banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Warrior of the Light je napisao:
A šta je on to toliko strašno i užasno učinio?
Mislio svojom glavom? Slijedio svoj put? Nije se plašio novog i nepoznatog? Pisao "radove" neke 'strašne' i vršio 'strašne' rituale? Živio na samom početku perioda "magijskog preporoda" i ostao zapamćen kao jedan od pionira???

Зар се по теби не може "мислити својом главом" без проучавања и бављења црном магијом?
Мада сам упознат са тим и таквим концептима "слободе",
и нажалост врло често сретао жртве тих истих црномагијских концепата слободе и љубави, углавном су се њихове приче завршавале самоубиством или у најбољем случају психозама.

Јако ме занима шта је то "ново и непознато" у Левијевим дјелима?
Сви ти ритуали и технике о којима пише су много старији од њега,
само што је начин на он који пише о њима прилагођен читатељима 20 вијека и политици сатанизма у 20 и 21 вијеку.

Citiraj:
Aleister Crowley, who was born the year that Levi died, claimed he was the reincarnation of Levi.

Da, meni je to sasvim dobar primjer osobe posvećene duhovnom životu.

Citiraj:
.
..one of the key founders of the twentieth century revival of magic and contemporary witchcraft...

Text sam postavio upravo zato što sam pronašao ono što i sam osjećam, sažeto u nekoliko lijepih rečenica:

Priviđenje Boga! Taj posljednji idol na zemlji;
ta antropomorfna utvara koja zlurado postaje nevidljiva

Citiraj:
A da si bolje pročitao text, skontao bi da Levi ni najmanje ne negira postojanje Boga, nego ga upravo potvrđuje.

Прочитао сам раги пријатељу и текст, а и његове књиге,
и ничег паметног ни духовног ту нема, осим духовног лутања.

Citiraj:
Ono čim je ogorčen jeste "nemoguća misija" da se Bog obuhvati ljudskim umom, jer se kao rezultat toga javlja "konačna personifikacija beskonačnosti" tj. ono što si ti citirao, priviđenje, idol...

А шта је друго ова његова изјава већ његово "дефинисање" односно немогућ покушај "смјештања", "обухватања" и "дефинисања" Бога???

Што се тиче приче да је он сирот, само хтио да укаже на лоше визуелизације божанства, опет све пада у воду када се сјетимо његовог првог стварног покушаја у некромантији - призивање Аполонија Тијанског у Лондону 1854 године.
Немој да се лажемо Wariore, братски ти кажем, у питању је најобичније вјештичарење које је тада било мода међу интелектуалцима и племством.

Citiraj:
Svaki pokušaj shvatanja Boga "duhom" (tj. umom, intelektom) osuđen je na stvaranje jedne takve prikaze, kojoj onda bivaju upućene sve molitve i nadanja.

Дух се не односи на интелект, али добро. Визуелизације приликом молитве не постоје у хришћанству, али постоје у херметизму, тако да није јасно коме леви ову критику упућује.

Citiraj:
Alternativa ovome je da se odbaci svaki pokušaj dokučivanja božanskoga intelektom, te da se dopusti da "srce" (tj. ona iskra koja tinja u svima nama, a koja vješto izmiče svim opisima) osjeti i doživi božansko: "Naš duh mora ostati nijem pred njim, i samo naše srce ima pravo da mu da ime: Oče naš!"

Само што та искра није ту а приори, већ у онима "сиромашнима духом гордости и високоумља". Након играња са црном магијом и вјештичарењем, не остане у човјеку много тога ни лијепог ни свијетлог.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zamolio bih vas da ova tema ostane čista, dakle da se na njoj samo iznosi materijal naznačen u naslovu, a za prepirke se može otvoriti posebna tema, ili se može pisati na nekoj koja već postoji o ovakvim pitanjima. Ovde već postoji tema "Magija i duhovnost", davno otvorena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 10:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
@wariror

dobar citat.

BTW. nemas potrebe se pravdati bilo kome. Pravdajs se misu uskoro ce i macke da se umisle.
Radis i cinis sto mislis da trebas. I nikom do Stvarnosti i Sebi nisi odgovoran.

pozdrav
JivanMukta

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Slažem se sa Jivanom. Ja već neko vrijeme imam veliku odbojnost prema opravdavanju sebe i svog rada/Rada. Zato i ne učestvujem u ovim prepirkama kojima ovaj forum nažalost obiluje u zadnje vrijeme, jer je sve to neki vid opravdavanje sebe, svog pristupa, svoje vjerske organizacije, i to redovno kroz napade na druge ljude/puteve/organizacije. A da ne govorim koliko mnogo stihova Svetog Pisma (za one koji drže do njega) govori protiv svađa i prepirki, a ovde se najviše svađaju upravo oni koji (bar deklarativno) drže do učenja Svetog Pisma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 11:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Shvatis da na kraju ti placas cijenu za ono sto mislis, osjecas, govoris i radis. Kada je to jasno, onda je jasno kome si odgovoran. Svom Tvorcu, i samom sebi.
Onda vise nemas potrebe bilo kome da pravdas ono sto kazes ili cinis. Uvijek je bilo ljudi koji nalaze srecu i smisao svog puta u pljuvanju po drugima. Na taj nacin nalaze smisao za ono sto sljede.
Duhovno zreo covjek, dopusta slobodnu volju drugima, pa makar to i vidio da je pogresno.
Duhovno umisljen covjek, ponasa se kao vecina cije primjere mozemo vidjeti. Ali to je dobro, zato sto ljudi imaju primjer, sto je to kada nisi iskren prema sebi, prema Stvarnostu/Tvorcu i prema drugima. Tada opravdanje nalazis i trazis u trazenju pogresaka kod drugih.

Pozdrav
JivanMukta

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Da, pogodili ste u centar.
Našao sam citat koji mi se dopao i našao temu na kojoj bi mogao biti postavljen. I dalje mislim da je citat odličan. Znao sam da postoji mogućnost provokacija ali sam i pored toga dopustio sebi da budem isprovociran...
Što nije dobro, ali eto, dešava se :cry:
Besplodna rasprava može potrajati beskonačno, pretvarajući se iz nadmudrivanja vrlo brzo u najobičnije prepucavanje te rasipanje vremena i energije. A ni to nije dobro.
Dobro je rješenje presjeći to u korjenu. Nije da ja to nisam znao, ali nije naodmet što ste me podsjetili.

"Znati-Smjeti-Htjeti-Ćutati" se uvijek potvrđuje. Pogotovo ovaj "ćutati" dio :D

'Bratski' pozdrav 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

"Znati-Smjeti-Htjeti-Ćutati" se uvijek potvrđuje. Pogotovo ovaj "ćutati" dio :D

Slažem se. Ali ti nisi trebao prećutati Levijev citat, i drago mi je što nisi. Ovo "ćutati" se odnosi na ono što treba prećutati, ne na sve :), u duhovnosti treba znati "kad, šta, kako misliti, reći, raditi". Treba prećutati besplodne prepirke, one su kao što si rekao rasipanje vremena i energije koje je bolje iskoristiti za duhovnu izgradnju.

Ali i ovo je ispalo dobro jer smo se fino složili oko bitne stvari a to je (ne)opravdavanje sebe drugima, lijepo JivanMukta reče da smo odgovorni samo Tvorcu i sebi.

P.S.
od sve ove prepiske je ispalo nešto što i odgovara naslovu teme :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Сличан феномен пројекције као за љубав важи и за мржњу : ђаво је генијално објективно увођење у егзистенцију једне мисли која је милионима људи олакшала борбу са злом у сопственим грудима тако што су непријатеља ставили изван себе и управо се тиме од њега разликовали и разликују. Бог ипак хоће да се нађе у човјеку.

Oto Vajninger

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Сјајно људи, ја поставим најнормалније питање, одмах се нађе пет паметних који дувају у исту тикву и сваког ко поставља незгодна питања означе као неког ко им "укида слободу". Слободу да радите, мислите, осјећате шта желите вам је подарио Бог и нико вам ту слободу не оспорава.

Само, да ли то значи да не требамо постављати питања једни другима и водити дијалоге?

Да ли то значи да је прихваћени имиџ овог форума у ствари -
црномагијски синкретизам двадесетог вијека, то јест, да ћемо отворено пропагирати приче и ставове највећег сатанисте двадесетог вијека (а по мени и свих времена) Шандора Левеја:
Свако сам себи центар свемира?
Ђаво само негативна енергија у нама?
Бог као недостижна представа апсолута?

???...

Онда будите поштени па отворите посебан подфорум на којем ћете моћи размјењивати црномагијска психотехнике, ритуале и слично,
само будите искрени до краја па га назовите правим именом,
а не лажите ни себе ни друге називајући вашу глад за некаквим имагинарним "духовним усавршавањем" духовношћу и религиозношћу.

Херметизам, алхемија, виканство, кабализам средњег вијека, тантризам...никада ни у којим (осим црномагијским круговима) није сматрано духовношћу.
Све ове приче су препричавање погубљених енглеских интелектуалаца са краја 19 и почетка 20 вијека, те њихових бесконачних и неодговорних лутања и тражења себе.
Дакле ништа ни ново ни непознато.

Ником не смета да се крајње критички анализирају традиционалне религије,
али кад неко само пипне постове који се баве "алтернативом", односно магијом, одмах се нађе гомила "бораца за слободе"...
Да ли је то ваша представа отворености и спремности за дијалог?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 16:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Svaka religija, svaka duhovna grupa koji inzistira na podjeli te na taj nacin pokusava sebe staviti u prvi plan, putem manipulacija i zastrasivanje je gora od bilo koje satanisticke grupe.
Putem takozvanog morala, vjecne vatre, pakla, tjeranjem naroda u tor vlastite dogme, pokusajem podmicivanja takozvanim nagradama, dokazuje koliko ima malo istine u svom ucenju. Nacin na koji se ispoljavaju vecina religija, vecina duhovnih grupa, svetih spisa, pokazuje najcesce svu sramotu i jad istih.
Niti jedna jedina duhovna grupa, ili ucenje, a samim tim i religija, nije oslobodjena ovog. Pojedinci uplaseni tzv. autoritetima tipa: sveti ovaj ili onaj, dr, mr. prof teologije i ko zna cega, svojim autoritetom, neukoscu naroda, strahom i osjecajem krivice, guraju u tor svakog koga stignu, a one koji i pokazu imalo zdrave pameti, proglasavaju sektasima i otpadnicima.
NIKO I NIKAD nije bio oslobodjen od ovoga.
Budu su u njegovo vrijeme mrzili bas oni od kojih je nastao i dokazao njihove manipulacije. Isusa su ubili bas oni koji su trebali reci pravu istinu narodu a ne manipulisati kao sto i rade danas. Sve Velikane ubili su ili zigosali bas ti isti ljudi koji se sada prodavaju za instinske sljedbenike, ucenike ili vjernike istih tih Ljudi.

Crkva narocito ova nasa, tj. pravoslavna crkva, u saradnji sa drzavom, radi skretanja paznje sa pranja novca, ilegalnih radnji, u koje su ukljucena vecina politicara i vjerskih vodja, te proglasavanjem sektastva i takozvane borbe protiv njih a sve zarad "ispravne vjere i takozvane duhovnosti" koja za divno cudo, lici na sve samo ne na duhovnost, a prvenstveno manipuliranjem sa samim imenom dohuvnost, zigose svakog ko sagleda stvarno stanje oko sebe i pocne da ispoljava unutrasnju teznu za Tvorcem na drugaciji nacin od "dozvoljenog".

Srecom, u svoj toj nesreci i jadu istih tih insititucija, koje se proglasavaju za cuvare istinske duhovnosti, trenutna situacija i napredak svijeta ako zanemarimo sve te nove svjetske poretke, covjek je dobio mogucnost da sam za sebe potrazi odgovore na pitanja: Ko sam Ja? Sta je moja svrha? Sta je Bog?.. itd.

Napujdavanjem inhibiranih clanova na posredan nacin pokusavaju da manipulisu i utjeravaju strah svima onima koji misle drugacije od njih. Sve do neke nove golgote kada ce se razracunati sa "nevjernicima". I na kraju ti isti likovi i institucije, vjerujuci u svoju ispravnost i ispravnost ubijanja za svoje ciljeve proglasavaju ko je normalan a ko nije.

Sto se tice ovog foruma i ljudi na njemu.
Pre nekoliko godina si mogao i nesto i napisati ovdje dok pojedinci nisu na sve moguce nacine uspjeli da od ovog foruma nacine SPC u malom.
Zarad svojih licnih i sebicnih ciljeva.

Drugo, podrzao bih Damaskina ako postoji mogucnost da se ovaj podforum nazove religija, jer to i jeste, a da se otvori drugi podforum pod imenom duhovnost.
Religija i duhovnost ne mogu zajedno. Jedni manipulisu zarad svoje koristi i nahuskavaju ljude jedne na druge, sto nije cilj duhovnosti. Zdrava duhovnost zna i shvaca da je svaki covjek odgovoran za sebe, da Bog nije ni na jednoj strani, niti da prihvata jednu stranu medalje.

A ocigledno je kako najveci vjernici ovog foruma mjenjaju pricu kada god stignu i gdje stignu. Od uvlacenja, licemjerstva pa do optuzivanja. Vjerovatno zavisi od njihovog trenutnog duhovnog uzdignuca.
Vece mrznje cak ni na politici nema, kao sto je na ovom podforumu.

Vecina koja je imala i sta da kaze, povkla se pod pritiskom ovih pojedinaca.
Zasto?
Vjerovatno jer znaju da razum i normalna rec sa njima nema nikakve koristi.

@Warrior
Cutnja da. Kada je rijec o licnim iskustvima.
Cutnja NE, kada se povlacis zarad bilo cega sem zarad onog recenog sto je mnogo pametnije i dublje od tvoga. Hrabrost cini razliku. Ako se skrivas zarad straha ili nemoci, bez obzira koliko je tvoja rec ispravna ili ne, to je kukavicluk. Lako je zonglirati u horu i biti najglasniji kada imas hiljade iza sebe. Tesko je biti hrabar i reci ono sto sto znas, a znati da ce to tih istih hiljadu, tzv. pravovjernih da osudi. Budi smjel i reci svoju Istinu. Svjedoci je u svakom trenutku, samo tako mozes napredovati.
Drugo, nemas se kome pravdati. Prvo jer oni to ne zasluzuju. Drugo, jer jedna cekaju da hrane svoj spiritualni ego nad tvojim ili necijim povlacenjem i cutnjom. Trece, jer isti ti likovi nemaju blage veze o stvarnom stanju duhovnosti i cilja. Cetvrto, jer sva njihova duhovnost je strah i lazna nada. Peto, duhovnost koju pokusavaju da ti nametnu nije duhovnost, vec manipulacija, strasenje, pljuvanje i ljecenje svojih kompleksa.
Da ne nabrajam dalje.

Ispolji se. U svom punom potencijalu. Uzivaj u zivotu i koristi sve sto ti pruza jer je stvoreno radi tvog ucenja. U svemu oko sebe vidi Apsolutnu Stvarnost/Boga/Postojanje. Ispoljavaj se prema svijetu kako mislis da trebas i postuj sebe, prvenstveno kao izraz Volje Postojanja.

Vecina tih koji ti ljudi pljuju, su bili velikani. Bacali su ti odgovornost u lice i trazili da sazrijes i prihvatis istu. To je jedini nacin da ti kao covjek rastes, ne da sljedis tudje istine i istinice.
Daj sve od sebe i Postojanje ce ti uzvratiti istom mjerom.

Religije su stvorile djavola. Pomoci kojeg bi te plasile. Na kojeg bi mogle bacati odgovornost za svoje slabosti, strahove i gluposti. Pogledaj oko sebe i vidices. Ne moras ici dalje od ovog foruma, a ni od mjesta u kojem zivis.
Ti jesi sam Centar Univerzuma, ali ne u smislu na koji misli vecina i na koji ti tumace religije.

Uzivaj u zivotu i ZIVI GA. To je PUT. Sve ostalo je bjezanje, strah, prodavanje magle, manipulacija... itd.

Pozdrav
Nirvaan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

JivanMukta je napisao:
podrzao bih Damaskina ako postoji mogucnost da se ovaj podforum nazove religija, jer to i jeste, a da se otvori drugi podforum pod imenom duhovnost.
Religija i duhovnost ne mogu zajedno.

O ovome bi se dalo pričati. Upravo to su uradili na velikom Hrvatskom forumu. Mislim da im na "Duhovnosti" ne pišu pripadnici velikih vjerskih zajednica (katoličke, pravoslavne i drugih), ili osjete da tu ne pripadaju ili im moderatori ne daju, mada mislim da je ovo prvo u pitanju. Oni ionako više volje riječ "religija" nego "duhovnost". Ta podjela bi imala svrhu samo ako bi tako bilo i ovde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 16:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sve i jedna kvalitetan forum je to razdvojio.
Sto zbog prepucavanja i nerazumjevanja, sto zbog toga sto to dvoje nije isto.

Ne znam postoji li mogucnost da se ti i ovdje napravi?
Da se teme koje spadaju pod religiju ostave ovdje, a teme koja spadaju pod duhovnost tj. koje spadaju pod sve drugo doli ortodoksna religija, prebace pod novo napravljeni podforum Duhovnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Naravno da postoji mogućnost da se to uradi. Samo se treba pripremiti na moguće probleme, da oni koji nisu za oblast "Duhovnost" ne počnu tamo raditi što rade sada ovde. To je naravno na moderaciji da se bori sa tim :), ali bilo bi lijepo da učesnici to unaprijed shvate i prihvate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zato moderator je tu.
Moze prebaciti temu na drugi podforum. Zakljucati ili obrisati. To ce vjerovatno i biti tako dok se vremenom ne stvori nekakav "red". Razumljivo je da ce vecina ici na jedan ili drugi pod forum samo radi provociranja i dokazivanja pogresnosti istog.
Stoga malo cvrsca ruka moderatora bi bio izlaz dok se ne stvori navika pisanja i postovanja podforuma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jivanmukta je napisao:
@Warrior
Cutnja NE, kada se povlacis zarad bilo cega sem zarad onog recenog sto je mnogo pametnije i dublje od tvoga. Hrabrost cini razliku. Ako se skrivas zarad straha ili nemoci, bez obzira koliko je tvoja rec ispravna ili ne, to je kukavicluk. Lako je zonglirati u horu i biti najglasniji kada imas hiljade iza sebe. Tesko je biti hrabar i reci ono sto sto znas, a znati da ce to tih istih hiljadu, tzv. pravovjernih da osudi. Budi smjel i reci svoju Istinu. Svjedoci je u svakom trenutku, samo tako mozes napredovati.
Drugo, nemas se kome pravdati. Prvo jer oni to ne zasluzuju. Drugo, jer jedna cekaju da hrane svoj spiritualni ego nad tvojim ili necijim povlacenjem i cutnjom. Trece, jer isti ti likovi nemaju blage veze o stvarnom stanju duhovnosti i cilja. Cetvrto, jer sva njihova duhovnost je strah i lazna nada. Peto, duhovnost koju pokusavaju da ti nametnu nije duhovnost, vec manipulacija, strasenje, pljuvanje i ljecenje svojih kompleksa.

Pa možda ni ja ne želim da hranim sopstveni 'spiritualni ego' time što ću svoju Istinu iznositi kroz beskrajne rasprave i nadmudrivanja sa onakvima... jer tako postoji velika mogućnost da poželim svoj stav i "svoju Istinu" iskoristiti kako bih ostvario trijumf i dokazao nekome kako sam u pravu. U takvu se zamku lako upadne. A ako unaprijed znam da je to nemoguće i da je perspektivno koliko i sađenje drveta u beton (i očekivanje plodova), te u krajnjoj liniji apsolutno nepotrebno, onda mislim da je bolje ne gubiti vrijeme. Eventualno bih mogao tako dokazati nešto samom sebi, ali zašto to raditi kad već znam gdje sam i na čemu sam? Tako da mislim da povlačenje iz takvih rasprava nije kukavičluk, nego zdrav razum. A zdrav razum je, ipak, zakon fizičkog plana egzistencije.
Oni koji "nemaju blage veze o stvarnom stanju duhovnosti i cilja" će vjerovatno da ostanu takvi, malo se šta tu može promjeniti i na kraju krajeva i njihovo postojanje ima svoju svrhu; a što se tiče onih drugih, kojima su stvari malčice jasnije, oni će pronaći to što traže, bez obzira na sve što ovi prvi pokušavaju da serviraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 18:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jivanmukta je napisao:
@Warrior

Pa možda ni ja ne želim da hranim sopstveni 'spiritualni ego' time što ću svoju Istinu iznositi kroz beskrajne rasprave i nadmudrivanja sa onakvima... jer tako postoji velika mogućnost da poželim svoj stav i "svoju Istinu" iskoristiti kako bih ostvario trijumf i dokazao nekome kako sam u pravu. U takvu se zamku lako upadne. A ako unaprijed znam da je to nemoguće i da je perspektivno koliko i sađenje drveta u beton (i očekivanje plodova), te u krajnjoj liniji apsolutno nepotrebno, onda mislim da je bolje ne gubiti vrijeme. Eventualno bih mogao tako dokazati nešto samom sebi, ali zašto to raditi kad već znam gdje sam i na čemu sam? Tako da mislim da povlačenje iz takvih rasprava nije kukavičluk, nego zdrav razum. A zdrav razum je, ipak, zakon fizičkog plana egzistencije.
Oni koji "nemaju blage veze o stvarnom stanju duhovnosti i cilja" će vjerovatno da ostanu takvi, malo se šta tu može promjeniti i na kraju krajeva i njihovo postojanje ima svoju svrhu; a što se tiče onih drugih, kojima su stvari malčice jasnije, oni će pronaći to što traže, bez obzira na sve što ovi prvi pokušavaju da serviraju.

U pravu si ako govoris iz stava nadmudrivanja.
Ako govors iz stava Svjedocenja, nisi.
Svjdocenje nema veze sa raspravom. Niko ti nije rekao da raspravljas. Ali receno je ako imas sto za reci da to jasno i glasno kazes. Istina bi bila skrivena od galamdjija da pojedinci nisu spremni i nisu dovoljno hrabri da iznesu i druge stavove.
da je tako ne bi sada citao Levija, niti Ramakrishnu, ili Budu, ili Isusa.. ili ko zna koga.
Znaci nijednom nisam mislio da ulazis u bespotrebna prepucavanja sa nekim. Rekao sam da ako imas sto izreci izreknes. I iza toga stojis. Precutana istina je isto tako glupost kao i izrecena laz i glupost.

nirvaan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da tako radim i da se moji postupci ne sukobljavaju s tim stavom. Ako misliš da griješim negdje, reci slobodno :)
A ja ću sigurno razmisliti o tom.

Poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
JivanMukta je napisao:
podrzao bih Damaskina ako postoji mogucnost da se ovaj podforum nazove religija, jer to i jeste, a da se otvori drugi podforum pod imenom duhovnost.
Religija i duhovnost ne mogu zajedno.

:multi:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 19:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mislim da tako radim i da se moji postupci ne sukobljavaju s tim stavom. Ako misliš da griješim negdje, reci slobodno :)
A ja ću sigurno razmisliti o tom.

Poz

:)
A nisam ni rekao da gresis. :)
A i da sam rekao, to nema veze sa tobom. Ti imas duznost i odgovornost prema sebi, ne prema mom stavu, misljenju, zeljama ili znanju.
Ti moras proci citav put sam za sebe. Ne za mene, niti te iko moze voditi na njemu. Mogu sluziti kao puokazi, ali ne kao i cilj ili nedaj boze vodja ili nedodirljivi autoritet. :)

Moja reakcija na tvoj post je bila u sledecem:
Warrior:
Citiraj:
"Znati-Smjeti-Htjeti-Ćutati" se uvijek potvrđuje. Pogotovo ovaj "ćutati" dio

Jer sam ga povezao da se povlacis zbog glamadjija.
Nikada, ali NIKADA nemoj sebe nipodastavati. To je strahovita zamka uma. Imas greske, ali nisi gresan. Imas pogresan stav u necem, vjerovatno, ali nisi TI pogresan. Ti si covjek koji se budi, s tim su ti dozvoljene greske, pogresni stavovi... itd.
Da ih nemas, ne bi imao sto uciti, niti bi se razbudjivao.

Pozdrav
Nirvaan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A jeli vader, koja je procedura za pokretanje toga glasanja ili trazenja od Admina da se pokrene pod forum Duhovnost?
Mislim nije lose da on bude i kao podforum ovog podforuma Religija. Kao sto je recimo na Forum.hr i slicnim forumima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]