do sada nije bilo prijavljenih slučajeva.

Nisam ni znala da postoji ovaj broj. :oops:

Ne bih ja imala šta prijaviti, ali na nekim fakultetima je skoro nemoguće studirati zbog toga što se profesori smatraju nekom višom vrstom ljudi gotovo. Mislim, prije svega, na Medicinski fakultet i Farmaciju, jer su mi prijateljice koje tamo studiraju pričale o tome.

Ona kažu da se studenti ne žale na situaciju i na profesore zato što nemaju kome da se žale, svi su previše uvezani i ne bi bilo pozitivnih posljedica. Ja bih voljela da neko bar pokuša...

Ne znam šta da kažem, osim da mi je žao ljudi koji iskreno žele da završe takve fakultete i trude se, a konstantno nailaze na prepreke, umjesto na podršku, i gube živce.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2007, 14:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Frieda je napisao:

Nisam ni znala da postoji ovaj broj. :oops:

i ja prvi put vidim broj... trebalo bi veeelikim slovima da bude okaceno po hodnicima svih fakulteta, mislim da mali broj studenata uopste zna za taj broj

nisam nikada imala problema na faxu, ali sam cula za stomatologiju kako se pojedincima upisuju ocjene u index bez izlaska na ispit :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 15:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Frieda je napisao:
jer su mi prijateljice koje tamo studiraju pričale o tome.
marqueemoon je napisao:
ali sam cula za stomatologiju kako se pojedincima upisuju ocjene u index bez izlaska na ispit

Ne kaze covjek dzabe, da se mnoge stvari prepricavaju pausalno...

Ja da sam student i da primijetim kako neki profesor trazi/ocekuje novac za svoj ispit i sl., prijavio bih ga bez razmisljanja. Naravno, potrudio bih se prvo da skupim dokaze i jake argumente, a po mogucnosti i barem jednog svjedoka, pa bih isao do kraja. Ili on sa faksa, ili ja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Не контам како нисте чули за број. Мислим да не постоји медиј на коме није јављено да је отворена посебна линија за те ствари. И на факултетима имају плакати СОБЛ-а који рекламирају број ... и то дуже вријеме.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
Frieda je napisao:
marqueemoon je napisao:
ali sam cula za stomatologiju kako se pojedincima upisuju ocjene u index bez izlaska na ispit

Ja da sam student i da primijetim kako neki profesor trazi/ocekuje novac za svoj ispit i sl., prijavio bih ga bez razmisljanja. Naravno, potrudio bih se prvo da skupim dokaze i jake argumente, a po mogucnosti i barem jednog svjedoka, pa bih isao do kraja. Ili on sa faksa, ili ja.

Ne, zaista, ni ja ne volim priče, najčešće dolaze od strane neuspješnijih studenata. Ali u slučaju moje prijateljice sa farmacije stvarno nije u pitanju neka priča. Ne radi se o korupciji, nego o zajeb***** studenata: Npr. slušali su predavanja kod jednog profesora i učili iz jedne literature, a kad je trebalo da polažu ispit, došao je novi profesor koji je ispitivao po drugoj literaturi. Već rokovima izlaze i iz te generacije je samo jedan minoran broj studenata položio i to poslije velikih napora i frustriranja, a većina njih je već odustalo od toga da izlaze... A sam odnos njegov prema njima je nevjerovatno drzak i bezobrazan... Ja to ne bih trpila... To je samo jedan primjer.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
080-050-504

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 19:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Digresija je napisao:
Frieda je napisao:
marqueemoon je napisao:

pa ne mogu da shvatim studente koji to gledaju svojim ocima i nista ne poduzimaju, jer se svi kao nesto boje... to samo kod nas ima da se student boji profesora... :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2007, 21:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Mar 2007, 23:41
BANJALUKA - Protiv profesorke Tehnološkog fakulteta u Banjaluci Dušanke Stojanović pokrenut je disciplinski postupak jer je osumnjičena da je studentima naplaćivala konsultacije. Za deset časova konsultacija, ova profesorka je, navodno, naplaćivala po 120 KM. Slučaj su prijavili njeni studenti.

Grupa studenata snimila je kako profesorka napada jednu studentkinju koja se pobunila što ona „naplaćujee“ konsultacije.

„Izađite napolje, niste platili. Nemojte da pričate po fakultetu da uzimam novacc“, rekla je ova profesorka studentkinji. Posle nekoliko minuta, profesorka se obratila grupi studenata i rekla da će protiv njihove koleginice „igrati... jer je jačaa“.
Profesorka Dušanka Stojanović tvrdi da je u pitanju nameštaljka. Kaže da bi za deset dana ovaj postupak trebalo da bude okončan i da će dokazati da je reč o manipulaciji.

„Studenti su mene isprovocirali i svašta sam im rekla. Na spisku koji su sastavili studenti koji su me prijavili nalazi se i student koji je u to vreme bio u Austriji, tako da nije ni bio tu kada se to desilo. To jasno pokazuje da je reč o manipulaciji. Sve je netačno i to ću dokazatii“, rekla nam je Stojanovićeva.
Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić potvrdio nam je da je na zahtev studenata Tehnološkog fakulteta u Banjaluci protiv profesorke Stojanović pokrenut disciplinski postupak. On tvrdi da nijedna ovakva informacija neće biti zataškana.

„Sve informacije ove vrste koju dobijemo isteraćemo na čistac. Studenti moraju otvoreno da pričaju o korupciji i imenom i prezimenom da prozovu profesora, a zaštita će im biti zagrantovana. Nema te sile koja može da razotkrije zlo zvano korupcija bez podrške studenataa“, rekao je Stanić.
I on priznaje da korupcije na banjalučkom univerziteta ima, ali ne u tolikoj meri.

„Pozivam studente da javno progovore o ovoj pojavi i da budu direktni učesnici borbe protiv kriminala uz obećanje da neće ispaštati zbog spremnosti da govore o korupciji. Šta da radim ako čujem da neki profesor na nekom fakultetu uzima novac, a ne znam njegovo ime ili studenti ćute i ne žele da javno pričaju o tome??“, pita se Stanić.
Resorni ministar Anton Kasipović smatra da se o korupciji u obrazovanju priča uglavnom „paušalnoo“ ili prepričava po principu „čuo sam da je taj i taj kupio ispit..“ On kaže da u borbu protiv korupcije treba da se uključe svi od Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova, pravosudnih organa, prosvetne inspekcije, predstavnika Univerziteta do studenata.

„Ne može se sve svaliti na leđa studenata jer nije jednostavno prijaviti korupciju, ali moramo ih ohrabriti i zaštititi ukoliko sa nama budu učestvovali u ovoj borbii“, rekao nam je Kasipović.
Kako kaže, presecanjem jednog ili dva slučajeva korupcije, bila bi jasna poruka onima koji kroz novac vide obrazovanje, da tako neće moći dugo izdržati.

„Korupcija može da bude novac, poklon... Ona je zastupljena u svakom segmentu društva, ali u obrazovanju ona predstavlja ogroman problem. Mladi ljudi u ovoj zemlji ne treba da uče lekcije da se novcem može kupiti znanje ili diploma. Zato je neophodna borba svih kako bi sprečili svaki oblik korupcije na fakultetima u RSS“, istakao je Kasipović.
blic.co.yu

Све је апсолутно тачно да је узимала паре.
Знам лично особу која јој је платила и онда све рекла декану у њеном присуству а дотична професорица попиздила.
Такође су још неки студенти дали паре.
Сви су давали изјаве пред дисциплинском комисијом.
Професорица је унајмила адвоката који је, слушајте сад ово, савјетовао студенте који су платили да свједоче у корист професорице.
Не знам како ће се ово завршити, с обзиром каква нам је држава, ал би волио да правда побиједи и да професорица добије отказ.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2007, 08:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
borisdj je napisao:
Професорица је унајмила адвоката који је, слушајте сад ово, савјетовао студенте који су платили да свједоче у корист професорице.
Не знам како ће се ово завршити, с обзиром каква нам је држава, ал би волио да правда побиједи и да професорица добије отказ.

Pa ako budu svjedocili u korist profesorice, onda nek tuzilastvo digne optuznicu protiv njih zbog lazne optuzbe i klevete. A mislim i da bi se cijelog zivota kajali, ako bi to uradili...

Takodje se nadam da ce profesorica dobiti otkaz.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2007, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik

Digresija je napisao:
borisdj je napisao:

Pa ako budu svjedocili u korist profesorice, onda nek tuzilastvo digne optuznicu protiv njih zbog lazne optuzbe i klevete. A mislim i da bi se cijelog zivota kajali, ako bi to uradili...

Takodje se nadam da ce profesorica dobiti otkaz.

Ја се надам да неће лагати да би свједочили у корист професорице.
Самим тим ништа не добијају а ако кажу истину ништа не губе.
Ако би ипак лагали не може тужилаштво дићи оптужбу због клевете јер је они ниси ни пријавили већ само једна особа која је и рекла истину. У том случају би их једино могли оптужити за лажно свједочење.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...i sva ona prica drzavni i privatni faksovi...na privatnim bar nema ovakve blamaze...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Frieda, ajd šapni o kojem se predmetu radi, nikako da skontam :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
zar ne bi trebalo biti malo vise od otkaza?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ma odmah je zapaliti na lomači kod fontane da se,kad malo odgori,ima čim gasiti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik

žaoka je napisao:
...i sva ona prica drzavni i privatni faksovi...na privatnim bar nema ovakve blamaze...

Па нормално да нема.
На приватним на почетку даш 3000 КМ што они подјеле и одмах имаш пролаз из већине предмета. Успут све легално.
Ако ништа барем шестице а за више се ипак мора нешто и учити.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2006, 17:56
Да има државе и правде:

1. Отказ - са забраном запослења у државним органима..

2. Одузмање титуле др. (јер ако је то титула, а јесте онда је такви људи не заслужују да носе)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
Frieda, ajd šapni o kojem se predmetu radi, nikako da skontam :D

Izvini što mi je ovoliko trebalo: Analitika... (:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
žaoka je napisao:

na privatnim mama i tata plate unaprijed pa profesor nema potrebu da ucjenjuje parama za ispit. :lol:

btw, nadam se da će kučka dobiti otkaz i da nikad više neće imati priliku da radi u prosvjeti. :wink: Sramota.. još kako se ona postavlja, stavlja ih u šah, još će oni na kraju ispasti krivi.. majko Božja :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 10:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
napad d best defence, na trg je dovesti zavezati i paradajizom i jajima gadjati

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]