BlackHand je napisao:
Jer onaj, koji bi se zadovoljio zatvorskom kaznom nekoga ko je hladnokrvno ubio/silovao/zlostavljao njegovog bližnjeg nije uopšte čovek nego prazna ljuštura.
е видиш, ја сматрам супротно. туђа смрт, па макар се радило о убици или силоватељу мог ближњег, неће ми вратити оног кога више нема. нити ће злостављаном/ој умањити бол и срамоту коју осјећа. нити донијети какву радост... да бар... само још више патње и страдања.
тај случај за који си се ухватио, који се десио у београду, говори само о томе колико је лоше правосуђе у србији (исто као и у нас, и у хрватској, која је данас добила по ушима од европе због тога...). кад правосудни систем буде на нивоу, такве ствари се неће догађати...
BlackHand je napisao:
Ako govorimo o zatvoru, govorimo o zatvoru takvom kakav jeste (mogućnost pomilovanja, vikendi, državni trošak), ako govorimo o smrtnoj kazni, opet govorimo o njoj takvoj kakva jeste. Ja mogu razmišljati o tome šta bih ja uradio kad bi trebao izvršiti presudu, ali nemam potrebe, jer postoje ljudi čije je to posao i u slučaju ove konkretne teme nema potrebe da se nešto mudruje i pametuje, jer je sve crno na belo.
па онда ти тема пада у воду. у босни и херцеговини не извршава се смртна казна. иако, додуше, у уставу републике српске постоји, ако се добро сјећам, одредба о смртној казни, никад није извршена. и највјероватније неће ни бити јер ће бити избачена из устава... овдје се онда може расправљати само о случајевима у другим државама, који су за, колико видим, многе учеснике дискусије, далеки и апстрактни...