Warrior of the Light je napisao:
A šta je on to toliko strašno i užasno učinio?
Mislio svojom glavom? Slijedio svoj put? Nije se plašio novog i nepoznatog? Pisao "radove" neke 'strašne' i vršio 'strašne' rituale? Živio na samom početku perioda "magijskog preporoda" i ostao zapamćen kao jedan od pionira???
Зар се по теби не може "мислити својом главом" без проучавања и бављења црном магијом?
Мада сам упознат са тим и таквим концептима "слободе",
и нажалост врло често сретао жртве тих истих црномагијских концепата слободе и љубави, углавном су се њихове приче завршавале самоубиством или у најбољем случају психозама.
Јако ме занима шта је то "ново и непознато" у Левијевим дјелима?
Сви ти ритуали и технике о којима пише су много старији од њега,
само што је начин на он који пише о њима прилагођен читатељима 20 вијека и политици сатанизма у 20 и 21 вијеку.
Citiraj:
Aleister Crowley, who was born the year that Levi died, claimed he was the reincarnation of Levi.
Da, meni je to sasvim dobar primjer osobe posvećene duhovnom životu.
Citiraj:
.
..one of the key founders of the twentieth century revival of magic and contemporary witchcraft...
Text sam postavio upravo zato što sam pronašao ono što i sam osjećam, sažeto u nekoliko lijepih rečenica:
Priviđenje Boga! Taj posljednji idol na zemlji;
ta antropomorfna utvara koja zlurado postaje nevidljiva
Citiraj:
A da si bolje pročitao text, skontao bi da Levi ni najmanje ne negira postojanje Boga, nego ga upravo potvrđuje.
Прочитао сам раги пријатељу и текст, а и његове књиге,
и ничег паметног ни духовног ту нема, осим духовног лутања.
Citiraj:
Ono čim je ogorčen jeste "nemoguća misija" da se Bog obuhvati ljudskim umom, jer se kao rezultat toga javlja "konačna personifikacija beskonačnosti" tj. ono što si ti citirao, priviđenje, idol...
А шта је друго ова његова изјава већ његово "дефинисање" односно немогућ покушај "смјештања", "обухватања" и "дефинисања" Бога???
Што се тиче приче да је он сирот, само хтио да укаже на лоше визуелизације божанства, опет све пада у воду када се сјетимо његовог првог стварног покушаја у некромантији - призивање Аполонија Тијанског у Лондону 1854 године.
Немој да се лажемо Wariore, братски ти кажем, у питању је најобичније вјештичарење које је тада било мода међу интелектуалцима и племством.
Citiraj:
Svaki pokušaj shvatanja Boga "duhom" (tj. umom, intelektom) osuđen je na stvaranje jedne takve prikaze, kojoj onda bivaju upućene sve molitve i nadanja.
Дух се не односи на интелект, али добро. Визуелизације приликом молитве не постоје у хришћанству, али постоје у херметизму, тако да није јасно коме леви ову критику упућује.
Citiraj:
Alternativa ovome je da se odbaci svaki pokušaj dokučivanja božanskoga intelektom, te da se dopusti da "srce" (tj. ona iskra koja tinja u svima nama, a koja vješto izmiče svim opisima) osjeti i doživi božansko: "Naš duh mora ostati nijem pred njim, i samo naše srce ima pravo da mu da ime: Oče naš!"
Само што та искра није ту
а приори, већ у онима "сиромашнима духом гордости и високоумља". Након играња са црном магијом и вјештичарењем, не остане у човјеку много тога ни лијепог ни свијетлог.