Citiraj:
Ovako, ovo je upuceno prije svega odgovornima na forumu.
Kao 'odgovorni' na forumu da odgovorim na ovu temu ..
Dakle, bez obzira sta ostatak foruma mislio, podforum politika je poprilicno cesta tema razgovora medju moderatorima. Dugo se trazi(lo) adekvatno rjesenje, ko je bi isti koliko - toliko ocistilo od raznoraznih pacijenata. O apsolutnoj cistki nema govora. To je, barem u danasnje vrijeme, cista utopija.
Citiraj:
Razmjeni misljenja? Uvredama i prepucavanjima? Necemu trecem?
Nazalost, zahvaljujuci nekolicini, upravo ovome.
Citiraj:
Necu isticati pojedince koji to cine jer cim budu banovani pojave se sa druge adrese sa slicnim ili istim nickom i nastave po starom.
Naprotiv. Uradi bas suprotno. Istakni ih (X men i djavolji doktor koje su spomenuli Walter i Rose su obojica banovani). Nakon X banova, dodijace i njima ponovno registrovanje. Takodje, odskoro je (zahvaljujuci nasem dobrom drugu Draci) na forum uvedeno i administratorsko odobravanje novih naloga tako da se i na taj nacin donekle mogu kontrolisati
Citiraj:
Ja sam par puta apelovao da se uvede bolja moderacija na tom podforumu, bar to ne bi bilo toliko tesko
Iako ga moderise vise moderatora nego bilo koji drugi forum .. dovoljno ga je ostaviti 12h da neki useru motku do te mjere da pola tema postane necitljivo. Ocekivati da se forum moderise u svakom trenutku je ipak nezahvalno.
Da ne bude zabune, ja ni najmanje ne govorim da je tamo situacija dobra .. naprotiv, ocajna je .. ali o ukidanju trenutno nema govora najvecim dijelom iz razloga koji je Helena vec navela.
Citiraj:
Tamo su ti vrata pakla. Ako ne zelis da se oprzis, onda ih zaobidji u sirokom uglu.
Mozda je ovo sto Leona predlaze klisej .. ali je i najefikasnije. Ne citam politiku izuzev sto povremeno (kada se predlozi ban nekog od dezurnih galamdzija) prelistam njegove postove .. to je sasvim dovoljno da mi se zeludac okrene.
Dakle, da i ova tema ne bi prerasla u jednu slicnu onoj sa politike .. situacija ostaje takva kakva jeste - podforum se nece gasiti, postovi se brisu bez upozorenja, a kriterij za ban ce se (ako se ne varam :) poprilicno poostriti .. pa cemo vidjeti kako ce to sve da ide.