banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Ja govorim o Branislavu Mihajlovicu. On je ranije vodio emisju "doktor u kuci" ili nesto sl, na Bel-u cini mi se, sto je bila mnogo bolja varijanta...po mom misljenju.
A onda su poceli da pustaju negova predavanja gdje pojasnjava procese u organzimu, ne znam ....recimo tipa 'varenje' , mehanizme fizoloski i patoloski neko oboljenje i slicno...
Mada sam vidjlela da je pricao i o razvoju, evoluciji,darvinovoj teoriji i slicno....ne pratim , akzem, to sam 'ubola' par puta...

A drugi tip koji govori ekavski, to sam samo jednom vidjela, i naravno prebacila :) mislim da je onako snimak od ranije, a to mi je i njegov stajlning i uska kravata u tom momentu rekli.

A fizicki lice ... mislim.....od iste su fele :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 20:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Gledao sam obojicu neki dan kako rade u tandemu. To je tek bio spektakl. Mislim da ovaj geolog lupa vece gluposti od ovog medicinara, mozda zato sto sam manje upucen u medicinu. Geolog jeste iz Srbije i vlasnik je Centra za prirodnjacke studije, ma sta to znacilo .:-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 08:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ma na Vikomu je vecinom onaj srbijanac, odnosno geolog. Neki dan je bio i "Na rubu znanosti".
Ne mozete reci bas da lupa napamet. Mada je on sve prilagodio svom vidjenju situacije o postanku pa tako to i interpretira.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 08:55 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 23 Jun 2001, 02:20
Fazon je u motivu, šta takvog čovjeka "pogoni" da non-stop obilazi televizije i propovijeda svoja "jevanđelja" koja odstupaju od opšte prihvaćenih... Nebitno je šta on priča, sigurno se on sprema i uvježbava tu svoju spiku da bi ona mogla bolje proći kod mase...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 17:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2006, 09:59
Nemozhete reci da chovjek lupa gluposti gledo sam ga na Vikomu a i na HRT-u "Na rubu znanosti"ako ste gledali cjelu emisiju moglo se dosta toga pametnog chuti i na dosta stvari nauka josh nije odgovorila (npr za ono stvaranje granita i polonijuma koji je u njemu experimenti su radjeni prije nekih tridesetak godina i nauka josh nije mogla da to objasni)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2006, 20:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Gostovao je i Jefto u "Globalnom sijelu" i izjavio da je u zivotu iskopao 40000 kubika zemlje.
To ni integral nije iskopao sa svom svojom mehanizacijom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Klasa je napisao:
Gostovao je i Jefto u "Globalnom sijelu" i izjavio da je u zivotu iskopao 40000 kubika zemlje.
To ni integral nije iskopao sa svom svojom mehanizacijom.

:)

Zna li iko tacan termin prikazivanja ovih emisija ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 14:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Miroljub Petrović odgovara na pitanja o evoluciji

Na pitanje treba li pobiti homoseksualce, on odgovara:
Miroljub Petrović je napisao:
Prema Bibliji covek je najveca vrednost, a porodica (brak) je institucija za stvaranje dobrih ljudi. Oni koji pljuju na koncept "stvaranja dobrih ljudi" i koji zele da potencijale koje im je Bog dao koriste na unistavanje ljudi, a ne na stvaranje dobrih ljudi, takvi treba da idu pod mac.

Na pitanje treba li kamenovati neposlušnu djecu, on odgovara:
Pa naravno da ih treba kamenovati. Prvo se upozoravaju, pozivaju na razum, na zakon, pa ako nece onda sledi kamenovanje. Nego sta, zar treba da nam se setaju ulicne bande po ulicama kao na Zapadu i da maltretiraju i siluju koga stignu. Zato stu su ljudi odbacili Bozje zapovesti i zakone, svet ide u propast, sto svako ko ima oci moze da vidi.

Naaajs! ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2007, 21:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Teorija evolucije nije konzistenta ni po jednom pitanju. Treba stvarno biti ispranog mozga pa verovati da su ribe prohodale, da su gusteri poceli da lete, da su medvedi poceli da plivaju i pretvorili se u kitove i to sve sami od sebe.

rekao bi jos al ajde, neki ce da shvate previse licno.

za klasu- obrazuj se po pitanju geologije pa onda dodji da komentarises. nista licno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Not now, John! je napisao:
Mislim da se zove Branimir/Branislav Miholjević/Mihajlović ili nešto u tom fazonu.

A ne. Ovaj na kojeg pretpostavljam da ti misliš zove se Miroljub Petrović, a onaj drugi, lokalni kreacionista je Branislav Mihajlović.

Mislom da su obojica povezani jer su bili zajedno na tv prije par godina.

Miroljub Petrović odgovara na pitanja o evoluciji

Na pitanje treba li pobiti homoseksualce, on odgovara:
Prema Bibliji covek je najveca vrednost, a porodica (brak) je institucija za stvaranje dobrih ljudi. Oni koji pljuju na koncept "stvaranja dobrih ljudi" i koji zele da potencijale koje im je Bog dao koriste na unistavanje ljudi, a ne na stvaranje dobrih ljudi, takvi treba da idu pod mac.

Na pitanje treba li kamenovati neposlušnu djecu, on odgovara:
Pa naravno da ih treba kamenovati. Prvo se upozoravaju, pozivaju na razum, na zakon, pa ako nece onda sledi kamenovanje. Nego sta, zar treba da nam se setaju ulicne bande po ulicama kao na Zapadu i da maltretiraju i siluju koga stignu. Zato stu su ljudi odbacili Bozje zapovesti i zakone, svet ide u propast, sto svako ko ima oci moze da vidi.

Naaajs! ;)

Da li je moguce da je to rekao? Neke stvari su mi izgledale sasvim u redu kad je govorio, nisam ga gledao vec par godina, znao sam da ima ekstremne stavove ali to je stvarno previse ako je to rekao. To je ono sto ja kazem, ljudi pokusavaju da objasne religiju naukom i nauku religijom. Iako je to moguce za neke stvari, nemoguce je bas sve objasniti i dokazati u nauci religijom i u religiji naukom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 17:52 
Veteran
Veteran

vim je napisao:
Da li je moguce da je to rekao?

Da. Ako administratori nisu nešto brisali, trebalo bi da još uvijek tamo stoje ti njegovi odgovori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo upravo sam citao na tom forumu. Htio bi uvesti teokratsku drzavu, kao Vehabije ili srednji vijek. Gotovo nevjerovatno. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 13:09 
Veteran
Veteran

Ja bih se pre ozenio jednom muslimankom koja nosi dimije i ima pokriveno lice, nego sa nekom evropljankom koja nosi mini suknju, pusi cigare i studira fakultet.
...
Neandertalci su bili ljudi koji su bolovali od rahitisa, zato su bili malo pogrbljeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji zatupljenik. Kako sam citao na ovom forumu on smatra da je vece zlo u Evropi nego na srednjem istoku gdje se svakodnevno ubijaju ljudi i gaze ljudska prava. Normalno, i u Evropi ima pojedinacnih slucajeva zla, ali opsti zakoni su demokrarski i ljudi se trude da zadovolje pravdu koliko mogu. I tvrdi da su poplave u Evropi zbog ovoga "zla".
Po njemu je manje zlo ogranicavati slobodu pojedinca i biti ekstrem nego zivjeti u demokratiji. Pitam se zasto onda ne ide tamo (na srednji istok ako je bolje).
Da nisam vidio da ima i kod nas ovakvih fanatika ne bih vjerovao. Trebalo bi Damaskinu ovo pokazati. Ne bi me cudilo ako bi se slozio obzirom da je to forum pravoslavne crkve iako mi se cini da nije ni pravi pravoslavac jer stalno spominje Judaizam.
Ono sto je bitno je da on pokusava naukom dokazati nesto sto se ne moze dokazati i onda postavlja neke smijesne teorije koje nemaju veze sa naukom.
Smijesno mi je to sto cim neko postavi pitanje koje se ne slaze sa njegovim teorijama i ne moze se sa njegovim teorijama objasniti, odmah je taj za njega provokator, neznalica, "ostecenog mozga", svadjalica itd.
I odmah kaze da nece da diskutuje sa njim ni da mu odgovara na pitanja.
Zasto-zato sto ne zna ili ne moze uklopiti naucni odgovor u svoje teorije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 18:57 
Veteran
Veteran

Da, on kaže da je cunami koji je pogodio Aziju 26.12.2004. božija kazna za 250,000 satanista u kurvara, zaboravljajući da se zapita kako bog nije poslao infarkt satanistima i kurvarima, već je poslao cunami da zajedno sa satanistima i kurvarima pobije i nevinu djecu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To su samo teorije koje nemaju ni naucnog, a ni religijskog osnova, osim ako je neko fanatik ili gleda stvari samo sa jedne strane a ostale stvari zanemaruje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pronašao sam na jednom forumu iz 2005.

Citiraj:
U toku nekoliko proslih meseci, evolucionisti u Beogradu vode kampanju protiv direktora CPS-a Miroljuba Petrovica, zbog njegovih nastupa na jednoj od televizija u Jugoslaviji.
U periodu od aprila do avgusta 2000. godine, beogradska televizija 'Palma' emitovala je 14 emisija u serijalu 'Cudesa stvaranja', u kojima je Miroljub Petrovic, dipl. inz. geologije, iznosio naucne dokaze u prilog biblijskog koncepta stvaranja. Emisije su bile reprizirane. (Ove emisije je moguce pogledati na video kasetama.)
Posto je Miroljub Petrovic u to vreme zavrsavao postdiplomske studije na smeru za paleontologiju Rudarsko-geoloskog fakulteta u Beogradu, profesori i asistenti sa tog smera su doneli odluku da onemoguce Miroljuba Petrovica da zavrsi magistarske studije (videti tekst zapisnika sa sednice), i u tome su trazili podrsku najvisih organa Rudarsko-geoloskog fakulteta.
Najvisi organi Rudarsko-geoloskog fakulteta u Beogradu su najpre doneli odluku da komisija ponovo izvrsi procenu naucne zasnovanosti magistarske teze Miroljuba Petrovica (videti tekst zapisnika sa sednice), a na sledecoj sednici su osudili nastupe Miroljuba Petrovica na televiziji kao nenaucne (videti tekst zapisnika sa sednice).
M. Petrovic je imao priliku da razgovara sa clanovima pomenute komisije u januaru 2001. godine i glavni clan komisije je tom prilikom rekao M. Petrovicu:
'Mi smo u velikoj dilemi da li da potpisemo da je tvoja tema naucno opravdana.' (Interesantno je zapaziti da je ista komisija pre dve godine, kada jos nije bilo emisija o stvaranju na televiziji, potpisala da je ta ista tema naucno opravdana.) 'Ukoliko i potpisemo, pitanje je da li ce naucno-nastavno vece prihvatiti nas izvestaj. Ako ga i prihvati, ti najverovatnije neces moci da odbranis svoju magistarsku tezu, jer nece moci da se skupi komisija od tri clana, posto niko od profesora nece hteti da bude u komisiji, osim tvog mentora. Moramo da razmislimo da li cemo da potpisemo. Nas savet ti je da zavrsis magistarske studije na nekom drugom fakultetu.'
Od tog razgovora je proslo pet meseci, i sedam meseci od kako su najvisi organi fakulteta zatrazili izvestaj komisije, a komisija nije podnela nikakav izvestaj naucno-nastavnom vecu Rudarsko-geoloskog fakulteta. To je za M. Petrovica bio znak da komisija ne zeli da potpise pomenuti izvestaj ili da oduglovlaci sa odlukom, pa je M. Petrovic kontaktirao dekana fakulteta sa zahtevom da mu fakultet vrati novac (oko 2000 DEM) koji je M. Petrovic uplatio na ime skolarine, posto mu se onemogucava da zavrsi magistarske studije. Dekan je posle duzeg oklevanja saopstio M. Petrovicu da novac ne moze da mu se vrati jer je vec potrosen za izvodjenje nastave.
Postoji mogucnost da M. Petrovic o ovom slucaju obavesti Ministarstvo prosvete Republike Srbije ili da sudskim putem pokusa da povrati novac koji je ulozio na ime skolarine.

A ovde je Miroljub Petrović odgovarao na neka pitanja, nisam čitao ali sam se sjetio da se on ovde pominjao pa prenosim

http://www.vidovdan.org/topic938.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nije problem da on ne zna. Da nema znanja(u nekim stvarima), vjerovatno ne bi skoro zavrsio elektro faks koji je izuzetno zahtijevan i tezak.
Problem kod njega je da pokusava opravdati svoja religijska ubjedjenja naukom. Vidjeli smo u srednjem vijeku sta se desava kada religija namece nauku. Isto tako i u ovom slucaju. On ce reci da se npr brzina svjetlosti u proslosti mijenjala samo da bi se to uklopilo u njegova tumacenja. Znaci mijenja prirodne zakone da bi ih uklopio u drustvene, religiozne. Mwdjutim, to tako ne ide, prirodni zakoni nisu promjenljivi kao drustveni. Da ne spominjemo njegove nebuloze da bi uveo dusanov zakonik iz srednjeg vijeka ili uveo teokratsku drzavu sa svim onim strasnim zakonima. Najgore je kad takvi dodju na vlast, kao sto vidimo u nekim zemljama da ima, srecom te zemlje nisu tako jake pa nemaju veceg uticaja u svijetu, ali zapamtite sto jedan covjek moze pokvariti to hiljadu ponekad ne moze popraviti.
Kao i drugi ekstremi i on je pronasao svoje sljedbenike, naravno to su oni koji se slabo razumiju u nauku ili su suvise zaslijepljeni religijskim osjecanjima. Predlazem da pogledate i komentare onih koji su za njegovu teoriju i protiv:

http://www.vidovdan.org/topic965.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Ja sam gledao na vikomu onog geologa, imao je par odlicnih argumenata ali je sve copy/paste od drugih likova, slike kao da je sa interneta skidao, nije ih on crtao sigurno!
Ali je dobar govornik! I ne vidim smisao tih emisija, sta oni hoce nas da ubijede u postanje, pa koja je korist od toga, sto ne ide u naucne krugove pa tamo prezentuje kad je revolucionar toliki?! Zato sto nema naucne osnove!

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogledajte sta pise: http://www.vidovdan.org/modules.php?nam ... start=1830

Da li je u pravu ili ne, ne znam, ali za ocekivati je da ce sad reci da su pozari u americi zbog ponasanja tih ljudi tamo. Zasto onda tsunamiji u aziji, zasto glad i bolesti u africi, zasto rat u islamskim zemljama.
Mislim da ne mozemo primjenjivati istu formulu za sve. To je kao da koristite istu formulu da izracunate brzinu, snagu, jacinu struje itd. Iako dobijate isti razultat, rezultat je naravno najcesce netacan. Tako i ovo, ne mozemo primjenjivati ista pravila i zakone za sve stvari.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]