Prva greska... poredis BG sa BL ... jest da pocinje sa B, ali ne budi smijesan.
Prvo, skontaj da zivis u Bih (RS).... onda skontaj npr. da se niko ne uvrijedi da npr. zivis u Derventi ili Sanskom Mostu? Sta bi onda pisao o mentalitetu?
Banjaluka ima status velikog grada samo zato sto je u Bosni (wiki .... >100.000 stanovnika. Ali poredjenje sa BG je smijesno.
Nije istina da su cure kako kazes zatvorene ili kako si vec opisao.
Naprotiv, muskarci su pasivni i nisu svjesni koliko su cure, djevojke ili pak zene "otvorene" komunikativne.... i nije istina da
Citiraj:
нема неке више средње класе становништва. Кад кажем виша средња класа, мислим на људе из градских породица чији су и родитељи људи из града, факултетски образовани. Такви млади људи углавном нису преоптерећени материјалним
vec ima. Grad je PUN mladih komunikativnih, pametnih i perspektivnih djevojaka, pa i momaka.
Ajde ti nama reci, posto vidim da te to muci, na kojim to mjestima, lokalitetima, kaficima ili pak klubovima stices utisak da
Citiraj:
су, рецимо, у просјеку далеко затвореније за упознавање него нпр. у једном Београду
?
Da li iskaces iz zbunja na ulici u pola noci pred njih ili imas kulturan pristup
Citiraj:
неке више средње класе становништва
?
Muskarci su poliko pasivni da su u stanju cijelu noc provesti u zagrljaju boce piva gledajuci i slineci za djevojkom, a ne stisnuti muda prici i kulturno dati do znanja sta te "muci".
Pri tome moras imati na umu da djevojka zaista nije u raspolozenju za upoznavanje iz opravdanih razloga da nije njen dan, da je udata ili ima momka, pala na ispitu, ostala trudna nezeljno i slucajno, a saznala taj dan, a ne zna skim, da ima neku sifru ili da je jednostavno lezbo, ili da joj se jos jednostavnije ne svidjas.
Ne mozes tek tako da svalis sav teret na djevojke kako su one ruralne, a mi muskarci ultra urbani........... ja sam zivi svjedok da npr. masa djevojaka od 19 - 35 godina vape da im "normalni" momci pocnu prilaziti i u ocaju svaki vikend izlaze na pjesta gdje bi se mozda nasao taj princ, a da im se taj lokalitet uopste i ne svidja, cak sta vise gadi im se.
Ali corak, momci gledaju i nalijevaju pive i alkohol, komentarisu guz i grudi, silikon ili nos ali prilaz 0! Znam, jer sam informisan direktno od takvih ocajnica, koje su po prosjeku "objejktivno" lijepe, zgodne i visoko obrazovane.
Idi npr. u Split (u poredjenju sa BL demogafski isto), pa pridji djevojci i pocni pricu, cim skonta da si iz Bosne crveni karton, jos dobijes po glavi od nje ako brzo ne napustis prostor.
Ja drzim da su Banjalucanke izuzetno komunikativne i otvorene osobe.... za razgovor i sve ostalo.... a da dobijes malo onoga moras da se potrudis i u Chicagu, osim ako ne nudis zelebace za uzvrat....
Zakljucak, u poredjenju sa ostalim gradovima i mjestima u Bih ili RS Banjaluka je urban zapadno evropski grad.....