Samo ti stvaraj zbrku
Radije bih išao na obični a ne wide, 19" wide su niski, manji od 17", i negdje sam čitao da wide imaju manju radnu površinu od običnih, kad se pomnože visina i širina. Recimo web je baziran tako da stranice idu u visinu a ne u širinu, tako i rad u wordu i drugo. Uz to stare igre ne podržavaju wide rezolucije, a ako kad bude više vremena igrao bih nekih dobrih starih igara jer sada ne stižem. Juče sam vidio jedan 22" wide, to je već nešto, on je u visinu negdje kao 19" obični.
Nisam još ništa odlučio. Ovo što kaže fantomacan, slažem se, ali sam i na forumima čitao da je 931BF dobar, tu sam prvo i vidio da bi bilo dobro da obratim pažnju i na njega. A baš juče sam čitao komentare osobe koja piše te testove na Benchmarku, on kaže da su mu testovi OK

, da je imao neke testove prve na webu i da su drugi testovi kasnije došli do istih zaklučaka kao i on, i da bi se zabrinuo o svom testiranju i zapitao kada bi vidio da drugi dolaze do drugačijih zaključaka. Inače se dosta bavi testiranjem grafike, monitori i grafičke karte. On kaže da nema savršenih monitora i da se moraju praviti kompromisi, čak i sa najskupljima.
Koliko sam vidio od 19" običnih se najviše izdvajaju 971P i 931BF, prvi ima bolju sliku i jako dobre uglove vidljivosti, i dosta je skup, ali kažu da je dosta "duhovit" (ima dosta duhova

), drugi nema duhove ali ima boljke TN panela (uglovi vidljivosti i drugo) ali u manjoj mjeri nego ostali TN modeli, za njega kažu da je jedan od najboljih sa TN panelom. Tako da ako bih birao između pristupačnijeg TN i osjetno skupljeg nekog PVA onda ispada da je 931BF možda najbolji među TN. A da mogu da biram za poklon koji bih uzeo onda bih vjerovatno išao na 971P. Ne znam koliko on kod nas košta, u Srbiji je preko 400 eura, ne znam ni da li je to sa ili bez PDV, samo sam vidio tu cjenu negdje.
Jedino što nisam zasad uspio da nađem 931BF upaljenog da ga pogledam, uglavnom imaju 940N za koji sam čuo da je relativno dobar, ali vjerujem da je 931BF bolji, po onome što sam čitao. Ionako N serija važi za lošiju. Zna li neko gdje se sve kod nas može naći 931BF?
Ima li ovde neko ko ima 931BF ili je radio na njemu da iznese impresije?