11 minuta je napisao:
Pitanje za XIX:
A sta recimo da se desi da si s momkom koji ima dobar posao, ima love i placa svaki izlazak, ljetovanje, zimovanje...
I super vam je, jako ti se svidja, volite se, ti se osjecas mazenom, pazenom, jer on stalno casti jebiga muslo je, neka ga "to tako treba".
I poslije nekog perioda veze, recimo duze( sad je relativno kome je sta duza veza), dogodi se da on izgubi posao, stavi kucu i imovinu pod hipoteku, zaduzi se preko glave i vise ne moze da istresa pare iz novcanika kao ranije dok je sve placao. S druge strane, ti si jos uvijek super situirana posto imas visoko obrazovanje, zaposlena si i dalje u svojoj ekstra firmi i imas ekstra platu, kod tebe se nista nije promijenilo na finansijskom planu.
Konacno smo dosli do sustine: Sta ces uraditi dalje, koji je tvoj sljedeci potez? Da li ces reci :" Duso, razumijem te, ali nemoj se sekirati pregrmicemo zajedno to tvoje razdoblje, nemoj misliti na novac, jer imam ja dovoljno da veceras izadjemo i narednih dana dok ne stanes na noge." ILi ces se okrenuti i reci" Ko te shisha kad si nesposoban, pa mi ne mozes platiti koktel u "Kruni".
Jako me zanima tvoj odgovor.
O, poslije duge veze, u kojoj se on pokazao kao lojalan i nesebican muskarac, nema dvojbe : stala bih uz njega, kao potpora. To je sigurno. 100 % . Onda bi zivjeli samo od moje love, dok on ponovo ne stane na noge, pa da moze opet placati.

Nije to problem.
Samo sto bi muskarac iz price koju si ti ispricao/la, u takvim okolnostima, sam klonuo jer ne moze vise placati. Muskarac iz tvoje price je onaj tip koji voli da placa i bude galantan. Vis-a-vis ovoga, mozda on ne bi ni htio da zivi od moje love ili bi pao u depru i sl sl.
Bilo kako bilo, ja bih pomogla koliko god bih mogla. Nedvojbeno.