banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 13:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Bolje bi bilo asfaltirati ulice (ponovo) prije nego postavljati ovako skup nadzor.

Ima ulica, a bogami i raskrsnica koje su toliko oštećene da moraš voziti slalom.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 16:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
DELLBOY je napisao:
Bolje bi bilo asfaltirati ulice (ponovo) prije nego postavljati ovako skup nadzor.

Ima ulica, a bogami i raskrsnica koje su toliko oštećene da moraš voziti slalom.

a imas i ulica po kojima je voznja kao da si na testu nekog dobrog terenca (nesto u stilu Ace Ventura 2)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Koliko god mi smeta navigacija kroz rupe, radije bi vidio pauka kako patrolira i kupi sa trotoara, a jos vise od toga bi volio drotove na raskrsnicama za vrijeme rush houra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 20:27 
DELLBOY je napisao:

Zar nije bolje dici pare na prekrsajima pa od toga praviti ulice!!!?? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 21:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
bigman je napisao:
Сваки помак у овом смјеру поздрављам, ма колико маргиналан био...
:D

Ne znam da li rade, ali vec vise od godinu dana gledam 2 kamere, jednu na pasareli na tranzitu poslije djukiceve i energopetrolove pumpe i drugu prekoputa hotela nana. Fine, male IR kamere, postavljene na reflektore. Slucajno ih zapazio kad sam se vozio biciklom, pa od tada stalno usporavam na tim dijelovima. Vjerovatno ima jos negdje postavljenih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
To ne bi bila losa ideja, jer se dosta mladih i nadobudnih vozaca (kao i pokoji stari sizofrenicar) ponasaju kao da su pjesaci tu da ih oni gaze.
Ne smijes preci na zebri ulicu.
A ako nema semafora, zebre kao i da nema, hebe se njima sto 20 ljudi stoji na zvizganu i ceka da se neko smiluje i stane im da predju.

Prije par dana sam vidjela jako ruznu scenu, gdje mladji trce na zebri jer vozaci ne usporavaju, a mladi bracni par sa bebom u kolicima stoji i stoji i stoji...
Raskrsnica je ona kod gradskog mosta, kad se prelazi do Tropica i Vodovoda. Zebra ima, ali fali semafor, da bi bar neko stao pjesacima.
I sad mladji mogu pretrcati (posto vozaci nemaju obicaj da im stanu), ali bracni par ne moze bas sprintati sa bebom u kolicima. A sunce pici. Potrajalo je dok se jedan covjek u nekom trosnom autu smilovao i stao da predju.

To se cesto desavalo i na zebri u Mejdanu, dok je bila pijaca tamo.
Stariji ljudi iz Mejdana 2 dodju do pijace, kupe sta im treba i kad hoce nazad nacekaju se, ali bas nacekaju, sa cekerima punim povrca u rukama, da se neko doslovno smiluje i stane.
Sad imamo semafor koji je pisurija ovog grada i ja bih na streljanje onog ko je smislio tajming crvenog i zelenog. To ocito nije bio covjek sa saobracajnim fakultetom sposoban da napravi odgovarajuce intervale, a ocito je i covjek koji ima problema sa shvatanjem vremena.
Crveno traje cijelu vjecnost, a zeleno dovoljno dugo da ja dodjem do pola zebre i vec pocne blinkati. :D
I sad zamislite kako je nekoj bakici ili djedu, oni tek sto su posli preko pjesackog vec im je crveno, a nisu ni do pola dosli. I onda im seljacine za volanom spominju familiju i trube.
Valjda bi sa 80 trebali prelaziti zebru kao sto je Karl Luis trcao na natjecanjima.

O tome sto se trotoari pretvaraju u parkinge jer vlasnici se parkiraju gdje je njima zgodno ne treba trositi rijeci. I onda kad si primoran sici na ulicu, jer su na trotoaru automobili, onda ti vozaci trube jer im smetas na cesti. Valjda bi trebala ici po krovovima parkiranih automobila. Hebe se njima sto mene alpinizam uopste ne zanima.
Po tome je meni ostala u sjecanju ulica koja je prolazila kraj nekadasnjeg Kneza, ali sad je bolje stanje (bar kad ja tu prolazim).

Zivim u jednosmjernoj ulici kroz koju u toku dana prodje relativno malo automobila, ali ima dovoljan broj onih koji voze u zabranjenom smjeru.
Magarac je tako naletio na mene i kumu (trudnica) izlazeci ne bas sporo sa parkinga izmedju zgrada i skrecuci u zabranjenom smjeru. U zadnji momenat je kocio. I naravno - on se dernjao na trudnu zenu i prijetio joj fizicki (uz suvozaca koji se takodje klincio i prijetio nasiljem).
Kad im je ona isfurana prijetnjama ironicno rekla da izlijecu sa strane (gdje je vidik zaklonjen parkiranim kombijem, naravno :roll: ) i jos skrecu u pogresnom smjeru - maloumnici su uz dreku i uvrede dodali da oni zive tu u tim zgradama i imaju na to pravo, a ona je glupaca!!!
Valjda kad zive tu za njih ne vrijedi zabrana kretanja u odredjenom smjeru. :roll:
To im je logicno, ali su poludili kad je kuma spomenula kako zivi uz auto put pa ipak postuje propise, a ne ulijece na autoput kako je njoj zgodno.

Nije bolji slucaj ni sa pjesacima koji trce ispod pasarele ili se vuku kad im vozac stane dok prelaze ulicu mimo zebre ili jos odluce telefonirati na pola puta ili vidjeti sta to pise u poruci koju su dobili...

Kultura u saobracaju nam je koma. Treba prvo dovesti u red vozace, a nakon njih i pjesake. I to po kratkom postupku i visokim kaznama.
Ja bih kamere stavljala na svakih 10 metara - brzo bi se one otplatile kakav smo mi narod.
Ali da bude ni po babi, ni po stricevima.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 03:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
sta ce ti kamere, vidi se golim okom...ako ces samo snimati a nista preduzimati ..ne znam koja je svrha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 06:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
zipp je napisao:
sta ce ti kamere, vidi se golim okom...ako ces samo snimati a nista preduzimati ..ne znam koja je svrha.

Snimak kamere može da se iskoristi kako bi naši izuzetno efikasni sudovi (koji ljeti rade od 8 do 11) donosili automatske kazne, bez postupka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
sve je tačno ovo što ventilator kaže, stanje je užasno, zato što su ljudi takvi kakvi su, a pored toga i dalje smatram da u ovom gradu ima previše auta, ili premalo prostora, ma i jedno i drugu, i kad spojiš tu saobraćajnu gužvu i ljude koji su takvi kakvi su onda je stanje takvo kako ga je ventilator opisala, ne može ni biti drugačije

ne nadam se promjenama na bolje, treba samo gledati u sebe, da ostaneš normalan pored svega, svijet se ne može mjenjati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Mora biti previse automobila kada se ljudi prese*avaju! Posao im 20 min od kuce, ali ipak idem autom, nisam ja goljo da idem pjeske, ili ne daj boze zadnja sirotinja da korisitm bicikl, nisam na te grane spao!
I bice ih previse dok god imamo taj mentalitet, moj buraz zivi kod dvorane borik, ali u Topolino na kafu ide autom, jebiga, ima se deset minuta do tamo hodati... Jos gore, drugi ide u kafanu koja je 500 m od kuce autom... I ne bilo onda guzvi i naparkiranih po trotoaru i ko zna kuda!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Upravo tako :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U sustini ce te kamere najvise djelovati psiholoski na vozace (i to samo danju) i to samo u prvih pola godine i to cisto zbog neznanja.
Nazalost, tako su ograniceno dijelovali i Golfovi sa kamerama na koje danas padaju tek totalno neupuceni likovi. Taj projekat je zbog tih ali i drugih razloga potpuno propao i sada je u na nivou krajputaske policijske patrole.

Ovo govorim, jer mi je tesko povjerovati da ce sistem naplate kazni biti nezavisan od ljudskog uticaja. Citaj, efikasan, automatizovan i nepotkupljiv. Samim tim, opet ce sve po starom cim narod osjeti tu neefikasnost.

Dalje, Gradska uprava nema prava kaznjavati vozace i najvjerovatnije taj sistem ce sluziti tek za nadzor nad guzvama, raskrsnicama itd. U slucaju udesa, a na zahtijev suda, ce se vjerovatno moci izuzeti snimci koji ce pomoci u rasvijetljavanju udesa i to je to.

Bez obzira na sve eventualne tehnicke nedostatke, taj sistem moze spasiti dosta zivota i to uz pomoc uz dobre i konstantne medijske pokrivenosti tog i slicnih projekata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
zipp je napisao:

Baš tako...

Tamo ispred Žitopeke je svako veče ludnica od nepropisno parkiranih automobila! (da mogu vjerovatno bi do roštilja prišli)
A prekoputa stoji drot, bez kape, puši cigaretu i kulira...

Qrčina!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E zato ti je automatizovan sistem ZAKON. Pa sta kosta, kosta.

Osim toga, da se ne zezamo, ti sistemi naplate kazni nisu napravljeni da drzava zaradi, vec da se prvenstveno sacuvaju zivoti i da se kroz to dodje do ogromnih usteda koje ce u konacnici ekonomski otplatiti te skupe projekte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
_Felix_Moses_ je napisao:
Koliko god mi smeta navigacija kroz rupe, radije bi vidio pauka kako patrolira i kupi sa trotoara, a jos vise od toga bi volio drotove na raskrsnicama za vrijeme rush houra.

Manja je gužva kad ih nema.

Čist primjer je raskrsnica kod Kastela prema Gradskom mostu.
Ujutro kad stane drot, gužva se uhvati do semafora u Mejdanu.
Kad ga nema, nema ni gužve.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 11:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
to postavljanje nadzora je golo preseravanje...bolje da asfaltiraju ulice tamo gdje treba (skoro svuda).

p.s. zipp has stolen my avatar ;(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 11:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2007, 08:12
DELLBOY je napisao:
_Felix_Moses_ je napisao:

Manja je gužva kad ih nema.

Čist primjer je raskrsnica kod Kastela prema Gradskom mostu.
Ujutro kad stane drot, gužva se uhvati do semafora u Mejdanu.
Kad ga nema, nema ni gužve.

a šta kažeš za raskršće između medicinske elektronike i čajaveca? tu se ne možeš uključiti po 10 minuta. jebote, koji haos tu bude u 8 ujutro

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]