banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
nesot je napisao:
Od ovih prevaranata pošten prosjak više ne može da radi. 8)
Ovo je jedna čuvena izjava lika koga sam privodio svojevremeno dok sam radio u policiji. O ovoj problematici se može napisati knjiga i uglavnom bi poenta bila visok stepen organizovanosti i planiranja od strane lica udruženih radi vršenja krivičnih djela. Nema "solista" u ovom veoma unosnom poslu jer ih ove organizovane grupe otjeraju sa "svog" terena, odnosno ako ih ima onda su oni tu "solisti" samo dok ih ne preuzme grupa ili dok ne dobiju batine.
Mene je većina znala jer su se bojali pa nisam imao kontakata takvih da od mene traže pare, ali već određen period kako je na ulicu došla nova generacija ima ih koji povremeno priđu. Obično na troje ili četvero djece ima po jedan "poslovođa" koji ih čuva i pazi da ga ne zavale za pare.
Takvog lika nije teško prepoznati ako se posmatra sa strane duže vrijeme. On obično priđe "gnijezdu" tj. mjestu gdje se radi i kao fol daje neku paru, pa zatim odlazi. Tada jedno od djece nosi pazar da preda i najčešće sa predaja radi u nekom od skrivenih haustora u blizini.
Na skoro isti način funkcionišu i odrasli prosjaci s tim da je njihova plata nešto veća u odnosu na djecu, a to je zato što rade "složenije" poslove (obilasci kafića sa kojekakvim karticama za pomoć itd.)
U kriminalističkoj teoriji i praksi ove organizovane grupe su "tiperi" za oko 80% provalnih krađa u stanove, poslovne prostore jer tako dobro poznaju teren da tačno znaju kad tamo nema nikoga i kad nije pod kontrolom.
Ja imam svoj lični sistem zaštite koji se zove Glock 19 call 9mm. Odnosno naoružan sam uvijek bilo da mi je pištolj u torbici (ljeti) ili u potpazušnoj futroli (kada se nosi jakna ili sako). I što je najvažnije ne libim se da gore pomenutim likovima dam do znanja ove činjenice što se među njihovim krugovima širi dosta brzo nakon čega "poslovođe" obično odluče da ja nisam pogodan za "odraditi". Usput su mi na taj način zaštićeni i žena i djeca, odnosno jednim metkom sve zečeve. 8)

KRALJU! :lol: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Zar nisu ti gluhi sto hodaju po kaficima i prodaju privjeske za kljuceve iz Zavoda distroficara i oni sami izradjuju privjeske??
A onaj mladi par s djetetom sto trazi pare za mlijeko su 2 obicne dzankoze, na prvi pogled ne izgledaju bas ok.
Ta zene sto prosi za "lijek" je prvo stajala kod Modusa u centru, onda se prebacila na dio kod Hitne pomoci, a sad je vidjam kod apoteke Biljana kod filozofskog. Mog druga ,koji je zdr.radnik, je stratala i on joj dao marku, kad sam mu rekla da ona godinama to radi, pravo se izbio.
A na cigane vise ne obracam paznju, samo kazem nema, brisi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sjetila sam se jedne price u parku Mladen Stojanovic. Drugarica me cekala i kaze dolazi kombi pun malih Cigana, sofer Cigo stariji otvori vrata oni izadjose, on im daje upute i rasporedjuje ih ko ce gdje, na koju stranu, rece im kad ce doci po njih, zatvori kombi i ode.
Sto znaci dovode djecu iz drugih gradova i vode od grada do grada da prosjace, zalosno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Procitajte knjigu Dejana Lucica- Tajne lopovskog zanata, pa ce vam sve biti jasno. Evo opis:
Policija tvrdi da Beograd nema organizovano podzemlje kao Pariz, sto je tacno, ali ovaj grad nema ni dobro organizovan javni prevoz pa se naziva velegradom. Asfalt glavnog grada Jugoslavije, ipak, postaje rasadnik novih antiheroja koji pocinju kao sitni prevaranti, da bi vremenom stasali u evropskoj skoli kriminala i vratili nam se kao gangsterski veterani koji kupuju vile u otmenim cetvrtima, bave se legalnim unosnim zanimanjima, druze se sa svetom koji predstavlja drustvenu i politicku elitu. Cudni su konci koji povezuju bivse kriminalce iz YU-ganga, advokate, novinare, zvezde estrade, politicare opstinskog i gradskog ranga, pa i neke cuvare zakona. Knjiga Tajne lopovskog zanata sadrzi poglavlja: Vodic kroz beogradsko podzemlje; Sta radi albanska mafija u Beogradu; Pojesce te mrak ako zucnes; Ko je ko medju lopovima; Kako se postaje dobar lopov; Provale u blagajne, kase i trezore; Beogradska skola dzeparenja; Zarada od "reketa" u Beogradu; Amateri kvare posao; Haremi u Turskoj; Kako se obogatiti sa sto manje rizika; Milijarde od sverca preko uvoznih delova; Spijuni su svercerska elita; Ko, kako i koliko bije po recima lopova!; Pobune u zatvorima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
jedini kojima dajem nešto su invalidi bez ruku ili nogu. ako može ići za mnom i tražiti marku, može i da radi nešto. izuzetak je šotokan, verovatno lik iz vanjine priče, lik fino kaže "fali mi marka za vino" i ja mu dam marku.

a sad se setih lika koji je na sred trga startao mene i devojku. momak od nekih minimum 20 godina, fino obučen, čudan naglasak, ispriča nam priču kako je iz novog sada, kako su mu ukrali ranac, u rancu dokumenti, pare, ne može se vratiti kući, bla bla bla...i u pola priče poče plakati. ali baš plakati. i bio nam je toliko uverljiv da sam mu dao 5 maraka. pa čak i da me nasankao, zaslužio je za performans.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ima i onaj momak, narkoman vjerovatno, kojem je kao stalo auto i treba mu za benzin.

Ma žalosno je to sve, jebiga....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Taj moma hoda sa praznom plasticnom flasom gore na paprikovcu kod bolnice, kao on bi usuo gorivo u to. Al nigdje ni auta, vec kad skonta da idu ljudi onda se pojavi s flasom iza nekog od parkiranih auta. Cim je progovorio, skontala sam da je dzankoza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:36 
Citiraj:
kako su mu ukrali ranac, u rancu dokumenti, pare, ne može se vratiti kući, bla bla bla...i u pola priče poče plakati. ali baš plakati. i bio nam je toliko uverljiv da sam mu dao 5 maraka. pa čak i da me nasankao, zaslužio je za performans.

I mene tako neshto lik startao...samo druga pricha!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2007, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
mene je startovao neki lik nedavno, na parkingu preko puta sdk..ono lik ok obučen i traži marku, treba da se vrati u Gradišku :lol:

E a pazite ovamo, nešto sam razmišljala:

Pre godinu dana došla sam na autobusku stanicu i kupujem kartu za NS i u qrac nedostajale su mi 3 marke...jebena karta poskupela ali bukvalno sam bila dekintirana, brooka!

I ništa, kažem čoveku na blagajni kako stoje stvari, pokažem mu pasoš da vidi da često dolazim u BL, i ladno mi lik proda kartu...naravno vratila sam mu pare 8)

Neki dobar čika :angel:

A šta misliš da nisam uspela, pa jbt prosila bih i ja čoveče...pa valjda bi mi neko pomogao :-?

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 01:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
Citiraj:
ajme Denise, broj 50? Čime tebe hrane, dijete drago? Embarassed Smile

hrane me scim stignu :D ali zdravo ipak :P 0X
a bas me zanima odg. na ono sto je neko napisao broj 50. zamisli kolika mu je halatka :D jesi mislila na to :P heheheheh aaaaa ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DenisM je napisao:
Citiraj:

a bas me zanima odg. na ono sto je neko napisao broj 50. zamisli kolika mu je halatka :D jesi mislila na to :P heheheheh aaaaa ?

ajme ako ti je halatka i blizu kolika su ti stopala, blago tvojoj curi :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 12:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
XIX century je napisao:
DenisM je napisao:
Citiraj:

jel joj zavidis? :) budi mu ti cura, ukoliko je nema, a ispostavi se da mu je kobaja masala ;P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

badzo je napisao:
XIX century je napisao:
DenisM je napisao:
Citiraj:

jel joj zavidis? :) budi mu ti cura, ukoliko je nema, a ispostavi se da mu je kobaja masala ;P

pa hebem te ja, ako je broj cipele 50, pa ne može biti, a da mu nije džinovski, da jebe rak raka :-? u tom slučaju ima i velike ruke i dugačke prste, što je takođe veoma korisno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
Ja imam svoj lični sistem zaštite koji se zove Glock 19 call 9mm. Odnosno naoružan sam uvijek bilo da mi je pištolj u torbici (ljeti) ili u potpazušnoj futroli (kada se nosi jakna ili sako)

hihihihihih extra :wink: Slika .... mogao bi i ja svoju lovačku pušku nositi s vremena na vrijeme Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Zna li iko za ona dva djecaka sto budu u parku M.Stojanovic??? Bila je i neka reportaza na tv o njima. Iz Dervente cini mi se, bjeze od kuce, ne slazu se s macehom.... Ne traze pare, hodaju onako. Uzas. Jedan se zove Aleksandar cini mi se, drugi Andrej...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 14:05 
Anakin je napisao:
Citiraj:
Ja imam svoj lični sistem zaštite koji se zove Glock 19 call 9mm. Odnosno naoružan sam uvijek bilo da mi je pištolj u torbici (ljeti) ili u potpazušnoj futroli (kada se nosi jakna ili sako)

hihihihihih extra :wink: Slika .... mogao bi i ja svoju lovačku pušku nositi s vremena na vrijeme Slika

Deagle je bolji...7 metaka, sedam mrtvih prosjaka!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 00:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
Citiraj:
pa hebem te ja, ako je broj cipele 50, pa ne može biti, a da mu nije džinovski, da jebe rak raka Confused u tom slučaju ima i velike ruke i dugačke prste, što je takođe veoma korisno Very Happy

nemam curu :( hehe sta cu .....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DenisM je napisao:
Citiraj:
pa hebem te ja, ako je broj cipele 50, pa ne može biti, a da mu nije džinovski, da jebe rak raka Confused u tom slučaju ima i velike ruke i dugačke prste, što je takođe veoma korisno Very Happy

šteta tolike alatke da stoji neupotrijebljena 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 09:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
XIX century je napisao:
DenisM je napisao:
Citiraj:

šteta tolike alatke da stoji neupotrijebljena 8)

moras uraditi nesto hitno po tom pitanju, vidis da on nece da preduzme inicijativu.....talenat ostade neiskoristen! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 10:29 
Dzaba bez tehnike!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]