banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 647  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 09:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sondri je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Skini taj avatar Zvezde ako gotivis rvate.

Ne gotivim ja Hrvate, nego njihov način igranja, njihovu predanost igri koja naročito dolazi do izražaja u kockastom dresu.

Vuk_Samotnjak je napisao:
nek se komsiji krava pati a nemoze umrijeti takva je moja ljubav prema rvatima

Nije SIJUKS govorio negativno u tom smislu, nego je rekao da ga boli briga što su Hrvati izgubili od Letonije kad smo i mi od Rusije taj dan, tad je rekao da ga ne zanima "tuđe dvorište" što je po meni sasvim OK.

Sta si se prepao necu ti nista :D :lol: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Bora Stanković je danas u nekoliko rečenica sročio sve probleme u savezu. Ono što je tuga je da se taj čovjek, sam nudio da preuzme KSS i pomogne da se pronađe izlaz, ali pojedincima očito to nije odgovaralo.

Čovjek lijepo kaže da košarka nije upala u probleme ni ove ni prethodne godine, već se pogriješilo 2003. godine, kada je nakon SP trebalo podmladiti reprezentciju, a ne na EP poslati B tim. Otad kreće sunovrat koji je teško zaustaviti. Dalje je Stanković naveo da je prošle godine na SP opet napravljena ista greška... Dobili smo pozivnicu i opet poslali neki B tim, umjesto podmlađene selekcije...
A da je pozvan gro reprezentcije koja je te godine osvojila EP za mlade u Turskoj, ove godine bi ti isti mladi imali iskustvo sa jednog većeg takmičenja, pa bi stvari vjeorvatno izgledale drugačije. Siguran sam da u takvoj situaciji, ne bi izgubili od Izraela, a i onu egal utakmicu sa Grcima odigrali bi sigurno drugačije. Na kraju, da je te godine recimo pozvan Nikola Peković, moguće da bi sad i on igrao za reprezentciju Srbije. Al' sad šta je tu je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
MILICIC KING OF THE RING

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Kolko mi se cini, Bora Stankovic je htio da bude predsjednik saveza, a ne selektor. Pretpostavljam da bi, tada, selektor birao ko ce igrati, a ne Bora.

Naravno, Nitro se uhvatio podmladjivanja pa ne popusta. Ne znam samo onda zasto je nezadovoljan savezom i inace nasom reprezentacijom. Eto, sve je ispalo idealno. Podmladili smo reprezentaciju, bili ubjedljivo najmladji na EP. Ove sezone mjerilo za poziv u reprezentaciji je bila mladost, pa cak i po cijenu da doticni mladi igrac grije klupu u Partizanu ili Zvezdi. Dakle, sve se radi kako treba. To sto smo najgori na evropskom prvenstvu je minoran problem.
Jedino je, eto, mozda vrag u tome sto su i mladi igraci poceli da odbijaju pozive u reprezentaciju. Kosta Perovic je odbio da igra (sta god ko mislio o njemu, itekako je imao mjesta u ovakvoj reprezentaciji), Ercega je klub bukvalno natjerao da igra, sto ce reci da kad ode iz FMPa vjerovatno vise nece ni htjeti da igra.
No to nije bitno, ne treba uopste istrazivati zasto igraci nece da igraju. Ko ih sisa. Sutra kad Teodosic odbije da igra, reci cemo "ma ko ga j...", imamo mi drugih i tako do u nedogled

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Nije Vujanic odbio da igra vec je samo trazio da kasni 7 dana zbog terapija pa mu glupi Slavnic to nije dozvolio.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Slavnić: Ne idem, dobro radim!
Ponedeljak, 10. septembar 2007. 10:40

Zoran Moka Slavnić ne samo da ne razmišlja o preseljenju na Island posle debakla srpske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Španiji, već tvrdi da će ostati selektor nacionalnog tima i uveren je da će mu Stručni savet Košarkaškog saveza Srbije dati punu podršku!!!

"Ubedjen sam da će mi svi članovi Stručnog saveta dati podršku, jer ovo je jedini kurs kojim treba da ide naša košarka. Ako neki misli da može bolje, a da to uradi bez starijih igrača, onda se grdno vara", izjavio je Slavnić u intervjuu "Kuriru"

On tvrdi da je na pravom putu i da nije pogrešio u izboru igrača, a citirao je i Duška Vujoševića, člana Stručnog saveta, koji je uoči Evropskog prvenstva rekao da reprezentaciju treba podmladiti i da treba biti spreman i na neuspeh da bismo jednog dana doživeli uspeh.

"Pred odlazak na EP dobio sam jednoglasnu podršku svih članova Stručnog saveta. Naš zajednički cilj bio je da podmladimo reprezentaciju. To što je Divac govorio prethodnih dana apsolutno je tačno, ali za period pre nego što je izabran ovaj stručni savet. Znam da ovaj organ u sadašnjem sastavu nije ni u kakvim klanovima i da želi najbolje košarci. Mi nismo sada dotakli dno, to smo doživeli mnogo ranije", kaže Slavnić.

On je rekao da je netačno da nije imao autoritet medju igračima, dodajući da o njima neće reći nijednu ružnu reč.

"Mladi su dali svoj maksimum, dok su stariji bili malo ispod očekivanog. Kako ja da oštrim autoritet na jednom Guroviću, ili na Jariću?! Pad autoriteta može da bude na verbalnom deliktu, koji nije postojao. Kad sam ih menjao, niko od njih nije ništa rekao", dodao je Slavnić.

On je negirao i ocene da je Srbija igrala sporu košarku i dodao da kritiku prihvata samo za rezultatski neuspeh. Prema njegovim rečima, pravo lice ove reprezentacije bio je meč protiv Grčke. "To je naša lična karta", dodaje.

Slavnić kaže i da ne razume izjave predsednika KSS Dragana Kapičića. "Kapičić svakog dana nudi svoje mesto, ko god da ga prozove. A epopeju je rekao pred 15 ljudi, posle utakmice sa Grčkom. Sada govori, Moka je na potezu, da li će dati ostavku ili neće. Predsednik mora da donese decidiran stav, inače ćemo lutati".

(MONDO)

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Hrvatima opet Portugal odigrao ključnu utakmicu na prvenstvu pošto su savladali Izrael i sada Hrvatska ispada samo, ako Izrael pobjedi Španiju!!! Nakon poraza od Izraela i Grčke jedini spas im je bio pobjeda nad Rusijom ili da Portugal "iznenadi" Izrael. Tako im je bilo i u grupnoj fazi kad je Portugal savladao Letoniju i njih pogurao na prvo mjesto. Što je Najgore Portugal gotovo da nema nikakve šanse da se plasira u 1/4 finale. Trebali bi dobiti Grčku, Izrael da dobije Španiju, a Hrvatske da izgubi od Rusije. Samo u tom slučaju idu dalje, a izbacili su Letoniju i vjerovatno Izrael sa prvenstva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Naravno, Nitro se uhvatio podmladjivanja pa ne popusta. Ne znam samo onda zasto je nezadovoljan savezom i inace nasom reprezentacijom. Eto, sve je ispalo idealno. Podmladili smo reprezentaciju, bili ubjedljivo najmladji na EP. Ove sezone mjerilo za poziv u reprezentaciji je bila mladost, pa cak i po cijenu da doticni mladi igrac grije klupu u Partizanu ili Zvezdi. Dakle, sve se radi kako treba. To sto smo najgori na evropskom prvenstvu je minoran problem.

Pratiš li ti košarku uopšte? Naravno da to što smo loše plasirani na ovom EP nije uopšte toliko bitno. Šta ćemo sa prethodnih 4 takmičenja, na kojima je ostvarivan loš rezultat sa boljim timovima. A ovo što ja govorim o podmlađivanju ekipe, nije meni palo s neba na pamet, već je to stav većine košarkaških stručnjaka i funkcionere...

Podmlađivanje selekcije je trebalo biti urađeno 2003. godine, jer je tadašnja generacija 2002. dostigla vrhunac na SP. Trebalo je ostaviti par igrača iz te srednje generacije, Jarića, Stojakovića i Vujanića, a u A tim gurnuti generaciju 82. i 83. godište, koja bi sada trebala biti nosilac igre. Pošto to nije odrađeno na pravi način, a ta generacije je nepovratno izgubljena, jer najtalentovanijih iz te generacije poput Šekularca, Čabarkape, Aleksića, pa i Krstića i Pavloviaća nema u A timu. S obzirom da to niej odrađeno, planski i postepeno, sad je bilo vrijeme da se to prelomi preko koljena, odnosno vrijeme je bilo prošle godine, kada je većina ovih sadašnjih momaka, u mladoj selekciji, ubjedljivo osvojila EP u Turskoj, a ne da se na takmičenje šalju B timovi, sa igračima sumnjivog kvaliteta... Uostalom mislim da jedan Bora Stanković ili Svetislav Pešić, znaju daleko više o problemima srpske košarke, nego samozvani forumski stručnjaci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Nitro : Pretpostavljam da u "samozvane kosarkase strucnjake" na forumima ubrajas i sebe. Ili si ti mozda jedini pravi strucnjak ovde.
Meni je smijesno tvrditi da Aleksic, Cabarkapa, Sekularac i ostali nisu postali igraci zato sto nisu igrali u reprezentaciji. Da su valjali, uspjeli bi na klupskom planu. Sad, treba one koji griju klupe u svojim timovima ubacivati da igraju za reprezentaciju, da se ne bi izgubili. Treba da bude upravo obrnuto, igraci igrom u klubovima moraju da se nametnu reprezentaciji, i onda se u reprezentaciji jos dodatno izbruse. Uostalom, nosioci igre 2001 i 2002 (Stojakovic, Jaric, Gurovic, sa izuzetkom Bodiroge) se nisu kalili u reprezentacijama, nego su igrama u klubovima zasluzili poziv.
A o planskom podmladjivanju sam i ja govorio, tako je uvijek i bilo dok nam je valjala reprezentacija. Okosnica tima treba da budu iskusni, ostatak mladi. Tako ce se zadrzati i neki rezultati, mladi ce imati vise prilike da vide kako izgleda igranje velikih utakmica (a ne da odigraju tri utakmice, zabiljeze dva planirana poraza i odigraju samo jednu kljucnu utakmicu). Dakle, sada treba tako postupiti, okupiti Stojakovica, Pavlovica, Krstica, Radmanovica i Jarica, ostalo popuniti mladjima. Jedino tako za dvije godine necemo pretrpiti novu katastrofu.
Ja recimo mislim da Vlade Divac zna mnogo vise o problemima srpske kosarke nego Bora Stankovic, jer je donedavno bio clan reprezentacije i bio je u srpskoj kosarci kao predsjednik Partizana. Za razliku od Bore, kojeg vec jaaaaaaaaako odavno nema u nasoj kosarci. A Divac je u svojoj analizi rekao da je glavni problem u savezu, i da zbog stanja u savezu i odnosa nekih ljudi prema reprezentativcima najbolji ne zele da igraju za reprezentaciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 11:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Ognjen Aškrabić, Bojan Popović, Marko Marinović, Miloš Vujanić, Dejan Milojević, Igor Rakočević...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 11:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
coki13 je napisao:
MILICIC KING OF THE RING

Oli milokliz na miloguznom :D medjunoznom promijetalu.
Nista nije pokazao, nego da moze pod ruku sa zemom zmajem.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 11 Sep 2007, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
bd2308 je napisao:
Ognjen Aškrabić, Bojan Popović, Marko Marinović, Miloš Vujanić, Dejan Milojević, Igor Rakočević...

Bojan Popović je single-handedly sahranio Dinamo prošle sezone u Evroligi svojim samoubilačkim napadima na protivnički koš. A i ono malo što je igrao za reprezentaciju nije bio ništa bolji. Igranje Miloša Vujanića je takođe upitno jer za reprezentaciju najčešće igra slabo. Igor Rakočević ima nekakav konflikt ili nešto slično sa Markom Jarićem, tako da njih dvojica teško mogu u istu ekipu. Ja bih prednost dao Jariću. Marinović, Aškrabić i Milojević su solidni igrači i oni bi trebalo da imaju mjesto u timu. Al prava šteta što su nam Bosanci preoteli Feliksa Kojadinovića :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 12:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ni ja tom Popoviću ni u Borcu ne bi dozvolio da igra! Vujanić i Rakočević su otkazali zbog povreda, a nisam siguran da se Milojević opredjelio za Srbiju, koliko se sjećam krenuo je iz Budućnosti. Nadam se da se varam i da će igrati u plavom dresu, ali mislim da mu je situacija kao sa Pavlovićem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 12:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
milojević je rođeni beograđanin. u budućnosti je bio samo legionar. vujanić i rakočević nisu otkazali, nego je inteligentni selektor rekao da mu ne trebaju igrači koji nisu spremni (to za vujanića), a jarić je rekao da ako dolazi rakočević, ne dolazi on.

poslije te izjave (za nespremne), vukao je povređenog mileta ilića do kraja priprema.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2007, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto mu muka! Ne daju mi da se kladim na Izrael protiv Španije! :cry: Uopšte nema dvojke u ponudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Smijurija je da se tako losa ekipa kao Hrvatska plasira u cetvrtfinale, nakon sto je pogubila sve utakmice. No, sistem takmicenja je takav. Nisu pokazali nista vise od nasih, a eto ih u cetvrtfinalu, samo zato sto su sretno uspjeli da pobijede Spaniju, nesto sto im nece poci za rukom u narednih 300 godina.
A jos je neko ovde piskaro po forumu da su oni najvise zasluzili da odu u cetvrtfinale.

Ne smijem ni da pomislim sta ce biti ako se veceras uplete neka vudu-crna magija-alhemija pa Slovenija pobijedi Litvaniju. Onda bi mogli i do polufinala,
a to moje srce ne bi izdrzalo. Naravno, ovde govorim samo o sportskim motivima, tj. sportskoj nepravdi da jedna jako losa reprezentacija ode tako daleko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 11:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bolje da idu lošije koje se bore do zadnjeg atoma snage iako znaju da nemaju kvalitet da dobiju, pjevaju himnu i drže ruku na srcu za vrijeme iste, nego neki šminkeri koji misle da će njihovi ugovori igrati umjesto njih.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2007, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hm, ja sam recimo uvjeren da je Izrael mnogo bolja reprezentacija od Hrvatske, a ispadaju. Prvo poluvrijeme protiv Španije je bilo čista ljepota i ubjedljivo najbolja igra na ovom prvenstvu. Međutim, poslije su pali, psihološki a vjerovatno i zbog umora jer su odigrali suludo veliki broj utakmica u posljednjim danima.

S druge strane, ne vidim zašto do đavola svi potenciraju to pjevanje himne, držanje ruke na srcu i tome slično. To apsolutno nema nikakve veze sa partijama na terenu. Mislim, pogledajte bilo koju jaču reprezentaciju za vrijeme izvođenja himni - igrači većinom ili ćute ili nešto mrmljaju čisto reda radi. (Jedini put što se sjećam da su svi igrači neke reprezentacije složno pjevali himnu naglas bilo je devedeset pete nakon dodjele zlatne medalje našima.) Patriotizam se ne iskazuje verbalno nego djelima - prema tome, smatram da je po definiciji veći patriota onaj ko protivniku utrpa 30+ poena nego neko ko na fudbalskoj utakmici izađe pun emocionalnog naboja i zaradi crveni karton poslije pet minuta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
pjevaju himnu i drže ruku na srcu za vrijeme iste

To su isto i nasi radili pa dzaba

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja recimo mislim da Vlade Divac zna mnogo vise o problemima srpske kosarke nego Bora Stankovic, jer je donedavno bio clan reprezentacije i bio je u srpskoj kosarci kao predsjednik Partizana. Za razliku od Bore, kojeg vec jaaaaaaaaako odavno nema u nasoj kosarci. A Divac je u svojoj analizi rekao da je glavni problem u savezu, i da zbog stanja u savezu i odnosa nekih ljudi prema reprezentativcima najbolji ne zele da igraju za reprezentaciju.

Svaka čast Vladi Divcu i svima ostalima, ali svi oni sa sigurne distance, drže lekcije i savjetuju, dok je Bora Stanković jedini od velikih košarkaških imena, a koji bi mogao da učini nešto, došao i ponudio se da pomogne. Čak je i Sale Đorđević odbio selektorsko mjesto u najkritičnijem trenutku, a nije tajna da je on najveća Kapičićeva želja na mjestu selektora. Eto sreće da i Vlade Divac preuzme neku važnu funkciju u savezu, ali sumnjam da će Bojić & Co. to dopustiti...

"Odnos saveza prema pojdinim igračima" je besmislena floskula, već izlizana od upotrebe, od strane pojedinaca koji traže opravdanje da ne nastupaju za reprezentciju, jer im je preče da se odmore i daju 100% za svoj klub, koji ih papreno plaća... Odnos reprezentivaca prema državnom dresu su kombinovano upropastilo nekoliko faktora

- rastući komercijalizacija sporta preko svake granice
- kvazi menadžeri
- klubovi željni zarade

Ili u jednoj riječi - novac.

Komercijalizacija sporta, samim tim i košarke, dovela je do toga, da se igrači već u pelenama, selektuju i markiraju kao buduće košarkaške zvijezde, što predstavlja dobar signal raznim menadžerima da se okupljaju oko novog vunderkinda, jer se zna da će, ako ne košarkaški talenat, malac da naplati makar halabuku, koja se diže oko njegovog imena... U tom smislu, klincima se već u ranim fazama sportskog (u ovom slučaju košarkaškog) razvoja, nameće milionska cijena na tržištu, iako je klinac u seniroskom razvoju odigrao maksimalno revijalnu utakmicu pred početak neke zvanične. U takvoj situaciji, izgubio se klasičan proces afirmacije, karakterističan za uspješna vremena, kada je reprezentcija, igračima služila kao poligon za dodatnu afirmaciju. Sada, oko klinaca već sa 16 godina, pljušte milionske ponude i obećanja menadžera, a klub koji ga drži pod kontrolom, već vidi priliku da na talentovanom klincu pokupljenog sa obala Morave ili beogradskog parkinga, ostvare profit od 1000%, pošto su ga doveli za džeparac, a prodaju ga za koji milion... Skauting u velikim kubovima pa i NBA, sve više je okrenut takmičenjima mladih selekcija, jer se tu kriju potencijali, koji se za relativno male pare (male pare za njih), mogu dovesti u svoj klub, da bi oni uz pravilan rad od njega isfabrikovali igrača, a taj i takav, će kroz mlade selekcije reprezentcije steći dovoljnu reputaciju, da mu seniroska selekcija, više ne treba nizašta... Najsvježiji su recimo primjer Marka Kešelja i Nikole Dragovića, dok je najindikativniji i najpoučniji primjer Darka Miličića,kome je sa 18 godina, vid zamućne sa milionskim ciframa koje su se vrtile oko njega, jer su, nakon samo jedne dobre utakmice, NBA skauti ukapirali da je u pitanju vrhunski potencijal... Hemofarm i menadžerija su uvijdjeli priliku za milionski transfer, a Miličić sa 18 godina je uvaljen u NBA, leglo ogromnih milionskih ugovora i minimalnih patriotksih i moralnih vrijednosti. Nije ni čudo što je sa svojih 18 godina, već bio dovoljno drčan da odbije poziv za reprezentaciju... Zaključak - dok su stare generacije jedva čekale priliku da zaigraju za repreznetciju i dokažu se, u ranim fazama sopstvenog košarkaškog razvoja, a poslije i zato što su osjetili pripadnost reprezentaciji i osjetili kako je to osvajati trofeje, sadašnje generacije sa 18-20 godina već imaju milionske ugovore u džepovima, pa su im, ionako slabi mentalni sklopovi, dodatno unazađeni činjenicom da su već tada, obezbjeđeni za čitav život. A kad neko sa 20 godina ima milione u džepu, teško da mu moralne i patriotske norme predstavljaju bitnu stvar u životu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 647  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]