Hej, Gorštače, sjajna tema!
Evo malo spojlera i od mene:
LUDE GODINE - iako na kraju prvog dijela (nakon "uspješnog" abortusa) Bata Živojinović kaže "Marija je dobro, ali teško da će više ikada biti majka", ona ipak u nekom od kasnijih dijelova (četvrti?) rađa dobrog starog sina Mišu
HOSTEL - Tip po imenu Paxton uspijeva da preživi, izvuče se i pobije sve živo.
IDENTITY - ubica je dječak
BLADE RUNNER - Dekard (po mojoj slobodnoj procjeni, a Harison Ford je na mojoj strani) NIJE replikant
VACANCY - Kejt Bekinsejl i Luk Vilson prežive torturu.
THE LIBRARIAN: RETURN TO KING SOLOMON'S MINES - Glavni negativac je Ujka Džeri (!)
AUSTIN POWERS IN GOLDMEMBER - Ostin i Dr. Evil su braća (!!!), obojica sinovi Najdžela Pauersa. Mini-Me prelazi na stranu dobra, kao i Dr. Evil, dok njegov sin Skot ostaje zao i u procesu gubi svu kosu.
THE PRESTIGE - Bordenov pomoćnik je zapravo njegov brat blizanac (tako je izveden trik sa prenesenim čovjekom). Angier gine na kraju, kao i jedan od blizanaca (onaj koji je u zatvoru biva obješen).
THE ILLUSIONIST - Ubistvo Džesike Bil je lažirano. Sve je zavjera koju su od samog početka kovali Edvard Norton i Džesika Bil. Oni na kraju žive sretno do kraja života.
DON'T LOOK NOW - Donalda Saterlenda na kraju ubija (baba?)-patuljak u crvenom odijelcetu, koju je on proganjao kroz čitav film misleći da je to njegova preminula kćerka.
THE OMEN - Demijen je Antihrist (!). Policija ubija Gregorija Peka na kraju i Demijen trijumfuje (doduše, srokaju ga u trećem dijelu).
SE7EN - ubica je Kevin Spejsi. Posljednja žrtva mu je Gvinet Poltrou. Bred Pit ga ubija.
THE EXORCISM OF EMILY ROSE - Na kraju nije baš najjasnije da li je Emili stvarno bila opsjednuta.
LEPTIRICA - Radojka je vampir!!!
SVETO MESTO - Pjevač Kuguarsa gine!
ROCKY BALBOA - Imali smo pokušaje spojlera za ovaj film, ali nisu bili sasvim precizni. Daklem, u bioskopskoj verziji Roki gubi od Diksona tijesno na poene, ali poraz je nebitan. Bitno je da je Roki istjerao svoje demone. I Dikson je profitirao jer je konačno imao ravnopravan meč i publika je počela da ga voli. (Kažu da postoji alternativni kraj u kojem Roki pobjeđuje)
THE RUNNING MAN - Švarci will be back!
PLEASANTVILLE - Čitav Plezentvil na kraju dobija boju. (ovo je, uz BALLISTIC: ECKS VS SEVER i THE NUMBER ONE GIRL, jedan od tri najgora filma ikad snimljena)
MURDER BY DEATH - čitav film je parodija na krimiće i (namjerno) nema nikakvog smisla. Na kraju ima gomilu besmislenih plot-twistova gdje prvo "saznajemo" da je Tvejn zapravo živ, zatim da je to zapravo maskirani batler i na kraju da je to zapravo maskirana kuvarica. Niko od detektiva ne dobija nagradu, ali svi prežive.
ANGEL HEART - Ubica je ni manje ni više nego Miki Rurk. Lisa Bone (s kojom se žegnuo) mu je kćerka. Luis Sajfer je Lucifer. Džoni Fejvorit je zapravo - Heri Ejndžel.
WILD THINGS - SVI su umiješani.
LAST TANGO IN PARIS - Manijaka Marlona Branda na kraju Marija Šnajder upuca.
THE VILLAGE - Ne samo što su "oni o kojima se ne govori" izmišljeni, nego se još i priča zapravo dešava u SADAŠNJE vrijeme.
UNBREAKABLE - Samjuel Džekson je negativac.
Toliko za sada od mene, nisam čitao sve prethodne postove, pa se izvinjavam ako sam se ponavljao.