Rakun_Slavko je napisao:
XIX century je napisao:
Ja kad bih uhvatila nekog da mom djetetu prodaje drogu, ja bih ga golim rukama udavila. Pa nek bude sa mnom šta bude.
Ma da, diler je kriv... Svaka roba ima svoga kupca, prodavac je tu samo da lakse i brze roba dodje to trazitelja. Prije da bi trebala udaviti svoje djete, ako hoce da kupi, kupice vec negdje, sad je diler kriv sto je mali glup

.
Al bas su bistra djeca, kao jagoda vitaminkina, najbolje pred desetak svjedoka ubistvo vatrenim oruzjem, da su ga nekim hladnim oruzjem u automobilu ubili, mozda bi i proslo...
Blah, nakon 10 predomišljanja odlučih da se i ja uključim u temu. Odmah da se zna da bi im ja dao oboma po maksimalnu kaznu, 40 godina, sa mogućnošću pomilovanja tek za 30. Znači, nek krepaju oboje što se mene tiče.
Ali ovo gore "svaka roba ima svog kupca..." Nije baš diler prodavac za pultom u prodavnici mešovite robe koji tako čeka da neko naiđe izabere artikl, plati mu i nastavi svojim putem. On mnogo više radi na ubeđivanju potencijalne mušterije da uzme njegove proizvode, prve dve-tri doze idu gratis, itd, itd.. Koliko god narkomanu bili fucked up, 30% zasluga za njihovo navlačenje ima diler, 35% društvo, a 35% oni sami.
Opet je na raspravi o ovoj temi pokazana velika doza nezrelosti i tuposti. Ajmo opet, po starom, dobrom običaju poverovati svemu što su novine napisale, uzeti zdravo za gotovo i braniti članke iz novina kao Bibliju. Alo, novine prodaju priču koja će najbolje ići.. a zna se da su nepisana pravila žurnalizma kod nas: ako ima dobro auto, telefon, zlatni lanac...100% diler nečega, kasnije ćemo se dogovoriti čega.
Poserem se i na primernog sportistu i na mirnu studenticu prve godine ekonomije. Da hoće oboje zaglaviti na "B" odelu na Tunjicama, bar na 2 meseca. A onda nju u Doboj, a njemu stalnu ćeliju sa rmpajlijom 2x2.