banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 16:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Inace, pored TFT-a uvijek valja imati neku lampu ukljucenu, jer je pozadinsko svjetlo samo prejako za oci, pa bi se na taj nacin vise stetio vid nego sto se steti zracenjem CRT-a.

Čuo sam za to, ali valjda se mogu koristiti druga podešavanja za "noćno gledanje" (manji brightnes). Inače noću (kao sada) kompjuter radi bez upaljenog svjetla, samo svijetli monitor :)

Poslednji put menjao Vader dana 21 Maj 2007, 22:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
...nekako dosta hvale taj Samsung 931BF

Ja imam Samsung 940BF, koji je nasljednik 930BF, a prethodnik 931BF (razlika izmedju 931BF i 940BF je mala, samo su malo poradili na pozadinskom osvjetljenju) i mogu reci da sam zadovoljan vec godinu dana. :)

Vader je napisao:
Čuo sam za to, ali valjda se mogu korisitit druga podešavanja za "noćno gledanje" (manji brightnes).

Slaba vajda od toga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kakav ti je vertikalni ugao vidljivosti, kada se malo udaljiš i gledaš malo odozdo?

Sad sam pročitao na jednom testu da se ekran na 931BF može pomjerati malo prema gore, ali ne i prema dole :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ugao je dobar, ali, kada se nagnem iznad monitora, vidim promjenu boja (krecu se ka svojim suprotnim vrijednostima :) ).
Ne moze se pomjerati ka dole.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zanimljiv prikaz ugla vidljivosti na različitim panelima a i modelima monitora

http://www.behardware.com/articles/619- ... 16-ms.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 00:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Vader je napisao:
Evo danas sam drndao po forumima, od 19" ne-wide (odlučio sam se za ne-wide) nekako dosta hvale taj Samsung 931BF, kažu da je uz 971P najbolji 19" ne-wide. Doduše 931BF jeste brz, TN panel, što malo poziva na oprez oko drugih karakteristika, ali za njega kažu da je dobar baš zbog toga što iako ima brz odziv nije izgubio na ostalim stvarima, na Benchmark testu su napisali:

Citiraj:
...ono što smo videli kod modela 931BF nas je uverilo u to da Samsung može da napravi monitor sa brzom matricom, koji ima i pristojne vidljive uglove i ujednačeno pozadinsko osvetljenje. Međutim, novajlija nudi i daleko više...

Kako god okrenete, SM 931BF je dovoljno brz za bilo koju igru, čak i za profesionalnog WCG “olimpijskog” šampiona. No, taj kvalite nas kod ovog monitora nije oduševio – ono što oduševljava prilikom pokretanja MonTest i DisplayMate aplikacija je crna boja! Crna je crna onoliko koliko i kada je monitor ugašen! Pozadinsko osvetljenje je fabrički setovano na 100%, a kontrast na tri četvrtine. Bilo nam je vrlo teško da poverujemo da se radi o TN Film panelu, jer pozadinsko osvetljenje ne samo da ne pokazuje znake ni najblažeg probijanja na ivici, već se čini da je “crna” bolja ili u rangu od one kod najboljih PVA monitora koje smo testirali (SM 970P, recimo).

Odziv matrice je vrlo dobra, ali ne bi smo smeli da se kladimo da je niža od one kod modela 940BF ili kod BenQ FP93G X. Štaviše, sigurni smo da se radi o novom panelu, jer je od pomenutih monitora, daleko veće vidljive uglove, što je daleko bitnije od razlike u odzivu koja nije veća od "pola milisekunde". Samsung SyncMaster 931BF je odličan izbor i za igrača, ali i za korisnike kojima je bitna multimedija ili čak neki ozbiljniji posao. Da su vidljivi uglovi još veći, monitor gotovo da bi imao sve pozitivne aspekte PVA tehnologije.

Prestižnu Benchmark nagradu, Highly Recommended dajemo više zbog toga što se radi o monitoru koji zbog niskog odziva ne žrtvuje ostale aspekte prikaza, kao što je vidljivi ugao ili ujednačenost pozadinskog osvetljenja.

Ovo sve prilično ulijeva povjerenje.

Sad mi ostaje da ga nađem u gradu, poželjno u radnjama u kojima mogu da ga vidim upaljenog. I da vidim cijene.

Zajebi Benchmark recenzije i Samsung, tamo nikad nisu pronašli manu nijednom Samsung proizvodu. Čak su i njihovi DVD rezači pobjeđivali u konkurenciji mnogo boljih modela. Uopšte ne treba suviše vjerovati mnogo njihovim recenzijama, kao ni većine sajtova. Svi su oni zavisni od sponzora a onda se ne može lako reći nešto negativno o njihovim proizvodima. Radije gledaj mišljenja korisnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 07:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
I za sta se ti na kraju odluci....ili je jos sve u razmatranju.....???

Ako jos razmatras evo ti jos jedan model o kojem bi mogao razmislit.....cisto da jos malo stvorim zbrku.....

Philips 190CW7CS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Samo ti stvaraj zbrku :)

Radije bih išao na obični a ne wide, 19" wide su niski, manji od 17", i negdje sam čitao da wide imaju manju radnu površinu od običnih, kad se pomnože visina i širina. Recimo web je baziran tako da stranice idu u visinu a ne u širinu, tako i rad u wordu i drugo. Uz to stare igre ne podržavaju wide rezolucije, a ako kad bude više vremena igrao bih nekih dobrih starih igara jer sada ne stižem. Juče sam vidio jedan 22" wide, to je već nešto, on je u visinu negdje kao 19" obični.

Nisam još ništa odlučio. Ovo što kaže fantomacan, slažem se, ali sam i na forumima čitao da je 931BF dobar, tu sam prvo i vidio da bi bilo dobro da obratim pažnju i na njega. A baš juče sam čitao komentare osobe koja piše te testove na Benchmarku, on kaže da su mu testovi OK :D, da je imao neke testove prve na webu i da su drugi testovi kasnije došli do istih zaklučaka kao i on, i da bi se zabrinuo o svom testiranju i zapitao kada bi vidio da drugi dolaze do drugačijih zaključaka. Inače se dosta bavi testiranjem grafike, monitori i grafičke karte. On kaže da nema savršenih monitora i da se moraju praviti kompromisi, čak i sa najskupljima.

Koliko sam vidio od 19" običnih se najviše izdvajaju 971P i 931BF, prvi ima bolju sliku i jako dobre uglove vidljivosti, i dosta je skup, ali kažu da je dosta "duhovit" (ima dosta duhova :)), drugi nema duhove ali ima boljke TN panela (uglovi vidljivosti i drugo) ali u manjoj mjeri nego ostali TN modeli, za njega kažu da je jedan od najboljih sa TN panelom. Tako da ako bih birao između pristupačnijeg TN i osjetno skupljeg nekog PVA onda ispada da je 931BF možda najbolji među TN. A da mogu da biram za poklon koji bih uzeo onda bih vjerovatno išao na 971P. Ne znam koliko on kod nas košta, u Srbiji je preko 400 eura, ne znam ni da li je to sa ili bez PDV, samo sam vidio tu cjenu negdje.

Jedino što nisam zasad uspio da nađem 931BF upaljenog da ga pogledam, uglavnom imaju 940N za koji sam čuo da je relativno dobar, ali vjerujem da je 931BF bolji, po onome što sam čitao. Ionako N serija važi za lošiju. Zna li neko gdje se sve kod nas može naći 931BF?

Ima li ovde neko ko ima 931BF ili je radio na njemu da iznese impresije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mi smo radili jedno vrijeme na jednom.....lcd je stvarno perfektan....al ja za kucnu upotrebu ipak dajem prednost wide screen-u....puno bolje se moze organizovat desktop na wide-u.....

Osim toga taj 931BF je skuplji.....on dodje oko 610km....sto je skuplje od BW-a za nekih 70-80KM.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U HGspotu mi rekoše, ako se nisu zeznuli, da bi 931BF bio 549 KM, nemaju ga ovde ali se može naručiti. Moram priznati da nisam očekivao tako malu cijenu, s obzirom da sam ga na jednom mjestu našao za 630 KM a a na drugom čak za 671 KM ali bi se mogao dobiti za gotovinsko plaćanje 5% manje.

Ali mi u HGspotu preporuše 931C, kao 931BF je stariji a ovaj je novi. Ovaj 931C bi bio 649 KM, ima neku tehnologiju za bolji prikaz boja, vjernije boje nego klasični TFT sa TN panelima, odziv isto 2 ms. Sad gledam na internetu, neki ga baš mnogo nahvališe a neki iskritikovaše, ali koliko vidim stvar je da boje treba čačkati i podesiti i onda je OK. Nažlost ni on nema naginjanje prema naprijed/dole (glupo da to ne stave a jeftiniji 940N to može). Inače koliko vidim teško je naći testove monitora na internetu, jedva da se nađe neki, tek tu i tamo pokoji komentari korisnika.

Da li mi neko može nešto reći o 931C? Da li ga je neko vidio, upaljenog naravno? Ovde ga kod nas nisam nigdje vidio. Kakav je u odnosu na 931BF?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
I kod mene 549KM sve sa PDV-om 531BF.

Dok je 532BF svega 579KM sve sa PDV-om.

Takodje bi se po narudžbi čekalo par dana.

BTW Kupljen je onaj 931BW, pa ćemo sačekati komentar. :wink: :wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2007, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

DELLBOY je napisao:

Misliš 931BF :)

Kakav je 932BF prema 931BF? Razlike? Jesi li imao 931C?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 08:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Vader je napisao:
DELLBOY je napisao:

Misliš 931BF :)

Kakav je 932BF prema 931BF? Razlike? Jesi li imao 931C?

SM931BF, 19" Gaming LCD monitor, 1280x1024, 300cd/m2, 700:1, 160°/160°,Response time 2ms (G to G) Worlds record breaking response time, the fastest monitor ever, Black, MagicTune, MagicBright 2, Analog/Digital, TCO'03, LS19MEDBSQ Ideal for gaming and multimedia.

SM932BF Black, 19" Design Gaming LCD Monitor, 1280x1024, 300cd/m2, DC 2000:1, 160°/160°, Response time 2ms - World's record breaking response time, the fastest monitor ever, Glossy Black, MagicTune, MagicBright2, MagicColor, Analog/Digital, TCO'99, LS19PEDSFV

Pa sad sam skontaj razlike.

931C nemam sad u ponudi.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nema razlika u karakteristikama, u tome i jeste stvar. I 931BF ima DC 2000:1 samo što ovde nije navedeno. Ne shvatam izbacivanje dva ista modela od strane Samsunga, osim što se razlikuju u dizajnu.

Jesi li ti prodavao/gledao oba? Imaš li kakve lične impresije?

932BF bi trebao biti ovaj (negdje sam vidio i drugačiju sliku ali vjerovatno je greška):

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/O ... ra=9003828

Ako je to to onda mi se ovako po slici on i više sviđa od 931BF.

I kako ti polazi za rukom da ti je 932BF skuplji od 931BF kad je u Srbiji obrnuto? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 09:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

931C se moze narucit....cijena 627.00KM.....al koliko sam gledao karakteristike isti je kao 931BF.....jedina razlika je u dizajnu....al moguce je da ima bolji lcd panel pa je zato skuplji.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pretpostavljam da je skuplji zato što je noviji, i zato što ima taj neki fazon za bolji prikaz boja.

Lakše bih se odlučio kada bi tih monitora bilo ovde, posebno kada bi stajali jedan do drugog, da se uporede. Ali nema ih, samo se mogu naručiti na neviđeno.

A gotovo da i nema komentara na forumima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve ja tebe razumjem drug al niko nece narucit toliko skup lcd kad ima isti takav samo wide za manje para u radnji.....a danas svi kupuju wide....ne znam jesi li bio kod mene al ako si bio skontao si da imamo jedan obicni 19" model i 5 razlicitih 19" wide modela.....a za godinu dana neces uopste vise imat toliko 19" 4:3 u ponudi vec ce sve ic na 16:9(10) lcd.....4:3 ekrani ce se koristiti samo za poslovne svrhe i samim tim ce bit samo u "bussines line" varijanti i to jedan-dva modela......wide panel je i puno expeditivniji za rezat pa je zato i jeftiniji jer kad se reze 4:3 format ostaje puno skarta koji se isto tako mora naplatit.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Freak_on_a_leasH je napisao:
al koliko sam gledao karakteristike isti je kao 931BF.....

Isti je i 932BF :)
Kod monitora karakteristike su jedno a praksa drugo. Zna se recimo da nije tačan podatak o horizontalnom uglu od 160°, a o vertikalnom da ne govorim, ne znam kako ih nije sramota da navode 160° za vertikalu :), ali vjerovatno je neko tako počeo i onda svi navode tako da ne ispadne da imaju slabije monitore :), takodje iz karakteristika se ne vide suptilne razlike koje se primjete u radu, kvalitet slike i boja, probijanje pozadinskog osvjetljenja, stvarni uglovi vidljivosti, kvalitet konkretnog TN panela (po tom pitanju kazu da je 931BF dobar, ne znam da li je takav i 932BF koji mi se vise svidja), kod mnogih je sve ovo u nekoj mjeri različito iako imaju iste karakteristike na papiru.

Očigledno se neću previše žuriti sa ovim, razmisliću još. Neko mi je predložio i 20" wide, njih nisam gledao pa ni ne znam ističe li se neki.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Vader je napisao:
Neko mi je predložio i 20" wide,

upravo monitor koji planiram za sebe
javi mi ako nadjes nesto povoljno, polovno, dobro itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

pogledaj ovde, možda nađeš nešto

http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=105281

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]