banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 16:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2007, 00:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Хајде да мало причамо о бањалучком менталитету. И покушајмо да будемо конструктивни. Ја сам доста размишљао о томе у задње вријеме и баш бих волио да тестирам своје мишљење у једном опуштеном конструктивном разговору. Апелујем на свакога да се не приступа навијачки, по систему "ја волим свој град па ми је због тога овдје све дивно и красно".

По мом мишљењу, Бањалука има један огроман хендикеп који у великој мјери одређује њен менталитет. Овдје скоро да и нема неке више средње класе становништва. Кад кажем виша средња класа, мислим на људе из градских породица чији су и родитељи људи из града, факултетски образовани. Такви млади људи углавном нису преоптерећени материјалним (наравно да воле да имају, али то им није најважније у животу, нити основно мјерило статуса у друштву). Пошто таквих има јако мало, за мене је БЛ просто један неуспјешан покушај града у којем се константно у зраку осјећа једна полусељачка атмосфера.

Друго, овдје су људи, за моје појмове, врло затворени. Дјевојке су, рецимо, у просјеку далеко затвореније за упознавање него нпр. у једном Београду. Београдски менталитет ми је занимљив за поређење. Нпр. тамо можеш наићи на далеко гори ниво нељубазности код, рецимо, таксиста, шалтерских службеника и сл., али су људи у просјеку далеко отворенији и комуникативнији. У Београду ће 90% дјевојака бар опуштено попричати с тобом када им приђеш, док у Бањалуци честа појава је да се цура као некако препадне, сва повуче у себе. О "глумицама" и уфуравању не бих детаљно, то сви знамо.

Менталитет позирања

По величини града Бањалука је таман толико велика да, кад изађеш у град, огромну већину људи не познајеш, али истовремено је довољно мала да смо сви ми мање - више "познати" једни другима. Чини ми се да је посљедица патолошко настојање за очување репутације. Има превише глуме, сви се некако стисну, јер, не дај Боже да урадиш нешто опуштено и спонтано, многи ће то видјети и оде углед дођавола.

Не допада ми се.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Prva greska... poredis BG sa BL ... jest da pocinje sa B, ali ne budi smijesan.
Prvo, skontaj da zivis u Bih (RS).... onda skontaj npr. da se niko ne uvrijedi da npr. zivis u Derventi ili Sanskom Mostu? Sta bi onda pisao o mentalitetu?
Banjaluka ima status velikog grada samo zato sto je u Bosni (wiki .... >100.000 stanovnika. Ali poredjenje sa BG je smijesno.

Nije istina da su cure kako kazes zatvorene ili kako si vec opisao.
Naprotiv, muskarci su pasivni i nisu svjesni koliko su cure, djevojke ili pak zene "otvorene" komunikativne.... i nije istina da
Citiraj:
нема неке више средње класе становништва. Кад кажем виша средња класа, мислим на људе из градских породица чији су и родитељи људи из града, факултетски образовани. Такви млади људи углавном нису преоптерећени материјалним
vec ima. Grad je PUN mladih komunikativnih, pametnih i perspektivnih djevojaka, pa i momaka.
Ajde ti nama reci, posto vidim da te to muci, na kojim to mjestima, lokalitetima, kaficima ili pak klubovima stices utisak da
Citiraj:
су, рецимо, у просјеку далеко затвореније за упознавање него нпр. у једном Београду
?
Da li iskaces iz zbunja na ulici u pola noci pred njih ili imas kulturan pristup
Citiraj:
неке више средње класе становништва
?

Muskarci su poliko pasivni da su u stanju cijelu noc provesti u zagrljaju boce piva gledajuci i slineci za djevojkom, a ne stisnuti muda prici i kulturno dati do znanja sta te "muci".
Pri tome moras imati na umu da djevojka zaista nije u raspolozenju za upoznavanje iz opravdanih razloga da nije njen dan, da je udata ili ima momka, pala na ispitu, ostala trudna nezeljno i slucajno, a saznala taj dan, a ne zna skim, da ima neku sifru ili da je jednostavno lezbo, ili da joj se jos jednostavnije ne svidjas.

Ne mozes tek tako da svalis sav teret na djevojke kako su one ruralne, a mi muskarci ultra urbani........... ja sam zivi svjedok da npr. masa djevojaka od 19 - 35 godina vape da im "normalni" momci pocnu prilaziti i u ocaju svaki vikend izlaze na pjesta gdje bi se mozda nasao taj princ, a da im se taj lokalitet uopste i ne svidja, cak sta vise gadi im se.
Ali corak, momci gledaju i nalijevaju pive i alkohol, komentarisu guz i grudi, silikon ili nos ali prilaz 0! Znam, jer sam informisan direktno od takvih ocajnica, koje su po prosjeku "objejktivno" lijepe, zgodne i visoko obrazovane.

Idi npr. u Split (u poredjenju sa BL demogafski isto), pa pridji djevojci i pocni pricu, cim skonta da si iz Bosne crveni karton, jos dobijes po glavi od nje ako brzo ne napustis prostor.

Ja drzim da su Banjalucanke izuzetno komunikativne i otvorene osobe.... za razgovor i sve ostalo.... a da dobijes malo onoga moras da se potrudis i u Chicagu, osim ako ne nudis zelebace za uzvrat....

Zakljucak, u poredjenju sa ostalim gradovima i mjestima u Bih ili RS Banjaluka je urban zapadno evropski grad..... :D

Poslednji put menjao Molotov dana 24 Avg 2007, 12:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Citiraj:
Ja drzim da su Banjalucanke izuzetno komunikatiovne i otvorene osobe.... za razgovor i sve ostalo....

100% tacno...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2007, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Mr. Simpson je napisao:
Апелујем на свакога да се не приступа навијачки, по систему "ја волим свој град па ми је због тога овдје све дивно и красно".

По мом мишљењу, Бањалука има један огроман хендикеп који у великој мјери одређује њен менталитет. Овдје скоро да и нема неке више средње класе становништва. Кад кажем виша средња класа, мислим на људе из градских породица чији су и родитељи људи из града, факултетски образовани. Такви млади људи углавном нису преоптерећени материјалним (наравно да воле да имају, али то им није најважније у животу, нити основно мјерило статуса у друштву). Пошто таквих има јако мало, за мене је БЛ просто један неуспјешан покушај града у којем се константно у зраку осјећа једна полусељачка атмосфера.

Менталитет позирања

патолошко настојање за очување репутације. Има превише глуме, сви се некако стисну, јер, не дај Боже да урадиш нешто опуштено и спонтано, многи ће то видјети и оде углед дођавола.
Не допада ми се.

prvu recenicu nek procitaju svi koji zele komentarisati :wink:

drugi pasus - definitivno TACNO
poslednja konstatacija takodje potpuno TACNA, a da mi se ne dopada, ne dopada mi se, no medjutim ne zivim sa svim tim ljudima u istoj prostoriji, tako da me zabole!
ko zeli (ili "ne zna drugacije" :oops: ) biti ukocen i PATOLOSKI brinuti o nekom svom "ugledu" u poluseljackom okruzenju, slobodno! :roll:

a stvarno nije istina da su ljudi u bl nekomunikativni, to je vrlo individualno, ali kao generalizacija potpuno netacno!

@Antidope - NARAVNO da se banjaluka ne moze porediti sa beogradom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Мало је тешко дискутовати када се крене са таквим личним нападима, испада да сам покренуо ову тему ради тога да бих кукао на бањалучке цуре.

А то ми није намјера. Наравно да ћу, када говорим о менталитету, првенствено говорити о дјевојкама, јер сам ја млад мушкарац, у годинама када је управо сцена мушко-женских односа један веома важан сегмент друштва у којем се човјек креће.

Не желим да се ово претвори у класичну дискусију о томе какви су лоши БЛ момци или БЛ цуре. Од како сам ушао у тинејџерске године (веома давно то бијеше), слушам те дискусије и то није поента.
Ипак, чињеница је да је у Бањалуци специфична та прича "момци су неспособни - не, цуре су уфуране" и нисам се, у својим путовањима по регији сусрео са сличним проблемом у било којем другом граду.

Базирати тврдњу да Бањалучанке нису затворене и као доказ наводити да ће те у Сплиту одбити цуре кад чују да си из БиХ - какве су то глупости? Људи не воле Босанце, па шта онда. Ја говорим о затворености међу људима који живе у једном граду (или, можеш додати и затвореност према странцима који не долазе из средине коју презиреш).

Ја нигдје нисам рекао да су БЛ мушкарци нешто бољи од цура, просто, ја то не могу да знам. Нисам никад био цура и не знам како је то чекати да ти неко приђе. Молим да ми се не трпају у уста ствари које нисам рекао.

Београд нисам ставио ту зато што сматрам да се БЛ са њим може поредити као град, ја поредим људе. И величина града с тим нема везе. Ако се не слажеш да су људи у БЛ затворенији него у БГ, онда ти разлика у величини града не игра никакву улогу.
Ја сам навео БГ зато што је то град у којем сам неко краће вријеме у више наврата провео и тамо сам имао другачија искуства него овдје, имао сам утисак да је упознавање далеко опуштеније него овдје. И неки моји пријатељи из БГ долазили су овамо и стекли исти утисак.

Уосталом, ево pamella_morrison се са тим заправо слаже:
Citiraj:
poslednja konstatacija takodje potpuno TACNA, a da mi se ne dopada, ne dopada mi se, no medjutim ne zivim sa svim tim ljudima u istoj prostoriji, tako da me zabole!
ko zeli (ili "ne zna drugacije" Embarassed ) biti ukocen i PATOLOSKI brinuti o nekom svom "ugledu" u poluseljackom okruzenju, slobodno! Rolling Eyes

Ако си укочен и само гледаш шта ће ко помислити, аутоматски си и некомуникативан. Размислите о томе.

Иначе, те приче о напаћеним дјевојкама којима нико не прилази ме увијек изнова забављају. Знам их и ја неколико. Типичан примјер је једна цура коју знам, има 26 година, изразито лијепа, изразито згодна, никад није имала момка. Није зато што јој се дословно нико не свиђа, а у град кад изађе заузима одбрамбену позу као да се боји да ће је нешто слузаво дотаћи. Она је прилично драстичан примјер, али таквих случајева има мали милион. Заправо, ја не познајем ни једну једину комуникативну дјевојку пријатног изгледа и разумно нормалног понашања која нема момка. Ни једну једину.

Е сад, то што те "очајнице" како их ти називаш себе сматрају комуникативним и што их и ти Антидопе сматраш за такве, то је други проблем.
Ето, опет се свело на дискусију на тему какви су БЛ момци и цуре.
Фуј.
Кајем се што сам уопште отворио тему сад.
Заборавите.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako se ne varam, a ne varam ovde se trazi neka plava krv, porijeklo, ovo-ono... A kako, prirodom stvari, nemamo plemickih porodica onda tu uskacu one kao fol urbane (bar u prvom koljenu)...

Da ne polituzujem previse, svi mi vodimo porijeklo iz pecine, htio to neko priznati ili ne. Zakljucke donesite sami.

Da nije bilo tih koji nisu uzvisenog ,,urbanog,, porijekla BL bi danas bila velicine reda jednog Donjeg Vakufa (bez uvrede za isti).

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 24 Avg 2007, 20:05, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
@Mr.Simpson

Aj ti nama fino reci sta tebe muci, konkretno? Ti bi da povalis nesto al ti ne ide od ruke, pa ti krive cure sto ne bacaju grudnjake na tebe dok prolazis kraj njih.
Potrudi se malo, poradi na taktici..... ja se eto ne slazem sa tobom u potpunosti i necu vise komentarisati, ti pokusaj naci istomisljenika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Mr. Simpson je napisao:
испада да сам покренуо ову тему ради тога да бих кукао на бањалучке цуре.А то ми није намјера.

Наравно да ћу, када говорим о менталитету, првенствено говорити о дјевојкама, јер сам ја млад мушкарац, у годинама када је управо сцена мушко-женских односа један веома важан сегмент друштва у којем се човјек креће.

Не желим да се ово претвори у класичну дискусију о томе какви су лоши БЛ момци или БЛ цуре. Од како сам ушао у тинејџерске године (веома давно то бијеше), слушам те дискусије и то није поента.

Ја нигдје нисам рекао да су БЛ мушкарци нешто бољи од цура, просто, ја то не могу да знам. Нисам никад био цура и не знам како је то чекати да ти неко приђе. Молим да ми се не трпају у уста ствари које нисам рекао.

Ето, опет се свело на дискусију на тему какви су БЛ момци и цуре.
Фуј.Кајем се што сам уопште отворио тему

covjek se odmah ogradio od tako necega, tako da stvarno ne kontam - antidope nije procitao post uopste ili sta????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U jednom, jedinom postu se kuka za ,,visom srednjom klasom,, sto je po definicija jedna vrsta kaste.

Ucili smo sta su kaste...

Dok se na kraju se zali na zatvorenost & odbojnost lokalnih cura...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 24 Avg 2007, 19:51, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 18:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Очито си ти неки сељо који се налази прозван у овој причи. :lol:
Јеби га, сине, неки виде разлику између сеоске и градске раје, ма колико ти то исмијавао. Жао ми је...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 18:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Mr. Simpson je napisao:
неки виде разлику између сеоске и градске раје

A sta fali seljacima? Hajd sad fino objasni...
BTW Rodjen sam i odrastao u BL i ne osjecam se prozvanim u nikojem smislu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Mr. Simpson je napisao:
Јеби га, сине, неки виде разлику између сеоске и градске раје, ма колико ти то исмијавао. Жао ми је...

A ti je vidiš na prvu? I preko foruma?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Lijepo sto imamo jos jednu temu na kojoj se mozemo svadjati.
O curama i momcima u bl se dovoljno raspravljalo na drugim temama tako da nema potrebe vise.
Sto se tice BL mentaliteta i o tome se raspravljalo ali se ima sta reci.
Imam tu srecu da sam uspio proputovati dobar dio Evrope i druziti se sa njihovom omladinom,vidjeti kako ljudi razmisljaju,kako se ponasaju,cemu teze u zivotu.Takodjer sam se dosta kretao i druzio i sa omladinom na podrucju bivse juge ali da suzim krug na Bosnu u prici bl mentalitet je uveliko drugaciji od sve i jednog bosanskog grada.
Ljudi ovdje jesu zatvoreni za komunikaciju,ne svi,ne generalizujem,i drze se osudjivacki.Ne kazem da toga nema i u drugim gradovima ali ne u ovolikoj mjeri.Mr Simpson je dobro rekao,ljudi se ne ponasaju opusteno da ne bi izgubili u ocima drugih reputaciju.
Kao da svi samo cekaju da neko uradi nesto spontano pa da se svi obruse na tog covjeka i ismiju ga.Toga sam se ovdje nagledao mnogo.
Ali kao sto Pamella rece ne zivim s tim ljudima i ne doticu me.
Znam da bi najlakse bilo pricati kako je sve super,opusteno,cool,urbano,poletno ali jeste malo sutra.
U vezi sa fakultetski obrazovanim ljudima mislim da skola nema nikakve veze sa mentalitetom i li bar nema velike veze,najvazniji je kucni odgoj.
BL je jedna velika provincija i to ce ostati zauvijek ako se se ljudi ne trgnu i pocnu ponasati drugacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Mr. Simpson je napisao:

Ovim svojim postom svrstao si se u sve i jednu kategoriju koju si naveo u prvom svom postu.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
orbit je napisao:
Kao da svi samo cekaju da neko uradi nesto spontano pa da se svi obruse na tog covjeka i ismiju ga.Toga sam se ovdje nagledao mnogo.
Znam da bi najlakse bilo pricati kako je sve super,opusteno,cool,urbano,poletno ali jeste malo sutra.

Ma daj šta serete vi, kad tako moram reći.. Svi se tu kao neke stare babe osećate kao nešto ugroženi da bi vas neko mogao gledati ovako ili onako ako uradite ovo ili ono..."svi se obruše i ismiju ga.." Tu ste proputovali neke Evrope i Amerike, ali vas najviše pogađa to što će vam se neko nasmejati ili ne znam ni ja šta.. I treba! Ako je to vaš najveći strah, ako je to odlika nekih proevropskih ljudi, onda mi je mnogo draže ostati malograđanin kao i do sada..

Ovog gore očigledno ispalila neka riba pa je došao da ispoljava neke frustracije ovde i propagira neko sveopšte nezadovoljstvo, ova se drži one svoje "ko o čemu, kurva o poštenju," a orbit je jednostavno pročitao njihove postove i iz svakog prepisao pomalo.

A ebote, dajte ljudi, što kaže naš narod .. gledajte u se i u svoje kljuse, umesto što se bakćete drugim ljudima i njihovim osobinama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Mr. Simpson je napisao:

Ovim svojim postom svrstao si se u sve i jednu kategoriju koju si naveo u prvom svom postu.

Жалим, али нисам видио другог избора. Изложен сам био личним нападима "ти си овакав, ти си онакав; дечко, ти требаш ово, ти требаш оно". Са личним нападима нећу кренути први, али ако сам нападнут - одговорићу. И не гарантујем за тактичност.

Него, да се вратим на тему, видим да се многи слажу са мном. Сада ме занима - гдје је рјешење? Да ли оно уопште постоји? Тешко је очекивати да се народ "трзне". Такве ствари се не дешавају.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni i dalje nikako nije jasno kako neko u dvije recenice moze napisati toliko protivrijecnosti???

Izvinjavam se sto nisam znao da se u krugovima bliskim visoj gradskoj raji razmislja na takav nacin.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 24 Avg 2007, 19:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
orbit je napisao:

Ma daj šta serete vi, kad tako moram reći.. Svi se tu kao neke stare babe osećate kao nešto ugroženi da bi vas neko mogao gledati ovako ili onako ako uradite ovo ili ono..."svi se obruše i ismiju ga.." Tu ste proputovali neke Evrope i Amerike, ali vas najviše pogađa to što će vam se neko nasmejati ili ne znam ni ja šta.. I treba! Ako je to vaš najveći strah, ako je to odlika nekih proevropskih ljudi, onda mi je mnogo draže ostati malograđanin kao i do sada..

Ovog gore očigledno ispalila neka riba pa je došao da ispoljava neke frustracije ovde i propagira neko sveopšte nezadovoljstvo, ova se drži one svoje "ko o čemu, kurva o poštenju," a orbit je jednostavno pročitao njihove postove i iz svakog prepisao pomalo.

A ebote, dajte ljudi, što kaže naš narod .. gledajte u se i u svoje kljuse, umesto što se bakćete drugim ljudima i njihovim osobinama.

Ух, а ти си неки велики психотерапеут. Покушаћу да ти нешто објасним. Кад се о нечему дискутује, онда постоје двије врсте аргумената:
1. аргументи чињеницама који се односе на предмет дискусије и
2. лични напади на саговорника/е са којим/а се не слажеш.
Овај други метод се сматра потпуно безвриједним и крајње непристојним, а ако не вјерујеш мени, можеш то провјерити са било ким ко је учествовао у раду оног дебатног клуба, то је једно вријеме било доста популарно и претпостављам да ћеш лако наћи некога ко се тиме бавио.
А ти управо тај други приступ примјењујеш.

Имаш ли ти неки контрааргумент?
Јеси ли путовао по регији или по свијету и упознао и неки другачији менталитет?
Ако јеси, има ли разлике у односу на Бањалучки или не? Аргументуј личним искусвом.

Ако немаш аргументата, молим те да ме не нервираш својим увредама и спамовањем. Уосталом,
по форумима има милион тема које мене не занимају па ја не трошим своје вријеме на то да идем од једне до друге и пишем "који вам је к**** људи, овакви сте, онакви сте", него пишем по темама које ме занимају.
Имаш ли ти шта паметније да радиш осим да наоколо вријеђаш?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 20:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
BlackHand je napisao:

Orbit nije od nikoga pomalo prepisao.Ne uzimam tudja misljenja kao svoja.
Ako sam za svog zivota naucio ista to je razmisljati svojom glavom.
Slozio sam se sa pojedinim stvarima ovdje napisanim jer ih i ja dozivljavam tako.
Ovdje uopste ne pricam ni o kakvom strahu da ce neko biti ismijan nego o tendenciji da neko nekome uvijek spusti i ispadne pametniji.To je malogradjanski fazon iskompleksiranih ljudi koji se jedino znaju dokazati kroz napadanje drugih.
Ne govorim da u evropskim zemljama tece med i cvijetaju ruze i tamo ima svakakvih ljudi ali imam utisak da ljudi zive jednostavno opustenije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Licna obracanja sa moje strane obrisana, iako im je tu mjesto jer je pokretac postavio diskusiju na osnovu svojih licnih zapazanja. Sto ne mora znaciti i objektivnih. Dosao je cak i do ,,necijih,, roditelja. Ali dobro...

Evo sta mene zanima:

Kako se na jednoj strani moze zaliti za necim tako kruto profilisanim poput ,,gornje srednje klase,, a ujedno osudjivati zatvorenost djevojaka koje bi, valjda, trebale padati nicice na spomen pripadnosti odredjenoj klasi/kasti?

Zar upravo to nije licemjere i najcrnji provincijalizam?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]