Rakun_Slavko je napisao:
XIX century je napisao:
Ja kad bih uhvatila nekog da mom djetetu prodaje drogu, ja bih ga golim rukama udavila. Pa nek bude sa mnom šta bude.
Ma da, diler je kriv... Svaka roba ima svoga kupca, prodavac je tu samo da lakse i brze roba dodje to trazitelja. Prije da bi trebala udaviti svoje djete, ako hoce da kupi, kupice vec negdje, sad je diler kriv sto je mali glup

.
quote]
Aj Rakun pokušaću ti nacrtati, možda onda shvatiš neke stvari. Ne znam koliko ti je sad godina, al sjeti se sebe i svoje predstave svijeta kad ti je recimo bilo 15 godina i uporedi kakvo ti je sad viđenje svijeta. Sigurna sam da nije isto? Jel jedan stari prdonja, diler, preko 30 godina više svjestan svijeta i droge i posljedica svega od djeteta, tinejdžera i mladog adolescenta kojem prodaje svoju "robu" kako je ti nazivaš? Pa stvarno si smiješan sa tim komentarom. On ima obavezu, građansku i moralnu, da ne zloupotrebljava naivnost i neiskusnost mlađih od sebe, pogotovo ne na takav način. Svi znamo da je teška droga putovanje sa jednosmjernom kartom.
Nek on prodaje zrelim, formiranim osobama, starijim od 25 godina. Oni bi trebali da budu odgovorni za ono što konzumiraju. Al na mlade ne dam i bila bih spremna da ubijem.
Jest, 'ajde zadavi i trgovca u diskontu kad ti recimo sin/otac ko god postane alkoholicar...
Ti govoris o moralnoj i gradj. obavezi dilera narkoticima

Kao, nisam kvaran diler, prodajem samo odraslima

Dobro, bez dilera ne bi bilo lako doci do droge, onda bi se prebijali alkoholom, sta onda?