banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 12:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jezivo,da ne povjerujes,a izgleda da tu ima i one malogradjanstine,sta ce selo da kazem ako odem,ne daj boze bilo kome da da pokusa dici ruku na mene,odrobijala bih ga bez sekunde razmisljanja :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2006, 16:51
azdajica-ny je napisao:
jezivo,da ne povjerujes,a izgleda da tu ima i one malogradjanstine,sta ce selo da kazem ako odem,ne daj boze bilo kome da da pokusa dici ruku na mene,odrobijala bih ga bez sekunde razmisljanja :mad:

meni ovo nije bas jasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
e ovako: imam komsinicu,fakultetski obrazovana mlada zena,koju redovno muz tuce a mi zovemo miliciju jer je to jezivo slusati,kad su je svi pitali sto ga ne prijavi i sto se ne razvede,ona je rekla "sta ce ostali reci,ne mogu ja biti razvedena zena :roll: "
a to sto sam ja pisala u prvo licu je iz tog razloga sto bih ja nekog golim rukama na spavanju ubila da me samo pokusa udariti :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
che.guevara je napisao:
Helena je napisao:
O kakvoj ti ravnopravnosti pricas ziv bio?? Znam da si "zenomrzac", lude godine, pubertet, niko te ne voli...ali bato, o kakvoj ravnopravnosti pricas??

Pa o kakvoj... Sme da te bije policija, sme da te bije komšija, pa onda sme da te bije i muž:P Ja ženomrzac ...

Ne, ti mozda nisi zenomrzac. Tebe mlate hormoni. Pubertet ovo ono...

(Svaka iole ozbiljna tema ode u krasni)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 17:03 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Helena je napisao:
Tebe mlate hormoni. Pubertet ovo ono...

Jest, šta ćeš, i to će proći :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Srecom...ovim stavom ne znam kuda bi "krenuo"... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Budite sretni, u kako zatucanoj zemlji zivimo, da je cifra samo 5%... Ne bi me cudilo da ovde i 30 posto zena misli da muz ima pravo da ih tuce... Srecom, proci ce jednom i ti zaostali uticaji patrijarhata...

Da odgovorim za samaranje, iako sam prije vec pricao, ali ajde.de.
Ja cu svakoj zeni vratiti samar, ali je nikad necu prvi osmariti. Sta sijes, to ces i poznjeti. Jesam i ja fizicki slabiji od boksera koji ima 2m i 120 kg, jel on ne treba meni vratiti kad mu u zharu svadje razljepim shamar?
Uostalom, samar je simbolika, a ne udarac, koja borilacka vjestina trenira shamar? Da li je ikada neko osudjen jer je zbog jednog samara ugrozio fizicku egzistenciju ili tesko ozljedio drugu osobu? Naravno, ne opravdavam ni shamar ni shamaranje, samo je glupo stavljati samar u isti kos sa sakom/nogom u glavu, jer je samar nesto sto nastaje kao vrhunac bjesa, afektivna radnja, sa ciljem da natjera drugu osobu da ushuti, ili da se pokusa "dozvati sebi".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samar ili saka/noga u glavu je isto ponizenje.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Helena je napisao:
Samar ili saka/noga u glavu je isto ponizenje.....

Pa onda je i ponizenje za muskarca kada ga zena osamari, ne? I samar nema svojstvo fizickog nasilja u kojem se zele drugome nanijeti tjelesne povrede.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno da je ponizenje kad jedno drugo samara. Vec rekoh tu smo isti. Isto nerviramo jedni druge. Ali realno, koliki je procenat zena da samara muzeve ako koliki muskaraca da samaraju zene??

Samar je samar. Mili, kad te mrcina od 200 KG raspali, ima glava tri puta da se okrene. Nek uhvati zenu, opali joj 2-3 samara rucerdom duplo vecom od njene glave, nema je nigdje. Nije nasilje??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
azdajica-ny je napisao:
e ovako: imam komsinicu,fakultetski obrazovana mlada zena,koju redovno muz tuce a mi zovemo miliciju jer je to jezivo slusati,kad su je svi pitali sto ga ne prijavi i sto se ne razvede,ona je rekla "sta ce ostali reci,ne mogu ja biti razvedena zena :roll: "
a to sto sam ja pisala u prvo licu je iz tog razloga sto bih ja nekog golim rukama na spavanju ubila da me samo pokusa udariti :lol:

ja bih mu K**** odrezala pa nek se onda kurchi :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 22:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2006, 16:51
pa dobro onda i zasluzuju da je tuce ako je toliko glupa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 08:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Jedan moj prijatelj radi u MUP-u i znam da svaki dan na području Mejdana bude prijaljeno nekoliko slučajeva nasilja nad ženama.
Ali nedavno mi je ispričao situaciju kada je mužprijavio ženu za zlostavljanje. Navodno su se posvađali oko neke gluposti, i ona ga je nekoliko puta ošamarila, i nastavila udarati rukama i nogama, dok se on nije branio. Na kraju je pozvao policiju, koji se sprdali na račun toga i prepričavali kome su stigli!
Slažem se da je 5% i dobra cifra, u odnosu na to koliko smo zatucani i gdje živimo. I ne mislim da je to realna cifra, mislim da je procenat mnogo veći, posebno u ruralnim sredinama. Nekako se pretpostavlja da žene na selu, neobrazovane, prilično "zatucane", ne znaju za ništa bolje do svog muža i njegovog batinjanja, pa još sebe krive što mu nisu napravile ljepši ručak ili bolje oprale noge, možda onda ne bi dobile batine!!!
Mada, nije ni to pravilo! Ta komšinica koju je neko pomenuo je završila fakultet i živi u gradu, pa opet ništa!
Sve me ovo podsjetilo na "Ženski rodoslov" Ljiljane Habjanović-Đurović....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 13:25 
Urednik
Urednik

Jao Helena koji je tebi vrag danas (juče, prekjuče...) ? Biju se ljudi kad im je bogom dato!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E svasta...nemos vjerovat'....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mišur je napisao:
Jedan moj prijatelj radi u MUP-u i znam da svaki dan na području Mejdana bude prijaljeno nekoliko slučajeva nasilja nad ženama.
Ali nedavno mi je ispričao situaciju kada je mužprijavio ženu za zlostavljanje. Navodno su se posvađali oko neke gluposti, i ona ga je nekoliko puta ošamarila, i nastavila udarati rukama i nogama, dok se on nije branio. Na kraju je pozvao policiju, koji se sprdali na račun toga i prepričavali kome su stigli!
Slažem se da je 5% i dobra cifra, u odnosu na to koliko smo zatucani i gdje živimo. I ne mislim da je to realna cifra, mislim da je procenat mnogo veći, posebno u ruralnim sredinama. Nekako se pretpostavlja da žene na selu, neobrazovane, prilično "zatucane", ne znaju za ništa bolje do svog muža i njegovog batinjanja, pa još sebe krive što mu nisu napravile ljepši ručak ili bolje oprale noge, možda onda ne bi dobile batine!!!
Mada, nije ni to pravilo! Ta komšinica koju je neko pomenuo je završila fakultet i živi u gradu, pa opet ništa!
Sve me ovo podsjetilo na "Ženski rodoslov" Ljiljane Habjanović-Đurović....

Sto se tice profila zena koje su zrtve nasilja, mislim da ih ima svih obrazovnih kategorija i svih profesija. Jer. koliko cemo dozvoljavati da nas drugi tlaci ne zavisi ni od toga koliko smo knjiga procitali, koliko smo naucili, niti koliko smo zatucani ili nismo, ni gdje zivimo, nego ponajvise zavisi od toga koliko su nam ulijevali ljubavi u djetinjstvu, postovali nas i prirodno nas ucili da volimo i cijenimo sebe, gradimo svoje dostojanstvo i stitimo svoje licne interese i integritet licnosti, te koliko je izgradjena svijest o zastiti samog sebe i svijest o vlastitoj vrijednosti.
Najvise se to pabirci u odnosima s clanovima porodice i bliskim prijateljima, a manje je za ovo pitanje bitno u kom si gradu/drzavi ili koji ti je stepen stucne spreme ( tome u prilog je argument da zrtava nasilja ima svuda, od nisko- do visoko razvijenih zemalja) itd

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 01:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
XIX century je napisao:
Sto se tice profila zena koje su zrtve nasilja, mislim da ih ima svih obrazovnih kategorija i svih profesija. Jer. koliko cemo dozvoljavati da nas drugi tlaci ne zavisi ni od toga koliko smo knjiga procitali, koliko smo naucili, niti koliko smo zatucani ili nismo, ni gdje zivimo, nego ponajvise zavisi od toga koliko su nam ulijevali ljubavi u djetinjstvu, postovali nas i prirodno nas ucili da volimo i cijenimo sebe, gradimo svoje dostojanstvo i stitimo svoje licne interese i integritet licnosti, te koliko je izgradjena svijest o zastiti samog sebe i svijest o vlastitoj vrijednosti.
Najvise se to pabirci u odnosima s clanovima porodice i bliskim prijateljima, a manje je za ovo pitanje bitno u kom si gradu/drzavi ili koji ti je stepen stucne spreme ( tome u prilog je argument da zrtava nasilja ima svuda, od nisko- do visoko razvijenih zemalja) itd

Izvrsna analiza. :thumbleft:

Cinjenica je da nasilje nad zenama postoji sirom svijeta. Sklonista za zene zrtve nasilja su potekla upravo sa Zapada. Ipak je vjerovatno da je vise nasilja u siromasnijim drustvima, po onoj izreci "Kad siromastvo pokuca na vrata, ljubav izadje kroz prozor".

Samo...ni siromastvo, ni alkohol, a pogotovo ne "prijeka narav" nije opravdanje za bilo kakvo nasilje nad zenama, bilo ono duhovno, mentalno ili fizicko. Neki medju muskarcima ce uvijek ciniti neko od ovih nasilja nad zenama, jer su slabici koji misle da se na taj nacin dokazuje muskost.

Sve dok mi sve ne kazemo - dosta. A onda stanemo iza svojih rijeci, jednom za svagda.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 10:54 
Urednik
Urednik

Jao Ružo, daj molim te, šovinisto! Zašto čovek sme da tuče čoveka a ne sme da tuče ženu? Do kad ćete nas diskriminisati! Free fight!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Jao Ružo, daj molim te, šovinisto! Zašto čovek sme da tuče čoveka a ne sme da tuče ženu? Do kad ćete nas diskriminisati! Free fight!

Tako je che.gevara, tako je. Samo ne znam kako se urednik ovog podforuma ( cini mi se Vader) oglushuje o ove tvoje "provokacije" i dozvoljava da tvoji postovi ostanu neizbrisani. ( nema veze sto je to mozda tvoj nacin da budes duhovit, zanimljiv ili ne znam sta vec).

Vader: molim da che.gevarine postove sa ove teme prebacis na "humor" jer tamo pripadaju. Preciznije na "crni humor". To mislim, ako ti se radi posao urednika. Ako ti se na obavlja, onda ti nemoj.

Svaka cast Vader!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 12:45 
Svako izivljavanje nad slabijim (bilo zensko ili musko) zasluzuje rigoroznu kaznU!!!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]